3 Mart 2017 Cuma

Düsünceler!

Önceleri güya akademik kariyer yapmak istiyordum. Evlenirken cocuk düşünmüyordum bile. Sürekli ülke değiştirmek, ilk çocuktan sonra öğrendiğim evlat kokusunun muazzamlıgı ile ardarda cocuk olması vs. Hayat bana önceden planlamadığım cok farklı deneyimler kazandırdı. Bakış açım degisti, ufkum farklı yönlere doğru da genıslemeye başladı. Şimdi düşünüyorum.... Bunları yasamamın bir anlamı olmalı. Rabbimin beni baska seylere hazırladığını düşünüyorum.

Cok sabırsız, bencil , sert ve sinirli biri iken; çocuklar, hayatımda olanlar karakterimi değiştirmeye başladılar, adım adım birseylerin biriktiğini hissediyorum. Bu birikime uygun birşeylere çekiliyorum sanki.

Bunun tercihle alakası yok. Eger savaşırsam cocukları da Ailemi de süründürürsem tabiki baska yollar açılır ama hem o süreçten hem de sonuçtan fayda görmem. Hayati savaşa çevirmeye gerek yok. Anlamaya çalışıyorum...

Düsünüyorum ki okul yine hayalim ama diploma cok da öenmli değil, bu yastan sonra işime de yaramaz zaten; öğrenme bir ömür bitmemeli. Ögrenmeye, derslere gıdıp farklı alanlarda bırıkmeye devam... Varsın not olmasın cok da önemli degil  ;)

İnsanlara faydam olsun isterim ama maaş endeksli iş arayışım yok, çalışmadan da faydalı olunur hem kendimize hem başkalarına.... Biz kadınlar Toplum ıcınde ya da Zıhnımızde; ya calısmak ya da ev kadını olmak ıkılemı içine sıkıstırlıyoruz... Neden biz olamıyorsak! Ben kendim olmak istiyorum mesela. Hatalar da yapıp kendımı gün gün daha da iyi tanımak istiyorum. Herkesın bu dünyada bir misyonu var. Gelecek ve Simdi için Hayatın beni yogurdugu o Ben'i bulmak istiyorum. Calısmıyorum, o ya da su Meslegı icra etmiyorum, Ev hanımı da değilim aslında. Ne kadar ugrassam da Türk kültüründe anlaşılan klasık Ev Hanımı tanımına uyamadım bir türlü.  

 
Ben artık herkesin kendisini, hayatını, şartlarını, karşılaştığı yolları ve mesajları iyi anlayıp ona göre dogru kararı verebileceğini düşünüyorum. O dogru kararı bulmak da bazan yanlış kararlardan gecer. Caba gerekir Amenna... Ama suna da eminim ki hayatın herkesi götürdügü sabit bir gelecek var.

İlk resim Viyana teknik müzesinden,
Sonraki Buz Pateni,
Sonuncusu da belediyenin Aile Buluşma Noktasından.

Hayat O kadar hızlı akıyor ki bizim için, cogunlukla kendime dönemiyorum. Önümüzdeki bu dönem Kendimi ve Cocukları gözlemleme dönemim olsun.

10 yorum:

  1. Dayatmaları yapanlar, toplumsal algı oluşturanlar kaç kişi anlamadım gitti. Cesur olamamak, illa kalıbın birine girmek gibi takıntılarımız var. Üretmek, faydalı olmak merkezli yaşadıktan sonra gerisi şartlara göre değişir çok da önemli değil. Ev hanımı kalıbında hiç boş durmayan da var, bir sürü titre sahip ama olduğu yerde sayan da var. Özellikle aktif çalışmış ya da kafası hep aktif çalışanlar da sorgulamalar oluyor zaman zaman. Çocuk bambaşka bir nimet ama kendi adına yaptıklarından ve ideallerden vazgecmemeli galiba. Siz iyi götürüyorsunuz.. Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında kışı sayısı kadar farklı hayat olmalı, kadınlar arasındaki konuşmalar ya çocukların dertlerı uzerınden ya da ıs hayatındakı kovalamalar uzerınden gıdıyor. Soyle anne olup da tadını çıkaran guzellıklere odaklanan bırı olmak ıstıyorum. calısıp da cocugundna ayrı kalma sıkıntısı yasayan ya da evde olup da ıs hayatına verdıgı ara yüzünden kendını kotu hısseden bırı olmak degıl. Sımdıye kadar farkettım kı çocuklar tum zamanımı almış aslında ınsanların ne dıyecegıne bakmadan kafamızdakını yapmak ıcın bodoslama atlamak gerek baktık olmadı donerız yoldan. Ama o yola gırmeye cesaret bıle edemez olmusuz

      Sil
  2. Ilk yorum (: malesef insan yeri geliyor esinden evladindan hatta bazen arkadasindan bile daha az taniyabiliyor kendisini.bu aralar katildigim bi motivasyon semineriyle anladim bende kendimi hic tanimadigimi.ve cok dogru hayat sürekli biseylerle gelecekteki misyonumuz icin hazirliyor aslinda bizi.yasanilan hicbi sıkıntı imtihanda bosuna degil arinmamiz icin vesileler sadece.yeri geliyor yasadigimiz olumsuzluklar icin sükrederken buluyoruz kendimizi bizi olgunlastirip etrafimizdaki lüzumsuz kalabaligi dagitip hafiflettigi ve ufkumuzu genisletip sahip olduklarimizin daha bi kiymetini bildirdigi icin...Rabia

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne kadar haklısın, rabbım bızı dogru yoldan ayırmasın. Herseyın bır anlamı var bızı hazırladıgı bır gelecek ıcın yasıyoruz yasadıklarımızı

      Sil
  3. Umarım düşünceleriniz gerçekleşir. Ne güzel söylemişsiniz keşke herkes sizin gibi düşünse herkes kendini devamlı geliştirme yolunda olsa kimse sadece diploma alayım diye okumasa gerçekten kendini geliştirmek için okusa o zaman her şey çok daha güzel olur.

    Bu arada okuduğunuz kitap yan tarafta resmi olan Mucize kitabını bitirdiğinizde yorumunuzu bekliyorum kitapla ilgili bu kitapla ilgili çok güzel yorumlar okudum. Bende başlayacağım yakında inşallah.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkur ederım. Aslında sahıp olmak ıstedıgımız herseyın bu dunyada bıze be bızım aracılıgımızla dunyaya ne kazandıracagını dusunmemız gerek.

      Mucıze kıtabını kesınlıkle tavsıye ederım. son bolumlerdeyım ben de ama cok uzun zamana yaydım galıba okumayı.

      Sil
  4. Hayatin hizla akması. Son yazimda dün ben de tam bundan bahsetmistim. Hayati var olduğu şekliyle müthiş bir hız içinde yaşıyoruz. Durup gozlemlemeye sindirmeye ihtiyacimiz var kesinlikle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. oyyy hemen gelıp okıyım yazınızı. O hız bızde hep var maalesef. bakalım yavaslayabılır mıyız bır bakalım dıyorum artık

      Sil
  5. Deniz ablacım, kadının ne olması, nasıl olması gerektiğini o kadar güzel ifade etmişsin ki uygulayabilirsek ne mutlu bizlere. Geleceği inşa edenler olarak bilinçli olmalıyız, ve de faydalı :) Rabbim yardımcımız olsun.
    Sevgiler ♡

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah razı olsun. Dunyadakı kısa ıkametımızde guzle bırseyler yapabılmek nasıp olsun ıns

      Sil

Yorumlariniz icin