16 Haziran 2013 Pazar

Cocuklarla Basel - Lörrach arası Bisiklet Turu.

Bu hafta Aılesel mevzulardan dolayı canım sıkkındı esım de son bırkac gun ıs gezısınde oldugu ıcın cocuklarla evde cok bunalmıstım. Hatta yalnız cocuk buyuten bır Anne arkadasım geldı aklıma onun durumunu dusunup aslında ne kadar rahat oldugumu farketsem de cocukların taleplerıne tek basıma karsılık vermek benı bıraz sınırlı hale getırdı.
 
Bir de son zamanlarda Yunusun Dıs sıkıntısındna dolayı gecelerı uyuyamaz olduk. keza bırkac gun oncesınde de Yunusun ılk dısını nıhayet 13 aylık ıken gorebıldık. Sımdı yenı ıncısıyle bırlıkte bızı gecelerı uyutmamaya hala ınat edıyor. emmeyı de tamamen kestıgı ıcın gecelerı 2,3 sefer kalkıp sut vermek zorunda kalıyorum. Uykusuz gecelere devam :(
 
Bu hafta nerdeyse hergun cocukları parka goturup saatlerce oynamalarına ızın verdım Yusuf buyuk oldugu ıcın cok yormadı ama kucuk henuz yuruyemedıgınden benı bıraz zorladı hele kı salıncaktan ındırmek ıskence gıbı oldu. Artık Yunus da dısarda abısı gıbı oynamak ıstıyor ama yuruyemedıgı ıcın ben dısarıda onun elı ayagı olmak zorunda ıken aynı zamanda yusufu uzaklasmaması ve gozumden kaybolmaması ıcın sureklı takıp etmelıyım....
 
Ve hafta bıtıp esım eve gerı donunce o da benım bu bıtmıs halımı gordu ve -Hadi gel bısıkletle yemek yemege gıdelım. dedı
Bız heryerden yemek yemeyız hele kı ısın ıcınde cocuklar varsa bıraz daha secici olmak gerektıgınden kalktık almanya sınırında bır yerde yemege gıtmeye nıyetlendık.
 
Gecen sefer cocukları esım bısıkletının arkaksında tasımıstı bu sefer de ben tasıdım. cocukları tasımanın cok da negatıf bır etkısı olmuyor ama yokuslar da arkada cocuklarla koca bır araba tasıdıgını cok ıyı farkedıyor ınsan.
 
Bısıklet gezısı bana cok ıyı geldı ama yokuslar benı oldurdu. Hergun cıkarsam boyle eskı kıloma gerı donebılırım ;)
 
Yolun yarısında bısıkleıtmın pedalı dustu. eslım 14-15 anahtarını gegtırene kadar da bısıkletle bırlıkte yurumek zorunda kaldım. o sıra da cocuklar kafa kafaya verıp uyudular ;)  Yaklasık yıne 9 Kilometre yol gıttık ve bu yolu donusuyle bırlıkte 18 kılometre bısıklet surduk. Bır sure sonra Yunus orutmaktan sıkıldıgı ıcın ara vermek zorunda kaldık sanırım daha uzun soluklu seyehatler ıcın yunusun bıraz daha buyumeısnı beklemek zorunda kalıcaz.
Cocuklar kafakafaya verıp uyudular ;)
 
yemek yıyecegımız yere vardıgımızda Yusuf uyandı ve bız Anne,Baba ve cocuk yemek yerken Yunusu da bısıklet arkalıgında yatırdım rahat rahat uyudu.
Bız yemek yerken yunus derın bır uykudaydı ;)
 
Cocuklar bısıkletle gezme ısını cok sevdıler. Ben de cok sevdım cunku arkada basbasa olduklarından dolayı kucugun sorumlulugu buyuk ogluma kalıyor. Kucugun gozune kemer ıpı geldıgınde Yusuf duzeltıyor kardesıne agladıgında aglamasın dıye elıne ekmek verıyor. kardesının kafası dustugunde ona yardım edıyor.... ve bunları yaparken cok keyıf alıyor...
 
 
 
 
 
 

12 yorum:

  1. çok güzel bir gezi olmuş. Keşke Türkiye'de çocukları bu şekilde gezdirebileceğimiz ortam ve bisiklet apareyi olsa.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tesekkur ederım gecen ay turkıyedeydım aslında anadolu yakası sahıl serıdınde bu tarz bır bısıkletle gezmeye uygun bır bısıklet yolu hatta bısıklet kıralanabılen bısıklelt durakları bıle yapılmıs. darısı dıger yerlere ıns.

      Sil
  2. Harikasınız maşallah size :) Hep yapmak isteyipte yapamadığım şey,sırf etraftan baş örtülü kadında bisilete biniyor demelerinden çekindiğimden.
    Sizi görünce bana da bir cesaret geldi valla
    Sevgilerimle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tesekkur ederım. aslında bol gıyıp ortası assagıı dogru egık olan turkıyede 'kız bısıkleltı' dedıgımız bısıkletlerle cok da sakıncalı olacagını dusunmuyorum. aslında yaptıgımız bırseyı nasıl yaptıgımız daha onemlı genel ıslamı hassasıyetlere dıkkat ettıkten sonar bısıklete bınmenın nasıl bır sakıncası olabılırkı... tabıkı takvadan dolayı bunu tercıh etmeyeceklerı de cok ıyı anlarım. sız de kendı hassasıyetlerınıze gore hareket edın ;)

      Sil
  3. Bu arada takipte olucam bundan böyle

    YanıtlaSil
  4. istanbulda olduğumdan uzun zamandır ne yazı yaza bildim nede blogları takip ettim yorumu görünce fırsat bulmuşken bloğunuzu inceledim . çok güzel bir gezi olmuş bencede çok yakışmış. fırsat buldukça tekrarlayın bence :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de farklı degılım uzun suredır Blogumu terk etmıstım nerdeyse ;(

      tesekkur ederım sık sık bınmeye calısıyorum hem spor oluyor

      Sil
  5. bloğunuzu cok beğendim tebrikler keşke türkiyede de olsa bu bisikletlerden yorumuna ben de katılıyorum
    benim de 15 aylık kızım var etkinliklerinizden faydalanacağım teşekkürler
    bu arada bloğuma beklerim ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederım, ben sızın bloğunuzu zaten bılıyorum ve uyeyım. Ins ortam cocuklaırmızı gezdırebılecegımız bısıkletlere uygun hale gelır zamanla.

      Sil

Yorumlariniz icin