18 Ekim 2012 Perşembe

Sonbahar: Dogadan topladıgımız malzemelerle duyusal Havuz ve Agac yapımı


     Gecen gun sabah disari cikip kurumus, taze degisik renklerde agac yapraklari toplamak uzere sehrin en buyuk parklarından birine gittik. Yolda agaclara ozellikle dikkat edip hepsinin soguktan kurumus yapraklarının nasıl da renk degistirdigini bazılarının nerdeyse cıplak dallarının kaldıgını ve bunun gibi ozellikleri gozlemledik. parkta oynarken birkactane Sincap gorup kovaladık onlar da zamanla evcillesmismidir nedir yusuf onların cok yakınına gitmeden kacmadılar.  , yaprak toplarken kucuk bir orumcegin yaptigi buyuk ve incecik bir orumcek aglarını da seyrettik ve tabiki Agları bozmadık :).

     Hava biraz soguk oldugu icin sehrin en buyuk parklarindan birine gidip sadece agac, kozalak, kestane, dikenli kestane gibi bilimum Sonbahara ait objeleri toplayip donmek zorunda kaldık.  parkta oynayamadik zaten yusuf da cok usumustu. ama Sonbaharı daha ıyı hissetmek icin kurumus yaprakların icine girip saga sola savurup eglendik.

     Ertesi gun topladıgımız yaprakları cıkardık, once topladıklarımızla Sonbahar konulu bir duyusal havuz hazırlayalım dedik. hatta oglum parktan topladıgımız kestaneleri yıyelim diyince usenmedik dısarı cıkıp sehrin merkezinden kestaneci bulup bu soguk havalarda sıcak sıcak kestane alıp yedik. 


     Havuzumudan sıkılıp ıs ıcındeki yaprakları kestaneleri kozalakları dagıtmaya geldiginde hemen duruma el koyup aynı malzemelerle agac yapmaya basladık. Genis bir kagıdı yere bantladık ki biz uzerinde calısırken kaymasın. once kagıdımızın ustune kahverrangı bır boyayla agacın govdesını cızıp boyadık sonra da  topladıgımız kurumaya yuz tutmus rengarenk yaprakları teker teker ustune yapıstırdık. aslında yaprakları taze toplayıp defter kıtap arasında kurutup kagıda yapıstırmak daha kolay oluyor ama bızım baktımız olmadıgı icin yaprak kurutmayla ugrasmayıp dırek kurumus ve kurumaya yuz tutmus yapraklarla yaptık. diger malzemeleri de agacın altına yapıstırıp ya da yapısmayan kozalak kestane gibi malzemeler de yere koyup dogada gercekten var olan bir agac havası kazandırmaya calıstırdık. İsimiz bitince de agacımızı duvara astık. yusuf eve gelen herkese gosterizor 'bak bu agacı annemle ben yaptım' diye herkese anlatıyor.



8 yorum:

  1. bence harika olmuş ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederiz en kısa zamanda taze yaprakları kitap arasında kurtulup daha küçük ağaçlar yapıp pvc ile kaplıcaz ve tavanımıza asicaz. Kuru yaprakla yapınca pek uzun ömürlü olmadi

    YanıtlaSil
  3. ben de çok beğendim bugünlerde yapmayı planladığım sonbahar sensory tub'na neler koyabilirim derken buldum sizi ve yarın yaprak toplamaya çıkacağız kızımla, yüreğinize sağlık çok güzel olmuş....

    YanıtlaSil
  4. Tesekkur ederiz kolay gelsin size de. buralarda nerdeyse kıs geldi turkiyede hala sonbahar havası var. cocuk kendi toplarsa malzemeleri daha vermli oluyor.

    YanıtlaSil
  5. Öncelikle ellerinize sağlık. Nacizane bir tavsiyem olacak: Taze yapraklara saç spreyi sıkarak renklerini de koruyabilirsiniz. Ben eşimin aldığı güllere saç spreyi sıkıp (sonra bir kaç gün baş aşağı asarak) kurutuyordum, hasır sepet içinde uzun süre salonumu süslediler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tesekkur ederim. ben de gul yapraklarini kurutup belki sim ve benzeri seylerle susleyip hos bir sepetin icinde dekoratif maksatli kullaniyordum ama cocuklar olduktan sonra evde dekoratif esyalar bana yuk olmaya basladilar. normalde sampuan disinda sac urunu kullanmadigimdan evde bulunan bir sey degil sprey ama bir gun evde bulundurursam mutlaka denemeye calisicam

      Sil

Yorumlariniz icin