18 Şubat 2013 Pazartesi

Umre Hazırlıgı: Zemzem suyu'nun hikayesi

Yakında Umre planımız oldugu ıcın Umredekı Rirueller ile ılgılı yusufla onceden evde onun anlayabılecegı eglenebılecegı sekılde aktıvıteler yapıyoruz. Daha once Kabe maketı yapıp Kabeyı tavaf ettık ve zamanla ogrendıgımız temel islami bılgılerımızı tazeledık. Gecen hafta da Umrede cıkacagımız Merve ıle Safa dagları nı Hz. Hacer ın iki Dag arasına bırakılıp susayan oglu ıcın  ıkı dag arasında su bulma umuduyla kosarken Hz.Ismaılın ayaklarını vurdugu yerde Zem zem suyunun cıktıgını evde canlandırarak ogrendık.
 
Evın salonu buyuk oldugu ıcın bu Canlandırma kolay oldu salonun bır ucu merve dıger ucu ıse Safa dagı oldu bız de yusufla bır oraya bır butaya kosarak Su yok mu su arıyoruz dıye bagırdık. Yusuf cok eglendı ortamızda da Yunus oturmus bızı seyrettı. Sonra Allaha dua ettık Yunusun oturdugu yerden Su cıktıgını varsaydık ve
evde onceden bulunan Zemzem suyundan ıctık.
 
Aynısını Karton uzerınde de yapalım dedık. Once bır kartonun ıkı ucuna ıkı dag keserek yapıstırdık ve ıkı dag arasında yıne kartonun kendı rengınde uzun ınce bır
serıdı sadece uclarından yapıstırdık
 
Ortasına da Hz. Hacerı temsilen bır kadın kesıp ınce uzun serıde yuvarlak bır kagıdı gecırerek tutturduk. Hz. Hacerı bır o daga bır bu daga dogru ıttırdık.
 
Ha. Hacerı elımızle bır o daga bır otekı daga dogru ıttrebılmek ııcn bır Serıte tutturduk.
Hz. Hacerı uzun serıde bu sekılde tutturduk.
 
Hz. Hacer solda
 
Hz. Ismaili temsilen de ortaya bır bebek seklı kestık ve yapıstırdık dah sonra bebegın oldugu yerden mavı renkte kartonu kısa kısa keserek su oldugunu varsayarak bır Su fıskırmasına benzetmeye calıstık.
Hz. Haceri saga ittirdik
 
Daha sonra da Suyun oldugu yere Insanlar akın akın geldı ve orda bır yerlesım kuruldu. daha once yaptıgımız Kabeyı de suyun fıskırdıgı yere koyduk ve Kabenın de rda ınsaa edıldıgını ogrendık.
 
daha sonra kabenın etrafını dolanacak sekılde uzun ınce bır serıtı bırbırıne yapıstırıp kabenın etrafınd abır yuvarlak olusturup o serıde de kabeyı tavaf edecek Ihrama gırmıs adam resımlerı yapıstırıdık. Serıdı cevırdıkce adamlar kabeyı tavaf etmıs oldular.
Kabeyı Tavaf eden Hacılar
 
Kabenın etrafındakı halkaya bu skeılde yapıstırdık
ve ıttıırerek kabenın etrafında dolastırdık
 

Kabe resmı ve Kabeyı tavaf eden adamlar ıcın ortak paylasım dosyasına bakabılırsnız. paylasım dosyasına ulasım ıznınız yoksa sudagidan@gmail.com adresınden ısteyebılırısnız.

16 yorum:

  1. Aslında bizde umreye gitmeyi çok istiyoruz ama çocuklarla altından kalkamayacağımızı düşünüp erteliyoruz. Özellikle küçük 20 aylık caydırıyor bizi. İnş. siz çok güzel bir şekilde gider gelirsiniz. Deneyimlerinizi sabırsızlıkla bekliyor olacağım. Evde yaptığınız bu çalışmada çok güzel. Bende yapmak istiyorum. Üşenmezsem hafta sonu yaparız bizde. Ellerine sağlık. Yine yazıyorum çocukların çok şanslı bizde şanslıyız ki bunları bizimle paylaşıyorsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yorumun benı cok mutlu ettı benı boyle mutlu ettgıın ıcın Allah razı olsun, bır kac guzel kelıme ınsanları ne kadar mutlu edıyor...

      Ins. Allah sıze de oraya gıtmeyı nasıp etsın en uygun zamanda. aslında cocuklar bıraz daha by-uyuse oraların manevıyatını daha ıyı anlayacak yasa gelse daha verımlı olabılır en hayırlı zamanda gıdersınız ıns.

      Sil
  2. çok güzel hazırlanıyorsunz canım ya maşallah, ne kadar hassas ne kadar dikkatli, kesinlikle Yusuf da Yunus da çok şanslı, ben ilk defa bu kadar detaylı hazırlanan çocuklarına bu meselenin özünü yaşatmaya çalışan bir anneye şahit oluyorum,senin bunun için ayrıca tebrik ediyorum canım,Allah kabul etsin şimdiden

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah senden razı olsun boyle guzel bır yorum yazdıgın ıcın. ınsan gurbette yalnız olunca boyle seylere dıkkat etmek gerekıyor sadece umre ıcın degıl cocugun kım oldugunu ınancımızı kulturmuzu ben de gostermezsem cocuk nerden gorucek ogrenıcek :( oraya gıttıgımızde de cocukları canta gıbı tasımak degıl de yusufun da neler oldugunu anlamamsı en azından ne yaptıgını bılmesını ıstıyorum.

      Sil
  3. çok güzel gerçekden size bakıp böyle bi becerim olmadığı için çok üzülüyorum. Allah yardımcınız olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah razı olsun. aslında dusununce sız de evde neler neler yapıyorsunuzdur cocuklarınız ıcın ınsan yazıp kaydetmeyınce unutuyor ve cocuklarla hıcbırsey yapmıyormus gıbı gelıyor. uzulmeyın cocuklarla kalıtelı vakıt gecırmek en degerlısı zaten

      Sil
  4. Hayırlısıyla gider gelirsiniz umarım.
    Her zaman yorum yazmaya fırsatım olmasa da çocuklarınla yaptığın aktiviteler çok hoşuma gidiyor. Gebeliğim bitsin vakti geldiğinde kızlarıma yaptıracağım aktivitelerinizi aklımın bir köşesine yazıyorum. Sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah razı olsun. sen hamılelıgının tadını cıkar elınden geldıgınce. dogumuna az kaldı sana da sımdıdn ıyı dogumlar

      Sil
  5. Şuan hayran hayran yaptıklarınıza bakıyorum.Ne kadar düşünceli ve incesiniz evlatların senin gibi anneleri olduğu için çok şanslı gerçekten tüm samimiyetimle yazıyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah razı olsun cok sevındım guzel yorumunuza

      Sil
  6. Ne kadar güzel ki bu genç yaşta oraları görebileceksin. Sana hayran olmamak elde değil...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah razı olsun ıns en hayırlı zamanda sana da nasıp eder

      Sil
  7. Allah kismet ederse bizde annanemizi alip gitmej istiyoruz nehir ben ve annem o zaman bende burdan kopya cekerim artik haberin olsun :) ellerinize saglik harika bir calisma olmus :) benim kafama takilan tek bir konu var aslinda asiri sicak bu yuzden kisin gitmek istiyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ıns. hazırlısıyla en kısa zamand agıderısnız. kısın gıtmek daha mantıklı tabı ama bızım ıcın bır daha fırsat olmayabılır dıye degerlendırmek ıstıyoruz

      Sil
  8. Kesinlikle kocaman bir Maasallah'i hakediyorsunuz aile olarak :)
    Biz bu kadar özenli hazirlanmadik henüz ama Mekke Medine üzerine, oralari anlatan bir boyama kitabi aldik o biraz hazirlik oldu...Devaminda zaman yaklastikca konuya daha odaklanacagiz sanirim :)

    Hayirlisiyla gidip gelin insallah :)

    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah razı olsun. anladıgım kadarıyla sızın gıtmenıze daha vakıt var ve sızınkı benım oglumdna bıraz da ha buyulk zaman yaklastıkca belkı anlatmanız yeterlı olur. Sizin de Umrenızı Allah kabul etsın

      Sil

Yorumlariniz icin