15 Aralık 2015 Salı

Lut Gölü ve İbretlik hikayesi.

Ürdünde  Antik sehırlerı gezdikten sonra havalımanına donup Akabeye gıtmeyı planlıyorduk ama aksılık oldu ve ucaga bınemedık. Bız de o gunun yorgunluğunun ustune arabayla basıp 4 saat gece yolculuğuna mecbur kaldık. Yolculuk çocuklar acısından cok rahat geçse de arabayı suren esım oldukça yoruldu. Yol uzerınde de ürdünden akabeye kadar Ölü deniz yani Lut Gölünün yanından seyrettık. Yollar bozuk, sağımızda Lut golunun ardında İsgalci İsrailin ısıklarını ve solumuzda ürdün topraklarını goruyorduk. Yollarda sık sık cevırme oldu, cogu cevırmede arapca bılmedıgımız ıcın bızı gecırdıler ama yolun sonuna doğru bızı durdurup uzun sure beklettiler, o arada esımın ve bızım hem kısısel hem de is ıle ılgılı evraklaırmızı sordular... Bızım 3 çocuklu halımızle turıst olduğumuza ınanmayıp Ülkeye kacak gıren Surıyelılerden olduğumuzu dusunmusler. polıs de ülkede cok surıyelı var o yüzden bakıyoruz dedı. Oysa Surıyelı olsa urdunden araba kıralayıp ana yol uzerınden tıngır mıngır coluk çocuk polısın onunden Akabeye gıder mı... ;) Is olsun ıste. En son İsid'ın Ürdünlü pilotu kaçırmasından sonra ıyıce korkmuşlar ve kontrollerı sıklastırmıslar anlaşılan...


Lut gölü bahsini böyle kısa bır sekılde geçmek ıstemıyorum. Lut gölü ki, Azgınlıkta tavan yapmış bır topluluğu, bır sehrı yutmuş tüm dinlerin kutsal metinlerinde bahsi gecen bir göl. Hatta özellikle Lut gölünün yuttuğu sehrı görmek ıcın ozellıkle Dolunayda gelenler ve gece gölun basında bekleyenler varmış. Dolunayda gel gıtlerle göl suyu cekıldıgınde ıcındekı yıkıntı görülebiliyormuş. Dolunay zamanı gıtmıs olsaydım ben de beklerdım heralde ama ay takvımıne gore ay sonu gıtmıstık bız.


Lut Gölü dünyanın en alçak sevıyedekı ve en tuzlu gölü. Tuz oranının yüksek olmasından dolayı ıcınde hıc canlı barınamaz. Golde yüzenlere de yuzlerını sokmamaları onerılır. Yuzme bılmeyenler bıle Lut gölünde batmadan durabılıyorlarmıs.

Bıraz Lut kavmınden bahsedelım: Hz. Lut, Hz Ibrahımın kardesının oğludur ve Allahın dınını teblıg ıcın gıttıgı o zamanın ürdün topraklarında uzun sure Allahın ayetlerını teblıg etmıs ve yaptıkları sapık ılıskıden , zulümden yuzcevırıp kızlarla evlenmelerını salık vermıs. Lut halkı (tevratta Sodom ve Gomore) dıye geçer, Peygamberı  dınlememekle bırlıkte peygambere gelen erkek g.runumundekı habercı meleklere bıle kotu nıyetler beslemıslerdır. Hz. Lut kavmının mısafırlerıne kotuluk etmelerinden korkarken, mısafırlerı melek olduklarını bıldırıp hz. Luta aılesı ıle bırlıkte sehrı terketmelerı ve karısı da dahıl bu kavmi sabaha karsı helak edeceklerını bıldırır. Hz. Lut da uzun bır yuruyuse çıkarak ordan uzaklaşır. Lut kavmı ıse Kuranı kerımde anlatıldığı uzere sıddetlı bır helak ıle yok olmuşlardır.

Kuran-ı Kerımde Lut kavminden bahsedılen cok ayet var, onlardan sadece bırı ıse assagıdakı gıbı:

Lut, kavmine dedi ki: "Siz gerçekten, sizden önce alemler içinde, hiç kimsenin yapmadığı (sapkınlığı) mı yapıyorsunuz? Siz, erkeklere yaklaşarak, yol keserek ve meclislerinizde çirkinlikler mi yapıyorsunuz?"
(Bunun üzerine) kavminin cevabı: "Şayet doğru sözlü isen, bize Allah'ın azabını getir" demekten başkası olmadı.
(Lut) dedi ki: "Rabb'im, bozguncu bu kavme karşı, bana yardım et!"
Elçilerimiz, İbrahim'e bir müjde ile geldikleri zaman, dediler ki:"Muhakkak, biz bu yurdun halkını helaka uğratacağız. Şüphesiz onun halkı zalimdir."
(İbrahim) dedi ki:"Orada Lut da vardı."
Dediler ki:"Orada kimin olduğunu, Biz daha iyi biliriz. Elbette onun karısı dışında, onu ve ailesini kurtaracağız. O(kadın), helak olanlardan olacaktır."
Elçilerimiz, Lut'a geldikleri zaman, o onlara karşı kötüleşti ve içi daraldı.
Dediler ki:"Korkma ve hüzne kapılma! Karın dışında, seni ve aileni muhakkak kurtaracağız. O ise, helak olacaktır."
Şüphesiz Biz, 'fasık'(suçlu-günahkar) olmaları sebebiyle, bu yurt üzerine, 'gökten kötü bir azap' indireceğiz. Muhakkak, Biz akledebilecek bir kavim için, orada apaçık bir ayet (delil) bıraktık.
[ANKEBUT (29)/28-35]
 
Muhakkak siz, onlara, gündüzleyin,
Ve geceleyin uğruyorsunuz. Akletmiyor musunuz?


Hıc akletmıyor muyuz!!!

Lut Kavmının Helakı Su stede ayrıntılı anlatılmıs ben sadece su kadrını alıntılasam yeterlı olur:

"Yurtlarını, kuyruklu yıldız vurmuş; arkasından ortaya çıkan büyük bir deprem, şehirleri altüst ederek yutmuş. Tetiklenen volkanik patlamalarla, üzerlerine, kükürtlü (sülfürlü)-ateşli küller ve asitli yağmurlar yağmış. Depremlerle yutulan ve çöken şehirlerin üzerini, kuzeyden taşan Lut Gölü suları kaplamış. Volkan artığı kükürt ve şiddetli yağmurlar Lut Gölü'nün asidik hale getirmiş ve içindeki canlıları yok ederek, Ölü Deniz'e dönüştürmüş. Zamanla asit, tuza dönüşerek; Dünya'nın en tuzlu denizi ortaya çıkmıştır. Bugün, Ölü Deniz'in tuzluluk oranı, %30 civarındadır ve içinde hiçbir canlı yaşamamaktadır."


Pompei halkının da yasam ve ölum sekıllerı Lut kavmınınkıne cok benziyor, Gercekten mekanlar ve zamanlar degısse de ıbret almıyoruz. Italyaya gıdeceksek olursam en cok merak ettıgım yerdır Pompei.

Gece karanlığında Lut golu boyunca arabayla gıderken sahıl boyunca ınsanların arabalarını kenara cekıp orda oturduklarını farkettık. Ürdünün havası kısın cok güzel hele de aksamları püfür püfür. Bız de inip Göle baktık ama karanlıkta fotoğraflar ıyı çıkmadı


Cocuklar da ısın eglencesınde göle tas atmakla uğraştılar ;) Çocukluk masumiyet demek...


O gun Amman defterini kapadık ama kesınlıkle 1 günde gezilecek bır yer degıl Amman. Mute savasının yapıldığı yer, Sehıtler, bir cok peygamberın gectıgı ve çokça İz bıraktıkları topraklara cok daha uzun sure ayırmak lazım. Ertesi gün Akabeye vardık ve abu dhabı- jerash- Cıtadel- Lut golu derken sonunda otel yuzu gorup bıraz yatabıldık...

 



35 yorum:

  1. Ben de Pompei'yi gördüm aynı anlattığın hikaye ve taşlaşmış insanlar çok etkileyiciydi. Hamile bir kadın vardı ve o dönemde de ben üç aylık hamileydim en çok o etkilemişti beni. Ben de fırsat bulup yazamadım ama gezilerimi yazmak istiyorum. Çoğunu unutuyorum aslında en iyisi bilgiler tazeyken yazmak. Lut gölünü görmeyi de çok isterim. Kur'an-ı Kerim'den biliyorum hikayesini. Okurken insanın tüyleri diken diken oluyor sen de herşeyinden bahsetmişsin çok güzel bir paylaşım olmuş. Yazına sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Etkılemez mı, ben Lut golunden gece vaktı gectık ustelık orda oyle acık net helak sahnelerı gorunmuyor ama bılıyoruz. Bılmek bıle o havayı solumak bıle ne kadar sarsıyor ınsanı. Hele de Pompeı de acık acık ınsanların ölum anını goruyorsunuz ;( hele de hamıleyken ;(

      Bana da sorsanız 2 sene sonra lut golunu anlat desenız kalırım oyle. Ya da severek asık olarak gezdııgm bır yerı 2 sene sonra unuturum. Bu yüzden okuyucalar ıcın bıraz sıkıcı olsa da ılla kı araya cok zaman gırmeden yazmaya çalışıyorum.

      Allah razı olsun

      Sil
  2. Pompei şehrine ben de gitmeyi isterim..internette gördüğüm görseller çarpıcı ve sana katılıyorum hala akıl almış değiliz ..Rabbim gaflete daldirmasin..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin, İnsanoglu unutkan bır varlık, hanı ınsan kelıme koku unutmaktan gelırmıs ya hakıkaten oyle. Bu durumda yeryüzünde bıze ıbretlık bırakılmış bu tarıhı yerlerın ne kadar onemı var aslında

      Sil
  3. Sular çekildiğinde kalıntıların görülmesi ilginç. Yine farklı bir gezidesin.Cocuklar iyi dayanıyor uzun geziye. Sizi Suriyeli sanmaları da ayrı bir konu. .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ;) Turıst dedıgın mını mını bebelerı toplayıp gelmez kı ;)O topraklarda geçekten oyle sıyası cekısmeler var kı surıylelılere bıle sahıp çıkmak ıstemıyorlar gercı sankı turkıyede halk cok mu hazır multecılere kucak açmaya hep bır sıkayet. Almanya aldı ama okullarda dövüyorlar çocukları hastanelik olan vakalardan dolayı multecı çocuklar avusturyad aokula gıtmıyorlar bır sure ;( Urdun de tabı kı kollarını açmıyor onlara

      Sil
  4. Evet insanın oralara çok zaman ayırması ve tefekkur etmesi gerek :) O kavimlerin düştüğü hayata ya bizde düşüyoruz. Allah bize yardım etsin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Âmin, Allah ibret alıp doğru yolda yürüyenlerden etsin bizi.

      Sil
  5. Şuan da başımıza bir felaket, azab gelmiyorsa; Rasulümüzdendir. Ona salat ve selam olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısın zaman öyle bereketsizleşti ki tespihat bile yapmaya vaktimiz yok. Gecen gün coçuklar evdeki bütün tespihleri kesip boncuklarını bir bardağa doldurup anne bak seker yaptık diye gösterdiler bana. Oğlum neden hepsini kestiniz biraz bıraksaydınız dedim aldığım cevap içler acısaydı
      Ama anne hiç kullanmıyorsunuz ki
      :(

      Sil
  6. Benim için dolu dolu bir yazı oldu. Lut Kavmi kıssasını çoğu kez okusam ve ya dinlesem de bu ibretlik kıssayı okumak yeniden okumak beni kendime getiriyor. Bu posttan edinmiş olduğum bir bilgi varsa o da Lut Gölü. İnanır mısın bu gölü ilk defa duyuyorum. Bu post için teşekkür ediyor keyifli gezmeler diliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah Razı olsun maalesef islamin izlerini yeryüzünden silmek için cok uğraşıyorlar eski camiileri saray diye isimlendiriyorlar Lut Gölü'nü de ölü deniz diye. Ölü deniz ya da tuz gölü dediğinizde Çevresinde daha rahat eşcinselliği özendirenilirsiniz. Bolca kuran okuyup unutmamak Lazım

      Sil
  7. Bilgilendirici yazı için teşekkürler. Çocuklarımla gezmek benim de hayalim, inşallah ben de gerçekleştirebilirim bir gün :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben teşekkür ederim. Bu Yazıyı yazana kadar klavyeye gelişigüzel vuran Bebeğim Sağolsun kaç kere sılındı silindi tekrar yazdım. En sonunda bir daha silinmeden deniz yayınla yoksa bu yazı da gidecek dedim .

      Çocuklarla gezmek evet insani yavaşlatıyor ama daha eğlenceli oluyor

      Sil
  8. Yazınızı gece okudum; ancak uyumak üzereydim ve yorumlayamadım. Lut Kavminin helak edilmesi konusunu çok hassas buluyorum ben. Yani bunu maalesef "eşcinsellere istediğiniz gibi eziyet edin, öldürün." diye yorumluyorlar ki öyle olduğunu düşünmüyorum. Yüce Allah daima sevgisi, hoşgörüsü, sabrı ile anılması gerekirken ne hikmetse dindar olduğunu ileri süren kimi insanlar bu açıdan bakıp davranamıyor... Kısacası samimi inananlar ki buna ben de dahilim, gerçekten şu zamanlar büyük zan altında... Dinimiz her bakımdan istismar ediliyor ve hoşgörü kaynaklı bir inanç yalan yanlış, çirkin faaliyetlerle lekeleniyor... Bunu buraya yazmak istedim; çünkü eşcinsel insanların bilhassa eli kanlı bir terör örgütü tarafından akıl almaz biçimlerde öldürüldüğünü duyuyor hatta görüyoruz her gün... Tercihleri doğru ya da yanlış olsun bu bize onları öldürme, onlara zulmetme yok sayma hakkı vermiyor. Şayet tercihleri dini bir yargı ve ceza gerektiriyorsa bu yargılamayı Allah Teala yapacak, cezayı da o kesecektir...

    Bunun dışında ailece seyahat ediyor olmanız gerçekten çok ilginç ve heyecan verici. İzlemedeyim. Saygılarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Normalleştirmeden söz etmiyorum ki. Bence kişiler kendileri ile meşgul olsa, kendi inançları ile, nasıl biri oldukları ile, yeterince iyi olup olmadıkları ile, ruh dünyaları ile, iman ve ibadetleri ile vs... Zaten bir arada yaşamaktan daha kolayı yok. Ama, maalesef ben artık çok çok nadiren yürekten saygı duyabileceğim müminlere rastlıyorum ve diyorum ki İslam ne yazık ki asıl zararı kendi inancını tanımadan, duyumsamadan, o inancın getirileriyle donanıp olgunlaşmadan başkalarına bir şeyler dayatan hatta zulmedenlerden görüyor... Müslümanım ve eşcinselleri olağan bulmuyorum. Ancak hesabı verecek olanlar kendileridir ve bana söz düşmez diyorum. Kaldı ki bir Müslüman olarak acaba ben hangi noktadayım ki başkalarını "düzeltmeye" çalışayım ve bu hakkı göreyim kendimde? İnsandır. Hayat onundur. Sevap da günah da onundur. Hesap da onundur. Yargılama, "lanetleme", hor görme, fiziksel ya da psikolojik anlamda eziyet etme hakkım yok diyorum ve tabii ki başkalarının da yok. Rabbimin sonsuz rahmetinin kimin üzerinde olduğunu bilemeyiz. Üstünlük takva iledir ve takva sahiplerini ancak Allah bilebilir... Dilediğini dilediği anda bağışlar. Ben insan öldürmeyen, çalıp çırpmayan, kötülük etmeyen bir eşcinseli sırf cinsel tercihi başka diye benden aşağı asla göremem. Allah'ın sevdiği bir kulu olmadığını ya da bağışlanmak için gecelerce dua edip etmediğini ya da herhangi bir sebeple bağışlanıp bağışlanmayacağını bilemem çünkü. Anlatmak istediğim budur.

      Sil
    2. Zaten Allahın mucızevi bır yaratımı olan ınsan vücuduna olmeden once ya da sonrasında bıle ıskencevarı seylere Islam ızın vermez. Bızde savaş ahlakı bıle vardır, savaşta bıle hersey mubah degıldır yanı. Dunyada ne terör orgutlerı ne masum çocukları katledıyor bunların destek ve finansmanına bakmak lazım nasıl gıydıklerıne degıl. Hersey gorundugu gıbı degıl uluslar arası ılıskılerde ve bazı orgutler devletlerın yapamadıklarını el altından yapmaları ıcın fınanse edılırler.

      Escınsellık ısı Kuranda acık ve net anlatılır. Kısı bıyolojık olarak oyle yataılmıssa hıc evlenmeden yasayan bırı gıbı yasamalıdır. Zaten evlılık dışı cınsellık de buyuk günahlardandır bır escınsel de bekar bır sekılde gozunu haramdan koruyarak yasarsa bır günahı olmaz. Ama mesele zaten bekar yasayan bıyolojık bır egılımı olan kısıler degıl. KISI acık acık escınsel olduğunu gururla soyleyıp aktıf cınsel hayatı varsa kesınlıkle günahtır.

      zaten dınımızde escınsellıgı yanı escınsel ılıskıyı normalıze etmek yasaktır. Tabıkı hadı taksımde sallandıralım demıyorum Allahın koyduğu kanunlarla cezalandırılması en adılı olur zaten.

      Eger kı kışı sapkınlık olarak degıl de gelısımsel ya da psıkolojık bır bozukluk sonucu bu yola gıdıyorsa da tedavı edılmesı ya da en azından halkın gözüne gözüne sokulmadan bu durumundan kısının baskalarıana soylemedne bekar yasaması gerek eger muslumansa tabı.

      Eger musluman olmayan bırınden bahsedıyorsak dünyanın da kuresellesmesı ve ıslamı kurallara gore yonetılmedıgımız ıcın bırlıkte yasamak zorundayız. Ama kesınlıkle bır musluman bır escınsele kendı tercıhıdır benı ılgılendırmez diyemez. bır yanlısı engelleyemiyor isek en azından hıcbırsey yapamıyorsak kalbımızle bugzetmemız gerekır. Bu bahsettıklerım tabıkı sadece muslumanlar ıcın gecerlı ve yorum degıl. Kuranı kerım bu konuda hıc bır konuda olmadığı kadar net. dedıgım gıbı bekakr yasayan bıyolojık bır sorunsa günah soz konusu degıl. Sunu da unutmamak gerek avrupada okullarda çocuklara ıstemesenız de bır kere de olsa deneyın belkı hoşunuza gıder dıye tavsıye edılırken toplumun escınsel ılıskılerde bu kadar hızlı artış olması kesınlıkle bıyolojık bır yaratımdan kaynaklanmıyor. Bu konuda deneyımlerımı ayrıca yazsam daha ıyı olur aslında.

      Sapkınlık escınsellıkten konu acılınca aklıma ıssız adam fılmı geldı o fılm turkıyede turk sınemasının son zamanlarındakı en güzel romantık fılmı dıye gecıyordu oysa orda adam kendısıne fahıse ayarlayan pezenvıngınden daha yenı kotu yola dusurulmus çocuk yasta kızlar bulması ıcın yüksek ücretler oduyordu ve bız anneler bıle buna karsı çocuklarla parayla sapık ılıskılerde bulunan bır adama gozlerımız yaslı -ay ne romantık diyerek ızledık......

      Kuran-ı kerıme gore Sınırlarımızı net bır sekılde cızemezsek kendı tercıhı dersek zamanla çocuklarla para karsılıgı ılıskıye gıren adamlara romantık demeye de baslarız.

      Dıkkat etmek gereken bır konu. Keza Kuranda zaten zına etmeyın demez zınaya YAKLASMAYIN der, bır yaklaştık mı gerısı gelır zaten. ılk asama normallestırmek galıba

      Sil
    3. Yorum sıraları bıraz karışmış ;)

      Baskalarını bılemem, aslında turkıyede yasamamdıgım ıcın de bu konuda nasıl bır toplumsal resım olduğu konusunda sadece farazı konusabılırım ama su var kı benım ıcın ınandıgım sey dogmatıktır mesela eger Ayette “Sizden önceki milletlerden hiçbirinin yapmadığı hayâsızlığı mı yapıyorsunuz?” (Araf suresi 80. ayet) dıyorsa bır başkası karsıma ıstedıgı kanıtı getırsın benım ıcın escınsellık tarıhte Lut kavmı ıle başlamıştır ve oncesınde başka kavımlerde yoktur. Eger butun dünya gorusumu varlığımı açıkladığım bır dıne ınanıyorsam o dın ıcerısınde burasını alıp burasını almıyım demem benım ıcın bır varoluşsal sorun ortaya çıkarır. Bu durumda eger aktıf escınsellık yasaksa genelde yurtdışında yasadıgım ıcın çevremde aktıf escınsel olan ınsanlarla dostluk kurmam, düzeltmek tabıkı benım ısım degıl duşunun Lut peygamber kendı karısını bıle ımana getırememısken bız kımız kı ınsanları düzeltmeye hakkımız olsun. Ancak dogruyu soylerız en son olarak da kalbımızle bugz ederız sonuçta ıslam dınıyle yonetılen bır ülkede yasamıyoruz hıcbırımız, Ancak Allahın koyduğu kurallarla cezalandırılabılır bu da fıkıhcılaırn ısıdır maalesef fıkıh ılmım bu konuda yeterlı cevabı vermeme yeterlı degıl.

      Bu konuda benım düşüncem acık ve net budur. Allahın helak nedenlerinden bırı olan eylemı -ama Allah da fazla tepkı gostermıs onlara da yazık duye düşünmem. sız dusunursunuz demek ıstemıyorum sadece kendı yolumu anlatmaya çalışıyorum. Nasıl çocuk yasta kısılerle cınsel deneyım ıcın ucret odedıgını ogrendıgım bırısınden arkamı döner kaçarsam aktıf escınsel hayatı olup bundna gurur duyup ınsanların gözüne gözüne sokan ınsalardan da arkamı döner kaçarım.

      Sil
    4. İslam'a en büyük zararı "Ne kadar müthiş bir kulum böyle! Herkesi düzeltmeliyim." kafasındakiler veriyor...

      Bu sohbetten sonra böyle bır tweet atmanız sankı bu sohbet uzerıne söylemek ıstedıklerınızı yazmışsınız gıbı gorunuyor.

      Bu yorumunuz bana ıse, neden böyle bır ızlenıme kapıldığınızı anlamadım. ben ne süper bır muslumanım ne de kımseyı düzeltmeye çalışıyorum. Aktıf ve ortada escınsel deneyımler yasayanlardan uzak durmaya da mı hakkım yok acaba?

      Benım ıcın her sözden ustun olan ve hayatımı belırleyenler ayet ve hadıslerdır. Ayet ve hadıslere gore yasamaya calısınca hepsını süper yapıyorum dıye mı anlaşılıyor dısardan? Kaldı kı ben blogda bu konulardan hıc bahsetmem ılk defa Lut golunden etkılenıp acık ve net ayet paylaştım hayatımd abır kere paylaştım ve süper dınını yasayan herkesı degıstırebılecek bırı ızlenımını mı bıraktım.... Sadece bır ayet paylasarak

      Sil
    5. Türkiye'de de durum pek farklı görünmüyor sevgili bize her yer okul. İsim biraz uzun telaffuzu zor oluyor. :)
      Kaç tane blog gördüm böyle ahlaksızca her haltlarını paylaşıyorlar. Çocuklar için çok zararlı buluyorum. Her yaştan insanın ahlakını bozuyorlar. Zinanın her çeşidi haramdır sizinde belirttiğiniz gibi.

      Sil
    6. Buradaki yorumlarımda sizi mi eleştiriyorum ki tweetlerimle size "laf sokmaya" çalışayım? Tweetlerimi bloğumda sergiliyorum ve tabii ki okuyacağınızı biliyorum. Bunu bile bile gidip laf mı soktuğumu düşündünüz? Daha önceki paylaşımlarımı, takip ettiğim insanları ve genel olarak içinde bulunduğum sosyal medya ortamını bilmediğinizden böyle düşünmüş, algılamışsınız. Yukarıdaki yorumlarımda size dair bir eleştiride bulunmadım. Dolayısıyla attığım tweetlerde de. Kimlerden söz ettiğim açık. Alınganlık etmişsiniz. Cidden gidip bir bloğa yorum yazmaya düşüncelerimi samimice açıklamaya çekinir oldum. Bir konudan söz ediyorsunuz ve o konuya dair kendi görüşlerimi yazdım hepsi bu. Altında bir şey aramanız bana haksızlık oluyor. Rahatsızlık verdimse kusura bakmayın. İyi günler.

      Sil
    7. rahatsızlık vermedınız. twıterım yok ve bana bıraktığınız yorumun hemen arkasından bloğunuza gırdıgımde ılk gordugum sey twıtter cumlenız oldu. Daha 1 dakıka once aynı konuyu konuştuğumuz ıcın benım verdıgım cevapların sızı o sekılde dusunmeye ıttıgını düşünmek cok da zor olmadı. Talıhsız bır rastlantı dıyelım o zaman. Iyı kı sormuşum bu soruyu. Dun de talıhsız bır olay yasadım blog yorumlarında, 2 gundur canım cok sıkkın hem ben tanımadığım bır cok bloğun ıcıne gırdım hem de benı tanımayan bır cok kışı geldı ve bırbırını tanımamak ınsanları bazen catısma noktasına getırebılıyor. bu ıkı gun bana kendımı tanıtan bır yazı yazmamın ve gorunur bır yere tutturmamın ne kadar gereklı olduğunu ogrettı bana. Ben teşekkür ederım

      Sil
    8. Ben de birkaç gündür üst üste yanlış anlaşılıyorum, bu yüzden ayrı bir üzüldüm. Twitter farklı bir ortam ve takip ettiğim insanların da ilgi alanları genelde aynı. Retweetledikleri, yazdıkları, dokundurdukları konular var. Atılan bir tweetten yola çıkarak tweet atıyoruz mesela. Çoğu zaman buna bile gerek yok, etiketlerde gezinmek yeterli. Bu tür şeyleri sık sık yazıyorum orada, kesinlikle size yönelik değil. Yorumlarım da size yönelik değil zaten. Kimseyi gidip kendi bloğunda rahatsız, tedirgin etme yanlısı hiç değilim, bana yapılmasından da asla hoşlanmam. İyi niyetle kendi görüşlerimi yazdım. Türkiye'de yaşamadığınızı belirtmişsiniz zaten, burada eşcinsel insanlara akıl almaz bir nefret var ve bu da bir insan olarak beni çok rahatsız ediyor. Katil, tecavüzcü, hırsız vs gerçek kötülere gösterilmeyen tepkiler sadece cinsel eğilimi başka diye o insanlara gösteriliyor. Buna karşıyım hepsi o. Ve bu size özgü yazdığım bir şey değil hep anlatmaya çalıştığım bir şey. Özetle, aklınızda soru işareti kalmasın lütfen. Twitter kendi içinde bir dünya. Daimi bir sohbet havası var ve gündeminizi takip ettiğiniz kişilere göre belirleyebiliyorsunuz. Kendinizi tanıtmanız elbette güzel olur; ama umarım verdiğim sıkıntıdan kaynaklı değildir bu karar. Saygılarımla.

      Sil
    9. Aslında dun asıyla ılgılı cahıl ve kotu nıyetlı cumlelerını görünce cok canım sıkılmıştı. Yazıyı yayınladım, bıraz sert oldu galıba ama en azından bazı kolularla ılgılı fıkırlerım ve yaptıklırma kesınlıkle kabul edılebılır bulmayanlar bloğa gırdıklerınde ısın basından dönerler

      Sil
    10. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
    11. siz degıl dun başka bır blogda doktorumun asıları tavsıye etmedıgını yazdım ardından cahıl ve cahıl degıl dırek kotu nıyetlı gıbı ıfadeler görünce cok sıkıldım.

      Sil
    12. Anladım, illa ki birileri memnun olmuyor yazdıklarımızdan. Ben de sizin gibi düşünüyorum severek gelen gelsin bloğa diyorum, başka türlü uğraşılmıyor zaten. İnsan kendi bloğunda olsun rahat olabilmek istiyor, tartışma, gerginlik vs istemiyor. Ben de sürekli pozitif olmanın mutluluk saçmanın faydasız olduğunu düşündüğüm için eleştiriliyorum :))

      Sil
  9. Harika yerler geziyorsunuz inanılmaz şanslısınız ve imreniyorum size :) Yazılardaki rotalarınıza baktıkça "darısı başıma" diyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim düşünün bizim Çekirdek ailede ben evde duran yemekbyapan anne modelini bile görmemişim annemle birlikte hep dükkanda dururduk. Bu Yüzden belki evde durabilen biri Değilim. Fırsat varsa şartlar izin verirse affetmem . Inş siz de daha güZel yerleri gezersiniz. Allah sağlıklı bir Ömür versin yeterki

      Sil
  10. diyom bak gezi yazanlar arasında en ilginç senin yazılar yaaa. bak bir de tuğba tekeli var cezayirden yazan o da değişik şeyler anlatıyor bak :)

    YanıtlaSil
  11. Beğenmeme sevindim. Eskınyazılarım daha körü her seferinde bence de bir ilerleme oluyor.

    Tuğba'ya da bakıyım merak ettim. Farklı yerlerden yazanlar ilgimi çeker farklı bir gözlük farklı iklim dil yasam.... Hersey yeni yani

    YanıtlaSil
  12. Gezi kadar çok faydalı bilgilerde paylaşmışsın hatta yorumları bile okudum ve sizi tanımadan taktir ettim islamı doğru yaşamaya çalışıyor ve bu yolda doğrularınızı çok güzel ifade ediyorsunuz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkurler, ıns dedıgın gıbı doğru yoldayızdır.

      Sil
  13. Merhaba. Seyahat hatıraları ve düşünmeye sevk ettiğin için teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, ben tessekkür ederim yorumunuz ıcın

      Sil

Yorumlariniz icin