3 Eylül 2018 Pazartesi

Cape Town: Safari, Penguen Sahili ve Fok Balıkları

Güney Afrika’ya (cape Town) gelip de 5 büyük hayvanı (zürafa, aslan, fil, gergedan, zebra) kendi doğal yaşam alanlarında görmeden olmazdı. Tamam kabul ediyorum bu aslında tamamen serbest yaşam alanı değildi. Gerçekten cok büyük bir alan içinde serbest yaşayan hayvanlar ama sadece aslanların bölümünü elektrikli tellerle sarmışlardı. Her hafta besliyorlarmış aslanları. Diğer hayvanlar otobur olduğu için kardeş kardeş ve serbest serbest geçiniyormuş. Fillerin önümüze geçip yürüm...esi, aslanların miskin miskin yatmasına rağmen bizi yine de korkutması vs... 4 küçük çocukla yapılabilecek kompakt bir safari oldu. Ülkenin kuzeyinde aslında gerçek, doğal ve koruma altına alınmış asıl Safari Bölgesi var. Orda aslanlar da serbestler, bir hayvan görmek için saatlerce alanı dürbünle taraman gerekebilirmiş. O Safari 4 küçük çoçukla hem yorucu hem pahalı olurdu. Safari bitiminde de cocuklar tesisin çocuk Parkında oynadılar. Gelelim fotoğraflara:



 
 

 

 


 

 
 


 

Boulders Beach (penguen sahili)

Afrika Penguenlerinin yaşadığı Boulders Beach (penguen sahili) Cape Town. Burda penguenlerin doğal yaşam alanı bulunuyor biz insanlar da etrafı kapalı bir yoldan geçerek onları seyredebiliyoruz, bazı penguenler de insanları seyretmek üzere biz insanların geçtigi yerlere gelip bizi seyrediyorlar. Kış mevsimi olduğu için biz insanların inmesine izin verilen sahil kısmında hiç penguen yoktu. Biz de yanlarına inemedigimiz alanda toplanan penguenleri belli bir mesafeden seyrelttik. Renkli Tırtıllar da bonus oldu bize.














Fok Balıkları

Cape Town’da fok balıklarının yaşadığı kayalıklara tekne ile gidip onları yakından seyretme gibi bir imkan da vardı. Yanımızda 4 bebe olunca gezilecek yerler listesinin başlarında hep hayvanlı aktiviteler gelir. Hele de çocuklara hayvanat bahçelerinin hapishane gibi ve hayvanlara uygun olmadığı, onların da ancak kendi doğal yaşam alanlarında mutlu olabileceklerini öğretmeye çalışırken ayağa gelen bu fırsatı değerlendirmemek olmazdı. Bilmem şu hayvanları kendi doğal yaşam alan...larında görebiliyorsunuz dendiği zaman biz oraya damlarız . Keza Fok balıklarına da damladık damlamasına da tekne tepeciklerin ve okyanusun sert dalgaları arasından geçerken öyle çok sarsıldı ki.... ben sürekli istifra ettim cocuklar ise: -anneeeeeaaa uçuyoruz!!!!!, -Annneeaaa Safari gibi değil mi batıcaz sanki!!, gibi heyecan ve adrenalin dolu bir yolculuk oldu çocuklara. Fok balıklarını da seyredip döndükten sonra ben otele dönüp biraz dinlendi, keza çok kötü etkilemişti beni o tekne. Benim yüzümden kuş parkı planımızı iptal etmek zorunda kaldık.









 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlariniz icin