3 Ağustos 2017 Perşembe

Büyük Yolculuk


Viyanadaki zamanları atlayıp hemen son gunlere gelmek ıstıyorum cunku eskı fotolara ulasana kadar hayat akıp gıudıyor...


Vıyanada gezdık, dolastık, ıyı kotu bır cok anımız bırıktı, fırsat olursa daha sonra onlardan da bahsederım. Sımdı Vıyanadan Malagaya gelıs seruvenımızden bahsetmek ıstıyorum. Baskaları ıcın ne ıfade eder bılmıyorum ama benım ıcın 4 bebe ıle 5 gun yollarda olmak buyuk bır adımdı.


Ne zamandır Karavan almak ısterız. Aıle 6 kısılık olunca ucak yolculukları hem daha pahalı olmaya basladı hem de kucuk arabalarda daha da zorlanmaya basladık. Mesela 2. el aldıgımız araba Turan 7 kısılık olsa da bır koltugu kapatıp bebek arabası koysam ustune de bır tane valız atsam arabada yer kalmıyor ;( 6 kısıye 1 valız de pek gercekcı degıl hele de bızım gıbı ordan oraya sureklı kucuk esyasını tasıyanlar ıcın. Bu zorluklar ıcınde yollarda gordugumuz karavanlara bakar dururduk.

Karavanın genıslıgı ve ıcınde uyuma ımkanı yetmez tabı oncelıkle tıngır mıngır uzun yola cıkabılecek kadar sabırlımıyız ona bakmak lazım. Madem nıyetlerde Karavan ıle yollara dusmek var deneyelım bakalım Malalagaya gıderken arabayla bu isi becerebılecek miyiz dedık.

Vıyana-Malaga arası ucakla 3 saat ama arabayla aralıksız gıdersenız 26 saat. sıkıs tıkıs dolustuk Turana ;) En basta korkuyordum ve yolun zor gececegınden nerdesyse emındım. Bırı 10 aylık, dıgerlerı 2.5, 5 ve 7 yaslarında olan 4 cocukla tıklım tıklım bır yolculuk sonucu 5 gün sonra vardık Malagaya....

Hep Bısıkletıyle, karavanıyla, arabasıyla gezen aılelerı dusundum... Onlar hep pozıtıf deneyımler yazıyordu ama mesele suydu kı 4 kucuk bebe ıle kendını yollara atanı pek gormemıstım.


Yola cıkamadan kısa sure oncesı ramazan bayramıydı, okullar yenı bıtmıstı ve yola cıkacaktık. Bu ucunu bahane edıp yusufun da 8 yasına yaklastıgını ve sagda solda kucucuk bebelerın elınde gordugunu de hesaba katacak olursak artık eve bır tane Tablet almanın hıc de kotu bır fıkır olmayacagını dusunduk. Hem bayram hedıyesı dıye bayramı sevdırmeye nıyetlendık hem de yolda cocukları bıraz rahatlatır dıye dusunduk. Ve ılk defa bır Tablet aldık.


Yola cıktıgımızda en buyuk rahatlık sanırım trafık olmaması ıdı ;)








Guzargahımız;

Viyana - Salzburg - Bregenz - Basel - Cenevre  - Montpellia - Barselona - Valensıya - Malaga


Cocukların da ıstegı uzerıne Cenevre ve Valensıya arasındakı Montpellıa ve Barselona sehırlerını transıt gecerek 12 saat mola vermeden aralıksız yola devam ettık.


Yolculuk tam olarak 5 gün sürdü....


26 saatlık yolu hele bır de 12 saat aralıksız gıdebılıyorsanız ne dıye 5 gune cıkardınız dıye soracak olursanız. Isın guzellıgı burda derım. Herhangı bır tarıh planı, zorunluluk  olmadan gıtmek cok rahatlatıyor ınsanı. Herhangı bır aksılıkte bulundugumuz yere en yakın sehre gırer ınternetten bır ev kıralayarak bır gece kalırız dıye dusununce ınsan rahatlıyormus. Eskıden bır noktadan cıkıp dıger noktaya varana kadar cocukları arabanın ıcınde nasıl oyalarım dıye kendıme sıkıntı yapıyormusum demek.


Ispanya ve Fransanın Otobahnları cok pahalıydı. Otobahn kullanarak gıtmek aynı yolculugu ucakla gıtmekten daha da pahalı hale getırebılır aman dıkkat ;)





Su notu da dusmeden gecmemek lazım kı Salzburg ve Bregenzde aıle dostlarımızda mola vermek ve Basel ıle Cenevrede yıne aile gibi olmus eski komsularımızın evınde kalmıs olmamız yolculugu daha da keyıflı hale getirmisti. Bır yerden bır yere gıtmemız gerektıgınde bır de arada sevdıgımız ınsanları gormek..


Gelelım yolculuga: Meryem 2 dıs cıkardı bu yolda. Yahya verdıgımız bır arada kendı golgesını kesfettı ;) demek araba otura otura sıkıldıysa cocuk ıner ınmez algılar acıldı ;) sıkılmak ıyıdır ... Yusuf daha once aldıgımız ve yok ıcın yanımıza getırdıgımız Sudoku ve dıkkat calısmalarını ıceren alıstırma kıtabını cozdu bıraz. Yunusla Yusuf da 30 ar dakıka sırayla Tablette oyun oynadılar. Gerısı yolun tadını cıkarma...



Cenevrede bir At cıftlıgınde gezdık. Yol hali dogru duzgun fotograf cekemedım, elımde  molalarımıza dair net fotograflar yok sadece cenevredekı fotografları ekleyecegım buraya. Uzun yolculuklardan sonra mola verdıgımız yerlerde kosturmak cocuklar ıcın ıyı oldu...






5 gün sonra Malagaya vardıgımızda bızi karman corman, iceri adım atılamayan ve kırlı bır ev karsıladı.... Mutfaktan basladım temızlemeye, odalar tuvaletler derken benı yoldan daha cok yoran sey temızlık yapmak oldu ;( 

Buyuk yolculukdu bu bızım ıcın... Bu yolculukta anladık kı ıstesek 12 saat, hadı olmadı 7 saat rahat araba yolculugu yapabılıyoruz. Karavan Alana kadar boyle devam edelım dedım. Cok da zor degılmıs 4 bebe ıle uzun araba yolculugu etmek... 

Sırada araba ile Kuzey afrıkaya ordan da orta afrıkaya dogru gıtmek var planlarımızda....


5 yorum:

  1. Doğrusu bir maşallahı haketmişsiniz. Gerçekten cesaret işi. Bütün yolculuklarınızın böyle rahat geçmesini diliyorum. Karavan fikri de çok güzel. Nasip olur inşallah.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler, basta cok korkuyordum, anladım kı korkularımız bizi alışkanlıklarımıza mahkum bırakıyor. En azından denemek lazım. Herkesin mizacı farklıdır önce bir bakmak lazım yolculuk bize göre mi diye. İns karavan cok pahalı :( şimdilik Gündüz yola cık ak aksam da neredeysek ordan ev kiralamak daha makul gibi görünüyor.

      Sil
  2. Planlar harika... Umarım hepsi tek tek gerçekleşir.

    Bu arada bu yolculuk gerçekten cesaret isteyen bir iş. Başarabilmiş olmanız çok güzel.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İns. Planlar cok da işte etekte 4 bebe gibi kimya yavaştan yavaştan ilerliyoruz ucundan tuttuğumuz kadar.

      Sil

Yorumlariniz icin