31 Ekim 2017 Salı

İspanyada cadılar bayramı

Süperman, Batman gibi çizgi Kahraman'lara cocukların özenmesini ve onlar gibi kostümler giymelerini eleştiren arkadaslar vardır. Ben de yasaklamam ama hz, Alı, hz. Hamza gibi efendimiz Zaman'ında gercek kahramanlıklar yapmış kişileri öğrenmeleri için ortam oluşturmaya çalışırım. Konumuz da zaten bu degil. Konumuz cadılar Bayram'ı.

Almanya'da ve Viyanada cadılar bayramı gördük. Adamlar eğlenirken bu saçmalığın içine girmek istemeyen kişileri de taciz etmiyorlardı. Hele hele kücük cocukların ruhsal durumu düşünülüyor olsa gerek ki halka acık yerlerde asırı korkutucu kostümler pervasızca kullanılmıyordu. Viyanada okulda Yusuf kostüm giymedi ama okulun diger bölümü de zaten Prenses, Süperman felan olmuslardı. Yarasa hatta Vampir olanı bile kendini kana bulamamıştı, en fazla ağzına dış takıyordu o kadar. Almanya'da ise korkutucu kostümler yasaktı okulda. Seker toplamaya bile gelenlere ne tatlılar demiştik.

Arap emirliklerinde ise görmemiş taklitçi bir kesim vardı. Onlar cadılar Bayram'ını iliklerimize kadar sokmuslardı. Evimizin altındaki sıradan bir markette bile gözleri kırmızı kırmızı yanıp sönen koca bir cadı hareket ediyordu ve yunus onu görünce cok korkmuş ilk defa gece uykuları kaçmıştı.

Cadılar Bayram'ı daha cok ABD de daha şiddetli bir sekilde kutlanan bir bayram. Köken olarak satanist sembollerin kol gezdiği kötülük adına aklınıza ne gelirse onlara güzellemeler yapılan bir gün.

Bugün cocukları İspanya'da okula götürdüm. Bindik bisikletimize okulun yakınına parkedip etrafa şaşkın şaşkın bakarak okul kapısına vardık. Okul dediğim 3 yas çocuklardan başlayıp ilkokul seviyesindeki cocukların oldugu bir bina.

Ben etrafa şaşkınlık içinde bakıp helowien bugünmüymüş derken Yusufun (8) agladıgını farkettim.

-Anne ben korkarım bugün gitmeyeceğim, dedı.

Yunus(5) ise durumunu anlayamadı abisinin tepkisini gözlemledi.

Telefonumun fotoğraf cekme özelliği bozuk oldugu için tarif etmeye çalışıyım. Çocuklardan biri kafasına bıçak takmış ama bıçakla kalmamış olay elbisesi kan içinde yüzü ölü gibi beyaz. Bir digeri öyle profesyonelce yüzüne koca bir ısırık çizdirmiş ki kanlar tabiki yine üstüne basına sıçramış. Kücük kızın biri heryeri kan içinde kalmıs katil Bebek Çaky olmustu. Bir kaçı çığlık maskesi takmış. Vampirler sadece kostum giymekle yetinmemişler heryerlerinden kanlar fışkırmış. Cadılardan hic bahsetmiyim ki bunlar sadece kostum giymemiş profesyonel makyaj da yaptırmışlar.

Zaten cadı dediğin nedir ki? Vaktinde Ortaçağ adaleti okuyarak kendini yetiştiren Alime kadınları cadı diyerek katletmesinden baska bir sey değil. Yanı halk arasında bir itip kakma olayı degil. Cehalet o kadar üst seviyedeki Mahkeme ve kanunlarla kadınları cadı diyerek guya yakarak idam ettiler. Bununla utanacaklarına bir de çocuklara tatlı gösteriyorlar.

Rezalet!!!! Biz okuduğu içln bu kadar kadını katlettik hadi siz de bunu kutlayın 😂

Yukarda dedim ya cadılar bayramı kötü olan herseyin güzel gösterildiği bir bayram yanı işin içinde illa kı şiddet olacak. Mesela Yusuf sordu bana -Anne neden hic hayalet kostümü yoktu. Aklıma gelen ilk cevap oğlum hayalet masum kalıyor. Hayalet kimseyi öldürmüyor kı....

Kültür dedik tamam öğrenelim dedik de bu nedir ya. 3 yasında cocuk bunlar. Dün haber okudum 4 yasında bebeklere Kuran öğretiyorlar diye ortalıgı birbirine katmışlar. Aman Allahım 4 yasında Bebek Nasıl Kuran okur 😳 yau burda 3 yasında bebekler kafaya inecek bir bıçak darbesinde kanların Nasıl ve ne miktarda akacagını hesaplayıp kendini boyuyor herkes aman ne şeker diyor Türkiye'de 4 yasında Kuran'a başlayan çocuklara şaşırıyorlar 😒

Gecen Barış Mancoyu diyorduk -değerler olmuş tepetaklak diyor ya şarkıda aynen o durumdayız. Görmemişlik bu baska bir sey degil. En şiddetli katil ben olacağım yarısı yapan 3 yasında cocuk mu olur? Daha önce Almanya ve Avusturya'yı bu konuda takdir edeceğimi asla tahmin edemezdim. sanırım katolik olmalarının da etkisi olabilir ama daha cok cocukların psikolojisini düşündükleri içln oldugunu dusunuyorum ki en azından kres ve ilk okul yaslarında şiddet içerigi konusunda daha dikkatli davranıyorlar.

Çizgi Kahraman'larla başlamıştım yazıya. Eminim ilk basta içinden 'Süpermen kötüdür' diyen arkadaslar şimdi süpermenin karşılaştığımız kostümler karşısında ne kadar masum kaldığını görmüşlerdir.

Velhasıl biz cocukları okul önünde sanki dün gece hep birlikte bir toplu katliam ayinindelermiş de sabah mahmurluğu ile toparlanamadan okula gelmişler gibi görünce eve geri döndük. Şiddete bu kadar maruz kalmak bile yetti bize. Bir de saatlerce şiddeti incelemek bu yas cocuklar içln bir facia olurdu. Zaten Yusuf da en masum haliyle onların halini görünce fıtraten ağlayarak tepkisini verdi.

4 yorum:

  1. Zorla bayram uyduruyorlar galiba :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ;) oysa bizim ne güzel Bayram'larımız var

      Sil
  2. Cok guzel bırseye degınmıssınz. Kuranı Kerım ogrenmeye kızanlar bunlara da kızar mı acaba? Diyecegım ama hiç sanmıyorum 😞 Bu Batı cunku ne yapsa dogru.. guzel eglence dıye bakacaklarına emınım. Hatta Turkıye de neden kutlanmasın ki diye birçok kişiden duydum 🙈 Kendi dini bayramlarını hakkıyla kutlayan bir toplumuz ya! Çocuk psıkolojısı için berbat bır durum. Ne yazık ki..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çocuklarda aitlik duygularını zedeleyen bir durum baktığımda Doğu'ya ait gen ve kültürel dokularım var ama hayat pratiğim Batı'ya teslim olmuş. Bir garip nesildik biz şimdi daha da gripleri geliyor ;(

      Sil

Yorumlariniz icin