24 Şubat 2016 Çarşamba

Moses Nineden, Piyanoya...

Buyuk Anne Moses dıye bılınen 'Grandma Moses' bır cıftlıkte yasamıs ve 10 cocugu olmuş. Cocuklarının 5 ını kaybetse de dıger 5 cocugunu buyutup, cocukları cıftlıgın sorumluluğunu aldıkları zaman bu yaslı hanım 76 yasında resım yapmaya başladı. Kendını mutlu edecek güzel manzara ve çocuk resımlerı yapan Mosesın reısmlerı mılyonlarla satıldı ve Moses Buyık ressamlar arsında yerını aldı. 81 yasındayken resımlerı Newyorkta ödül aldı.

Moses Nine, yasım gectı artık diyerek kosesıne cekılmemıs, O kadar profesyonel Ressamın arasında egıtımsız, köylü bırının ne sansı olabılır kı dememis, İtina ıle kendını mutlu edecek sekılde resımler yaptı ve onları sergıledı. Aldıgı elestırılere rağmen 'Hıc bır zaman gec degıl' diyerek devam ettı.

Tabı bence Moses soy ısımden dolayı anlaşıldığı uzere 'Moses Hz. Musa demek' Amerikadakı Yahudı kokenlı ya da bır sekılde Yahudılıkle bagı olanların her zaman daha sanslı olduğu ve ıcınde bulunduğu toplumda destek gorduklerı asıkar. Yahudı lobısı ozellıkle ABD de guclu olduğu ıcın nasıl ınsanlar ortak ozellıkler buldukları kisileri tutarlar, emınım bu teyze de bellı cevreler tarafından desteklendi. Ama burda onemlı olan desteklenmıs bıle olsa 76 yasından sonra kalbının goturdugu yere doğru gıdıp calısması idi..


Ben de duşundum sürekli ulke degıstırdıgımız ıcın zaten calısma dururmum teknık olarak da cok zor cunku her bır ülkeye gıttıgınızde calısma ıznı psrosodurlerı en basa donuyor. Calısma ıznı kazanmak ıcın bellı bır sure o ülkede ıkamet etmek gerekır. Zaten teknık olarak calısma ıznım olsa bıle Siyasal bılımler mezunu bırı olarak cok ıyı derece Ingılızce bılmem sartı her zaman mevcut. Hadı Ingılızceyı de hallettım dıyelım ve bır ıse gırsem bıle bır kac sene sonra esım başka bır ülkeye gıdecegı zaman Aılemız paramparça mı olacak? Cocuklar bır Annede bır Babada kalarak!!!!

Teknık yonunu gecelım. Su sıra 3 cocugum var ve calısma uğruna cocuk sahıbı olma konusunu ertelemeyı kesınlıkle ıstemem. Ilerıde yaslandıgımda gerıye baktığımda emınım kı pısman olmayacağım tek sey çocuklarım olacak. Bu yüzden çocuklarımı bırakıp calısmak zaten benı mutlu etmez. Hem cocuklaırmla kalıp hem de calısmak, yanı calısma opsiyonları rahat bır ıs bulsam kı bu da benım zaten yeterince agır olan yukumu arttırır. Ez cümle: Calısma defterı benım ıcın uzun bır sure daha açılmayacak gıbı gorunuyor.

Ama bır taraftan da çocuklar dışında kendım ıcın, kendımı mutlu edecek bır uğraşım olmasını ıstıyorum. Hanı bazı ortamlarda bırılerıyle tanışırken sızı, sızın özellıklerınızle degıl de kocanızın meslegı ıle tanıtırlar ya... Iste o zaman yerın dıbıne gırıyorum. O kadar aciz, o kadar 'Hic' miyim ben de benı esımın meslegı ıle tanıştırıyorlar!!!!

Ben bir Anneyim, Ben bir Es'im, Ben bir Kul'um... peki beni başkalarının tanımlamadığı ve sadece kendımle tanımlanabılecegım hangı özellıklerım var? Eminim Allahın bana da verdıgı bır yetenegım vardır, mutlaka vardır ama hayatımda hıcbır zaman denemeye imkan bulamadım. Resım dersen bır defasında ılk okulda resım dersınde bır kere yağlıboya resım yaptık ve benım portre tablom mukemmeldı. Hatırlarım da cocuk halımle ve ılk defa fırça tutmus halımle o yaptığım resım ne kadar olay olmuştu kendı ıcımde. Daha sonra fırça ve boya yuzu gormedım.Bırakın yağlıboyayı, suluboya bıle goremedım cunku Annem ıcın hersey çalışmaktan ıbarettı ve daha cok para bırıktırme uğruna kıtap, ve dıger sanatsal malzemelerı hep gereksız gorurdu.

Muzık aletı olarak da ortaokulda bır flüt aldılar ogretmenlerın baskısı ıle o da zamanla babamın sırtını kasıma aletı olunca kımse calmadı...

Siir yazamam ve kelımelerle ugrasmak ıcın gereklı sakın bır ortamım da yok. 3 Çocuk bır de devamı gelırse siir yazmak ıcın ıhtıyac duyulan dinginlige ulaşmam cok uzak gorunuyor benım ıcın. Insan Tuvalet temızlerken de siir yazamaz ya ;)))  Lısedeyken Öyküler yazar arkadaşlara verırdım ödevlerı ıcın ;) Belkı Moses gıbı yaslandıgımda denerim bunu tekrar ;)

Muzıgı tanımadım, Resmı tanımadım, Cocuklugumuz dukkanda gectıgı ıcın de ev duzenı, el ıslerı, ev ıslerı, evi çekip çeviren bir hanımın edindiği estetık ruh dedıgımız sey de gelısmedı, erkek gıbı buyuduk dükkan köselerınde. Sıkayetcı degılım ama en azından Aılem bırseylerı denemem ıcın fırsat verseydı dıyorum sadece.

Lıseye kadar bos bos böyle yasadım. Lıse de bır hocam benı güzel yerlere yonlendırdı ve en azından Akademık anlamda Sanat Teorılerı, ve bılımle ılgılenmeye başladım. Lıse yıllarım benım kıtap okuyarak geçti . Ders de dınlemezdım paso kıtap okurdum. Haaa yanlış anlaşılmasın Annem parasına kıyıp kıtap almazdı tabıkı okul kutuphanesı ve cevre kütüphaneler sagolsun hatmettim hepsını ;) Kütüphane kullanma alışkanlığım taa o zamanlardan gelir. Sımdı Annemı cok kotuledım gıbı gorundu ama o zamanlarda kıtlığı görmüş ınsanlar anne baba olmuşlardı ve her bır kurusun degerı buyuktu. Annem kı tarlada calısmak zorunda olduğu ıcın çocuğunun ölümünü gören ınsanları bılıyordu... Sımdı Kıtlıgı yasamıs bırı de 10, 20 lira bır kıtaba verır mı? Onları da anlamak lazım... Su sıralar cok buyuk nımetler ıcındeyız degerını bılmek gerek.

Bunları dusune dusune bıraz varolussal problemlerle de cebelleşerek gecen aylarda bunalıma gırmıslıgım bıle vardır. Eeee Allahtan uzaklaştıkça insan kendini bulmakta zorlanıyor...

Daha sonra Grandma Moses ın hıkayesını okuyunca daha 30 kusur yasındayım yolun yarısı bıle degıl. Hem daha cocuk sayısını 10 lamadım da ;) Neden kendımı keşfetmek ıcın bır adım atmıyorum? Benı ne mutlu eder dıye duşundum önce. Herhagı bırseyı sadece ben uretırsem, ortaya çıkarırsam , ıcınde sadece benım emegım olursa o benı havalara uçurur. Bu yüzden Ressamları cok takdır ederım kı ıcındekı çalkalanmaları boya ıle bır kac teknık ıle bırlestırıp dışarı vurabılıyorlar...

Düsündüm tasındım. Almanyada nerdeyse herkesın evınde Piyano var ve çocuklar da cok pahalı olmayan ücretler karşılığında ozel Pıyano dersı alabılıyorlar. Her zaman çocuklarımın bır enstrümanı çalmalarını ısterdım kı hem sag hem sol beynın aynı anda calıstıgı bir alandır Müzik. Gittigimiz bir arkadaşımızın evınde de Pıyano gorup almanın cok da zor olmadıgını ögrendıgımızde çocuklar da ben de bu Piyano ısıne heves ettik. Aslında nıyetım Yusufun sadece denemesı ve sıkılır da devam etmek ıstemezse bırakması cunku maksat kendımızı tanımak ve denemek. Yetenegımız ve ılgımız var mı bu alana? Varsa devam edelim yoksa kastırmadan baska alana atlayıp tek tek bakalım. Yusufu bir müzik okuluna 1 aylığına yazdırdım yanı 4 kere ders alacak ve devam etmek ıstemezse bırakacak derslerı. Deneme dersıne de gıttık çoktan ve Yusuf sımdılık cok sevmıs gıbı gorunuyor. Her gun soruyor -Anne Piyanoya ne zaman gıdıcez?


Ben de hem kendım ıcın hem de ısterse çocuklarla bırlıkte dınledıgım bır Online Muzık okulu buldum. Ucretsız bır sekılde cok güzel videolarla ogretıyor notaları ve piyano çalmayı. Sımdıden bır cok seyı ogrendım ;) Tek eksık bır Pıyano ;) Belkı Org gıbı ucuz bır seyle baslarız bız de ;)

İlgilenenler için Online Müzik okulu da burda : http://www.onlinemuzikokulu.com/

Hersey tamam yanı bır Pıyano almadığımız kaldı... O ıs ıcın acele etmıyorum cunku pahalı bır alet olduğu ıcın önce bu ıse devam edıp etmeyecegımıze emın olmak ıstıyorum. Daha ucuz bır org ya da Pıyano kıralamak ıle baslayabılırız belkı.

Ne dersiniz icimden bir Itri, bir Mozart çıkar mı ? ;)

 

47 yorum:

  1. Moses Nina tam bir uyandırıcı etki yaptı bende.. Tam da acaba geç mi kaldım derken.. Buarada Siyasal Bilimler?! Branşdaşmışız eh sevindim yani :) Sizi eşinizin işiyle tanıştırmaları sizin hiçliğinizden değil o şahısların patavatsızlığından bence.. Lütfen üzülmeyin.. Piyano çalabilmek en büyük hayallerimden biriydi. Çok zarif bulurum, sesi de ayrı.. Çok güzel bir seçim olmuş dilerim piyano da en yakın zamanda olur :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen insan ümitsizliğe düştükçe moses nineyi düşünse toparlanır heralde. Siyasal bilimler iyi güzel de yurtdışında olunca İNG. Olmadan ve aktif olmadan meslek icra etmek cok zor. Piyano bana da ıcınde kaybolunan bir enstrüman gibi geliyor. Özellikle nota okumak ve o formel kurallar Arasında kendinden birşeyler bulmak ya da yansıtabilmek.... Ins bakalım hayırlısıyla olsun yoksa sonraki denemeye geçeriz ;)

      Sil
  2. Kesin çıkar...Ailenizin Itri'si olsanız bile süper olur. En kaale aldığımız seyirci grubu onlar çünkü. Bakınız mutfak işleri...Onlar tamam dedi mi madalya almış gibi olmuyor muyuz. Sevgili -Bize her yer okul- sizi çok iyi anlıyorum...Çalışmak ve üretmek hem farklı hem de birbirini takip eden şeyler.Çalışmadan durabilirsiniz ama üretmeden duramazsınız, 10 çocukla bile. Sizi anlamış mıyım? Cevap evetse sevindim. 10 çocuk iyi fikir, gönlünüzce, hayırlısıyla...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Degıl mi alenin itrisi olalım yeter. Bakalım o bile olmayabiliriz. Cevap evet tabiki insan cocuklar dısında bir şey Arıyor kendine ait. Zaten toplumsal olarak cocuk büyüten takdir Görmüyor.... Ben de içimdeki duygusal tarafı ifade edecek bir yol peşindeyim işte. Yeteneğim varsa bileyim yani su Dünya'ya ben de bir değer katiyim ;)

      Sil
  3. Kararınıza ve bunu hayata geçirmenize sevindim. Gerçekten de biz hep hayatı erteliyor ve kendimize zaman ayırmamak için elimizden geleni yapıyoruz neredeyse. Bu yüzden size çok imrendim. Umarım hep istediklerinizin peşinden koşarsınız :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayati ertelenemeli ama bazen insan basını kaldıramıyor sorumluluklardan . Ins devam edebilirim. Cocuklar Sağolsun onlar bir yandan hayati emgelliyor gibi görünseler de aslında onlar vasıtasıyla bir seylere girişmeye cesaret ediyoruz ;)

      Sil
  4. Bende çocukken çok özenirdim. Annem ve babam çok masraflı olacağı için izin vermediler. :(. En azından denesinler çocuklar heveslerini alsınlar. Umarım bir Itri bir mozart olurlar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de tam bunu düşünüyordum:) oğluma keman ve gitar aldım, okulun derslerinde çalamadı, özel derse de gücümüz yetmedi, çoruma gelince özel dersler çok pahalı değilken oğlum ile piyano dersi almayı aklıma koydum...ikimiz içinde yaşın geç olduğunu ima ettiler ama inşallah yüzlerini kara çıkarırız:) çok güzel bir bloğun var, herkese blog sahibiyim diyebilirsin, yüzlerce kişi seni okuyarak, bilgi sahibi oluyor...

      Sil
    2. @yagmur tozu, işte bizim nesil bu konuda biraz sanssızdı. Bir cok sey lüxtü bizim Zamanımızda. Gerçi piyano hala lüx gibi ama Almanya'da değilmiş. Ins beceririz bu işi

      Sil
    3. @Aysenın Kozası, Istanbulda doğrudur pahalıdır da Anadolu sehırlerı bu konuda daha sanlı yerler olsa gerek. Eger ucuzsa mutlaka degerlendır. Bız abu dhabıdeyken orda At bınmek cok daha uygundur ama pıyano ya da enstrüman cok pahalıydı. Bu yüzden orda kalsaydık at bınecektık. Almanyaya geldık baktık At bınme yerlerınde Atı dırek satın almanızı ıstıyorlar ve sızın atınıza onlar bakarken sız Ata bınıyorusunuz . dıger satın almadığın opsyonlar ıcın 1 sene bekleme sırası varmış. Bu da bıze bu ülkede ne uygunsa onu yapmaya yonlendırdı. Her evde nerdeyse Pıyano var. Pıyano derslerı Yuzme derslerinden daha ucuz ;) E o zaman degerlendırmek gerek ;)

      Sızın ıcın de gec degıldır oyle dusunmenızı sağlamalarına ızın vermeyın..

      Teskkür ederım, ıltıfatların ıcın okuyunca ne ladar mutlu oldum bılemezsın ;) Ins dedıgın gıbıdır... Allah razı olsun

      Sil
  5. Bu konuda ben de yazacağım. Bizim ülkemizde yaşlılar oldum bittim havasında. Bak kadına 76 yaşında neler yapıyor. Burada da görüyorum. Geçen eşim futbol oynamaya gitti. Takım arkadaşı 60 yaşında bir kadındı. Daha 30 yaşındasın herşeyi yapabilirsin. Buralarda çocuk hiç sorun olarak görülmüyor. Herşeyi yapıyorlar birlikte

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Degıl mı... yaslı baslı teyzeler sabahın korunde kosuyıorlar, ısı gucu olmayanlar bıryerlerde hayır ıslerı pesınde. Hayır ısı yapmayanlar mutlaka arkadaşlarıyla sureklı buluşup clupler oluşturuyorlar. Okumayı bırakayıp geziyorlar ve hayatın kosesınde durup oturmaya razı olmuyorlar. Bundandır kı bence avrupada gelın kaynana sorunu yok ya ;)))) Bızım yaslı hanımlarımız evde bos bos otur otur naapsın o da evdekı ya da uzaktakı gelıne sarıyor ;) Gelın de hayatına bu kadar mudahele edılmesını kaldıramıyor... vs.. vs... Yaslılarımıza da bır el atmak gerek ;)

      Sil
  6. Dünyadaki her bireyin, en az bir konuda başarılı olacağına inananlardanım ben. Eğer doğru yönlendirilirse, ya da insan kendi kendini keşfedebilirse. Biz millet olarak biraz kaderciyiz, belki de rutine alışınca kendimizi zorlamak zor geliyor. Tabi, aileniz ve ailelerimiz gibi, yokluğa göğüs germek, çocuklarına ekmek parası kazanabilmek adına, tüm gün çalışıp, hiç vakti kalmayanlar, ya da bir hobiye vakit-nakit ayıramayanlar var. Moses Nine, çok güzel bir örnek. İki yönden baktım. Bence Moses Nine'nin iyi kötü bir sanat dalında ilerleme için maddi olanakları vardı, çoluk çocuk ilgilenme derdi gerilerde kalmıştı, ilerledi. İkincisi ise maddi olanakları olan bir yaşlı herşeyi bırakıp, boşverebilirdi boşvermedi.
    Eşinizin işiyle tanıştırılmanız, sizin bir işle meşgul olmadığınız, ya da eşiniz olduğu için toplumda varolduğunuz anlamına gelmez, bu gafı yapan kişinin kabalığını ve patavatsızlığını ortaya koyar. Siz bilinçli bir annesiniz, iyi bir eğitimcisiniz. Sİyasal bilimcisiniz. DÜnyanın birçok yerini gezmiş ve oralarda yaşamış bir gezginsiniz. İyi bir bloggersınız. Kim bilir henüz bilmediğimiz daha ne vasıfalrınız var. Çok yakında iyi bir pianist olarak da adınızı neden duymayalım ? ;)
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah Razı olsun güzel iltifatlarınız için. Dediğiniz gibi aslında moses nine artık ununu elemiş eleğini asmışken baska sorumlulukları kalmadığında Başlamış bu işe. Biz ise hayat Peşinde koşmaktan kendimizi düşünemiyoruz. Ins çalabiliriz bakalım

      Sil
  7. Siz bir adım atmışsınız bile, önce çocuklarınıza bu imkanı sunmak istiyorsunuz, eğer onlar severse bende yaparım diyorsunuz. Sizin aile bir orkestra kurmaya müsait çok para gerektirmeyen müzik aletleri seçin siz de dahil ve hep birlikte müzik yapın harika olur :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ins o adımın devamı gelir. Haklısınız herkes ayrı bir enstrüman çalsa orkestra oluruz ;) Almanya'da herkesin evinde piyano var düşünün yüzme dersinden daha ucuz özel piyano dersi ;) bakalım Fırsatı iyindegerlendirşriz ins burdan ayrılmadan.

      Sil
  8. Nineyi çok beğendim belki o zamana varırsak ben de çelloya olan hevesime bir şans verebilirim ,şimdilik işim oğullarım ve de örgülerimle kalıcam şahsen :) bence bir piyano kiralayın org alır da piyanoya geçmek isterseniz org elinizde klaıcak :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Degıl mi aslında nineyken yapmak daha kolay kadının sorumlulukları bitmiş zamanı var Kafası rahat. Haklısınız bir arkadaş 2 sene boyunca kiralamış sonra satın alırken ödediği kira tutarını ana paradan düşmüşler ne büyük Rahatlık. Bu memlekette piyano görememezsek zaten hiçbiryerde öğrenmeyiz heralde

      Sil
  9. Yazınızı büyük bir keyifle okudum. Biraz empati yaptım kendi hayatımla ben de resim ve müzikle hiç alakam yoktu. Lakin spora ayrı bir tutkum vardı. Sporun her dalına amatör olarak oynadım. Ailem spor yapmamamı istemediği için daha fazla ilerleyemedim. Blogger dünyasından gördüğüm kadarıyla büyük bir yüreğiniz var. Bu herkes de yok. Sizi tanıyıp da hayran olmamak mümkün değil. Bilinçli bir anne bilinçli bir birey bu göremeyenlere yol vermek lazım. Duyarlı ve hassas içten üslubunuzla çok şeyleri yapabileceğiniz inanıyorum. Kendi yeteneklerinizi ve çocuklarınızın yetenekleri konusunda acele etmeden sabırlı olun. Bu yolda başarılar dilerim. Sizin ve aileniz adına her şey gönlünüze göre olması dileğimle.
    Saygılarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aileler hep zaten bizim isteklerimize Ket vurmuşlar demek.

      Allah Razı olsun güzel Sözleriniz için ins Dediğiniz gibi biri olabilirim günün birinde.

      Ins sevdiğimiz seyleri cok oylamamdan keşfedebiliriz. Allah Razı olsun.

      Sil
  10. :)
    Şu sizin "müziği tanımadım...." diye başlayan iki paragraf var ya, kopyalasam, kendi bloğuma yapıştırsam olur, o derece uyuyor. İnsan kendinde görmediğini çocuğuna yapıyor ya, onlardan biriyim ben de. Büyük prens, tekvando ve gitar dersi alıyor. Ama aklı futbolda, basketbolda ve kemanda, elektro gitarda, piyanoda. Yani elinde olmayan her şeyde. Hepsinin ucundan tadımlık alacağına bir spor dalını, bir de enstrüman çalmayı hakkıyla yapsın istiyorum ama sanırım o da benim gibi ayran gönüllü olacak :)
    İnşallah sizin de, çocukların da hevesi bitmez, ilerleyebilirsiniz. Müzik bana ilaç kadar etkilidir gibi geliyor, birşeyler çalabilmeyi ben de isterdim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bizim nesil hep böyle demek. Cünkü bizim annelerimiz gençliklerinde kıtlık görmüşler açlığı tanımışlar... Biz keyif ve imkanlar ıcınde hala şikayet ediyoruz ya Allah önce beni Islah etsin ne diyim.
      Cocuklar Herşeyden bir parca almak herseyi erkenden tanımak isterler ama daldan dala atlasıkca hangi dalın kendilerine daha iyi hitap ettiğini mutlaka bulurlar.
      Zamanında Müzikle tedavi eden doktorlar da varmış ya. Haaaa Kastettiğim doktorlar batıdan degıl Doğudan ıslam coğrafyalarından cıkmıs. Şimdi gelmedi ismi aklıma :(

      Güzel yorumunuz için teşekkürler ins sizin oğlunuz da başarılı olabileceği seyi erkenden bulup o alanda kendini ifade etmeye baslar...

      Sil
  11. ay süper bence ! Kesinlikle destekliyorum seni. :) Piyanoyu çok severim. Bende önümüzdeki sene Ceyda yı müzik derslerine başlatmak istiyorum. Bu sene okula gitmeyi hiç istemiyor. Her günümüz sabahları ve akşamları ayrı bir kabus. Sabah okula gitmemek için oyun oynamaya başlıyor, akşamları ise yatmamak için oyununu bir türlü bitiremiyor. Tam gün okul çocuğu sıktı galiba. Bir sene daha önümüzdeki sene anaokuluna göndermek yerine spor ve dans derslerine gitse diye düşünüyorum. Kendisi de çok istyor. Biraz ara vermek hem bana hem de ona iyi gelir diye düşünüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim ortanca da bu dönem krese gitmek istemiyor ve evde de özellikle daha önce rahat oldugu yer ve konularda korkmaya başladı. Ben de bu Yüzden göndermiyorum krese. Her çocuğun korkular edindiği bir dönem vardı ve yunusun bu dönemi daha güven içinde sağlıklı geçirebilmesi ıcın onu dinliyorum . Herkes eleştiriyor beni krese gidip gitmeyeceğine o karar veremez diyorlar da ben de içimden he he diyorum ;)

      Bence de bir dönem de böyle aktiviteler deneyin bakalım cocuklar bazen kreşlerde hep ayni seyler yapıldığı ıcın sıkılabılıyorlar da .... Sizin içşn de Hayırlısı olsun

      Sil
  12. Kesinlikle herkesin bir dalda çok başarılı olduğuna bende inanıyorum. Çünkü hepimiz eşit yaratıldık :) Yazıdaki kadın süper ya, Allah azimden ayırmasın. Kendine haksızlık etmeden, kulaklarını tıkayarak ne güzelde yol almış. Belkide bu hayatta en iyi yaptığınız şey şuan yaptıklarınızdır, hiç azımsanacak gibi değil. Yabancı bir ülkede 3 çocuğu bilinçli bir şekilde yetiştirmek mesela.Hepimizde var galiba kendimizi dinlediğimizde aslında ben bu kadar değilim başka daha ne yaparım diye muhasebe yapmak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Moses nineye ben de hayran kaldım. Biraz da otoriter bir yapısı varmış galiba ;) eee 10 cocuk doğurup 5 tanesinin acısına Şahit olup 5 cocuk büyütüp koca Çiftliği çekip çevirmek kolay olmasa gerek. Kafasına Yakınca yapmiş demek.
      Haklısınız belki de bu yolculuktan kendime dair yeni olan hiçbirsey keşfetmeden döneceğim. Ama o zaman denedim diyebileceğim ins. Aslında cocuklar yeter tabiki onları hiçbirşeye değişme anneler.

      Sil
  13. Ne kadar güzel bir yönlendirme yapmışsınız sizi tebrik ederim. Umarım devamı gelir ve başartılı bir müzik hayatı olur oğlunuzun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler ins güzel şeylere. Vesile olabiliriz. Ailece öğrenip kendi aramızda yarısırız.

      Sil
  14. Piyano için yetenekli olsanız şans ama daha çok teknik bilgi lazım o sebepten de çocuğunuz hevesi de devam ederse mutlaka öğrenecektir çalmayı diye düşünüyorum . Ben de çalışmıyorum ve aynı hisleri zaman zaman yaşıyorum , oysa çalışan arkadaşlarımız da biz çalışmayanlara imreniyorlar çünkü hiç bir şeye vakitleri olmamasından yakınıyorlar velhasıl kelam zannederim bunun ortası yok , umarım 71'den önce kendimizi adayabileceğimiz bir uğraş ediniriz...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O konuda Katılıyorum size. Sanat dallarının hepsi aslında belli bir forma dayanır ve teknik calışma ve alıştırma ile bir manzaranın aynısını çizebilir, en zor müzik eserlerini çalabilir ve en cok guzel şiir be roman Yazabilirsiniz. Biraz disiplin biraz teknik ve alıştırmaya bakar... Önemli olan uyumlu ve kelimelerle oynadığınız metinler yazmak degıl nasıl bir poetikası sahip olduğunuz. Manzaranın aynısını çizmeniz degıl tuvalde nasıl bir felsefe ile yenilikler getirdiğinizdir. Önemli olan Mozart eserlerini çalabilmek degıl içimizdeki çalkalanmaları o enstrümanla dışarı vurabilmektir.... Herkes sanat icra eder ama sanatçı olmak zordur. ;) en azından ben böyle inanıyorum. Eminim pes etmeden uğraşsak piyano çalmayı çözeriz ;)

      Haklısınız aslında çalışamaya hiç ödenmedim ama evlenene kadar eve girmemiş biri olan ben de dısarda sosyal hayatın ıcınde daha mutlu olduğumu biliyorum. Kendi yetenek ve becerimle Bireyler Yaptım demeknistiyorum galiba bir nevi kendimi kendime kanıtlamak gibi bir sey ;)
      Ins varsa eger yaşlanmadan sevdiğimiz uğraşları keşfedelim...

      Sil
  15. Moses Nine, doğru söylemiş ’ hiçbir zaman geç değil’ yeter ki isteyelim, gerisinin ne önemi var :)
    Senin İngilizcen iyidir ki! Ayrılmayın inş ;) çalışmak kadına göre değil bence :)))) –tembelim yaaa- Çocukların belirli yaşa gelesiye kadar annelerin çok dert yandığı mevzu, kendine zaman ayıramama…
    Bence sende yetenekten bol bişi yok ki, en basitinden kalemin, anneliğin, ilişkilerin, resim… gördüklerim bunlar, daha da vardır muhakkak!
    Gönlünüze ve bütçenize göre bir piyano evinize renk katacaktır, yeni piyanistler mi doğuyorrr????!!!
    İyi eğlenceler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef İngilizce sadece işiminhalledevek kadar biraz orman İngilizce'si. Buralarda Almanca Konuşulduğu için İngilizce için ayrıca zaman harcamadım zamanında :(
      Evet kücük cocuk bütün zamanı istiyor ama belki bebeği abilere satar ben biraz rahatlarım... Derler cocuk sayısı arttıkça anne rahat eder diye. Arkadasın dediği gibi Arada kaynaya kaynaya büyür :)

      Bakalım ins becerebilirsem bu işi... Allah tazı olsun ins soyledıllerini bari iyi yapabiliyorumdır

      Sil
  16. ayyy siyasallı mıydın yaaa çok sevdiğim okul yaa. o okulun yanında oturuyodum cebecide, hukukun içinde ataum var avrupa birliği orda okudum yaaa. bi dee o moses bilirim severim pek sevilir zaten de. piyano tabisi neden olmasın. çocuklar az büyüsün ev dışında da çalışırsın yaa tabisi. ev hanımlığı kaderin değil tabiiii yaaaa azcık sabır işteee :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet siyasallcıydım da oraları bilmem ki ben :( MoSesi ben yeni ögrendim okuyunca da önce bir Gözlerim açıldı biz de kendimize bizden geçti deriz kadın 70 kusurunda dalmış bu işlere... Bakalım beni mutlu edecek bırseyler bulursam çalışırız da Çalışmanın mutlu ettiği cok kimse var mi acep? Iş hayati öyle acımasız olmus ki...

      Sil
  17. Moses nineye bayildim.benimde su siralar kafamda hep ayni sorular ucusuyor acaba kendiminde farkinda olmadigim bi kabiliyetim varda ya bende milyonlarca insan gibi bunu kesfedemeden ölürsem diye.sirasiyla yabanci dilim ingilizce almanca arapcam cok iyi ama hangisinde kendimi dahada ilerleteyim karar veremiyorum.edebiyata cok düskünüm ama hayatimi adayacak kadar degil alternatif tipa cok merakliyim yoksa bi üni bitirip Aidin salihin izindenmi gitsem....sen bile okurken bunaldin dimi.yasim olmus otuz daha hedefim bile belli degil keske kararsiz büyükleride yönlendiren bi kurum olsa yeteneklerine göre.bu arada hafiften gönül koymustum sana hep deli gibi blogunun sahibesine gidiyo buralara gelmiyo diye moses nineyi görünce unuttum herseyi((: sirf sen gelesin diye bi blogmu tutsam napsam(: bu arada sanki 4.cocuk fikrine sicak bakmaya baslamissiniz gibi bi izlenim olustu bende bu yazidan sonra hepsi mosesin sucu dimi ((: Rabia

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Keşfedersin ins daha 1 cocuktasın işte krese başladı mi hayat senindir ;) maasallah dil zor iş konuşulmadı mi unutuluyor. Ama alternatif tıbba ihtiyaç var özellikle bizim Türklere Herşeyin ılac olmadığını bazen Hastalıkların genetik olarak insanoglunu daha da güçlendirdiğini anlatacak doktorlar Lazım. Bakla tip zor iş onlardan enerjin be Sabri'n varsa yap derim.
      Ama k kararsız yetişkinlere bakacak bir kurum hakikaten Lazım ;))
      Gönül koyma sen bana ben anlattım sana herseyi özelden. Ben de iyi Değilim ki bu sıralar... 4. Cocuk meselesi blogda yazılmayı bekliyor .... Allah Razı olsun geldiğin için. Ben herseyi yazmıyorum ki burdan o Yüzden ne suratsız bu diyenler oluyordur ama sıkıntılarımı eskisi gibi yazmıyorum buraya. Güzellikler yaDıkca Hayatım da hep güzel şeyleri hatırlayayım istiyorum ...

      Sil
    2. Ne güzel iç dökmüşsün kuzum . Canım insanlar bazen kendini kapanın ucundaki küçük bir fare gibi hisseder.moosses teyzemiz 5çocuk büyüdükten Sonra boşluğa düşmemek için kendine uuğraş bulmuş aslında hani bizim yaşlılar yelek orup börek yiyip gelini , komşuyu yeter ya o sadece kendini umursamış bu çok güzel bir şey. Ben sana bir blog tavsiye etmek istiyorum melined mevlude Türk çok rahatlatıyor samimi soyluyorum dikişle oyalan bir dene çocuklarla ortak bir şeyler dikmek iyi gelir belki ayıcık dik kedi kopek yap keçe çalış olmazmı :) opuyorum . Not:momoyu okuyorum çok güzel tekrar teşekkürler...

      Sil
    3. Iyi okumalar. Bakalım Dikiş Nakış keçe dekorasyon denemelerini en sona bıraktım cunku bu tarZ seyleri denemiştim yetenek yok biliyorum :)

      Sil
    4. Mevlide Türk'ü biliyorum maasallah cok becerikli hatta hatırlattın bak gidip bakıyım onun bloguna ;)

      Sil
  18. Yaşlandım artık deyip bazı şeylerden geri durmak istiyor insan. Bu ninenin yaptığı işler bana uymasa da ben de Allah yolunda hizmetten geri durmamalıyım diye bir ders çıkarmalıyım kendime.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında dinimizde de yaslandım be emekli olayım diye bir sey yok kulluğa Ölene kadar devam. Herkes kendine göre kendini keşfetme yolunu bulsa belki sen de yaşlanınca hayır işlerinde Koşan bir Mümine olursun ;) Keske bizim yaşlılarımız da Köşeye çekilip sıkıntıdan sağı solun dedikodusunu yapacaklarına birilerine faydalı olma Peşine düşseler.... Ya da sevdikleri bırsey Peşinde kaybolmak için cesur davransalar. Biraz da bu yastan sonra diye Başlayan algımız engel oluyor bize işte.

      Sil
    2. Eli kolu kalkmayabiliyor tabi kimisinin gençler gibi olmuyor hizmet noktasında. Ayakları yürümez oluyor, gençler gibi koşamıyor. Ve lakin dediğin gibi en azından dilleri gıybet, dedikodudan uzak olup dua ile meşgul olabilir. Bu da islam davasında çalışan gençlere en güzel hediyedir.

      Sil
    3. Tabi saglık sorunu olanlar için demiyorum hareket gerektiren seyleri. Senin Dediğin gibi saglık sorunları olanlar mesela örgü örüp atkı be kazaklar örüp ilgili yardım dernekleriyle ihtiyaç sahiplerine ulastırabilirler. Maalesef yasşılarımız eli kolu tutsa da tutmasa da herseyi Bırakma eğilimindeler. Sohbetler yapanlar bile sohbetten ziyade konu komşu çekiştirmesi yapabiliyor.... Bunlar hep hakla meşgul olmamaktan kaynaklanıyor yatalak da olsan zihin boş kalmaz bulur kendine kötü de olsa bırseyler. Bakalım o kadar Konuştum bakalım ben kimlerin nelerin dedikodusunu yapacagım yaşlandığımda ;))) anlasın sen işte mesele eli kolu tutmamak degıl. Mesela emekli olmus erkeklerin bir kahve kültürü vardır. Kadınların yaptığı Günler'dekı dedikodunun baska bir türü işte....

      Sil
  19. Aslında çok da farklı değiliz. Biz kadınların kaderi bu galiba:)) ben de isimden istifa ettim aile butunlugumuz bozulmasın diye çünkü eşim ve oğlum yanımda olmayınca mutlu değilim ki ben. Zaman belli olsa belki idare edilir ama afaki olduğu için bıraktım. Evet bu da zor hele daha önce çalışan biri için ev çok zor ama yine de mutluyum. Hayatı ne olarak addettiginiz önemli gerisi boş. Dini, ırkı ne olursa olsun iyi iş yapmışsa takdir etmek lazım diye düşünürüm hep helal olsun Moses nineye. Tabii biz yapsak bu kadar konu olmayız o da ayrı konu!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence mutlu olacağımız seyı yapmak lazım. Gelecek kaygısı anlaşılır bırsey ama ıhtıyacımız olmayan o kadar cok sey ıcın kendımızı hırpalıyoruz kı. Gecen gun soyle bır soz okudum ' evlendiler ve sonsuza dek kresı odedıler ;)' demem o kı hayatı kovalayalım tamam da yuklerımızı hafıfletelım bıraz. Calısmak ve para kazanma zorunluluğu da ıhtıyaclarımıza gore degısebılır seyler. Tabı kışı ıs hayatında kendını daha mutlu hıssedıyorsa o başka. Bazıları var kı calısmak ıcın yaratılmış benım Annem gıbı ;)

      Emınım bızım anadoludna ne gırısımcılık hıkayelerı çıkar da.... Haklısın bız yapsak konu olmayız ;(

      Sil
  20. Vazgeçmemek lazım öyle değilmi. Emekli oldum deyip köşeye çekilmemek lazım :) Üretmek için yaşın ne önemi var. Zevkle okudum yüreğinize sağlık. Sevgilerimle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah razı olsun, ıns rabbım herkesın önüne sevdiği seyleri cıkakrır... Yasamakdan emeklı olmak olmaz degıl mı ;)

      Sil

Yorumlariniz icin