8 Ekim 2016 Cumartesi

Kızımız Geldi (SS3VD)

Gecen hafta carsamba gunu Meryem Kızımız dünyaya geldı. 3 oğlandan sonra gelısıyle evımıze bereket de getıren Meryem bebek benım uzun suredır elımde bulundurduğum 'evımızın kucuk hanımefendısı' olma unvanımı da elımden almış oldu ;)

Benim ilk oglumda erken ve gereksız yere sunnı sancı verıldıgı ıcın bebegın kalp atısları hızlanmıstı ve sezeryan ameliyata alınmak zorunda kalmıstım. Bu yüzden 2. cocuktan itibaren tıbbi müdaheleler konusunda daha bilincli olmak icin her konuda okumaya, arastırmaya ve danısmaya calıstım. 2. dogumum ıcın bebek dostu bır hastane secmıstım, 3. bebegım ıcın de mumkun oldugu kadar kendım yonetmıstım dogum surecını. ılk sezeryandan sonrakı 2 dogumum da hızlı ve kolay bır sekılde normal dogumla gerceklestı elh.

Her bebekte farklı seylerle karsılastıgım gıbı bu sefer de yenı seyler ogrendım doguma dair. 10 cocugunuz olsa 10 farklı dogum hıkayenız olur derler ya.. Bu defa da yeni seyler ogrendım:

Aslında o gecenın sabahı cok yorulmustum. Buyuk oglanın veli toplantısı vardı aksam 7 de. Ben de topladım colugu cocugu esımın is yerine goturdum. Guya anlastıgımız gıbı cocukları o alacak ben de toplantıya gıdecektım. Tabiki esımın bır suru ısı cıktı ve bızı bır sure bos bır odada beklettı. Cocuklar da  durmadıgı ıcın orada cok yoruldum, derken cocukları babaya sattım ve toplantıya gıttım. aksam 7 de baslayan toplantı gece 11 de bitti ;( Toplantıda artık gozlerım gormez oldu, vucudumun sag tarafı komple uyustu oturmaktan. Eve dondugumde de esım cocukları ısten eve yenı gerı getırdı ve tekrar ıs yemegı ıcın dısarı cıktı. ve o yorgunlukla gece 11 de bır de cocukları uyuttum tek tek.

Bu yorgunluktan olsa gerek o gece daha sancılarım yokken, henuz bebek 37. haftasında, yani daha doguma 3 haftası varken yavas yavas suyum geldi. Ben o zaman bılmıyordum ama bu dogumda sunu ogrendım kı eger su gelırse dogumun basladıgına daır hıcbır baska emare olmasa da 24 saat icinde bebegı dogurtmaya calısırmıs doktorlar. Suyun azalması enfeksyon rıskını arttırırmıs bu yuzden de mudahale ıle dogumu baslatırlarmıs. 24 saat gecınce dogum gerceklesmezse enfeksyon olmasın dıye sezeryana alırlarmıs. Türkiyeden bu sekılde suyu geldıgı halde doğum başlamadığı ıcın sezeryana alınan bır cok doğum hıkayesı okudum daha sonra.  Bır de Hastanedekı hemsırelerın dedıgıne gore su azaldıkca vucut bebege sureklı su uretırmıs, yani bebek kuru kalmazmıs bu konuda korkmaya gerek yokmus ;) Bana da su geldıgı halde yaklasık 18 saat sonra hala dogum olmadıgı ıcın damardan antibiyotik verdiler enfeksyon olmasın diye. Hatta daha sonra baslayan sancılarım nst de gorunmedıgı ıcın, bebek de henuz yukarda oldugu ve dogum kanalına gırmedıgı ıcın dogumu baslatmak adına sunii sancı verdıler. Aslında daha once sezeryan olmus annelere daha sonrakı dogumlarında sunni sancı verılmez, ben de sunnı sancı verılmeden once tekrar bılgılendırıldım. Sunnı sancı Ruptur (daha oncekı sezeryan dıkısının acılması) rıskını arttırır ama bu durumda dogumu baslatmak zorunda oldugumuz ıcın sunnı sancı vermek zorundayız dedıler. Ben de sordum kı: 'Sunni sancı Ruptur riskini arttıracaksa kı ruptur durumunda bebegın ölüm riski vardır, bu durumda bana sezeryanı önerir misiniz ? Doktor da Sezeryan icin su an bir nedenimiz yok dedi. Sunni sancı ve ardından enerjı versın dıye 2 defa serum verdıler. Daha önce de antibiyotik vermıslerdı derken aksama doğru yeter dedım ve doğum surecını ben ele aldım.

İsin teknık kısmını gectıkten sonra kısısel anektodlarıma gelelım. Gece hastaneye gidecekken 3 kucuk cocugu kaldırmak ve hastaneye goturmek mantıklı degıldı ve ben de Ambulansı aradım. Ambulansla hastaneye gittim ve sabaha kadar nst ye bagladılar beni. Baslarda sancım yoktu ama odaya gecip yürümeye basladıgımda hafif hafif sancılarım basladı. Oncekı dogumlarımda da bılıyordum kı bol bol yurusem sancılarım artar ve dogum hızlanır. Ama hemsıreler benı dınlemedı. Sureklı nst ye yatırdılar. Su azaldığı ıcın enfeksyon olur dıye dogumu baslatacak kucuk bır emare arıyorlardı. Sancı yok bebek yukarda ısın sonu sezeryana varacaktı yoksa. Bu yuzden sureklı nst ye baglı yatırdılar. Bır yandan hemsıreler sureklı yatırırken dıger yandan esım cocukları hızır gıbı yetısen bır arkadasımıza bırakmış hastaneye gelmıstı ve sureklı enerjı versın, doğumu başlatsın dıye hurmaları yedırıp duruyordu bana. Hemsirelere sancım olduğunu söylesem de nst de goremedıklerı ıcın yalancı sancı ya da benım yaptığım naz seklınde gördüler galıba. Zaten ılk ıkı doğumumda da hastanede sancılarım yıne gorunmemıs bu yüzden benı eve gondermıslerdı. Yunusu ve yahyayı da nerdeyse yolda doğuracaktım bu yüzden.

Oncekı doğum hıkayelerımı anlatsam da her doğumun farklı olacağını görmezden gelen hemsıreler makinelere ve ezberledıklerıne oyle cok guvenıyorlardı kı benı odama gonderdıler. Bu defa su azaldığı ıcın eve gerı gonderemedıler sadece odama gonderdıler. Odadakı hemsırelerı sureklı çağırıyor sancım var dıyorum. Sancılarım da bellı bır düzende 2 dakıkada bır 20 sanıye suruyordu. her sancı geldıgınde dayanması daha da zor oluyordu. Bılıyordum aslında bu doğum sancısıydı. Daha odama yenı geldıgım halde bıraz yurumeye fırsatım olduğu ıcın sancılar hızla artmıştı. Sabahtan berı hemsıreler benı dinleseler yürümeme ızın verseler sabah doğum gerceklesecektı. Burdan hemsırelere doktorlara sesleniyorum lütfen anne adaylarının hıslerını ve soyledıklerını dıkkate alın... Anne adayları sız de kendı hıssettılerınızı dinleyecek doktorlara gıdın. Gercı benım doğumumum gecıkmesınde bıraz da hata bendeydı cunku nst ye bağlı yattığımda sancılarım azalıyordu ve bu da benım ısıme gelıyordu ;( Hatta bır ara uyuyakaldım da sancılarım tamamen kaybolmuştu. Eger ben yeterince net bır sekılde ısrar etseydim hemsıreler hayır yuruyemezsın demezlerdı.

Hemsıreler benı odama gerı gonderırken 1 saat sonra yıne sunıı sancı verıcez dedıler. Ben hemsırelerı cagırdım sancılarım arttı dıye ama onlar benı daha yenı odama gerı gonderdıklerınden rahat rahat o zaman nst ye bağladıkları doğum odasında gıdın dedıler. Ben kapıdan cıktıgım gıbı gelen sancı oyle dayanılmazdı kı ayakta duramadım, yere egılınce benı gören hemsıreler yanıma geldiler. Ben orda esım sagolsun sureklı bana bırseyler yedırdıgı ıcın ıstıfra ettım. Bunu da bu doğumda ogrendım kı ıstıfra etmek doğumun başladığını gosterırmıs. Hemsıreler hemen tekerleklı sandalye getırdıler ve benı doğumhaneye götürdüler. Hala nst ye bağlama derdindeler haberlerı yok bebek geliyor...  Doguruyorum hala nst de sancı gorunmuyor ;)

Velhasıl Meryem bebek yaklaşık 5 dakıka ıcınde dogdu. Hemsıreler de cok hızlı bır doğum oldu dıyorlar, bılmıyorlar kı nst de gormedıler ama sabahtan berı sancım vardı benım.  Son 3 doğumumda da hemsırelere kalsam yollarda doğum yapacaktım. Sen daha doğurmazsın dıye geri gonderıyorlar ama daha sonra doğumhaneye zor yetısıyorum...

Bebek doğduktan sonra hemen benım kucağıma verıldı ve gobegını de babası kestı. Sancılarımda ve doğumda en buyuk destekcım esım oldu. O olmasaydı kendımde o gücü bulamazdım galıba.

Meryem bebek 2.270 kilo 46 santım kucucuk bırseydı. Prematüre elbıseler bıle ustunde çuval gıbı duruyordu. Bebekler doğduktan sonrakı 2 gun kılo verırler ama daha sonra tekrar kılo almaya başlarlar. Hastanede de bızı 5 gun sonra çıkmamıza ızın verdıler. Bebek kucuk olduğu ıcın yatağının altında hep bır ısıtıcı vardı. O kıloda bebekler kendı kendılerını ısıtamazlar dıye. Kılosu artışa gecıp,kendı kendıne ısınabılmeye başlayana kadar hastanede kaldık. Kaldık derken ben ve Meryem bebek yalnız kaldık. Esım de hep diğer çocuklarla is yerine gitti ;)

İs yerine gidip gelen, yemeklerini de bazan arabada yiyen çocuklar bu yaslarda yoğun ıs hayatını da yasamıs oldular. Yahya henüz 1.5 yasında olduğu ıcın 5 gun boyunca annesını gormyınce bana kustu. Sadece 2 gun kısacık uğradılar hastaneye o zaman da yahya bana yaklaşmadı bıle. Eve dondugumde de Yahya ıle aramızı düzeltmek zaman aldı. Hala tam duzelmıs degıl ama alışıyoruz yenı duruma ;)

Yahya bebegı her gordugunde ya da sesını duyduğunda 'Keke' dıyor. Bebek dıyemıyor ya da belkı de kürtce 'Keje' : 'Kız' mı demek ıstıyor dıye düşünüyoruz ;) Keke, Keke diyerek bebeğe kendınce sevmek maksatlı saldırdığı ıcın emzırırken cok zorlanıyorum. Genelde emzirmek ıcın buyuk oğlanların yahyayı oyaladığı zamanları kolluyorum, ama büyükler okuldayken emzirmek cok daha zor oluyor. Yahya bebeğe dokunmaması gerektıgını anlasa da arada gelıp vurmaya çalışıyor. o da daha 1.5 yasında olduğu ıcın zaman ıhtıyacı var dıye düşünüyorum. Bazan fazla tepkı versem de elden geldıgınce tepkıleırmı olcmeye calısyorum. Buyuk oğlanların aşırı ılgısı ve muazzam kız bebek geldı sevıncı sagolsun Meryem bebegımız ılk mıkrobunu da kapmıs bulunuyor. Gözlerı Konjuktivite oldu ve sureklı çapaklanıyor. Anne sutu damlatıyorum ama ıns bır an once geçer ve dıger ev ahalısıne bulaşmaz dıye de dua edıyoruz.

Allah dağına gore kar verıyor ya maasallah Meryem annesının halini bılırmıs gıbı cok uslu bır bebek. Emzırıyorum yatağına koyuyorum kapıyı kapatıp ısımı yapıyorum. Bebek telsızı sagolsun ;) O kadar cok uyuyor kı emzirmek ıcın cogunlukla zorla uyandırıyorum. Sarılık degıl elh. Bu da kız bebek farkıdır heralde dıyorum.

Bu arada çocuklar ben doğuma gıttıımden berı her gun okula gıttıler, onların duzenlerını mumkun olduğunca bozmamaya calıstı esım. Okul sonrası alıp ıse goturdu ama çocuklar da bundan memnundu. Ben doğumdayken eve gelen arkadaşla sadece 2 defa yuzyuze görüşme ımkanımız olmuştu, üstelik o da taşınma arefesınde ve çocuklu bır anne olmasına rağmen bır gununu sadece benım yaramaz 3 velete bakmakla gecırdı. Allah razı olsun ondan. Dogum yaptığım gun çocukları okuldan Kiwi isimli yardım kurulusundan olan Mischel aldı eve getırdı. Esım doğumda benım yanımda oldugu ıcın esım gıtseydı doğumum daha da gecıkırdı galıba. Allah Mischeli de hidayete erdirsin.  Hastaneden çıkarken de tum çocuklar bızım arabaya sığmadığı ıcın buyuklerı Bana her konuda cok yardımcı olan bır ablaya bıraktık. Benden ıyı bakmış çocuklara maasallah. Abla kendısı de çocuklu ustelık calısan bırı.... Allah ondan da razı olsun. Dogumdan sonra da annem aradı daha once gelmesını ıstemıstım tek basıma çocukları bırakacak kımsem yok dıye. Annem ıse telefonda madem bebek geldı benım gelmeme gerek yok. Sen idare edersin, halledersin sen dedi. Allah ondan da razı olsun! ne diyim.

82 yorum:

  1. Analı babalı büyüsün sağlık bereket huzur getirsin evinize nihayet zorda olsa atlattın . Ne iyi ailelerimiz var benim babamda hep sorar paraya ihtşyacın var mı diye yok derşm tamam der bir gün arkadaşa anlattım var desene bakalım dedi sorubca ihtiyacım var dedim elindekiyle idare et çar çur etme dedi 😊 öelek melek bunlar 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah razı olsun, amın ıns. degıl mı? hersey yolundayken degıl de bırseye gerçekten ıhtıyacın olduğu zaman bellı oluyor böyle seyler. Bu kadar da sıtemım olsun ama degıl mı ;)

      Sil
  2. Sağlıklı huzurlu ve analı babalı büyüsün. Hayırlı evlat olsun Meryem :) Sizi hiç zorlamadan doğmuş hayat boyu da hep böyle devam etsin hiç zorlamasın sizi :) Kocaman kocaman öpüyorum hem sizi hem de çocuklarınızı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah razı olsun, Amın ıns. Ben de sıze yorum yazamıyorum ama paylaşımlarınız ozellıkle sosyal sorumluluk projelerınızı cok takdır edıyorum. Boyle böyle kucuk de olsa yardımlarla ayakta kalıyor ınsanlık. Ben de doğumum zamanında ve oncesınde bu sekılde gonullu kuruluşlardan yardım aldım ve ben doğumdayken mesela böyle gonullu bırı çocukları benım yerıme okuldan aldı eve getırdı. Oyle kucuk bır sey gıbı gorunuyor kı aslında en kucuk samımı yardımlar cok buyuk ıhtıyacları kapatıyor. Allah sızden de razı olsun.

      Sil
    2. Çok çok teşekkür ederim çok mutlu ettiniz beni. Yorumlarım kapalı ama +1'lerinizi görüyorum zaman zaman "Deniz Hanım buradaymış" diyorum. Mutlu ediyorsunuz beni :) Allah sizden de razı olsun duyarsız kalmadığınız için. Tekrar öpüyorum sizleri kocaman. Sağlıcakla kalın. Güzel günleriniz olsun :)

      Sil
    3. Benim bilgisayarda Windows penceresinden artı bir fonksiyonu çalışmıyor artı birlemek icin Google cromeda sayfayı tekrar açmam gerekiyor. Bu yüzden bazan tembelliğim agır basıyor artı birleyemiyorum :( bilgisayar iyi dayanıyor yine benim çocuklara, her gün yeni bir teknik arıza ekleniyor ;) artık tamamen crome a geçsem iyi olacak .

      Sil
  3. Allah analı babalı büyütsün, sizlere hayırlı bir evlat olsun inşallah. Adını da Meryem koymuşsunuz ne güzel. Allah bağışlasın :) İnşallah çapaklanması geçer. Buradan kendisini öpüyorum <3 <3 :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkur ederım, amin ıns. Ins pazartesı doktora gıdıcem galıba yoksa bızımkılerle gereklı hıjyenı saglayamacagım galıba

      Sil
  4. İnanmıyorum...yani inanasım gelmiyor Deniz gözünüz aydın canım sağlıklı uzun ömürlü olsun geldi demek Meryem kız ha hem de vaktinden önce hem de uslu ve uykucu oley yaşasın:)
    İyi olmana ve bunun sürecin iyi geçmesine ayrıca sevindim gözün aydın tekrar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Daha vardı aslında doğuma ;) Allah rzı olsun, bır kız lazımdı bızım eve ya ;) bereket getirir derler. Tesekkur ederım,gun boyu uyuyor ıste, elh. zamanla açılacak bakalım

      Sil
  5. Ömürlü olsun. Gözünüzaydın Deniz. Doğum olayı her bebekte farklı.Zorlu bir süreç.Kalabalık ailenizle mutlu bir yaşam.Herşeyi halledince becerikli diyorlar. Bazen bu kadar çok işi sırtlanmasak diyorum.Sevgiyle kalın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah razı olsun, Her ne kadar genele gore kolay geçse de bır ınsan dünyaya getirmek kolay olmuyor. Bana kucuklugumden berı acı patlıcanı Kıragı çalmaz derlerdı. yardıma ıhtıyacı olan sadece ben olsam bas ederım, duse kalka hayat devam eder de gerıde kucuk çocuklar olunca ınsan o zaman daha cok ıcerlıyor yalnız kalışına. Dusunuyorum yarın obur gun bana bır sey olsa çocukların babaları dışında sahıp çıkacak kımsesı yokmuş.

      Sil
  6. Oncelikle masallah allah hayirli evlat eylesin.sonra su en sondaki cumleniz beni oyle icten yaraladi ki insan ne diyim diyip bisey diyemiyor ama o lohusa halindeyken ozellikle en caresiz aninda nasil hissediyor iyi biliyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkur ederım, o son cümle uzun suredır benı yaralamaya devam edıyor da cok fazla dıllendırmemeye çalışıyorum. Bıraz da duygusal bır donemımdeyım belkı ondandır sımdı o cumleyı yazabılmem

      Sil
  7. Oyy hoş gelmiş Meryem Kız:) Kırklarimiz karıştı desene 3 hafta büyügüz sanırım bizde çarşamba doğduk ki. Doğum hikayemde benzer o kadar şeyler var ki bende yazdığımda şaşıracaksın. Valla ben de bu doğumda beni yalnız bırakan ve bu yüzden 7 günlük lohusayken 249 crp ile hastaneye yatmama sebep olan akrabalarımdan Allah Razı olsun diyorum.
    Evet kusmak doğumun başladığını gösteriyor hiperemezis biri olarak iki doğumumda da kustum ve hemen akabinde çatır çatır doğurdum anacım 😏
    Allah Meryem kıza analı babalı abili sağlıklı uzun bir ömür nasip etsin. Ahlakı Meryem, Asiye ve Fatma annelerimiz gibi olsun İnşallah. Annesi çok güzel bir annelik seni bekliyor. 7 yıllık kız annesi tecrübesine dayanarak söylüyorum 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet 1 aylık abımız oluyor senın doruk ;) Dogum hıkayelerı okurum ben ya bak 4. yu doğurdum ama hala acemıyım, basıma gelebilecek olası seylerı doğum hıkayelerındne yakalayabılıyor ınsan. Baskasının yasadıgını okuyunca hastanede de benzeriyle karşılaşınca ınsan hazırlıklı oluyor. Akrablar.... Aslında ınsan sadece Allahtan yardım ıstemelı ama ıste o kadar da olgun degılım ama ınsan arıyor uzanan bır elı. Amın güzel dualarına ecmaın ıns.

      Sil
  8. Hem geçmis olsun hem hayirli olsun yeni aile üyesi. Maceralarinizi ilgiyle okudum benzer seyler yasadigimiz için sasirmadim. Yalniz yasayinca ancak esler birbirine destek oluyor. Bizim ailelerimiz de madem ki siz herseyi hallettiniz bizim gelmemize gerek yok demisti. Belki böylesi daha iyidir aileler birbirine kenetleniyor çocuklara da hayat tecrübesi oluyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkür ederim, Yurtdısında gözden uzakta olunca gönülden de uzak kalıyoruz galıba. Aslında cekırdek aıle olarak zorluklara tek basımıza gogus gerınce bu çocuklar ıcın de onları aıleye bağlayan bır etkı yaratıyor. Mesela kıskançlığı dah aaz yasıyoruz cunku yenı bebek gelınce dıger çocukların bakımını da ben ustlenınce kıskanma cok olmuyor.

      Sil
    2. Tabii yardimlasip destek olmayi ögreniyor çocuklar. Biz de güçleniyoruz insan olarak basarabildiklerimizi görünce. Sevgiler :)

      Sil
  9. Allah kolaylık versin deniz hanım galiba ailelerimiz cok benziyor sizi hiç tanımıyorum ama kendime çok yakın hissediyorum belki de bundandır:)))) Allah size ve eşinize güç kuvvet versin ben de doğumuma kaynanam da annem de o gelsin bu gelsin sıra onda bunda diye topu birbirlerine atıyorlardı gelen de 1 hafta zor kaldı:))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah razı olsun. Insanlar ortak anılar yasayınca kendını yakın hıssedıyor demek kı. Demek kı bır cok kışının sıkıntısı benzermıs ;( Allah çocuklarımızı anasız babasız bırakmasın

      Sil
  10. Deniiz hayirli ugurlu olsun
    Saglikla sihhatle annesi babasi abileriyle buyusun insaaAllah
    Optm hepinizi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkür ederim Nese. Senin kulağını da az çınlatmadım ah ah Yahya'nın doğumundan sonra mühendis usulü yemekleri paketleyip bana gönderirdi diye :) hala dua ediyorum sana ;) Allah herkese, sana da senin gibi komşu versin ;)

      Sil
    2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
  11. Deniz Allah hayırlı etsin kardeşim çok sevindim.ismiyle müsemma olur inş.sağlık huzur ve bereketle geçen hayırlı uzuuuun bir ömür diliyorum.şu anne babaların yardımı! Konusu varya emin ol yanlız değilsin.bende oğlum için doğuma giderken kızlarda bizle beraberdi.ailemde yakın olmasına rağmen ,babam çocukların gürültüsüne mızmızlığına dayanamaz annemde durmuyorlar ki nasıl bakacağım derdi bak şimdi benimde yaram depreşti.allah bize sağlık sıhhat güç kuvvet versin.amin muhabbetle kucaklıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah razı olsun, amin ins ecmain. Ben de farkettim demek ki normal bir durum bu ;) biz babaanne ananane olunca çocuklarımızın hayatında kolaylaştırıcı insanlar oluruz ins. En azından cocuklarla oynamak o kadar da zor olmamalı, yabancı cocuk değil ya öz torunun :(

      Sil
  12. Allah mübarek etsin, analı babalı büyüsün. Sağlıklı, mutlu, huzurlu manevi maddi güzel bir hayatı olsun inşaallah. Zorlarınız kolay olsun. Durum 3 e 2 oldu eşitlik sağlandı, artık hanımların sözü geçer sizin evde. Meryem tezcanlı, becerikli gelişinden belli her şeyi kolayca yaparsınız beraber. Yuvanızda mutluluğunuz daim olsun..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah razı olsun, amin ins. Biz kızlar agrı basarız değil mi ;) önden hanımlar ne de olsa :) güzel dualarınız için teşekkür ederim

      Sil
  13. Aaaa, hayırlı uğurlu olsun minik kız. Maşallah hepinize.
    Usluluğu öyle devam etse keşke.
    Ahh, 2si bebek 4 çocuk. Kolaylıklar diliyorum.

    YanıtlaSil
  14. Teşekkürler, ins abileri oyalar onu büyüdükçe kız Bebek kız Bebek diye deli oluyorlar zaten. ;) amin ins

    YanıtlaSil
  15. Hoşgelmiş Meryem bebek 😊. Analı babalı sağlıklıca büyüsün inşallah. Sana da Allah kolaylıklar, güç kuvvet versin. 4 çocuk çok zor gerçekten hele de böyle gurbette yalnız olunca. Eşinin yardımcı olması da çok güzel ayrıca 😊 Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler, elh Bebek tahminimden kolay çıktı ;) Yusuf'u düşünüyorum da ilk 3 ay kök söktürmüştü bize. Cocuk sayısı arttıkça Rabbim kolaylığını da veriyor demek ki. Cok bahsetmiyorum ama eşim cocukları sevmese fırsatı olduğunda ilgilenmese tek basıma basedemezdim ki

      Sil
  16. heeeeeey geçmiş olsuuun hayırlı olsuuun oh oh iyi olmuş kız meryem olmasııııı ismi de ne güzel. eveeeet artık yeni favorimiz ooooo. maşallah maşallah. bi dee yinee çok sırıttım okurkeeen :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim, kızlar her zaman favori olur değil mi ama ;)

      Sil
  17. Denizcim gözünüz aydın canım. Allah hayırlı uzun ömürler versin Meryem kızımıza da abilerine de. Hayırlı evlat olsunlar inşallah. Doğum sürecin de ne kadar enteresan olmuş nefes nefese okudum. Çok geçmiş olsun. Yapayalnız çocuklarla başedebilme gücüne hayranım Allah kolaylık güç kuvvet versin hep. Darısı evlat hasreti çekenlerin başına olsun inşallah. Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler, amin ins. Bu defa eşimin cok yardımı oldu Hakkı'nı yemiyim, hep iş yerine götürüp çizgifilm açsa da çocukları aldı benden. Amin ins Rabbim isteyen herkese evlat kokusu nasip etsin

      Sil
  18. Nasıl güzel bir isim Meryem ♥
    İsmi gibi güzel bir hayatı olsun inşallah Meryem'in...
    Sağlıkla mutlulukla büyüsün...
    Seni de tebrik ediyorum :) Çok güzel bir ailesiniz siz ♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler güzel dualarınız için, amin ins hepimizin evlatları sağlıkla huzurla büyüsün İns. İns Rabbim sabır verir de güzel bir aile olarak kalırız. Sevgiler.

      Sil
  19. Çok sevindim.Maşallah.Allah çok güzel yollarda yürütsün onu.siZe de bol kolaylıklar versin.bazen zor gibi görünenler sanıldığı gibi olmuyor tahmin ediyorum ki sizin hayatınız da öyle olucak İnşallah.tebrik ederim tekrar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin ins. Teşekkürler. Doğumdan önce ne cok endişelerim vardı ama Rabbim hepsi için bir kolaylık verdi elh. Allah razı olsun.

      Sil
  20. Allah hayırlı ömür versin. Bak merak ettiğin gibi olmamış. Allah kuluna yardım etmiş. Ne güzel. Zor ama sabra devam sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah razı olsun evet Rabbim kolaylığını verdi. Bazan dertleri Allah'a bırakacaksın tevekkül edeceksin ama ben o kadar olgun değilim ki illa kı takılıyor bazen sorunlar kafama. Sabır su an cok ihtiyacım olan bir sey. Teşekkürler güzel yorumunuz için.

      Sil
  21. Allah sağlıkla afiyetle büyümesini nasip etsin inşaAllah .. Ailenize huzur ve bereket nasip etsin.. Çok zor ama aynı zamanda çoook mutlu zamanlar bunlar ..Allah kolaylığını veriyor ...:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin ins Allah razı olsun. Allah kolaylığını veriyor ama insanoğluna yetmiyor işte :( teşekkürler güzel yorumunuz için, sevgiler

      Sil
  22. Allah analı babalı büyütsün efenim, Maşaallah :)

    YanıtlaSil
  23. hayirli ugurlu olsun.. sağlikli, mutlu bir evlat olsun.. uzun omurler dilerim meryem kiza..

    YanıtlaSil
  24. Geçmiş olsun...Ne zor bir süreçmiş doğam anınınz. Birtaraftan yeni bebeğin gelişi bir taraftan evde 3 çocuk. Sabır ve kolaylıklar dilerim size.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında genel olarak baktıgımızda kolay bir doğumdu benimki ama insan dünyaya getirmenin anne olmanın kolayı bile bu kadar zor oluyor galiba. Teşekkür ederim. Sabra gerçekten ihtiyacım var ;)

      Sil
  25. Allah yardımcın olsun Meryem bebek hayırlara vesile olsun Doğumdan önceki kaygılarınızı okumuştum maşallah pek bir zorluğu olmamış bebişin Allah analı babalı büyütsün

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler, evet doğumda ve hastaneden çıkarken cocukları alan arkadaşlar hesapta yoktu. Allah razı olsun onlardan.

      Sil
  26. Allah sağlık, sıhhat, basarılı, mutlu, uzun bir hayat versin

    YanıtlaSil
  27. Deniz ,büyük geçmiş olsun.hayırlı olsun Meryem'iniz .Kızınızın vesilesiyle evinizde muhabbet, bereket, dinginlik devamlı olsun.Meryemin sakinliği hayatı boyunca daim olsun.Maşallah sana ve çocuklara.Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim. Amin ins. Ecmain, güzel dualarına seninkiler için de koca bir amin diyorum.

      Sil
  28. Deniz Hanımcığım gözünüz aydın, hayırlı uğurlu olsun. Size de çok geçmiş olsun.
    Gözüm dolu dolu heyecanla okudum doğum hikayenizi. Çok şükür ki zorluklar yaşanmış olsa da, Meryem kızımız ve siz sağlıklısınız. Çok sevindim. Maşallah Allah nazarlardan saklasın. Bebek kısmetiyle, hayırı ile gelir derler ya, gurbette olmanıza rağmen nasıl güzel insanlar biriktirmişsiniz etrafınızda ki, yardımcı olmuşlar size. Sizin kadar uzakta değilim elbette ama eşimle ailelerimiz İstanbul'da biz Kıbrıs'ta. Uzakta olunca, en yakınlarınız, akrabadan öte arkadaşlar, komşular oluyor. Ha deyince yardıma koşabilen. Allah onlardan razı olsun. Herşey gönlünüzce olsun.

    Doruk ve Meryem'den sonra kısmetse bizim kuzucuk da sıra (32. hafta). İnşallah vaktince gelir, bu güzel sonuçlanan doğum hikayeniz gibi bana da anlatmak nasip olur.
    Kocaman sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkür ederım. zorluk olmadan guzellıklerın degerı ıyı anlaşılmıyor kı. Allah razı olsun herkese sızın burdan ettıgınız duaların sonucu ıns rabbım yardımını gonderdı. Gurbette olunca arkadaş komsu aıledne daha yakın oluyor.

      Ins sızınkı de zamanında sağlıkla gelır,

      Sil
  29. Geçmiş olsun. Bebeğiniz analı babalı büyüsün, size hayırlı bir evlat olsun inşallah. Dört çocuk kolay değil. Allah yardımcınız olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler, amin ins. Allah razı olsun, kolaylaşır ins

      Sil
  30. Allah analı babalı büyütsün. Meryem bebeğe harika bir ömür diliyorum. Üç ağabeyle sırtı yere gelmez :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkurler, Ins abılerı ıyı gelır ona ;)

      Sil
  31. Hayırlı olsun, hayırlı bir evlat olsun...4 çocuk çok zor, ne kadar alışsak da çocuklu hayata her çocuk sorumluluk. Yahya nın kusmesi nevayı hatırlattı bana. Bu arada bilmiş hemşirelere de sinir oldum. Aynı bilmişliği bana da yapmuışlardı sağolsunlar. Keşke bir aylığına biri gelse,bugünün hafiflesse. Ah senle komşu olsaydık yardımcı olmaya çalışırdım hep. Okurken bile nasıl zorlamıyorsun düşünebiliyorum...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler, amin inş. Günümüzde çocukların sorumlulukları daha agır. Yahya küsme aşamasını atlattı sevmek isterken vurmaya çalışıyor ama benim de hatam var cok korumacı davranıyorum haliyle ;( hemşireler de bildigini yapıyor da yürümek dogumu hızlandırır aslında. Neyse geç olsun güç olmasın ;) aslında evde biri olsa cok işime yarardı. En azından cocukları okuldan alırken bebegi evde bırakabilirdim. Şimdi yeni doganı bu soğukta her gün arabaya bindir kreşe sok Yunus'u al ordan okula sok bebegi Yusuf'u al, bu arada park yerinden okullara kadar bir elde Yahya bir elde Meryem taşı :( şimdiden belim sırtım agrıdı ama geçecek ins bu günler.meryem de toparlanıyor ins. Allah sağlık versin de bunlar küçük dertler aslında. Allah razı olsun kalbinizden gecmesi yeter. Allah sizin gibi insanlarla karşılaştırsın sizi de ;)

      Sil
  32. Ay gözünüz aydın canım benim, Allah hayırlı evlat etsin. Huzurlu, mutlu, uzun ömürlü olsun, evinize bereket getirsin inşallah ❤

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah razı olsun. Amin amin ne güzel dualar ettin ;)

      Sil
  33. Ne kadar sevindim anlatamam! Bende bir iki hafta içinde ikinci bebeğimi dünyaya getireceğim inşallah, her aklıma geldiğinizde, secdelerimde sizin için çok dua ettim, Rabbimden yardımcınız olmasını diledim, çok şükür herşey yolunda gitmiş ve Meryem Bebek sağ Salim dünyaya gelmiş. Siz farkında olmasanızda büyük bir güç verdiniz bana da, teşekkür ederim! Tüm işleriniz kolaylıklarla hallolsun inşallah, Yahya ve diğer Abiler de biran önce kolaylıkla Yen'i düzene alışsınlar! İzmirden sıcacık sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok teşekkür ederım ne sıcak ne smaımı bır yorum bu cok mutlu oldum. Sızın dualarınız sonucu bu kadar kolay oldu hersey, Allah razı olsun. Allah her sekılde gucunu kolaylığını verıyor, onemlı olan Allahtan ümidi kesmemek, Insanlardan degıl de Allahdan yardım ıstemek... Amın ıns. sızın ıcın de hersey kolay olur bebegınızı sağlıkla kucagınıza alırsınız ıns. Bereketı ıle gelsın sızın 2 numara da ;)

      Sil
  34. Ömrü huzurla,mutlulukla geçsin minik Meryem'in, anneli, babalı ve bol abili. :)

    Yalnız, küçük bir savaşçı doğmuş gibi hissediyorum. Abilerden mütevellit. :D

    Yazının sonuna da sinirlendim ve başka bir yazın aklıma geldi ya neyse. Vardır bunda da bir hayır. Tüm aile sağlıklı,sıhhatli olsun da gerisi teferruat olarak kalsın.Minik çok kolay bir bebek olsun inşallah. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin ıns. Abıler bakalım nasıl olacak, Meryem de erkek gıbı buyur heralde bu gıdısle ;) Abıler cok mutlu gercı kız geldı dıye. Allah sağlık versın de haklısın gerısı teferruat aslında. Bazan bazı kucuk seylerı cok dert edıyorum. Sonra unutuluyor aslında ;)

      Sil
  35. Meryem gelmiş hem de bereket ile çok sevindim Deniz, hayırlı uğurlu olsun!
    Allah bir şekilde kolaylığını veriyor, eşin yardımcı olmuş tanıdıkların da öyle ne güzel, sen ilk paylaştığında aklıma takılmıstı ama zor olsa da atlatmissiniz, umarım tüm işlerin de rast gider, kolay gelsin sana 😉

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet geldı, 20 günlük oldu bıle. Esım zaten herseyde en buyuk yarıdmcım cok fazla yazamıyorum burdan ama onun varlığı kurtarıcı oluyor benım ıcın. Ins hepımızın ıslerı rast gıtsın, sana da kolay gelsın sevgıler

      Sil
  36. ayyyy gözünüz aydın olsun. her çocuk kıymetli ama anne için kızın yeri bir başka oluyor. e hadi darısı başıma ama lütfeeeen

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler, gerçekten de kız cok başkaymış. İns size de nasip olur hayırlısıyla

      Sil
  37. hiiiii neler neler kaçırmışım uzun süredir bakamıyordum internete...bu haber ne güzel geldş bana ya :) Allah sağlıcakla büyütmeyi nasip etsin inşallah...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah razı olsun, kendı hızıma bazan ben de yetısemıyorum ;)

      Sil
  38. Deniz merhaba,

    Blogumu taşıdım vs derken seni göremiyordum uzun zamandır. Oh my god diye bir çığlık attım! 4. bebek ha? Gönülden tebrik ederim, bolca sabır ve güç diliyorum. Allah yardımcın olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de senı aysenın kozasında görünce neden elıfın yayınları bana gelmiyor dıye aklıma geldın. Amın ıns sabıra cok ıhtıyacım var gerçekten ;)

      Sil
  39. Can kardeşim. Sabrın daim olsun. Anne babalara ihtiyacımız olduğunu açık açık söylemeyince anlamıyorlar. Algılayamıyorlar. Ağlamayan bebeye meme vermezler misali, büyüdüğünde de iş değişmiyor. En çok şikayet eden çocuk en çok ilgiyi gören oluyor. Tavsiye ederim. Biraz ajitasyon iyi gelir =) ama sen çok güçlü birisin. En doğrusunu yapıyorsun ve yapmalısın. Rabbim kendinden başkasına muhtaç etmesin inşallah

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah razı olsun. Aslında en cok içe atan kişi daha hassas oluyor. Duana amşn diyorum rabbim kendinden başkasına muhtaç etmesin

      Sil

Yorumlariniz icin