15 Ağustos 2012 Çarşamba

Kahkahalarimiz.

3 aylik bebek kahkaha atar mi?

Kucuk oglum sabah 6 dan sonra uyumaz ve tam da benim uykulu, gozumu acmakta zorlandigimim sabah saatlerinde kahkahalarla beni ayakta tutrmaya calisir sanki. Cocuk isni biliyor bakti annesi uykulu onla ilgilensin diye yolunu ariyor once biraktigim yerde sikilip mizmizlaniyor
"Ben gece uykumu aldim uyandim enerji biriktirdim oynayin benle"
der gibi sesler cikarir. mizmizlanma sesleri abisini uyandirmasin diye hemen uykulu gozlerimi acip yanina gidiyorum fildir fildir kocaman gozlerini bir saga bir sola bir yukari bakiyor sanki birsey kaciracakmis gibi her yeri kolacan ediyor beni daha uzaktan gordugu gibi dunya tatlisi bir gulumseme aliyor top gibi yuzunu,  sonra dayanamayip opuyorum.
Oglum anliyor:
"Hmmm bu gulme isi ise yariyor her guldugumde annem geliyor yanima"
diyor ve onu daha cok sevmem icin onu optugumde ve biraz yanina gidip sevdigimde basiyor kahkahayi :)) Sonuc: Anne uyanir ve kahkaha atan bebekle oynar, Anne gece 1 de yatmis olsa da o Cennet kokuluya dayanamz ve kalkar. ama bu kalkma elim mahkum cocuga bakmak zorundayim diye dusunulerek mecburi, isteksiz bir kalkma degildir. tamamen gonullu bir uykusuzluk tamamen gonullu bir hizmettir.
Tabi anne uyandirildaktan karin doyurulduktan sonra anneye tatlilik yapma safhasi bitmistir ve bebek kendi kendine takilir anneyede Abiye kahvalti hazirlamak duser.

4 yorum:

  1. Deniz cok güzel olmus, sanki yanindaymis gibi hissettirdin bana o güzel ani tesekkürler. Bu blog isini iyi düsünmüssün ilerde güzel bir hatira olacak hem senin icin hem cocuklarin icin. Tabiki biz bekar anne adaylarina da yardimi olacaktir insallah. Kadir gecenin de hayirlara vesile olmasini diliyorum. Hepinizi öpüyorum Allaha emanet olun.

    YanıtlaSil
  2. Adsiz olan benim yagmur, yorumlarim gitmiyor ya anonim yapinca gitti sadece

    YanıtlaSil
  3. Tesekkur ederim yagmurcum, mesajindan anladim zaten sen oldugunu.

    YanıtlaSil
  4. haklisin, Ani defteri gibi birsey oluyormus. ama bence hala ben senden oneri alacak durumdmayim hocam ;) cocuk egitimi senden sorulur. ;)

    YanıtlaSil

Yorumlariniz icin