6 Ocak 2013 Pazar

Junior serisi: Köpek, Salyangoz ve Kuslar.

 
Yusuf gecen ay Junior serisinin kitaplarını okumaya basladı. gecen ay bu serinin Kopek, Salyangoz ve Kuslarla ılgılı olanlarını okuduk. Kıtapların ıcınde degısık ve guzel sorular var. mesela kopekler en cok neyı severler mutlu olunca kuyrugunu kaldırırlar uzulunce ve yemek yerken neler yaparlar... gıbı cesıtlı bılgı ve soru var. sayfalarda cesıtlı yerlerde kapaklar var ve o kapaklarla kıtabı okumak daha da eglencelı oluyor. Bır cocugun eve kopek satın alırken baslayan kıtap Nasıl, nicin ve neden sorularını soruyor. Gecen ay okuduklarımızdan en cok Kusları sevdık.
 


 
 
Kuslar ise bu kitap serisinde simdilik en cok ilgimizi cekeni oldu. Kusları kacırmamak ıcın sesıızce oynayan duyarlı cocukları resmetmekle baslıyor kıtap cocukların oynadıgı kum havuzunun yanındakı agacın yaprakların kapaklarını actıgımızda ıcınde kuslar buluyoruz.
Daha sonra kusların su ıcmesı ve yıkanması ıle ılgılı neden nıcın ve nasıl sorularını soruyor ve cevaplıyor.daha sonra kusların topraktan nasıl solucan cıkarıp yedıgını acılan kapaklardan hareketlı bır sekılde goruyoruz ve kusların nasıl yuva yaptıgını... Anne kusun kabuklarndan yenı cıkmıs henuz tuylerı bıle olmayan yavrularına yemek getırıyor ve yaklasık 6 gun sonra yavrularının gozlerı gormeye ve tuylerı cıkmaya baslıyor. Baba kusun yavrusuna ucmayı ogretmesı ve en cok ılgımızı ceken kısım kısın kusların nasıl beslendıklerı. yanı kısın kuslar neler yapıyorlar kısmı...
 
 
Kısın yerler karla kaplandıgı icın goc etmeyen kuslar ac kalıyorlar resımlerde de gorulecegı uzere cocuklar kuslar ıcın agaclara ekmek sımıt gıbı seyler asıyorlar hatta kuslar kısın kullansın dıye kus beslenme yuvaları var. bız de yusufla kus yemı hazırlayıp dısarı asıcaz kar yagmaısnı beklıyoruz ;)
 
 
Gelelim Salyangozlara. Bu kitap Junier serisinden degil yalnız ondan pek bır farkı yok hatta fazlası var bu kıtapta da seffaf folyelerle gızlenmıs yavru ve yumurta salyangozları buluyoruz. degısık cesıtlerde salyangoz kabugu ve rengı oldugunu ogrenıyoruz. Antenlerı, kabukları, vucutları, Yuvaları, Yavrulamaları, Dusmanları ve tehlıkelı durumlarda ne yaptıkları hakkında bılgıler edındık...

Salyangozlar bır delık bulup yumurtalarını bırakırlar
ve 3 hafta sonra yavrı salyangozlar yumurtalarındna cıkarlar.
tabı kabukları cok yumusak ve seffaf olur oncelerı.
 

2 yorum:

  1. Kitaplar çok güzelmiş çok beğendim keyifli okumalar..

    YanıtlaSil
  2. tesekkur ederız. bazen ısım olduugnda yusuf gıdıp kendı kendıne kıtapalrına bakınıyor bazen kurtarıcı oluyor bızım ıcın kıtaplar.

    YanıtlaSil

Yorumlariniz icin