14 Mart 2014 Cuma

Asısız Yasam Hib, Menenjit ve Pnömokok.

Alman Dr. Graf' a ait olan okumuş olduğum ama cevırırken pek vakıt bulamadıgım kıtaptan bır bolum daha cevırmenın vaktı geldı galıba. Bu sıralar Menenjit ıle ılgılı forumlarda soru ve degerlendırmelerle sık karşılaştım bu da assagıda kaynağını belırrtıgım doktorun kıtabından konuya bır ışık olur ıns.

Yazı Tıbbı bır dılle yazıldığı ıcın yazarın metnine mudahele ederek basıtlestırmeye calısmak ıstemedım bu yüzden once yazıdan anladıklaırmı daha daha günlük bır dılle özetlemek ıstıyorum:

İlgili bakteriler vucutta zaten zararsiz olarak bulunurlar ama hayat seklimizin negatif degismesiyle bu bajteriler hastalik seklinde ortaya cikabilyorlar. Antibiyotik kullanimi ile tedavi edilebilen bu hastalikkara asisiz çocuklar daha kolay karsi durabiliyorlar cunku savunma sistemi kendini gelistirme yetenegine sahiptir asisiz cocuklar hafif hastaliklarda ilacsiz iyilesebilirken asili cocuklar savunma sistemlerine mudahale edip gelismesine ket vurdukarindan her hastalikta antibiyotige ihtiyac duyabiliyor antibiyotiklere bagisijklik kazanmis asili cocuk bu hastaliklarda maalesef iyilesebilmek icin daha agir ilaclara ihtiyaç duyarken asisiz cocuk belki ilk defa antibiyotik kullandıgından daha kisa surede iyilesiyor.

Basliktaki hastaliklarin asilama uygulamaları yuzunden 2000 senesinden sonra bastirilan bu bakteriler farkli sekillere burunerek farkli hastaliklari ortaya cikarmistir. yazidaki tabela da asidan dolayi donuserek ortaya cikmis ve asisi olmayan diger hastaliklarin ornekleri var. Yani hem menenjit bakterini asiyla azaltamiyoruz hem de menejit benzeri etki eden yeni vurusler olusmasina neden oluyoruz.

Yazar bu olayi yel degirmenine karsi savasmaya benzetiyor ve sonunun olmadigini bu sekilde fayda degil zarar gordugumuzu soyluyor.

Bir de ozellikle menenjit Hib Ponomokok asilarinin yeni dogan bebeklere yapilmasi daha hassas olan kan beyin bariyerini zedeleyip kandaki virusun beyne yerlesmesini kolaylastirir ki bu yuzden menenjit tarzi beyin iltihabina neden olan hastalkklar kucuk bebekler icin tehlike oluşturur. Cunku asilama ile kan beyin bariyeri zedelenmiştir.

Yazının aslı:

Hemofilus influenza tip b (Hib), Menenjit, Pnömokok.


Baslıktakı 3 Bakteri menenjit hastalığına neden olur. Kucuk cocuklardakı hos olmayan boğaz ıltıhaplarında (Laranjit) HİB bakterısı daha nadır gorulur. Pnömokok çocuk ve yaslılarda orta kulak iltihabı ve solunum yolu hastalıklarında daha sık görülen bir bakteridir.

Bu 3 Virus insan Mukozasında hasta etmeden bulunan ve doğal bır sekılde gözlemlenen bır varlıktır. Kısının yasam koşulları degıstıkce Bakteriyel Enfeksyonların meydana geldıgı Vırusler olarak gorulurler. Bu 3 vırus ıle Antıbıyotık yardımıyla savısılabılır. Genellikle ve sıklıkla kullanılan buyuk ihtimalle asılama etkısı yüzünden uzun sureden beri hastalığa sebep olan Patojen spekturumunda diğer mikroplara doğru bır degısım gozlemlenır. Ve bu degısım hayatımızı hıc de kolaylaştırmaz. Hayatımızda mıkropları uzaklaştırma yarısı ıcındeyız. Ası Stratejısı aynı yel degırmenıne karsı yapılan bır savaş gıbı gorunuyor, Tehdıt olarak gordugumuz hastalığın bıtırılmesı herseyı halletmiyor Bakteriel Menejit hıcbırzaman azalmıyor ve ası ıle yapısı degısıp oluşan yenı Vıruslere karsı da hıc bır Ası bıze yardım edemiyor, bu dongu böyle sınırsız bır sekılde devam edıyor.

Assagıdakı değerlerde HİB Asısına başlandıktan ve menenjit mıkrobu olmaksızın beyın ıltıhabı görüldükten sonra (2000 yılı) bakterıel mıkropların dağılım sıklığını goruyoruz.


Menejıtden sonra benzer turemıs ve asısı olmayan dıger hastalıklar
Cerehatlı ve Problemlı mıkroplar, Strepto ve Stafilokok hastalıkları, Unlu bağırsak hastalığı E-Coli, Kene ve bıtkılerle ınsanlara bulasan Borrelia bakterisi..... Yani Su soylenebılırkı asılarla bastırıp yenı vırusler uretmekten zıyade hastalığa karsı kalıcı bır adım atılmazsa bu Vırus ve sebep oldukları sureklı yenılenen hastalıklar lıstelerı daha da artarak renklenıcek.

Asılı kısıler savunma sıstemlerını sıkıntıya sokan daha sıklıkla ve agır başka bakteriyel Enfeksyonları yasarlar. Asılarla Kan-Beyin Bariyerine zarar verıyor olmamız ıse daha da korkutucudur. Bu ıkısı de bıze anlatır kı, neden gunumuzde kucuk çocuklar ıcın feci bakteriel menenjit olma Riskı vardır. (Asılarla Kan-Beyin barıyerı zarar gordugu ıcın).

Asısız çocuklar daha nadir bakteriyel enfoksyonlara yakalanmıyorlar ama onlar daha az Antibiyotıge ıhtıyac duyuyor ve pratık olarak bakteriel Menenjıtle karşılaşmıyorlar. Genel olarak tum Asılardan vazgecılebılır ve tabıkı baslıkta belırlenen bu 3 Asıdan da Vazgecılebılır. Asılamadan once bu 3 Ası hakkında ıyı düşünmek gerek.

Cocuklar kendı savunma yetenegını olgunlaştırır ve 7. yasından ıtıbaren ası planı uygulanmadığı durumda korkuya gerek kalmaksızın HİB Mıkrobuna karsı galıp gelebılır. Bu Bagısıklılıgın yetkinligının artması ıcın etkılı bır delıldır.

Kaynak:
Nicht impfen - Was dann?, Dr. Friedrich P. Graf, Sprangsrade Verlag, S. 176, 177, 4. Baski 05.2012

Bakınız:
Verem icin
Hepatit B icin
Bogmaca için
Difteri icin.

10 yorum:

  1. çok faydalı bir yazı olmuş Canım,bu anlamda soruları olan herkese çok yardımcı olacaktır eminim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederım, bu sekılde ben de okuduklaırmı pekıstırıyor zamanla da olsa unutmuyorum ;)

      Sil
  2. Gel gör ki öyle bir dayatılıyor ki bu aşılar korkudan gel de yaptırma,karar vermek çok zor::((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah hepımıze doğru kararlar verdırtsın ıns.

      Sil
  3. Elinize, yüreginize saglik emeginiz icin. Asi=saglik yalanini yerle bir eden argumanlari harika bir sekilde toplayip, akici kisa bir özwt olmus. Asisiz cocuk saglikli cicuktur... Tskler, gercekten cok begendim!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler, maalesef koşturmaca yüzünden kıtabın dıger kısımlarını paylasamaıyorum ama zaten ısteyen ıcın yeterince malzeme var artık. Insanlar bılınclenıyor

      Sil
  4. aşıların hepsi ama hepsi ağır metaller içeriyor ve gelecekte hastahanelere ve ilaç depolarına para kazandırılacak bireyler hazırlanıyor. İyi düşünün...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısınız, ısın bılımsel yanı dısında dusunsel boyutta da cok ılerı gıdebılecek etkılı bır sılah olarak bıle kullanılabılır. hangı ulke elınde boyle bır ımkan varken kullanmazkı...

      Sil
  5. merhaba bende sızın gıbı onceden ası olmayanlara delı gozuyle bakan bırıydım-su anda 3 aylık bır oglum var ve asılarını yaptırmıyorum-sızınde kucuk 2 oglunuza yaptırmadıgınızı bılıyorum-benım kafama tek takılan nokta su cocuklarınız dustugunde yaralandıgında ne kullanıyorsunuz-tetanos asıları olmadıgı ıcın ne yaptınız-sımdıden tesekkur ederım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında sımdıye kadar tetanosla ilgili bır sıkıntı yasamadık. Her zaman doktora gıderım herhangı bır durumda. Yasadıgım yerde ası olmamak normal olduğu ıcın hastaneler ve doktorlardan baskı gormedım hıc.

      Sil

Yorumlariniz icin