2 Eylül 2018 Pazar

Cape Town: Masa Dag, Doga Tarihi Müzesi ve Dönme Dolap

Masa Dag (Table Mountain)

Cape Town’da son gittiğimiz yer Dünyanın 7 doğa harikasından biri olarak kabul edilen Masa Dağ oldu. Adına masa dağ denmesinin nedeni üst yüzeyinin masa gibi düz olması. Çoğunlukla tepesine bulut oturduğu için her zaman çıkmak mümkün olmuyor, hatta bulut üstünü örttüğünde buluta da masa örtüsü deniyor.
Cape Townda ki son günümüzde sabah Fok balıklarını seyretmek için denize açıldığımızda beni deniz tutmuştu. Bu nedenle son günkü tüm programımızı benim yüzümden iptal etmiştik... ve ben bir kaç saat evde yatarak dinlenmiştim. Öğleden sonra kendimi toparlayınca en azından Masa Dağa çıkalım dedik ve son teleferiğe yetiştik. Masa Daga çıkış ücreti çok yüksekti, zaten genel olarak Cape Town pahalı bir yermiş. Afrika şehri ucuzdur diye düşünmeyin Cape Town bir Avrupa ya da Amerika şehrinden daha pahalı diyebilirim size.
Tepeye çıkana kadar Yahya (3) teleferiğe binme heyecanı ile cıvıldayıp durdu. Yahyaya bir araç olsun zaten herseye biner.....
Tepede koruma altına alınmış botanik bitki çeşitlerinden tutun bölgeye özgü hayvan çeşitlerine kadar bir flora mevcut. Biz cok geç çıktığımız ve kış ayına denk geldiğimiz için hayvanlarla tanışamadık ama manzara muhteşemdi tabiki. Allah’ın yarattığı ve koruma altına alınan yani bozulmamış herşey muhteşem değil mi zaten..... Suphanallah deyip 5 günlük programımızda gidemediğimiz Mandelanın hapsedildiği Robben adasını da bu Dağdan seyrettik.
İnişe sıra geldiği vakit akşam olduğu için çok uzun bir teleferik sırası vardı ve Yahya teleferiğe binmek için ağlamaya başlamıştı. Görevliden rica ettik -4 kücük velet var yanımızda hatta biri aglıyor da bizi bir öne alıverseniz? Diye.... Elh beklemeden teleferik sırasının önüne geçtik ve bekleyen kimse huysuzlanmadı....
Gelelim resimlere:

 
 











 

İziko South Afrika Museum (Doga Tarihi Müzesi)

Güney Afrika’da yaşayan tipik balık ve hayvan türlerinin, 2000 yıl önce ilk insanların mağaralara çizdiği resimlerin, dinazor, kuş ve taşların vb. çocukların ilgisini çeken birçok şeyin sergilendiği İziko South Afrika Museum (Doga Tarihi Müzesi). Cape Towndaki 2. günümüzde yağmur yağınca etekte de 4 bebe olunca bizim ıstıkamet Doga Tarıhı Muzesı oldu. Cocuklar ve ozellıkle Yahya ıcın cok yenı oldu bu muze zıyaretımız. Aslında bır cok ülkede bır cok doga tarıhı muzesı gezdıgımız ıcın buyuk oğlanlar bu tarz müzeleri bilirlerdi ama kucuk çocuklar ıcın yeni oldu bir müzede maket hayvanları seyretmek.

 






 





Waterfront Dönme Dolap

Bu sıralar Güney Afrika’da malum kış mevsimi yaşanıyor. Biz de yazlık kıyafetlerle geldigimiz için alışveriş merkezine gidip çocuklara zaten önümüzdeki kış ihtiyaçları olacak olan ceket, pantolon gibi şeyler bakalım dedik. Alışveriş merkezlerini sevmem ama insanı da oraya mahkum ederler. Cape Town un en ünlü alışveriş merkezi waterfront. Deniz’in önüne dizmişler restoranları, üst katlarda dükkan dolu, buldukları boşluklara da insanların ilgisini bu kapitalist mabede çekmek için birşeyler koymuşlar. İşte bu dönme dolap da onlardan biri. Arabayla gezerken şehrin nerdeyse heryerinden gördüğümüz bu bembeyaz dönme dolabın yanından geçince çocukları tutamadık tabiki. Orda çalışanlar da bizim çocuklarla çok ilgilendiler, onlar da müslümanmıs ve biri 12 kardeşmiş. Neyse sohbeti buraya yazmadan resimleri ekleyeyim. Cocuklar cok sevindiler dönme dolaba binince onların bu heyecanı insanın tüm yorgunluğunu alıyor. Ozellıkle Yahya 7 defa tur atan Donme Dolapta her assagıya ındıgımızde -Bi daha, Bi daha, Bi daha!!! diye bağırırken, ben herzamanki gibi korkudan kendımı oturduğum yere cıvılemıstım. Allah tüm çocuklara aileleri ile birlikte güzel vakit geçirmelerini nasip etsin.

 





 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlariniz icin