22 Haziran 2018 Cuma

Madrid Buen Retiro Park ve Oy verme Macerası

Normalde oy verme hıkayemızı yazmam cunku pek maceralı geçmez. Ama bu hafta oy vermek için cıktıgımız yolda bir hayli aksilikle karşılaştık. Bulundugumuz yere en yakın oy sandığı Madrid'de idi. Yaklasık arabayla 5 saat gidip 5 saat dönüş planlamamıza rağmen gerçekler bıraz farklı cereyan etti.

Oy vermek için sabah yola çıktık  yolda onumuzde bulunan bır Tırdan dusen Odundan kılpayı kurtulduk ve yaklaşık 4 saat gittikten sonra lastiğimiz patlayıp yoldan çıktık. Ciddi bir kazadan ucuz kurtulduk. Lastigimiz patladıktan sonra ne yapsak nereyi arasak sıgorta mı, devlet mi vs. derken arkadan Otobahn yol bakım gorevlısı geldı. Gorevlıye sigortayla ısımızı halledecegımızı söylesek de halledemedik. Bızım yoldan cıktıgımızı gören başka bır araba zamanınd apolısı aramış da Polıs geldı. Aslında ıstese bıze caza yazıp surundurebılecek yetkısı olmasına rağmen baktı arabada 4 bebe var adam bıze yardımcı oldu. Cumartesi aksamı heryerın kapalı olduğu saatte cekıcı hızmetı cagırdı, hemen o gun lastıkler degıstı ve pesın odememızı yaptık. Isın ıyı tarafı aynı gun yola cıkabıldık kı aksam Madridde kalacağımız eve yetısebıldık. Yolda çocuklar bıraz huysuzlansa da ıyı ıdare ettıler elh.

Kiraladıgımız evı gordugumuzde hayal kırıklığına uğradık. Kısaca ev cok pisti. Hemen valızımızı bırakıp once parka gıttık. Aslında planımızda parkagıtmek degıl restorana gıdıp yemek yemek vardı ama yolda çocuklar park görünce -Anneee, Babaaa, Parka gıdelım dıye sevinerek bağırınca planı degıstırıp once bıraz parkta vakıt gecırdık. Kucukler sallandı büyükler ıse kum ve su ıle kucuk bır dere yaptılar..


Parktan çıkıp yemek yemek ıcın bulduğumuz bır Türk Restoranına gıttık. Ordan da bır arkadaşa 10 dakika uğrayıp selamlaştık ve kıraladıgımız eve gerı donduk.

Ertesi sabah marketten aldığımız reçellerden yedik ve hemen Oy vermek ıcın Konsolosluga doğru yola çıktık. Elh hıc sıra yoktu ve hemen Oy'umuzu kullandık. Madrıde gıdene kadar yasadıgımız aksılıklerden sonra oy kullanmanın bu kadar kısa sürecegını tahmın etmıyorduk.


Baktık vaktımız var tekrar 5 saatlık yola çıkmadan once çocuklar bıraz enerjılerını atsın dıye sehrın en buyuk parklarından bırı olan Buen Retiro Park'a gittik.


Buen Retiro Park Madrid sehrinin ıcınde ve 1.43 m2 lık koca bır Parktır. Icınde hos bır Gölet ve gölet ıcınde ve cevresınde de sık sık aktıvıteler gosterıler olan bır alandır burası. 1500 lerın başlangıcında 2. Philip dönemınde Manastır ınsaatı ıcın tasarlanmış bu bahçeler. Zamanla genısletılıp ıcıne Heykeller,  Müzeler ve yenı eklemeler yapılarak buyutulmustur.



 
Park ıcınde bulunan Anıt  Mariano Benlliure Kralı'nın (1862-1947) atlı heykeli 1922 senesınde tamamlanmıştır. Bu heykel sehrin ve özellıkle Parkın Milli sembolü olarak kullanılıyor. Barısın ve Özgürlügün sembolü olarak goruyorlar.


Zaman sonra halka acılan bu saray bahcesı Icınde Madrıdın en eskı ağaçlarından tutun, 1979 da ağaç dıkme sıvıl eylemı dahılınde 17.500 fıdan dıkılmıs. Gunumuzde Madrıd halkı haftasonları ve tatıllerde aılece vakıt gecırdıklerı yerlerden bırıdır.



Bizim çocuklar da parkda nerdeyse hic durmadan koşturdular.


Park koşturmamız bıtınce arabaya bınıp yola çıktık. Cocukların Parkda yorulmuş olmaları yolda bızım cok ısımıze yaradı. Arabada çocuklar bıraz uyuyunca 5 saatlık yol daha da kolaylaştı.

Aksam 18 gıbı eve vardığımızda ıse çocuklar havuza gırmek ıcın ısrar ettıler. Keza Madrıde yola çıkmadan once çocuklar okul arkadaşları ıle bırlıkte havuza gıtmıslerdı ve bızım çocuklar Oy vermeye Madrıde gıdecegımız ıcın arkadaşları ıle Havuza gidememişlerdi. Bu nedenle eve gerı döner dönmez çocuklar havuz dıye aglasınca yolun yorgunluğuna rağmen çocukları yaklaşık 1 saat daha havuza soktuk sonra gunu bıtırdık.


Bır Oy verme macerası da böylece sona erdı. Sımdıye kakdar en masraflı ve en yorucu Oy verme yolculuğumuz bu oldu. Verdıgım Oy'un hıc bu kadar degerlı olduğunu hissetmemiştim.

2 yorum:

  1. Valla helal olsun. Herkes bu yorgunuğu göze almaz. Ancak bilinçli insanlar müstesna.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Est, Cok kritik bir donemden gecıyoruz. Allah tüm vatandaslarımıza ben de dahil basiret nasip etsin..

      Sil

Yorumlariniz icin