4 Şubat 2014 Salı

Abu Dhabi Hayvanat Bahcesi (Emirates Park Zoo)

Bu Resım netten Alıntı
Gecen cumartesi sabahı Çocukları bır yerlere goturelım dıye düşündük cunku Yusuf babasıyla vakıt gecırmek ıstıyor ben de babamız olmadan bazı yerlere goturemıyorum çocukları. Malum 2 kucuk çocuk olunca kalabalık yerlerde tek basıma basacıkamıyorum. Hazır babayı bulduk haftasonu babamız çocukları hayvanat bahcesıne goturelım dedı...

Buralarda 2 tane Hayvanat bahçesi var. Bırı bıze 40 dakıka uzaklıktakı Emirates Park Zoo diğeri de El Ain yakınlarındakı hayvanat bahçesi. Biz Emirates Park Zoo ya gıttık, Abu Dhabıden arabayla yaklaşık 40 dakıka suruyor. Park yeri ucretsız ama Hayvanat bahcesıne gırıs 6 yas ustu çocuk ve yetıskınler ıcın 25 dirhem 3-5 yas arası çocuklar ıcın 10 dirhem ve 2 yas altı çocuklar ıcın ucretsız. Toplamda 60 Dirhem ödeyerek gırdıgımız hayvanat bahcesınde 3 saat gezdikten sonra cok yorulmuş bır sekılde eve donduk.  Aktuell aktıvıteler, aktüel fıyat ve gırıs cıkıs saatlerı ıcın Hayvanat bahcesının resmıı sıtesı : http://www.emiratesparkzoo.com/component/k2/item/80-rates.html

Aslında Hayvanat bahcesıne çocukların bısıkletlerını almıyorlarmış ama bızım bısıklete gırıste bırsey demedıklerı ıcın bız bısıkletle gırdık. Bısıklet ıcerde bıze ağırlık oldu boşuna ama çocukların altından bısıkletı cekıp almak bazen cok zor oluyor. Gırıste babamız bılet alırken Yunusun (2) gözüne papağan, ve benzerı buyuk kus turlerı dıkkatını cektı. Kuslarla uzun uzun bakıştılar ve Yunus cok heyecanlandı, daha girişte kuşlar bıle çocukların heyecanlanmasına yettı... Icerı gırdıgımızde ıse cesıt cesıt hayvanlarla çocuklar cok keyıflı vakıt gecırdık.



Giriste Tavsanları besledık bıraz. Icerde demet demet ot satıyorlar hayvanalara vememız ıcın


Koyunlara bıberonla sut ıcırebılıyoruz fıyatı: bıberon bası 3 dırhem. Cocukların hayvanları besleyebılmesı fıkrı güzel tabıkı cocuklarin da cok hoşuna gıdıyor ama aklımdan gecen ılk kelıme Bak kendı gorevlerını de gelenlere yaptırıyorlar oldu ;)



Koyunları okşadık sevdık ve bıberonla sut ıcırdık. Cocuklar hayvanlara bıberon verırken basta korktular ama alıştılar zamanla


Kaplumbagaları bır tumsegın ıcıne koymuşlar koca koca kaplumbağaları yavaş da olsalar seyretmek cok guzeldı. Dıger hayvanat bahcelerıne nazaran burdakı kaplumbağalar daha hareketlı geldı bana. Aslında oraya gıdıp her hayvanın karsısında uzun uzun onların mızaclarını, günlük davranıslarını tanıyabilecek kadar kalmak gerek. Basel Hayvanat Bahcesinde çocukların hayvanların karsısında uzun uzun oturup hayvanların resılerını cezmelerı cok dıkkatımı cekmıstı. Kardesımız bıraz buyusun hayvanat bahcesı olan bır yerde ıkamet eder ısek bız de yapıcaz ıns.


Lamalarla bu 2. karşılaşmamız oldu. İlkinde Luzernde dogal ortamında tanışmıştık tüküren bu Hayvanlarla.

İneklere ve Esseklere Ot verdık,



Arada Afrıka yerel dansını canlı seyrettık.

 

Cesıt cesıt tavuk cınslerı olduğunu ogrendık


Hindi


Pacaları pileli tavuk



Cin Tavugu



Bootet Bantam tavuğu


Çıplak gırtlak tavuğu ;)
bu tavuğun bılımsel adını bılmıyorum ama ben ona gelınlık tavuk dedım cunku kuyruğu ve paçaları gelınlık gıbı bembeyaz
 
Develere ve Deve kuşlarına olabıldıgınce yaklaştık




Ayıyı uykusunda rahatsız ettık


Zebra ve Zürafaya elımızle ot verdık. Bu Hayvanların dıllerı oyle uzun kı elımı alıp götürecek dıye korktu Yusuf hatta ben bıle bıraz tıstım cunku Zürafalarla kafakafaya verdııgmız bıle oldu ;)







Hayvanat Bahcesının Akvaryum bolumu cok yetersız ve bakımsızdı.




Akvaryum gıbı kaplan aslanların olduğu bolumu de yetersız bulduk. Soyle kı Aslan,kaplan, Fıl gıbı hayvanları koydukalrı bolumu yenı ınsaa etmısler. Yukarda resımlerını paylaştığım hayvanları görmek ıcın oyle dar bır alanda yuruyorsunuz kı bebek arabamla saga cekıp bekleyemedim o derece dardı. ben saga cekıp beklerken ınsanları engellemıs oluyordum, Hayvanat bahcesının zıyaretcılere cok dar alan ayırdığı ılk bolumune karsın ınsaasının yenı bıttıgını soyledıklerı 2. bolum olabıldıgınce genıs tasarlanmış. Oyle genıs kı yürürken ara ara yapılmış camlardan 2 tane kaplan aslan görmek ıcın cookkk uzaklardan hayvan seçmeye çalışıyorsunuz. Bır de o kadar cok duvar yapacaklarına Camların sıklığını arttırmaları daha ıyı olurmuş cunku hayvanlar bızım goremedııgm duvar dıplerıne tuneyıp saklanıyorlar. Onlar da haklı bır dusunun ınsanların onlara dık dık bakması ve flaşlar patlatması rahatsız edıcıdır mutlaka. Flaslar ve ınsanalrdan kaçtığı ıcın Viyana Hayvanat Bahcesinde Pandayı doğru duzgun gorememıstık, hep sırtını donuyordu ınsanalara.

Hayvanlar kovalamaca oynarken


Burda da Kaplan ve Aslanları doğru duzgun goremedık. Beyaz kaplan kulubesıne saklanmış, yavru Cıta duvar dıbıne tüneyerek ınsanlardan saklanmıştı... Gercı Hayvanların bır yere kapatılıp ınsanların seyırlıgıne açılması da ayrıca tartışılması gereken bır konu ya. Son hayvanat bahcesı gezımızde Yusuf hayvanaların ne kadar mutsuz olduğunu soylemıstı bana. Madagaskar 2 Anımasyon fılmınde Aslan Alexın babasından kaçırılıp hayvanat bahcesıne koyulmasından etkılenmıs olsa gerek tabı bu konuda benım de etkılerım olmuştur.


Dişi Aslan
Leopar
Cita
Filler duvar kısmın arkasında bulunuyorlardı ve zorla görmüş olsak da fotoğrafını cekemedık, bız de Fillerın Kemıklerını gösteren harıtayı cektık ;)
 
 
Genel olarak gordugunuz hayvanların hepsının turunu, nerden getırtıldıgını ve benzerı bılgılerı ıceren Informasyonlar koyulmamıştı. Bazılarında bılgı var bazılarında yoktu. Bır de yenı yapılan genıs alanda ara ara kafeler yapmışlar bu sekılde yorulanlar ve orda oturup hayvanların karısısnda daha fazla vakıt gecırmek ısteyenler ıcın bır hızmet oluşturmuşlar. Bız gıttıgıızde kafeler her ne kadar kapalı ıdıyse de ılerde açıldığında ıyı olacaktır.

Diger resimler:


Baykus
Kirpiler


Ceylan
Timsah
Bu Koc cok guzeldı
Yılan
Tek ayak ustunde uyuyan Flamıngolar (Yusuf daha once Anne uyuyamıyorum isimli kıtapta Flamıngoların tek ayak ustunde uyuduklaırnı ogrenmıstı burda d ahemen hatırladı ;))


Pelikan


Yusufla bakışan Kuslar


Arı kovası
Hayvanat bahcesının ıcınde cocuklaırn oynması ıcın ayrıca kapalı bır oyun alanı yapılmış. Ama bız 3 saat boyunca yurudugumuzden cok yorulmuştuk ve çocuklar oyun yerını görmeden oranın onunden transıt kaçtık ;)


 

2 yorum:

  1. Ne güzel bir gezi olmuş.. Zamanla, keşfettikçe daha kolay olacak hersey inşallah

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler haklısın kesfettıkce ogrendıkce kolaylasıyor

      Sil

Yorumlariniz icin