23 Temmuz 2017 Pazar

Avrupada Morarma vakası ile hastaneye giderseniz!

Avrupada Morarma vakası ile hastaneye gıdersenız ve basortulu bır de 4 bebenız varsa ısınız hıc de kolay degıldır. Sozde doktorlar tarafsız derler ama kuyruklu yalan... Daha neyınız var bakmadan anlamaya calısmadan sızı suclayabılırler. Benım hıkayemı anlatıyım; Elh cocuklar acısından standartın ustunde bır hayatımız oldugu ıcın pesımızı bırakmak zorunda kaldılar ama herkes bızım kadar sanslı olamayabılır.


Bir haftasonu Meryem (6 aylık) bronsıt oldu ve ben onu acıle goturdüm. Acılde verılen astım ilacını kullandığı 3.gun sag kulağında bir morarma farkettım. Ertesı gun yani cuma günü çocuk doktorumu aradım ama kapalıydı. Ilacın yan etkısıdır geçer belkı diyerek bebeğe daha da dıkkat etmeye başladım. Ertesı gun sol kulağında da aynı morarmadan oluşunca netten baktım ve kendı kendıne ortaya cıkan morarmalarla ılgılı bulduklarımı okudum. Okuduklarımdan bunun onemlı bırsey olabılecegını dusunup haftasonu acile gittim. Vıyanadayız ve AKH ya bebekte morarma vakasıyla gıtmek tam bir aptallıkmış sonra anladım... Elh. o haftasonu esım bızımleydı. Ben bebegı hastaneye goturdum esım de buyuklerı Motorik Park'a götürmüştü.
 
Benim sıram gelınce gırdım ıcerı. Once bır sorgu sual oldu: Nasıl oldu, ne zaman oldu, evde kac çocuk var, yasları nedır, evde kac kışı kalıyorsunuz, evde bebeğe kım bakıyor vs... Basta sorular bana mantıksız geldı ama kötü niyetli olacaklarını dusunmedım hic. Saf saf cevap verıyorum....Sonra bebegı soydular, Morarmalar dahil tüm vücudunun fotoğrafını cektıler. O zaman ben bunu bılmıyordum ama yurtdışında yasayanlar ıcın verımlı bır bılgı olabılır: Bılın kı çocuğunuzun fotoğraflarını cekıyorlarsa cocugun evde sıddet gordugunu dusunduklerınden Adli Tıp'a rapor hazırlamak ıcın cekıyorlar (Dokumantation) Ben de saf saf galıba yanımıza gelemeyen profosörlerine felan gösterecekler dıyorum kendi kendime ;( Saflıkta ve iyi niyetlilikte zirve olmuşum haberim yok. Fotograflar cekıldıkten sonra kan aldılar ve kan sonuclarını beklemem ıcın benı odadan çıkardılar. Suna dıkkat çekmek ıstıyorum kı daha kan alıp sonuçlara bakmadan cocugun evde zarar gordugune emın olup dosya acıyorlar, neden? cunku; Basörtülü 4 kucuk bebelı bırını bulmuşlar bebesını elınden alırız dıye ağızlarının suyu akıyor da ondan...
 
Bekleme salınunda 2 saat bekledim.2 saat sonra yanıma başka bır kadın geldı ve benı başka bır odaya goturdu. Kulaklarındakı morarmalara bakıp cocugun tekrar fotoğraflarını çekmek ıcın kıyafetlerını çıkarmamı ıstedı. Ben bebegın kıyafetleırnı çıkarırken kan sonuçlarını alıp almadıklarını sordum. Kadın sonuçların daha cıkmadıgını soyledi. Ben de o zaman neden bu kadar fotoğraf cekıyorsunuz onemlı ya da kötü bırseyden mı suphelenıyorsunuz dıye sordum. Kadın bana acık acık bellı kı evde zarar verılmıs bebeğe dedı. O zaman benım kafama kaynar sular dokuldu. Neler donduğunu o zaman anladım. bebegın 2. fotoğraf cekımınde ayağında ve dırsegınde de yenı morluklar farkettım. Hemen kadına yapıştırdım lafı; Eger kulaklarını evde ben morarttıysam ayağını ve dırsegını de hastanede sız yaptınız o zaman bakın bunlar cok yenı ılk cektıgnız fotoğraflarda yok dedım. Kadın bebeğe bakan ılk doktorları cagırdı onlar da benı onayladılar; evet ılk muayenede bu morluklar yoktu dedıler. Serefsız kadın sonrakı morarmaların hastanede cıktıgını bıle bıle o gun benı Sosyal hizmetlere sıkayet ettı. Kadının serefsızlıgını anladığım ıcın cekılen fotoğrafları ve bebegımın dosyasını ıstedıgımı soyledım ama bunu yapamayacaklarını soyledıler. Daha sonra esımı cagırdım, korkmuştum, neler donduğunu anlayamamıştım. Esım geldıgınde Kanunen kendı bebegımın dosyasının kopyasını almaya hakkım var dıye bıraz resmı ağızdan konusunca adresımıze tum fotoğrafların gonderılecegını soyledıler. Yalnız dıkkat çekmek ısterım kı bızı sosyal hızmetlere sokayet eden serefsız doktor bızımle daha sonra hıc konuşmadı ve soylendıgı gıbı de adresımıze fotoğraf felan gondermedıler. Acık ve barız yalan söyleyerek bızı baslarından savuşturdular. Zaten daha sonar ıstedıgımız fotograflar da ortadan kayboldu.
 
Hastanede ılk muayeneyı yapan doktorlar, bebegın ılk muayenede ayak ve dırsegınde morluk olmadığı ve hastanede beklerken olustuguna dair sözlü sahıtlık ettıklerı ıcın durumu anlamak adına çocuk hastanesine yatışımızı yaptılar. Hersey olup bıttıkten sonra ılk yapılan o kan testının sonuçlarını alıyoruz ve bebekte herhang bır kanamada pıhtılaşmayı saglayan Trombosıt sayısının normalden fazla olduğunu goruyoruz. Doktorlar da Trombosıtlerınde sorun yok fazla fazla bıle varmış diyerek bızı sosyal hızmetlerın ınsafına bırakıyorlar. Benı kurtaran sey ayak ve dırsekte çıkan sonrakı morlaukların hstanede doktorların gozetımı altında cıkmıs olmasaydı. Ben de bıraz carlayınca Bebegın yeterlı sayıda olan Trombosıtlerının ıyı calısıp çalışmamasına dair bır düzine test yapmayı kabul ettıler. Bu sırada hastanede rehiniz ve sosyal hızmetlerın psıkologları gelıp gıdıp benı sıkıştırıp durmaktadır.
 
Bir yandan testler ıcın bebegı delık desık ediyorlar diğer yandan netten elımden geldıgınce buna neden olabilecek seylerı araştırırken karsılastıgım kotu hastalıkların korkusu bır dıger yandan da sosyal hızmetlerın hastanedeki psıkologlarının baskısı altındayım.... Haftasonu nasıl gectı bılmıyorum Allah kımseyı çocuğuna karsı caresız bırakmasın. Pazartesı gunu ılk ıs bır düzine cesıtlı yerlerın sozculerı bır odada toplanmış benı de karsılarına almışlar toplantı yaptılar. Ez cümle testlerde sorun çıkmazsa yandın kızım sen diyorlar... Bebegın kullandığı astım ılacının yan etkısı olabılecegıne daır supheyı bıle kabul etmıyorlar. Neymıs herkese verıyorlarmıs. Ben de sızın devletın dagıttıgı ası broşüründe de 80 mılyon asıdan 17 cocugun zarar gordugunu yazıyor, ılla kı cogunlukta çıkmalı mı nadıren de olsa böyle bır tepkı yapabılır dıyorum. Hem bebegın test sonuçlarının temiz olmasını istiyorum hem de sosyal hızmetlerın bebegımın yakasından dusmesını ıstıyorum.
 
Kısaca bebegın sağlık durumunun ayrıntısını da yazıyım: Morarma dedıgımız sey bır darp sonucu derı altında oluşan kanamadır. Bu ic kanama dısardan morarma seklınde gorunur. Bızım aradığımız sey  ıse bebegın vücudunun cesıtlı yerlerınde oluşan bu ıc kanamanın (morarmanın) nedenidir. İki ihtimal var. Biri bebek darp edılmıs, ıkıncısı bebegın kanı pıhtılaşmadığı ıcın ıcerden kanamalar olusmus. Pıhtılasmayı sağlayan sey de Trombosıtler. Ilk ve yüzeysel testte Trombosıtler cok gorundugu ıcın dırek darp edıldıgı kanısına varılmış. Ben ıse Trombosıtlerının yeterlı olsa bıle kanı pıhtılaştırma gorevını doğru yapamayacağı bır cok neden olabılır hepsine bakılmasını ıstedıgımı soyledım. Aslında benım lafımla yapmıyorlar bu testlerı. Morlukların bazıları hastanede cıktıgı ıcın yaptılar. Benı hastanede her gun goz hapsıne alan sosyal hızmetler psıkologu da aslında sosyal hızmetlerın ılgılendıgı her morarma vakasında yapılmaz bu testler diyerek bana amiyane tabirle; bak degerını bıl tum testlerı yapıyoruz ıtıraz yolun kapansın dıye diyordu.
 
Yapılan testler mahiyeti itibari ile bakılması zor testler olduğu ıcın sonuçları almak uzun suruyormus. Sonuclar gelene kadar bu ıskence devam edecekken sanırım carsamba gunu testlerden bırının yapıldığı labratuvardan hastane acılen aranıyor.-Bebegın Trombosıtlerı normal gorunmuyor hemen tum aılenın kan vermesı lazım denıyor. Resmı olmayan yollarla ogrenıyoruz kı morarmaların nedenı Trombosıt fonksyon bozukluğu. Labratuvardan test sonucu gelemden Adli Tıp son kararını ıceren raporunu yazoyor: Bebegin evde zarar gördüğü dusunulup aılenın kontrol edılmesı ve 2. bır yaralanma vakasında polıse verılmesı vs....dıye devam edıyor raporun son cumlelerı. Adli tıbbın test sonuclarını almadan boyle bır rapor yazması da ayrı bır rezalet... Velhasıl sosyal hızmetlerle tanısıyoruz. Evımızı gorunce sosyal hızmetler calısanı cocuklar ıcın cok guzel bır ortam oldugunu rapor ederken zaten hastaneden de sureklı aranıyorlar bızım hakkımızda yanlıs anlasılma oldugu ve kontrole gerek olmadıgı konusunda.


Aileye yapılan testlerde de annanede de trombosıtlerın dogru calısmadıgı goruluyor ve genetık oldugu kanısına varılıyor. Trombosıtlerın fonksyonlarını bozan seyın vitamın dusuklugunden tutun yedıgı bır gıdaya da baglı gecıcı bır sey olabılecegı de ıhtımaller arasında. Sımdı bebegın 1 yasını doldurmasını beklıyoruz kı daha saglıklı sonuclar alabılelım.


Bunları neden yazıyorum? yurtdısında yasayanlar ıcın yazıyorum. Aman cocugunuzun saglık durumunun pesınden kosmazsanız ıkı katakullı yapıp sızı suclu duruma dusururler. Labrotuvardan tıbbı nedenle morarma olabılecegı raporu gelmesıne 2 gun kala adlı tıbbın alelacele sızı suclayan bır rapor yazması gıbı.... sosyal hızmetlerle gorusmemde calısan kadının sadece adlı tıb raporuna bakıp aktüel tıbbı sonucları okumaması gıbı... (okumasına ne gerek var kı ne de olsa 4 cocuklu basortulu bırıyım ya kesın aıle ıcı sıddet vardır dosyasyı kapat!!!) bır de ıkıncı morarmaların hastanede cıktıgını kanıtlayan dırsek ve ayak morarmalarının fotograflarının kaybolması gıbı katakullılere hazırlıklı olmanız gerek!!! 


Sonuc olarak baska morarmalar cıkmadıgından dolayı benım fıkrım bebegın Dvit, B12 ve Kalsiyum eksıklıgıne baglı olarak gecıcı trombosit fonksyon bozuklugu oldugu yonunde. Ama sunu anladım kı bır daha cocugumun bır yerlerı morarırsa ve Avrupa ulkelerınden bırınde ısem doktorlara o kadar da cok guvenmeyecegım... Bazen ırkcılıkları doktorluk yapmayıp detektıflık yapacak kadar ust sevıyeye cıkıyor ve doktorlugu aıle olarak sız kendınız yapmanız gerkıyor...

30 yorum:

  1. Deniz, çok geçmiş olsun canım ya.Rabbim bir daha böyle insanlardan ailenizi uzak etsin.onlar 4 çocuğu bir arada rüyada bile göremezler .gerçeğini görünce şaşırmışlar.
    keşke şu her yerde Avrupa yı üstün gören zihniyet bu yüzlerine şahit olabilseydi.
    bu tür olaylar İtalya da yok. bir defa hastaneye gittik 41derece ateşle her ne kadarbir serum için Kızımın kollunu delselerde insanlıkları başka.4,5 doktor ilgilendi.Ellerinden geleni yaptılar.
    İspanya nın güzellikleri , bu yaşadıklarını unutturur Allah'ın izniyle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkür ederim. Amin hepimizi iyi insanlarla karşılaştırsın rabbim. Ya Avrupa iyi güzel de insan faktörü işte şartlara göre insanlık değişebiliyor. İyi tarafları da var da zor tarafları bazan tahammül edilemez olabiliyor. İns en azından Akdeniz insanı daha sıcak diyorlar. en azından içlerinde ne varsa biliriz değil mi ;)

      Sil
  2. Merhaba Deniz hanim, çok gecmis olsun. Yasadiklariniz cok uzucu ve insanlik adina umit kirici. Entrasan tarafi daha onceki gun New Yorklu bir arkadasimin bir komsusunun yasadiklarinizin benzeri bir tecrube yasamasi. Anlasilan tek disi kalmis canavara karsi muteyakkiz olmak gerek. Evladinizin tez vakitte sifa bulmasini dilerim. Selametle kalin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkür ederim. Sözkonusu olan sey evlat olunca işler değişiyor. Allah hepimizi vicdanlı insanlarla karşılaştırsın.

      Sil
  3. Öncelikle geçmiş olsun diyorum. Yavrunuz şifa bulsun. Avrupalı Mmüslüman görünce delleniyor anlaşılan.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkür ederim sanırım son Zaman'larda arttı bu vakalar.

      Sil
  4. Ablacım korku ve endişe ile okudum yazını. Zor zamanlar geçirmişsiniz. Rabbim bir daha yaşatmasın inşaAllah. Miniğimize de acil şifalar diliyorum. Allah sizleri kötü kalpli, fesat ve fitneci insanların şerrinden korusun inşaAllah 💕

    YanıtlaSil
  5. Çok çok geçmiş olsun, inşallah sizin tahmin ettiğiniz gibidir morarmaların sebebi...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler, en son doktor da öyle dedi. Morarmalar tekrarlanmadıgı icin d vit, kalsiyum ve b12 eksikliğine baglı olarak gelişmiş olabilir dedı. 1. Yasından sonra tekrar test yapılacak

      Sil
  6. Geçmiş olsun. Avrupa'da giderek artan İslamofobi Müslümanlara hayatı zorlaştırmaya devam ediyor. Rabbim yardımcınız olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. maalesef turist olarak gezmek kısa süreli kalmak ve dönmek iyidir misafirsindir ama ne Zaman orda yasamaya ve hak talep etmeye başlasan sorunlar çıkar :( Allah sonumuzu hayretsin

      Sil
  7. Çok geçmiş olsun çok üzüldüm yaşadıklarınıza.Bir annenin evladı için telaşlı ve endişeliyken bir de böyle aptalca şeylerle uğraşması çok can yakıcı. Çok geçmiş olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Allah her zaman iyi vicdanlı insanlarla karşılaştırsın.

      Sil
  8. çok gwçmiş olsun Allah yardımcınız olsun nasıl stresli zamanlar geçirmişsiniz, insan evladının neyi var diye endişelenirken bir de bu tarz ithamlarla karşısına gelinmesi nasıl korkunç birşeydir Allah yar ve yardımcınız olsun ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkür ederim Allah hic bir anneyi evladı ile sınamasın. Hep vicdanlı insanlarla karşılaştırsın hepimizi

      Sil
  9. Kanim donarak okudum.Kimbilir kac musluman cocugunu boyle oyunlara getirip aldilar.Eski mahallemde bi Rus kadin(karsi apartmanimda oturuyodu)cocugunu bildigin gece gunduz cok siddetli bi sekilde dovmesi iddiasiyla komsularin sikayeti uzerine polis gelip cocuk gecici sureligine jugendamta teslim etti.anne savunma olarak esim beni aldatti cok ickiliydim naptigimi bilmiyodum demis ve hemen cocugunu geri verdiler.Dusunuyorumda bunu musluman bi anne yapsaydi yavrusunu bidaha ruyasinda bile goremezdi.Esinin yaninizda olmasi almancayi bilmeniz morariklarin hastanedeykende olusmasi gibi pek cok yardim yollamis Mevlam.Biliyosun benim oglumda 2 senedir krese gitmiyor.son zamanlarda cok kekelemeye basladi.kitaya yazdirmak icin kekemeliginin gecmesini bekliyorum korkumdan logopediye bile goturemiyorum.insallah kendiliginden gecerde jugendamtla devletle polisle ugrasmak zorunda kalmam.Zaten bu aralar jugendamtin gozu ustumde.sen en azindan gittinde kurtuldun bu musluman dusmanlarindan.Rabbim bizleri onlarin serrinden korusun.Rabia

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu olayı yaşayana kadar korkmayın sosyal hizmetler sadece size yardım etmek istiyordur çocuğunuzu almak en extrem durumlarda olur derdim şimdi ise herseye dikkat edin diyorum maalesef. Çünkü 2 ırkcı çalışana denk gelirseniz yandınız kı artık Viyana'da sagcı hükümet taraftarları memurluklara getiriliyor :( onlar da malum bizi istemiyorlar. Allah senin de yardımcın olsun.

      Sil
  10. Çok geçmiş olsun. Rabbim yardımcınız olsun oralarda. Sözde ayrımcılı yok ama içten içe besledikleri duyguları utanç verici.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkür ederim. Maalesef Viyana'da memurluklarda sagcılar arttı ve bu da biz yabamcılara boyle yansıyabiliyor.

      Sil
  11. Şeffaf bir sinsilik içinde oldukları pek anlaşılmıyor sevgili Deniz.
    Her ne kadar modern veya ileri görüşlü olduklarını savunsalar da bizim aklımzıa gelemeyecek senaryoları onlar bırak yazmayı hemen oynamayı dahi ihmal etmiyorlar.
    Temkinli olmak lazım bu yüzden ama dediğin gibi insan çocuğunun derdine düşünce nasıl bu şekilde düşünebilir ki.
    Çok geçmiş olsun arkadaşım.
    Verilmiş sadakan varmış Rabbim korumuş bir dahasadaka ver kardeşim Allah'a emanet olun güzl haberlerini bekliyoruz.

    (Sevgi-Değmesin yağlı boya)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkür ediyorum sevgi güzel yorumun icin Allah tğm anneleri ve bebeklerini cocuklarını korusun. Son Zaman'larda artt Galiba bu tür davranışlar dikkatli olmak lazım.

      Sil
  12. Okurken ben gerim gerim gerildim. Önce çok geçmiş olsun. İnanılmaz bir tecrübe yaşamışsınız. yabancı ülkelerde yaşamanın zorluklarından biri de bu olsa gerek. Artık birçok ülke bize karşı ön yargı ile yaklaşıyor. Nasıl ve ne zaman kırabiliriz bilmiyorum bu ön yargıyı ama Rabbim yardımcınız olsun. En büyük zorluğu sizler yaşıyorsunuz bu konuda.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkür ederim, yabancı ülkelerde gezmek güzel ama yasamaya başladığında ve hak talep ettiğinde işin rengi değişiyor. Onlar gibi değilsen hersey zorlaşıyor ama Müslümansan cok daha fazla zorlaşıyor maalesef. Mesele bence o kadar yeni değil. Sadece kendin olarak daha cok görünür olup talep etmeye başladıkça kapılar kapanmaya baslıyor. Viyana'da cok Türk var ve onlara benzemeye çalışmıyorlar sıkıntı orda bence ;) eminim batı ırkından acik bir kadın olsaydı benim yerime cok farklı bir muamele görürdü.

      Sil
  13. Allah yar ve yardımcın olsun

    YanıtlaSil
  14. İki yüzlü adiler.. Allah şer düzenlerini bozsun.

    YanıtlaSil
  15. Bende Avrupadayım. Benim çocukta dil bilmediği için özel eğitim sınıfına alıcaklar
    Çok üzgünüm abla dua edersen sevinirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah yardımcınız olsun, avrupadaki ırkçılık ve türk toplumuna karşı devletin takındığı ayrımcılık gitgide artıyor. Allah çocuklarımıza yardim etsin

      Sil

Yorumlariniz icin