2 Eylül 2018 Pazar

Cape Town: Campany Garden

Bu ağaç da 1704 senesinden beri ayakta.
Campany Garden:

Cape Town gezimizin 2. gününde hava yağmurluydu ve biz de yazlık kıyafetlerle geldıgımız ıcın soğuk ve yağışlı olan Güney yarımkürede kapalı bır yerler gezelim de ıslanmayalım dedık. Planda Doga Tarıhı müzesini gezmek varken once Müzenın yanında bulunan bahcelerı dolaştık.

Cape Town merkezde bulunan Campany garden 1650 lerde ilk Avrupalı yerleşimcilerin gelen gemilere taze sebze yüklemek için kurduğu bir bahçeymiş. Avrupadan Hindistana gecen ticaret gemileri burda durup bahçede ekilen sebze ve meyvelerı gemılerıne yukleyıp uzun yolda kendilerine erzak yaparlarmış. İçinde güney Afrika’nın en eski armut ağacını da (1652) barındıran bahçenin en çok ilgimizi çeken yanı ortada serbest gezen ve insan canlısı olan sincap ve Kazları oldu.

Bahcede bulunan Cecil John Rhodes heykeli. 1850 lerden sonra krizden dolayı İngiltere’den bir çok vatandaşı Güney Afrika’ya taşırken bu heykele de yazılmış olduğu gibi “-burası sizin 2. vatanınız” demiş


Hollandalılar Cape Town’a girdiğinde buraya gelen gemilere yüklemek için meyve ve sebze yetiştirdikleri Campany Garden’da şehrin bilinen en eski Armut ağacı (1651) günümüzde demir desteklerle ayakta tutularak koruma altına alınmış.

Gelelim hayvanlara: Sincaplara fındık verip kazlarla birlikte yürüdük



Bahce oldukça buyuktu. Bir kac fotoğraf daha ekleyip bıtırelım



 

2 yorum:

  1. Bende dün Güney Afrika ile ilgili bir kitap bitirdim. Çok güzel bir doğası olsa gerek :)
    Bu arada geçen gün aklıma geldin. Bende bloga pek uğramadığım için yayın yazmıyorsun zannetmiştim. Güzel bir tevafuk oldu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Taha hocanın kitabı biliyorum onu. Doğası güzel de sömürü ülkesi işte, beyazlar zengin siyahlar modern kölelik yapıyorlar :(

      Hayat cok hızlı ilerliyor malum cocuklar taşınmalar vs... blog”a cok zor yetişebiliyorum. .

      Sil

Yorumlariniz icin