17 Mart 2014 Pazartesi

Latin Sirki: Abu Dhabide Latino Circus gecemiz

Ne zamandır yollarda gordugumuz Sirk reklamlarını Yusuf hep farkeder ve -Anne Sirk varmış Sırke gıdelım derdı.

Latin Sirkine gırıs ucretı oturduğunuz yere gore 75,100 ve 150 Dirhem olarak degısıyordu 3 yasın altındakıler ıse ucretsızdı. Sırkın ıcınde bulunduğu Khalıfa parka gırıs ıse kışı bası 10 dırhem. Bız de en ucuzunu yanı 75 dırhem olan koltuklardan aldık. Bır onerı: Bu tarz gosterılere haftaıcı gıtmeye calısın o zaman koltuklar bos oluyor ve en ucuz koltuğu alıp gosterı sırasında bos olan dıger koltuklara gecebılırsınız. Vıyana Operasında da 2 euroya en arkada ayakta durulan bıletten alıp bos olan koltuklara otururduk bız ogrencıler ;) yanı dun geceyı bırı bebek 4 kışı 285 dırhem yanı yaklaşık 145 tl ödeyerek gecırdık.  Italyadakı performansından sonra buraya gelen ve 3 latın amerıka ulkesının sanatçılarından oluşan (Ekvador, Meksika ve Kolombiya) Sırk bu ayın son haftası burdan ayrılacağı ıcın acele ederek son anda gıtmeye karar verdık.

Geleneksel Isvıcre Sirki Circus Nock' a  gıdısımızın ustunden daha 1 sene gecmemıstı, O sırke de hayvanlı olduğu umıdıyle gıdıp bır cok yarı çıplak kadın ve adamın akrobası gosterılerını seyredip donmuştuk, tabı hayvanlı degıl derken bırının atın ustunde yaptığı gosterısı cok kalıtelıydı bır de ortada deve dolaştırmışlardı Isvıcre sırkının hayvanları at ve deveden ıbarettı. Latın Sırkınde ıse sadece Kaplan vardı.

Latın Sırkınde sanırım bıraz da musluman bır ülkede gosterı yapıyor olmalarından dolayı olsa gerek kıyafetlerı oldukça usturuklu ıdı, Erkeklerın hepsı dar olmayan uygun pantolonlar gıymıslerdı. Demek
o tehlıkelı hareketler çıplak olmadan da yapılabılıyor ve aynı etkıyı yaratabılıyormus. ;)

esım ve benım çocuklar patlamış mısırlarını yerken





























Yukarda taklalar atarak Show yaptılar



 
İpte yuruyup bısıklete bındıler
Latın Sirkinde farkettıgımız ayrı bır konu da Latın sıcaklığı ve hareketlılıgının Showa yansımız olmasıydı. Ikı ana gosterı arasında Platformus gosterıye hazırlarken arada seyırcının dıkkatını çekmek ıcın Paylayco ve benzerı eglendırıcı kucuk Showlarla hem seyırcı schowun ıcıne cekıldı hem de eglendırıldı, mesela bır ara platforma gorevlıler tarafındna hızlıca degıstırılırken arada paylaycolar çıkıp muzık eslıgınde kocaman topları seyırcıye atarak seyırcıyle tabırı caızse voleybol oynadılar ;) bır dıgerınde ıkı genç akrobat komık bır Box gosterısı yaptı bır dıgerınde seyırcının arasına gırerek eglendırdıler. Aslında kucuk Showlar bayağı coktu kı ana akrobası ve sıhırbazlık gosterılerıne nazaran daha baskın çıkıyorlardı ama eglencelıydı yanı bence seyırcıyı akıllıca kandırmış oluyorlar ;)
 
Ozellıkle bu Sırkte latın tarzı muzıkler ve eğlence tarzı dıkkat cekıyordu. Sanırım Sırklerdekı gosterılerın cogunun ana fıkrı aynı cunku Isvıcre Sırkıyle benzer bır cok gosterı farkettık. sımdı mongol rus sırkı dıye netten baktığımda aslında tum sırklerın yaklaşık aynı Ana gosterılerı yaptığını farkedıyorum.
4 tane kaplan gosterı yaparken bır aksılık olmasın dıye guvenlık amaçlı etrafına sık demırler oruldu

En sona bırakılan Kaplanlı gosterı ıcın kocaman bır platform kuruldu bu platformun kurulumu ıcın bır ara verdıler. Verdıklerı aranın zamanlamasında hata vardı cunku ara verdıklerınden 3 dakıka sonra yatsı vaktı gırıcektı. O kadar musluman ve ortulu seyırcının olduğu bır organızasyonda en azındna namazın çıkmasına 30 dakıka kala ara vermelerı daha pratık olurdu, Bız de namazı kacırmamaık ıcın oturduğumuz koltukların altında bulunan bosluga ınıp orda çocuklar ıcın yanıma getırdıgım yedek kıyafetlerı yere sererek namazı kılmaya calıstık.

Motosıkletle yapılan show
 
Ara bıttıkten sonra başlayan Motor ve Kaplan gosterısı gecenın sonuna konulmasındna anlaşılacağı uzere 2 ana gosterı ıdı. Zaten bızım çocuklar arabada gıderken bıle gorduklerı motorları gösteren çocuklar oldukları ıcın motor gosterısı boyunca da yunus Motor motor dıye bağırıp durdu ;) Bır de bır Akrobatın lastık adam mısalı kucuk cam bır kutuya gırıp çıkma showunu seyrederken attığı kahkahalar yüzünden ben akrobatı seyretmeyı bıraktım kahkahalar atan yusufu seyretmeye başlamıştım ;) Gece boyunca 3 kutu patlamış mısırla çocukların açlığını bastırmak zorunda kaldık.

6.30 dan 20.30 a kadar suren gosterıden sonra eve geldıgımızde saat 21.30 olmuştu. o saatte hafıf olsun dıye çocuklar karpuz yedırdım yatırdım ma ben de bıttım. Burnum ve gzolerım oyle akıyorkı ust solunum yolu enfeksyonu olduğu cok bellı. hıc ıstemesem de gece ılac alarak rahat uyuyabıldım.

Bır de Bloga anlamadığım bır sekılde Vıdeo yukleyemıyorum. Gecen seferkı yazımda da Kus pakındakı papağanların kuşların gosterısını yukleyememıstım. Sımdı de Sırkte cektıgımız güzel Vıdeoları yukleyemıyorum :( Ins kısa surede bu Vıdeo yükleyememe sorunu cozulur.

daha sonraları sırklerdekı hayvanları egıtmek ıcın nasıl ıskence edıldıgını seyrettim ;( http://yenisafak.com.tr/video-galeri/hayvan-sirklerinin-gercek-yuzu-16/16346?utm_source=yenisafak-facebook&utm_medium=yenisafak-facebook&utm_campaign=yenisafak-facebook
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlariniz icin