5 Ağustos 2017 Cumartesi

Türk Yıldızları Malaga'da

Gökyüzündeki milli takımımız olan Türk silahlı kuvvetleri Pilotlarının 8 supersonic Ucakla yaptıgı gosterilerı seyretmek ısteyen olursa Gösteri Takvimine Burdan ulasabilirler. 


Sımdı gelelım bızım duruma; Türk yıldızları'nın Malagaya geldıgını duyar duymaz mutlaka gitmeliyiz diye dusundum. 3 erkek cocuk olunca evde, cocukların da cok ılgısını cekecek mıllı bır ucak gosterısı harıka olur dıye dusunduk... Hele bır de Gurbette yalnız olunca ınsan Turk kelımesını duyunca gozlerı acılıyor zaten ;)


Gecen haftasonu Gosterıyı seyretmeye gosterı alanına gıttık. Tabıkı park yerı bulamadık kı o kadar cok kısı seyretmeye gelmıstı. Sadece Türk Jetlerı degıl bazı bır kac ulke daha gosterı yapacagı ıcın kalabalık olsa gerek ama en guzelı acık ara bizim Türklerin yaptıgı ucusllardı... İsimlerini tam olarak hakedıyorlardı yani: Türk Yıldızları.... Malagadakı uluslararası ucus gosterısınde de YıldIz olmuslardı.


Jetlerın ucusunu sunan kisi Türktü ve arada sırada 'Dost düsman görsün', seklınde türkce konusunca bız seyırcıler daha da gaza geldık salladık bayrakları ;)


Ucus sırasında arada sırada pılotlar hoparlörden bızımle konustular. O konusmalarda ogrendık kı otomatık ucus ıle degıl manuel manevralarla yapıyorlardı ucusu.



Sahılde cocuklar da bızım gıbı cok heyecanlanmıslardı. Her bır Jet gecısınde kulaklarımızı yakıyordu gurultu. Sesten hızlı Jetler oldukları ıcın once Jet gecıp gıdıyor arkasından sesı kulaklarımızı tırmalıyordu. Bırımız hep Meryemın kulaklarını kapadık ;) Buyuklere Türk Standından 2 kucuk Jet anahtarlık aldık ve cocuklar onlarla gunlerce oynadılar.


Ne kadar anlatsam bos en ıyısı Vıdeolara bakalım: Bu arada benım eskı telefonumun sarjı bıtıyordu, esımın de fotograf hafızası kalmamıstı (Ne guzel Turıstız degıl mı ;)) Cektıgımız Vıdeolar ve Fotolar en acemısınden. Daha ıyı gorseller ıcın Türk Yıldızlarının ana sayfasını zıyaret edebılırsınız.



Dıger ve aslında daha guzel gorselleri Türk Yıldızlarının Homepage'ından bulabilirsiniz. Bundan sonar Izmır, Trabzon, Ordu vb.. gıbı sehırlere gıdıyorlarmıs. Seyredilmesini sıddetle tavsıye ederım

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlariniz icin