25 Eylül 2013 Çarşamba

Arlesheim Basel'de Ciftlik gezimiz (Besuch auf Bauernhof mit Makly)

Oncelikle bu Yazida kisa kisa almanca aciklamalar  yapmam gerektigini not etmek istioyurm cunku Ciftlige birlikte gittigimiz grubumuza resimler icin bu linki gostermeyi planliyorum.

Baseldeki anne bebek bulusmalarindan olan Makly deki Anne ve cocuklarla birlikte organize olup bugun bir Ciftligi ziyaret ettik. Yol yaklasik 30 dakika surdu. Dun ciftlik ziyaretimiz icin kutuphaneye gidip bir kac tane ciftlik konulu kitap almistim ve tramvayda o kitaplari okuduk cocuklarla. Kitaplar sayesinde yolculugumuz eglenceli gecti. Tramvaydan indikten  yaklasik 10 dakika sonra Ciftlige vardik. Giriste bizi bir Traktor karsiladi. Onemlı bır bılgı olarak Redıger asılesının kucuk cıftlıgı cocuklardan duyabıldıgım kadarıyla yukardakı ılk resımde de yazdıgı gıbı her ayın son cumartesısı kapılar halka acılıyor ve gelenlere cıftlıgı acıyorlar. cocuklar ıcın de bırkac sey yaptıklaırndan bahsetmıslerdı.

Wir haben mit dem Kinder und Mutter von Makly (die eine von viele Mutter-Kind Treffpunkte Basel ist) nach einem Bauernhof besucht. Waehrend 30 minutigem Tramfahrt haben wir mit dem Kinder die Bucher , die uber Bauernhof ist,  gelesen. Haben wir disese Bucher gestern fur heutige Besuch von Bibliothek Stadt Basel ausgeliehen, Mit diesem Bucher war unsere Tramfahrt nicht Lnagweilig. Nach Tram haben wir ca. 10 minuten zu Fuss gegangen dann beggenen wir uns im Eingang vom Bauernhof zuerst mit einem Traktor.



 
 
Bayan bir Ciftci bize etrafi gosterdi. Once atlari seyrettik ve Cocuklar Ata bindiler. Ata binmeden once ciftci Ati temizlemek zorunda kaldi. Cocukalr icin cok eglenceli bir macera oldu ozellikle Yunus Ata hayran kaldi ata elleyip elleyip kikirdayip durdu ;) Bu Yunusun ilk ve en guzel At macerasi oldu zaten ilk defa bugun Ata bindi. Atdan sonra Tavsanlara baktik ve onlari besledik. Cocuklar Tavsanlari da cok sevdiler

Eine Bauerin hat uns die Umgebung angezeigt. Zuerst haben wir die Pferde angeschaut dann die Kinder sind auf das Pferd gestiegen. Das war wirklich sehr Lustig fur die Kinder besonders meine kleine Sohn Yunus (1.5J) hat  einfch fasziniert. Das war seine erste und am bestens Pferde Erfahrung.

Nach dem Pferd haben wir die Hase in der Gitter angeschaut und Kinder haben auch die Hase sehr gefaellt. Wir futtern die Hase.

 
 
 
 
 
 
 
Daha sonra Tavauklarin yanina gittik. Cocuklar tavuklarin ve diger  hayvanlarin yanina giderken hic cekinmeden direk giristiler. Tavsanlari biraz besledik ve cocuklar cok eglendiler. Iki yumurta aldik kumesten ;)

Danach haben wir beim Huhner gegangen. Kinder haben wegen Huhner viel Lust gehabt. wir haben vom Gitter 2 Eier gesehen.


Veee Ciftlikte hayvanlar disinda kocaman bir Trambolin vardi. Orda hep birlikte anneli cocuklu zipladik ;)

Und das war da ausser Tiere eine riesige Trambolin in dam wir hupfen konnen (Auch Mutter ;)).

 
Ve en sonunda bizim icin hazirlanmis bir masada taze elma suyu, agactan koparilmis elmalar, Taze yeni pisirilmis Koy ekmegi ve cukulata yedik. Yusuf Cukulatalari cok sevmesine ragmen kardesine kendi cukulatasindan yedirdi ;) Kardes olmak ayri birsey...

Am Ende des Besuchs hat Bauerin fur unsere Gruppe eine schone Tisch vorberaietet indem wir Landapfel,  frisch gepresste Apfelsaft, frisch gekohte Bauern Brot und Schkolade gegessen. Mein grosse Kind gibt seine eigene Schkolade nach seine kleine Geschwister ;)

 
Cocuklar ciftlikte gordukleri Kopek ve kedilerle cok ilgilendiler. Yunus yine kopege dokunup dokunup gulustu ;) Yusuf da kopegi cok sevdi. biz birseyler atistirirken Ciftci birseyler anlatti ama cocuklarla savasmaktan pek birsey duyamadim. Bir de biz ordayken Inekleri otlasinlar diye uzum tarlalarinin oldugu tarafa dogru salmislar hava cok sicak oldugu icin ve cocuklar yoruldugu icin de oralara gitmedik yani ciftlige gidip de Inek gormeden geri donduk oysa Yunus "Mooo, Mooo" diye diye gelmisti ciftlige kadar ;)
 
Ve gunden kalan diger resimler :
 
Ausserdem war die Kinder auf Bauern Hund und auf die Katze  sehr aufmerksam. Und  waehrend wir am Tisch etwas gesgessen haben hat die Bauerin uber Ihre Bauernhof etwas erzaehlt aber wegen Kinder habe ich  alles nicht ganz gut gehort. Wir konnten die Kuh nicht sehen weil sie im moment nicht dabei waren. :( Meine Kinder haben daruber traurig geworden.

Ich danke mich zu Bauerin von meinem Herz...

Weitere Bilder von heutigen wunderbare Bauernhof Besuch:












 

10 yorum:

  1. Ne kadar keyifli bir gün olmuş o öyle... Çok şanslı oğluşlarınız çookk. Rabbim şanslarını daim etsin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah razi olsun. Sanslilar galiba boyle uzaklardla yasamak her ne kadar zor olsa da avantajlari daha cok olabilir...Ecmain ins tum cocuklar icin duamiz

      Sil
  2. Çocuklar yıne cok eglenmiss vallahi ne güzel..Çiftlikde görme fırsatları olmuş..sevgiler :*

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ccuklar atlari doya doya sevebildikleri icin cok heyecanlandilar. Hayvanat bahcesinde ya da sagda solda yine ata binmisti yusuf ama burda atlarla sakin bir sekilde istedikleri kadar bkisabildiler ;)

      Sil
  3. tam onlara göre bir ortam.hayvanları kitaplardan sonra canlı canlı görmek heyecenlandır.bır de trombolin bizimki bayılıyor,sevgıler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yolda kitaplar cok isime yaradi. Trambolin harikaydi sonucta ciftlik sahibinin bahcesi kocaman olunca kocaman bir Trambolin koymus kendi cocuklari icin biz de faydalanmis olduk biraz.

      Sil
  4. Çocuklar için eğitici ve eğlenceli bir gün olmuş ne güzel:) Çocuklu hanımlar ile nasıl organize oldunuz hepsi Türk mü merak ettim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Baselde yaklasik 12 civari Anne bebek bulusma noktasi var bu linkt bu tarz bulusma noktalarini biraz tanitmaya calistim http://sudagidan.blogspot.ch/2013/09/yeni-bulusma-noktalar-tandk-faz-ve-burg.html
      Organizasyonu Bulusma noktasi hazirldi katilmak isteyenler katildi
      Annelerin kokenine gelince aslinda hepsinin teker teker nereli oldugunu bilmiyorum cunku Basel 3 ulke arasi bir sehir oldugundan International bir kimligi var. Ama Anneler arasind ahic turk yoktu. Zaten bu tarz organizasyonlara (ucretsiz olsa bile) pek turklerin katildigini gormedim.

      Sil
  5. Yine çok faydalı ve eğlenceli bir gezi olmuş. Özenmemek elde değil :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah razi olsun. size de daha guzell ciftliklerde gezmek nasip olur ins

      Sil

Yorumlariniz icin