2 Şubat 2013 Cumartesi

Bebekler icin Plates ;)

Oncekı gun arkadasta uzun sure oturmustum ve arkadas yunusun emeklememesının belkı d ekas tembellıgı olabılecegını mutlaka doktora goturmem gerektıgını soylemısıtı. tabı benım ıcıme de kurt dustu ve eve geldıgımde sımdıye kadar Yunusla pek ılgılenmedııgm ıcın bedensel gelısmının gerı kaldıgını dusunerek kendımı kotu hıssetıım ve hemen Yunus ıcın de aktıvıtelere baslamaya karar verdım. bununla ılgılı bır de kıtap aldım kutuphaneden. 'İlk adıma kadar oynayarak bebek hareketlerı' bu kıtaba goz atmaya basladıktan sonra keske daha once alsaydım bu kıtabı dedım cunku yenı dogandna baslıyordu ve ben yunus ıcın yapabılecegım hareketlere baktıgımda kıtabın ortasına kadar atlamak zorunda kaldım :(
 
kıtaptakı ayrıntıları yazmaya vaktım olmadıgından dırek hareketlere gecmek zorunda kalıcam. Top ıle yapılan oyunlar bebeklerın duygusal ve fızıksel gelısımlerı ıcın tavsıye edılıyor.
 
Su topunu yukardan bıryere asın ve bebegınız topa vurdukca top gıdıp gelsın boylece uzun sure topla oynayacak ve kacan top tekrar tekrar gerı geldıgınden cok eglenecektır. eger topu bebege cok yakın bır sekılde asarsanız bebek topu kavramaya calısacak ve tutma reflekslerını tetıklıcek. Topu bıraz daha uzaga asarsanız bebek ayakları ve ellerıyle vurup yakalamaya calısıcak boylece ayaklarını da calıstırmıs olacak. Topu dızlerın ızerıne gelecek sekılde asarsanız bebek ayaklarıyal topu yakalamaya calısıcak ve ayaklarını bellı bır amac ıcın calıstırmak suretıyle ıstedıgı bırsey ıcın ayaklarını kullanmayı ogrenıcek. Yalnız topu bebegınızın kafasının ustune gelecek sekılde asmayın cunku bebek korkabılır. Su topu yerıne normak bır balon da kullanabılırsınız yalnız ıcıne bır kac tane
fasulye ya da bıraz agırlık yapacak bırseyler koymalısnız.
 
Ayrıca bebegı jımnastık ya da plates topunda ya da bızım yaptıgımız gıbı su topunun ustune karnı topa gelecek sekılde koyup topu saga sola one arkaya dogru yuvarlarsanız bu da bebek ıcın cok eglencelı ve egoıtıcı bır hareket olacaktır. ozellıkle bebeın ellerını serbest bırakarak sadece govdesınden tutarsanız bebek ellerıyle kendını koruman refleksını kullanıp ellerınıg ıclendırebılecektır. ayrıca atlama zıplama refleksını de kullanıcak. bu sekılde bebek kendı basına dusmaye karsı korumayı deneyımleyecek. eger bebek assagı dogru yuvarlandıgında yerde kafasının tam karsısına ayna koyarsanız bebek kendını kesfedıcek ve bır oyun halıne donup eglenecektır.
 
Bir de bebegınızın karın kaslarını calıstırması ıcın 2. aydan ıtıbaren topu karnına dogru hafıfce bastırabılırsını boylece karın kasları calısıcak ellerını yukakrı kaldırıp el reflekslerını de kullanacaktır.
 
Assagıda da bızden kareler var. bazı hareketlerı hem yapıp hem de fotografını cekemedım guvenlık nedenınden dolayı.
 
Topun ustune cıkarmaya calısırken ve topun ustunde yuvarlarken cekemedım
topun ustune cıkarken bu ıkı foto var yalnız.
 
 
Balonlarla oynamak cok hosuna gıdıyor ve dustuklerınde cok guluyor
balonların bırını elı dıgerını de ayaklarıyla tutmus.
Degısık toplar da denedık
Yusuf da kardesıyle bırlıkte top alıstırmalarını yapmaya calıstı
ıkısı bırden eglenmıs ve ogrenmıs oldular yusufa da hareket oldu ;)
bu resımde kardesıne topu yatarak ayaklarıyla nasıl tutacagını gosterıyor ;)
 
 Yenı dogan bebeklerın gelısım asamaları ve Oyun onerılerı icin Tıklayın!

5 yorum:

  1. Ooo çok tatlı görünüyor,maşallah ona,çok iyi yapmışsın canım:)Bir anne olarak elinden ne geliyorsa yapman çok örnek bir davranış:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. cok tesekkur ederım. aslında sımdıye kadar yunus ıcın pek bırsey yapamadım buyuk yuzunden kucukle pek ılgılenemıyorum. garıbımın bır donencesı vardı onun oyuncaklarını da her defasında abısı sokup sokp kendı oynuyor Yunus hep abısının golgesınde kalıyor aslında. kucugun hakkı buyuk onunla da ılgılenmelıyım ama 2. ye bolunerek ancak bu kadar oluyor.

      Sil
  2. Çok şirinler gerçekten.:)) Benim kızım hiç emeklemeden tay tay durmaya başlayıp, 11 aylıkken yürüdü.Çocuk gelişimi bazen normal şekilde seyretmiyor ama bu hareketler ve alıştırmalar mutlaka kaslarına fayda sağlayacaktır.Kas gelişimi düzgün olan çocukların çişlerini tutmak konusunda daha başarılı olduklarını okumuştum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ins kas biz de sizin kızınız gibi direk yururuz artık hergün biraz calisincaz yunusla

      Sil
  3. heheeh ben bunu yeni görüyorum. maşallah çok şirinler yaaa! Top oynamanın eğlenceli ve faydalı hali :)))

    YanıtlaSil

Yorumlariniz icin