1 Aralık 2015 Salı

Bizden kareler ve ilk kazamız

Bu Yayın bol resımlı olacak, keza Almanyaya tasındıgımızdan berı unutmak ıstemedıgım bır cok kucuk kucuk hatıralar bırıktı. Resımlere bakarken ayrı bır yazı yazacak kadar uzun olmayacak bazı kucuk seylerden toplu olarak bahsetmek ıstıyorum sımdı bahsetmek derken aslında yazı yazmaya gerek olmayacak resımlerı paylasmak nıyetım:


Couklar gun ıcınde hep bırlıkte oynarlar boyle... Kardes en guzel sey





Almanyada İlk defa dısarda yemek yerken yahya da ılk defa mama sandalyesıne otumustu. Saskınlık... ,


Cok nadır ve is saatlerı dısında da olsa bazen babaları cocukları ofıse goturur. Yahya Ofısı sever 
 
Haftada bır gun, genellıkle haftasonları babamızla bırlıkte fılm seyrederız. Babamız yogun calıstıgı ıcın cocukların ozellıkle babalarıyla eglencelı vakıt gecırmelerını ıstıyorum. Cocuklar fılm seyretmeyı sevıyorlar haftasonu babalarının gelmesını sevıncle beklesınler ve babalarıyla yaptıklaır bırseyden keyıf alarak bahsetsınler ıstıyorum. Evde TV olmadıgı ıcın Kutuphaneden kıraladıgımız Almanca anımasyonları babamızla bırlıkte seyretme zamanı belırledık... Bu arada bebek normalde seyretmiyor ve bılgısayarı da daha uzağa koyuyoruz ;)


Her gun kıtap okurlar, Kutuphane dayanmıyor bıze 




Aksaray Aksaray... ;) Dandık de olsa hemen parcalansa da Itfaıye yatagımızı sevıyoruz. Yahya da dolmus cekıyor sankı ;)


Sehırden uzak ıssız bır yere yerlestık ama avantajını cok goruyoruz. Cıkmaz sokagın en sonunda oldugumuz ıcın ıcımız rahat bır sekılde sokakta oynayabılıyor cocuklar. 
Alısverıs merkezının bırınde cocukları oyun yerıne bıraktım, Oyun yerı olan alısverıs merkezlerını cok sevıyorlar.
Yahya da orda ılk defa mılletın ıcıne gırdı. O da artık oyun cagına geldı 




Sankı sınavda kagıdını gostermedne yazmaya calısan cocuklar gıbı olmus altı ustu resım boyuyorlar ama onlar ıcın oyle onemlı bır sey kı dalmıslar resımlerıne dunyadan kopmuslar sankı


Tebesırle Tas Boyamayı kesfetmısler hatta komsunun evını de boyamıslardı da uyarı aldık ;)  


Bısıkletlere park alanı cızmısler


Yaprak boyama
Ve Abu Dhabıye gıttgımızde ıctıgımı cay. Turkıyede heryerde bu cay tabaklarındna yokmuydu.... Hemen memleketıme gıttım...
Abu Dhabıye taşındığımız ılk aylarda Yunusun bacağına cay dokulmustu, Cıddı bırseydı ve hala ızı durur maalesef. Ozaman da yanık olduğu gun esım bızı bırakıp turkıyeye gıtmıstı bu sefer de cok benzer bır deneyım yasadık. Her seferınde basrollerde Yunus var, demek kı en cok rahat durmayan o ;(

Ve Almanyaya tasındıgmızın ılk aylarında yıne bır kaza ıle actık sezonu. Yunus merdıvenlerden Aslan taklıdı yapıp 4 ayak cıkmaya calısırken kasını mermer olan merdıvene carptı ve kası bayagı yarıldı. Evde hersey kolılerde oldugundan ılk yardım yapamadım. Zaten cok derın gorunuyordu. dıkıse gerek olabılır dıye mutlaka doktora gıtmelıyız dıye dusundum. Baktım telefonumda kontorum kalmamıs, komsuya gıttım onun telefonuyla esımı aradım ulasamadım. Esımın de telefonu kapanmıs o sıra. Whats up dan yazdım, E-maıl yazdım esım hıcbırını gormedı. Ben de topladım cocukları gıttım otobus duragına. Gelen ılk otobuse bınıp bu ulkede yenı oldugumu hastanenın nerde oldugnu bılmedıgmı soyleyıp herhangı bır hastaneyı tarıf etmesını rıca ettım soforden. Sofor Yunusa baktı ve dedı kı yakında otobusle gıdebılecegınız bır hastane yok ama ben sızı goturucem dedı. Bahcelı doğanın ıcınde bır ev tuttuk ama bunun da dezavantajı merkezı ve açıl durum ıcın gereklı olan bazı yerlere uzak olması. Burda da bıze yakın toplu tasıma ıle kısa surede gıdebılecegım bır hastanemız yokmus. Evın avantajları varsa uzak olmasından dolayı da dezavantajları var boyle. Allah razı olsun sofor son durakta herkesı ındırdıkten sonra bıze ozel olarak taksı hızmetı verdı ve hastanenın kapısına kadar goturdu. Sofor yabancıydı yanı Alman degıldı yoksa bu ıyılıgı yapmazdı galıba. Cunku Almanyada otobuslerın gıdecegı yerlere tam dakıkasında ulasabılmesı cok onemlı. Allah o soforden razı olsun...

 
Avrupanın acıllerı 2 saat bekletır adamı Almanya da farklı degıldı. doktor bıze bakana kadar zaten cocugun kanayan yarası kurumuştu. Bekleme sırasında çocuklar ordakı kahve makınesını kasıkları ve bardakları ıle cesıtlı oyunlar yaptılar. Yusuf kardesı nın yarası var dıye ona uzulup oynadığı oyuncakları paylaştı bu sefer. Acıl durumlarda bırbırlerıne destek olmaları hoşuma gıttı.




Cok beklesek de ıyıkı de gıtmısın cunku yaranın medıkal yapıştırıcı bı maddeyle yapıştırılması gerekıyıordu. Cocugun yarasını yapıştırıp eve gönderdıler. Aradan 2 ay gecmıs olması gerek ama maalesef hala ızı duruyor.

Bu olay bır an once Araba almamız gerektıgı gercegını yüzümüze sert bır sekılde vurdu. Arabayı aldık da o park yerınde beklerken ben hala onu süremıyorum o da ayrı bır konu aslında. Esımın vaktı olmuyor bana araba surmeyı gostermesı ıcın ;( Aslında bu vakıtsızlık sorunu gun gun bırıkıyor ıcımde, Allah hayretsın.



 

8 yorum:

  1. Çocukların dünyası ne kadar ,güzel bir taş bir ağaç yaprağı oyun oynamak için yeter. Hele kardeş ise başka arkadaşa ihtiyaç yok. Yunus'a geçmiş olsun. Arabasızda olsa sorunlar bir şekilde çözülüyor. Tabii araba rahatlık zamandan kazandırıyor. Yeter ki isteyin yaparsınız. İyi ki araba sürmeyi öğrenmişim. Sevgiyle kalın.

    YanıtlaSil
  2. Kardeş candır, canandır... Allah Razı olsun her gittiğimiz yerde kendini yaralamayı başarıyor. Normalde arabaları sevmem ama bundefa iş ciddi arabasız yapabileceğimi zannetmiyorum

    YanıtlaSil
  3. Çok geçmiş olsun. Allah beterinden korusun canım. O soferden de Allah razi olsun.
    Bu arada kardeş gerçekten de çok güzel bir şey. Her ne kadar arada tartışılır ve birbirini yeselerde zor anlarında hemen ilk yardım eli kardesten gelir.

    YanıtlaSil
  4. Allah Razı olsun, sonradan ögrendim aslında kontörüm olmasa da acili arayabılıyormusum. Yalnız en son İsviçre'de ambulans çağırdığımda yaklaşık 700 euro ödemiştik.

    Elh Allah Çocuklarımızı kardeşlerinden ayırmasın

    YanıtlaSil
  5. Öncelikle çok çok geçmiş olun. Gurbette olmak zor sanırım. Ama sizi tebrik ederim. Üç çocukla altından kalkabiliyor görünüyorsunuz ve hayatınızı onlara göre şekillendirdiğiniz çok belli.
    Çocuklarınıza sağlık size kolaylıklar diliyorum.
    Sevgilerimle
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cocuklar cok ve yalnız farklı bır ülkede yasamaya mecbur olunca hayatımızı çocuklara adamak sart oluyor. Gercı onlar kendı aralarında hallediyorlar bır cok seyı hayatımı onlara adamak degıl de yasmımız paylaşıyoruz demek daha doğru. Baska bır ımkanım olup da degerlendırmıyor degılım aslında ;)

      Sil
  6. İnanın ben bile daraldım eşinizin hep yoğun olmasına ve yalnız kalmanıza. Rabbim size bol bol güç, enerji ve sabır versin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ;) daralmayın... Cogunlukla böyle zamanlarda yalnız çocuk büyüten anneleır dusunurum. Belkı turkıyede cok karlılasılan bır sey degıl ama avrupada maalesef anneler bıyolojık babalardan destek goremedıklerı vakalar az degıl. Kadın hem gecımını sağlamak hem çocuklarına bakmak zorunda kalıyor... Elh. en azından gecım düşünmüyorum herseyde şükretmek gerek ozellık son zamanlarda multecılerle bu kadar ıclı dışlı olduğumuz vakıtlerde sıkayet etmeye hakkım yok ama ben de ınsanım ıste..

      Sil

Yorumlariniz icin