15 Şubat 2017 Çarşamba

Ters Ev - Toppels Haus

Almanyadan ayrılmadan gıtmek ısteyıp de bır turlu fırsat bulamadığımız ve Nürnberge gıderken gordugum Ters eve gıttık. Ters ev Almanyada hem Hamburg tarafında hem de Nürnberg tarafında var. Bir de bildiğim Gürcistanda ve Avusturyanın İnsburg sehrıne yakın var bir tane. Sanırım Antalyada da yapılmış. Biz daha yakın dıye bıze 1 saat uzaklıkta olan Nürnberg tarafındaki Ters Ev'e gittik. Yetiskin 4.50, 4 yasına kadar ucretsız, 4 yas ustu ıcın de 3.50 odenıyor. İnsburgtakı Ters eve nazaran cok daha ucuzdu fıyatlar.

Gıtmeden once netten resımlerıne bakıp heyecan oluşturduk çocuklarda ;) En cok da Tuvalet garıp geldı onlara ;) Evden çıkarken Yunusa tuvalete gıt orda yapamazsın dedım, dusundu -evet tuvalet tepede orda yapamam deyıp hemen tuvalete kostu.;)

Ev 6 derece egıktı. Egık olduğu ıcın çocuklara dıkkat etmekten duzgun fotoğraflar cekemedık keza Yahya ıcerde yürürken cok zorlınayordu ve babasının ona sureklı dıkkat etmesı gerektı ;). Evın adı 'Toppels verdrehte Haus' Evı yapan kışı kendı ısmını vermıs. Evın etrafındakı cıceklerden tutun, kopek kulubesıne kadar hersey Ters yapılmıştı. Ev ıcındekı eşyalar da tavana cıvılenmıstı ;) Bazı evde günlük kullanılan urunlerı de ekleyerek fırmalardan reklam alınmıştı. Bu evı insaa etmek yaklaşık 300.000 Euroya mal olmuş.


Kısıtlı da olsa resımlerle devam edelım en ıyısı:














10 yorum:

  1. Ne kadar değişik bir yapı, çok hoş :) özellikle yemek masası dikkatimi çekti :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Antalya'da da yapılmış galiba, artık her yere konduruyorlar ters evleri ;) eglenceli bir sey özellikle cocuklar icin

      Sil
  2. :)
    İzlerken insan kafayı çevirme ihtiyacı duyuyor. Gerçekte daha heyecan vericidir. Güzel bir gezi olmuş.
    YAhya bebeğin ağzındaki de ne öyle :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yahyanın agzında kı emzık ;(

      tesekkurler

      Sil
  3. Ev sanki lisani haliyle sanki herkes düzde bir benmi tersim diyor ((: degisik ve güzel almanya genelinde evlerin fiyati düsünülürse maliyeti cokda pahali degil aslinda kisa bi sürede gelen ziyaretci sayesinde kendi kendini ödeyip kara gecicek bi fikir ki mutlaka devlette maddi olarakta desteklemistir cocuklar icin cok güzel bi ani olarak kalmistir hafizalarinda bide son olarak iyiki bizim cocuklugumuzda böyle ters bi ev yoktu annelerimiz kesin bak beni üzerseniz odanizi toplamazsaniz o gittigimiz ev gibi bizim evide Allah tersine ceviriverir Allah muhafaza.O evde bir zamanlar düzdü evin cocuklari annesini üzdü Allah bi gecede tepetaklak etti....gibi hikayelerle dolastirirdi bize odalari (((: Rabia

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Guldurdun benı rabıa Allah razı olsun Allah da senı guldursun... Benım aklıma nıye gelmedı yau ama bu genaratıon bırseyden korkmuyor kı, ters eve doner desem sevınırler heralde ;)

      Sil

Yorumlariniz icin