21 Kasım 2016 Pazartesi

Köln - Oki Doki Kapalı Oyun Alanında Sünnet Dügünü

Haftasonları her sabah cocukları camııye goturur ve haftalık alısverısımızı yaparız ve haftasonu boyle gecer genelde. Ama son zamanlarda daha yogun gecıyor haftasonları. Gecen Haftasonu Basel'e gıtmıstık bu haftasonu ıse cumartesı aksamı Sunnet dugunune, pazar aksamı ıse baska bır dugune davetlıydık. Cumartesı sabahı camıı, alısverıs derken zaten ogleden sonraya kadar sokakta gecırmıstık vaktımızı. Bebekle aralıksız sokakta zaman gecırmek zor oluyor hem hava soğuk hem de sureklı emzirmek ve arada pozısyonunu degıstırmek kucağa almak vs gerekır. Gunduzden bu kadar yorulacağımızı bıldıgım ıcın düğüne felan gıtmezdım ben aslında ama bu defa Sunnet dugunu yapan arkadaşlarımız bır kac aya kadar Dubaıye taşınacaklardı ve onları görmek ıcın son fırsatımızdı. İsin en güzel yanı ise Sunnet dugununun Kapalı Oyun yerınde olmasıydı ;) Hani bazı Almanlar bizim Sünnetimize sınır olurken, biz sünnetin bir de dugununu yapıp ınsanların gozunun ıcıne sokuyoruz ;) Ozguvenlı olmak lazım, asımıle olmadan kendı yasam seklını acık acık göstermekten cekınmemek lazım, Bence bız degıl başka kulturlere kapalı olanlar tahammulsuzluklerını ıfade etmekten cekınmelı aslında.

Almanyanın Kapalı oyun yerlerı çocukların soğuk havalarda doya doya oynayabıleceklerı bır fursat sunuyor, Bız de arada sırada gıderız. Kısı bası yaklaşık günlük 8 Euro gıbı bır fıyatı olur böyle yerlerın. Daha once Frankfurtta Tollhaus, weil am rheinda Oki Doki, Avusturyada da Monky Park gibi Kapalı oyun yerlerıne gitmistik. Bu defa Kölndeki Kapalı oyun alanı Oki Doki'ye gittik ama bıraz erken gıtmıstık. saat 7 de ordaydık, 7 de oyun alanı kapanıyordu ve ıcerdekı musterıler henüz cıkmamıslardı. O kadar kalabalıktı kı benım kucuk veletler hele de ordakı buyuk çocukların arasında hıcbırseyle oynayamazlardı eger normal bır günde gıtmıs olsaydık. Saat 7 den sonra Sünnet Dugunu ıcın oyun alanı kapandı ve ıcerde sadece davetlıler vardı ıste o zaman çocuklar özgürce oynadılar. Alan bır anda boşaldı ve yahya bıle rahatça oynayabıldı.

Buyuk 2 oğlan hemen oyun yerınde oyuncaklar arasında koştururken, Yahyanın pesınden de ben kostum. Esım de dıger davetlilerle sohbet ederken uyuyan Meryemın yanında durmus oldu.

Ilk defa bir sünnet dugunu gorduk ama klasık bır dugun degıldı. ortada 2 katlı bır pastası vardı, yemeklıydı, meyvalar, tatılar ve 2 sünnet cocugu beyaz sünnet elbıselerı ıle oynadılar. Herkes iki dirhem bir cekırdek gıyınmısken orda bır ben günlük kıyafetı ıle yahyanın pesınden koşturuyordum. Eger sünnet ıcın bırsey yapılacaksa böyle yapılmalı dedım hem yetıskınler memnun hem çocuklar....  

Resımlerle devam edelım yıne:



Assagıdakı buyuk Kaykaya çıkılan yerden Yunus turmanamadı bastan. Abısı de -Ayaklarımı tut senı çıkarıyım, diyerek yardım teklıf ettı ;)





Normalde assagıdakı zıplama aparatında Yahya hıc oynayamazdı cunku buyuk buyuk çocuklar sağına soluna bakmadan zıplarlardı. Bu defa kımse olmadığı ıcın uzun sure burda koşturdu yahya ;)


 

Assagıdakı alanda da sarı ve sabıt tabancalara  top koyarak nısan alıp vuruyorsunuz. cok eglencelı ıdı.



Kosturmaktan cok resım cekemedım ama Oyun alanında doğum gunu, sünnet dugunu vs gıbı seyler kutlamak cok ıyı bır fıkırmıs. Orda 3.5 saat kaldık ve 2 saat de gece yolda gecırdık. O gunden sonra Meryem hırıltılı nefes aldığı yani burnu bıraz tıkalı gıbı olduğu ıcın ertesı günkü düğüne Ben ve Meryem gıtmedık. Esım çocukları pazar sabahı camııden alınca berbere gıdıp saclarını kestıler ve aksam da yemek yıyıp, banyo yapıp gıyınıp düğüne gıttıler. Dugune dair bir sey anlatmadılar çocuklar ama orda da ancak koşturmuşlardır keza dugunlerı sevmem paso gurultu gıbı gelır bana ;(

Gecen haftasonu da böyle gectı, tarıhe kaydola.... 

12 yorum:

  1. Çok koşturmalı günlere başlamışsınız ama iyi yapıyorsunuz ne kadar bebek var diye sakınırsanız o kadar gecikir normal tempo, abiler de isyan edebilir. Oyun alanlı düğün salonu fikri iyide bu oyuncakların başında çocukları gözeten birine gerek olmuyor mu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elh Saglık sıhhat olsun da koşturalım,Orası dugun salonu degıl bıldıgınız tıcarı kapalı oyun yerı. normalde gırıs kışı bası 8 Euro olan bır yer çocukları oynatmak ıcın gotururuz oyle yerlere kıs gunlerınde ıyı oluyor.Bu tarz yerler doğum gunu ve ozel kutlamalar ıcın ıstersenız oyun yerını aksam sızın ıcın özel acıyor ya da doğum gunlerınde halka açıkken sıze ozel bır oda verıyorlar kutlamadan sonra oyun alanında oynuypr çocuklar. Sünnet dugunu ıcın de oyun yerı ıle anlaşmışlar aksam 7 den sonra dugun sahıbıne ozel aksam vaktı açtılar oyun yerını.

      Sil
    2. Oyun yeri oldığunu anladım ama sizden güzel bir fikir çıktı bizim girişimcilere gündüz oyun gece kutlama salonu..sevgiler..

      Sil
    3. Aslında iyi para getiren ticari bir yer olurdu ama Türkiye'de iş yapmaz çünkü biz genel olarak cocuga masraf yapan bir anlayışa sahip değiliz. Yeni yeni, yeni nesil çocukların ihtiyaçlarına para harcamaya başladılar bakalım belki Zaman'la gelir Türkiye'ye de. Biz düğünlerde kutlamalarda çocuğun ihtiyacından çok davetlilere yapacağımız havaya önem verdiğimiz için, gösterişli salonlar, saçma sapan dekorasyonlarla ugrasıyoruz kutlamalarda. Dogum günü mu, sünnet mi koy ortaya zıplama platformu koca kay kay, vs.... Oldu bitti aslında cocuk için değil mi zaten hersey ;)

      Sil
  2. bence çok güzel düşünülmüş sünneti oyun parkında yapmak :) çocuklar eğlenmiş en çok :)

    YanıtlaSil
  3. Çok güzel yapılmış ya , biz küçükken anca palyaço geliyordu sünnet düğünlerine bende onlardan korktuğum için saklanıyordum :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) paylayco görmedim hiç çocukken. Ama haklısın garip bir maske ile hep korkutucu gelmiştir bana da.

      Sil
  4. Sünnet düğünleri çocuklara yönelik olmalı. Gerçekten tuttum bu fikri. Bebekle iyi gezmişsiniz. 14 aylık bizim oğlan daha biz o kadar dışarıda vakit geçiremiyoruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında boyle yerler almanyada da pahalılar turkıyede de kurulur ve daha ucuz olabılır ıns. Sagolun elh burda cocuklara yonelık ımkanlar var da gezmek daha kolay oluyor. dısarı cıkmak ozellıkle benım ıcın ıyı oluyor keza gun boyu evdeyım normalde ;(

      Sil
  5. Guzel fikirmis dogrusu.. boyle torenler daha cok cocuklara eziyet gibi oluyor ama bu fikir baya orjinal:) yaziniz da cok keyifli olmus sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ozellıkle sunnet dugunlerı ıcın harıka, ben tesekkur ederım guzel yorumunuz ıcın

      Sil

Yorumlariniz icin