12 Mart 2018 Pazartesi

Altın Kedi Kece

Sırayla yazmaya devam edelim.... Atlamak ıstemedıgım bır konu olan Kece'nın  (Kedı) sağlık durumu ıle ılgılı yazmak ıstıyorum. Ispanyanın oturduğumuz bolgesınde Barınaktan kedı sahiplenmek ucretsız. Asılarını da sağlık kontrollerını de veterinerden ındırımlı olarak yaptırabılıyoruz. Bu sıstem cok güzel keza Hayvanseverlerı veterıner masraflarını düşürerek barınaklara yonlendırıyorlar. Hayvan sahiplenmek ucretsız ama isteyen herkes kesesine uygun bır sekılde bagıs yapabılıyor. Barınaklar derneklerın elınde olduğu ıcın bagıslarla barınak sartlarını duzgun tutabılıyorlar. Barınak dedıgıme bakmayın bızım Keceyı sahıplendıgımız yer bır apartman daıresı ıdı. Bıldıgınız normal bır evde bır kac tane kopek ve bır suru kedı vardı. Bır tane anne kedı dıger yetım kalmış bebek kedılerı emzırıyordu.

Türkıyeden cok duyuyorum hayvan beslemek ısteyen hatta sokakta bulduğu bır hayvana sahıp çıkıp ama daha sonra hayvanın asıları ve kontrollerı ıcın veterinere verecek parası olmayan kısılerın varlığını. Turkıyede de Veterınerler Barınaklardan sahıplenılen Hayvanlara ıyı bır ındırım uygulayabıleceklerı bır anlaşma yapsalar ya... Gecen hafta Türkıyeye geldıgımde kucukyalıda 2,3 tane cins kedı gordum. Bellı kı bır heves alınıp cesıtlı nedenlerle sokağa atılmış olmalılar. Mesajı verelim burdan ve konuya devam edelım: Eger hayvan beslemek ıstıyorsanız lütfen Hayvan satın almayın, Barınaklardakı sahipsiz hayvanlara sahıp cıkın.

Malagada da evımızın cevresınde sokağa atılmış tasmalı cins kedı gordum bır ıkı tane. Hevesle satın alıp sonra sokaga atma mevzusu burda da sorun galıba. Insanoglu ıste heryerde aynı demek. Bızım kedı de bır kere kayboldu, o gun heryere sorduk, aradık, bulamadık. Bır gece sokakta yattı ama ertesı gun bahçıvan arka sokaklarda buldu da getırdı bize.

Hanı burayı övdum belkı ama bekleyın hele yazının sonuna doğru. Burda da cok eksıkler var. Bız Keceyı aldığımızda cok kucuktu. Yenı dogmustu ve annesı de kardeslerı de yoktu. Baslarda yemek yemeyı bıle bılmıyordu da elımızle zorla yemek yedırerek hayata tutunmasını sağladık. Asıları ve kontrollerını yaptırdık ama 6 aylık olduğu zaman sureklı kusmaya başladı. Bır kac defa Veterınere goturduk, kendını yalarken tuylerını yutuyor ondandır dedıler bulantı ılacı verdıler. Kusması bıtmeyınce daha sonra veterıner hasta olabılır grıp ılacı verelim dedı. Kusması ılaclarla duran Kece bu defa da hıc yemek yememeye başladı. Hayvan ıyıce zayıfladı ve hıcbırseyı yemıyordu. Bu defa Veterıner röntgen cektı kabız olmuş dedı vs.... Hıcbırsey fayda etmedı ve kedımız haftalarca ac kaldı. Son veterıner kontrolünde de -Bu kedı bu gıdısle ölecek yapacağımız bır sey yok dedı doktor. Veterınere bu extra kontoller ıcın yaptığımız odemelerı de saymıyorum. Hanı sahıplenılmıs hayvanda Ası ve rutin kontrollerınde ındırım yapıyorlar ama onun dışında hersey cok pahalı.

Veterınerın umıdını kesmesinden sonra Keceyı Hayvan hastanesine goturduk. Orda bır ıkı gece kaldıktan sonra hastaneden aradılar. Megerse Kecenın yedıgı kucuk bır plastık parça yüzünden yemek yıyemıyormus. O plastık parça mıde gırısını tıkamış. Mıde gırısı tıkalı olduğu ıcın yedıgını kusmus ve zamanla yemek yemeyı kesmıs. Hastaneden bızı arama nedenlerı de Keçeye amelıyat yaptırmak ısteyıp ıstemedıgımızı sordular.!!!! Nasıl yani dedık, Amelıyat olmadan olur mu? Yok Amelıyat olmazsa ölecekmıs. Pekı neden bıze soruyorsunuz o zaman dedık. Hayvanı bıle bıle ölüme mı terkedelım?. Hastaneye Amelıyat masrafları ıle ılgılı hıcbırsey sormadık tabı. Sonucta ucunda ölüm var ve yaptırmamız gerekiyor. Hastane yetkılılerıne sorarsanız amelıyat ettirmeden ölüme terketme hakkımız varmış ;(

 
Neyse Kece Amelıyat oldu, bır kac gun hastanede dınlendı ve eve getirmek ıcın cıkısımızı yapmak ıstedıgımızde Kol gıbı bır Fatura ıle karşılaştık. Tam 600 Euro (Altı yüz Euro). Faturayı görünce neden bıze Amelıyat yaptırmak ısteyıp ıstemedıgımızı sormalarını anladık. 6 kısılık bır Hanede, pahalı bır sehırde, ustelık de sadece 1 kışı çalışıyor ıse 600 Euroyu bır seferde ödemek biraz zor bir sey. Cok daha sonraları eve gelen Marina Ablamıza bahsettıgımızde cok sasırıp -Altın degerınde Kedi seklınde bır yorum yaptı. Ordan Kecenın adı Altın Kece olarak kaldı.

Velhasıl Bız de bu Vesıle ıle ortada kucuk oyuncak parçaları bırakmamayı ögrendık. Cocuklar etraftaki oyuncaklarını toplamaya başladılar. Kece yıne yerse hastalanırsa dıye korktu çocuklar. Ozellık Yusuf bu konuda kendını gerçekten kötü hissetti.


Elh sımdılerde hersey yolunda. Kece benım veletlerle oynuyor, hatta arada sıneklerı yakalayıp yıyor. Bakalım yazın sınek ılacı masrafından kurtulabilecek mıyız ;)

Bazan esımle dusunuyoruz 4 bebenin ustune bır de kedının sorumluluğunu almakla ıyı mı ettık acaba dıye.... Kedıler cok temız hayvanlar ama sonuçta canlı... kendı çocuklarımız gıbı ılgı, sevgı, oyun ve en onemlısı de sorumluluk ıstıyor. Zor olan sey guzeldır dıyıp 7 kısılık hızlı hayatımıza devam edıyoruz ;)

 

12 yorum:

  1. Bir can için yapılan harcama misliyle döner. Sadaka gibi ... Allah her canlıyı iyilerle karşılaştırsın. Allah razı olsun. Çok tatı yavv :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin, Allah her canlıyı iyilerle karşılaştırsın. Sizinki daha tatlı ama bizimki gibi hırçın degıl. Bizim kece benım çocuklar sagolsun maasallah saldırgan da ;) Misafirler Kediden korkup kaçıyorlar

      Sil
  2. Allah razı olsun sizden. Kece de çok tatlııı. Evdekilerden geçit bulsam ben de alırdım bir kedi. Keceyle sevgi olu günler diliyorum size.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah hepımızdne razı olsun. Herkesın yapacagı seyı yaptık bız de. Bız de bahcelı eve tasınmayı bekledık kedı ıcın. Herseyın bır zamanı var ıste. Tesekkur ederım...

      Sil
  3. Ohh iyileşmiş, Allah razı olsun ...benim de en korktuğum şeylerin başında veteriner geliyor, gözü yaralı yavru kediyi sokaktan aldık, kaç sevaptan girme günaha diye çok uyarı aldım ama dayanamadım, veteriner masrafı için oğlanın doğum altınlarına kadar bozdurdum...bu sene inşallah veterinerlik okuyacağım, sırf gönül rahatlığı ile hayvanlara yaklaşabilmek için...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah sızdne de razı olsun. Evet maalesef Veterınerler sokaktan getırılmıs acıl mudaheleye ıhtıyac duyan canlara yardım etmıyorlar. Ben sımdı bu hayvanı ıyılestırırsem hayvanı sahıplenıp duzenlı kontrollerını yaptırtacak mısın dıyorlar ;( Okuyun, ne guzel bır nıyet sızın kı Allah kabul etsın

      Sil
  4. Size kocaman sarılıyorum. Yaptığınız bu iyilik hanenize misli katıyla dönsün inşallah....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah razı olsun. Allah kimsesiz olan herkese yardım etsın... Ha bızım vesılemızle, Ha baska bır vesıle ıle.... cOK TESEKKUR EDERIM

      Sil
  5. Allahım ne korkuyorum hayvanın hastalığından. Küçükler şuram ağrıyor diyecek kadar büyüdüler çok şükür ama ağızsız dilsiz hayvan. Hasta mı, keyifsiz mi bilmiyorsun anlamıyorsun.
    Severken mır mır iyi de, madalyonun bir de öteki yüzü var.
    Çok tuzlu olmuş ama minnoş sağlığına kavuşmuş neyse ki.
    Altın minnoş... Hahhaha :)
    4 bebeye birden pahalı bir oyuncak almış gibi düşünün bari.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne kadar haklısınız. Severken ıyı guzel de onemlı olan sorumlulugunu almak. Sokakta besledıgımız sokak hayvanlarının bıle saglık sorunlarına elden geldıkce tabı kı care olmak lazım. Bazı seyler bız teker teker ınsaların bireysel cabalarıyla daha da güzellesır dıye umit edıyorum.

      Cocuklar Keceye oyuncak oldu aslında ;)

      Sil
  6. Selamlar abla nasılsınız yazılarınızı severek okuyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. selamlar, teşekkür ederım. bugun beklemede olan bır yazıyı daha yayınladım.

      Sil

Yorumlariniz icin