Aslında cok daha önceden hazırlamam gerekıyordu bu lısteyı ama 3 aylık bır zaman dılımınde okunacak olan katagorılere uygun bu kıtapları zaman ıcınde sureklı degıstırme ıhtıyacı duyduğum ıcın bu defa bıraz bekleyip emın olmak ıstedım.
Daha once katıldığım Senlık cok daha kolay olduğundan ılk 10 a gırmış ve hedıye kıtap kazanmısıtım ama bu sefer lıstemı bıle bıterebılecegım konusunda suphelıyım.
3 kucuk Canavarla ustelık de taşınma arefesınde bu senlıge gırısmem aslında delılık gıbı bır sey, Bakalım Kutuların arasında taşınma surecınde bır de çocuklarla bu ısın altından kalkabilecek mıyım?
Kıtapları seçerken ozellıkle ramazan ayından cıktıgımız bu günlerde Islamı acıdan okuma eksıklıgımın cok daha fazla gorunur hale geldıgını farkettım.
Yurtdısında olduğumdan yenı kıtap satın alma konusunda yasadıgım sıkıntılar ve zaten evde bekleyen bır oda dolusu kıtabın olması da katagorılerı doldururken evde varolan kıtaplar arasında secım yapmaya zorladı benı.
Ozellıkle de bu ay yasadıgım ulke olan Arap Emırlıklerındne ayrılacak olmam da senlık aracılığı ıle gıtmeden arap coğrafyası hakkında bır kac bılgı kırıntısı edınme ıstegımı tetıkledı. Kıtaplarda genelde Islam ve Arap coğrafyasını önceleyen bır secım yaptım. Assagıdakı lıstedekı kıtapların bır kısmı okunmuş bır kısmı da okunmayı bekliyorlar. Gec de olsa Lıstemı yayınlayarak kendımı bu konud abıraz daha dısıplıne etmek ıstıyorum.
Olur da burda belırledıgım kıtapları bıtırebılırsem daha sonra eksık kalan katagorılerı doldurmak ıcın hazırda bekleyen kıtaplarımı kullanıcam
Buyrun bu da benım Lıstem.
Senlıgın duyurusuna burdan ulasabılırsınız : http://pinucciasbooks.blogspot.ae/2015/06/yaz-okuma-senligi-2015.html
1. Kategori (10 puan): Kısaltılmış hali (versiyonu) çocuk kitabı olarak da yayınlanmış bir kitap (Çocuk versiyonu değil tabii okuyacağınız).
2. Kategori (10 puan): Bir çizgi roman veya foto roman.
Evde bulabıldıgım cızgı yayın adına bır tek bu vardı. Herkes için Felsefe
3. Kategori (10 puan): 600 sayfadan uzun bir kitap.
Et Tefsırul Hadıs serısının 1. ve 2. cıldı 1000 sayfayı gecıyor
4. Kategori (10 puan): Müzik temalı bir kitap ((Bir müzisyenin hayatı veya ana karakterlerden birinin müzisyen olduğu veya konusunun özünde müzik olan veya isminde müziği çağrıştıran bir kelime geçen bir kitap).
5. Kategori (10 puan): 1001 kitap listesinden bir kitap (Listeye buradan ulaşabilirsiniz).
Listedekı 626. numarali Auto-da-Fé – Elias Canetti ısımlı kıtabın orjınal Almanca basımını (Die Blendung) kutuphaneden kıralayıp okumayı planlıyorum
6. Kategori (10 puan): Yasaklanmış bir kitap.
Evdeki Aristotelesin kitaplarından birini secıcem. Aristotelesin kitapları Avrupa Ortacagında yasaklanmıştı.
7. Kategori (10 puan): 1940'tan önce yazılmış, Türk edebiyatından bir kitap.
Okundu
8. Kategori (10 puan): İsminde yaz mevsimini çağrıştıran bir kelime geçen veya olayların yaz mevsiminde geçtiği bir kitap.
Adalet Agaoglunun 'Romantık-Bir Viyana Yazı' isimli kitabını Vıyanada yasarken bır aıle dostumuz hedıye etmıstı bıze.
9. Kategori (10 puan): Herkesin tüm kitaplarını okumasını gönlünüzden geçirdiğiniz bir yazardan/şairden bir kitap. (Bu vesileyle kitabı ikinci kez okusanız da olur).
Sezai Karakocu herkes okumalı
10. Kategori (10 puan): Bir iki kitabını okuyup külliyatını okumayı gönlünüzden geçirdiğiniz bir yazardan bir kitap.
İhsan hocamızın tum kıtaplarını okumak ısterım..
11. Kategori (10 puan): Bir öykü kitabı.
Okundu
12. Kategori (10 puan): Okuma yazmayı öğrendiğiniz yıl ödül almış bir kitap (Eğer çok zorlanıyorsanız kitap bulmada, o yıl ödül almış bir yazardan bir kitap. O yıl Nobel Edebiyat Ödülü almış yazarlara bakabilirsiniz mesela).
13. Kategori (10 puan): Tiyatroya uyarlanmış bir roman veya öykü veya şiir (Doğrudan tiyatro eseri olarak yazılmış kitaplar kapsam dışı) Bu fikri de sevgili Neslihan kullanmıştı geçen şenliğin "kendi teman" kategorisinde. Ciddi tiyatro severler var aramızda. Onlara da selam olsun buradan.
14. Kategori (10 puan): Nobel Edebiyat Ödülü kazanmış kadın bir yazardan bir kitap.
Selma Ottilia Lovisa Lagerlöf (1909), Grazia Deledda (1926), Sigrid Undset (1928), Pearl Buck (1938), Gabriela Mistral (1945), Nelly Sachs (1966), Nadine Gordimer (1991), Toni Morrison (1993), Wislawa Szymborska (1996), Elfriede Jelinek (2004), Doris Lessing (2007), Herta Müller (2009), Alice Munro (2013).
15. Kategori (10 puan): Adı sıfat tamlaması bir kitap (Sevgili sweet leaf'in bir önceki şenlikte kullandığı temaydı bu kategori ve bence çok orijinaldi. Kendisine sorma fırsatım olmadı ama bu fikri bu sefer hepimizin kullanmasında bir itirazı olmaz diye umut ediyorum. Şimdiden teşekkürler).
16. Kategori (10 puan): Polisiye/gerilim/korku türünde bir kitap.
Okundu
17. Kategori (10 puan): İlk baskısını 2013'te veya daha sonra yapmış bir kitap (Yabancı kitaplarda Türkçe baskısının çıktığı tarih olur).
Yazarı tarafından bana hedıye edılmıs bu kıtap da ılgınc ve pek calısma yapılmamış bır alanı konu edınıyor: Sehitleri Dokumanter bir yöntemle ele almıs.
Okundu
18. Kategori (Her kitap 10 puan, 3 kitabı da okuyana ekstradan 20 puan, toplam 50 puan): Avrupa edebiyatından üç kitap. Kitapların biri İngiliz, biri Fransız, biri Alman edebiyatından olmalı. Türk edebiyatı kapsam dışı
19. Kategori (Her bir kitap 10 puan, tüm kitaplar okunursa ekstradan 30 puan, toplam 60 puan): Aynı yazardan üç kitap. (Kitaplar aynı seriye ait olabilir).
Sadık Yalsızucanlar'ın ozellıkle Sınema ıle ılgılı kıtaplarını okumak ıstıyordum.
Okundu
Okundu
Okundu
Yeni yazarları keşfetmek lazım. Kim bilir şimdiye kadar hiçbir kitabını okumadığımız ama çok seveceğimiz ne çok yazar var. Bir Türk kadın, bir Türk erkek, bir yabancı kadın, bir yabancı erkekten olmak üzere toplam 4 kitap okumanız gerekiyor.
21. Kategori (Her bir kitap 10 puan, tüm kitaplar okunursa ekstradan 50 puan, toplamda 80 puan): İsminde aynı kelimenin geçtiği üç kitap. ("Bir" sözcüğü kapsam dışı).
Arıyorum
22. Kategori (Her bir kitap 10 puan, tüm kitaplar okunursa ekstradan 40 puan, toplamda 80 puan): Kendinizin belirleyeceği bir temaya uyan dört kitap.
Temaları zorlaştırıp kolaylaştırmak sizin elinizde. Bu kategoride herhangi bir edebi türe ilişkin 4 kitap okuyabileceğiniz gibi (örneğin 4 bilim kurgu kitabı), tek bir ülke veya bölge edebiyatına ait (örneğin İngiliz edebiyatı), tek bir yazara ait, tek bir konuya ait (örneğin ölüm temalı kitaplar), tek bir edebiyat ödülüne ait (örneğin Pulitzer ödüllü kitaplar) kitaplar okuyabilirsiniz.
İslam coğrafyalarını konu alan her turlu yayın
Okundu
Okundu
Okundu
Okurken yoruldm. Kolay gelsin. İnsallh yavrularinz erkenden yatar uyurlar.
YanıtlaSilBen de bitirebileceğimi düşünmüyorum zaten tüm kategorilerine bile dolduramadıgıö halde yeterince çok oldu benım ıcın ama onemlı olan zhepsını bıtırmek degıl ;)
SilBen de çizgi romanım yok ne okusam diye düşünüyordum, sizin seçtiğiniz kitabı gördüm. Bende o kitap da ona benzer başka kitaplar da var. Sayenizde çizgi roman kategorim de dolmuş oldu. Teşekkürler :-)
YanıtlaSil;) siz de senlikte öncelikle evdekı Kitapları degerlendirenlerdensiniz demek. Ins. Pınar Hanım'ın bir itirazı yok ise bu felsefeye giriş cızgı yayınını okumak eglenceli olacak
Sil