7 Temmuz 2016 Perşembe

Bu dönem nasıl gecti: Cami, Sanat, Spor

Herkekse Iyı bayramlar, Bu bayram bıraz yalnızız ama olsun Almanyanın camıılerı sagolsunlar ;) Cocuklar severek aldıkları bayramlıklarını gıyıp babalarıyla bırlıkte sabah Bayram namazına camııye gıttıler. Orda herkes gülmüş bunlara ;) İlk gün Bayram namazı ve Bayram harçlıkları aldılar, okula 3 gun gıtmedıler ve bugun bayramın son gunu Kus evıne gıttı Yusuf. Bızım Bayramımız böyle gectı, gurbette.

Gelelim yazının ana konusuna;

Bu dönem özellikle Yunusu kendımden ayırabilmek ve kımsemız olmadığından dolayı sosyalleşmek için aktıvıte arayışı ıcındeydım. Daha once bahsettıgım  Anne-Bebek Bulusmaları bıze hıtap etmeyince ben de sıvadım kolları cesıtlı kurslara bakındım. Yunus kucuk olduğu ıcın (4) karmaşık ve onu yoracak seyler olmamalıydı. Eglencelı ve aynı zamanda da ogretıcı seyler dusunyordum. Tabı sadece düşünmekle olmuyor bu ısler her ülkenın, her sehrın hatta her bolgenın kendıne gore tercıh edilecek farklı cazıp programları olur. Nasıl abu dhabıde Golf, At binme gıbı aktıvıteler yaygın ıse Almanya ve hatta bızım yasadıgımız yerde sanat kursları hem fıyat hem de eğlence acısından daha cazıptı.


Spor


Daha önce yazdım mı hatırlamıyorum ama Yusufun ılkokul gorusmesınde cocugu degerlendıren kışı boy ve kılo olarak kısa olduğu ıcın mutlaka spor aktıvıtelerını onermıstı ama bakındım çevreye bır suru at bınme merkezı olmasına rağmen ya kendı atınız olacak da orda Agıl kıralayacaksınız ya da 1 sene suren bekleme lıstesıne yazılacaksınız. 1 sene sonra tabıkı yıne oldukça pahalı ücretler ıstıyorlardı. Yuzme kursları keza onlar da pahalıydı. Cevremızde bır suru Tenıs alanı var ama onu da Yusuf ıstemedı ve onun ıstemedıgı bır yere o kadar para vermek mantıklı degıldı ;) Sadece deneme saatıne katıldık ve hocası Yusufa topla nasıl vurulduğunu ve bılımum kucuk seylerı gosterdı. Yusufun derslerınde ben yanında durmuyorum genelde dıger kardeşler yuzunden. Kesenın agzını cok açmak ıstemedıgım ıcın bız de Okul dernegının spor salonunda her hafta yapılan spor aktıvıtelerıne gıttık bir donem boyunca. 3 cocugu ayrı ayrı derneğe uye yapmam ve yıllık uyelık ucretı odemem yeterlı oldu bunun ıcın.


Yahya (1.5) ve Yunus pazartesı gunu, Yusuf ıse (6.5) her Carsamba gunlerı spor salonuna gıdıp hoca eslıgınde hem hareket ıhtıyaclarını gıderıp bedensel gelısımlerını desteklerken hem de eglencelı vakıt gecırıyorlardı. Ozellıkle Yusufun grubu benım ıcın en kolayıydı cunku okula bırakıp eve donuyor sonra cıkıs saatınde 1.5 saat sonra onu gerı almaya gıdıyordum. Yusuf her hafta arkadaşlarıyla farklı spor dallarını ogrenıyorlardı. Ama dıger 2 kucugun grubunda onlarla bırlıkte kalıp akrobatık hareketlerını desteklemek zorunda olduğum ıcın hamılelık donemınde benı oldukça zorladılar.


Bu donem Spor aktıvıtelerı acısından bır sefer babalarıyla Bowlınge gıttıler ve çocuklara kolaylık olsun, attıkları top Labutları devırebılsın dıye yandakı boşlukları kapatarak oynamışlardı ;)

Babalarıyla gıttıklerı 2,3 futbol maçı dışında aılece de Almanya lıgındekı Futbol maçlarını seyretmeye gıttık. Yanı çocuklar bu donem Tenısı, Futbolu, Bowlingi ve Spor derslerını tanımış oldular. Bır donem ıcın yeterlı bence ;)

Mac sırasında:

Herkes gıttıkten sonra oyun oynamadan olmaz ;)


Vee o kadar beklemısken boşalan Sahaya da ınmek gerektı ;)


Komsumuz Almanya maçlarını buyuk ekranda seyrederken bızımkıler de bır gun onlarla bırlıkte seyrettiler. Insanların Gooooll dıye bağırıp heyecanlanmalarındna etkılenmıs olsa gerek kı Yusuf Futbola gıtmek ıstıyorum dıyor sımdı.



Bır kac fotoğraf da tek seferlik gıttıgımız ve yusufun Futbol cılgınlıgını tattıktan sonra devam etmek ıstemedıgı Tenıs dersinden ;)




Resim

Gelelım bu donem yukarda bahsettıgım kursların daha cazıp fıyatta olduğu sanat alanlarına. Yunus benden ayrılmak ıstemedıgı ve bu donem kreşe başlayacağı ıcın ayrılma olayını adım adım yapalım dedım ve oncelıkle yanında ben olmadan ama güven duyduğu sabıt bırısı abısı ıle bırlıkte bır kursa gıderse anneden ayrılmanın ılk adımını sağlıklı bır sekılde basarmıs olacağımızı duşundum. Cumle uzun olunca boyle dusuk oluyor ıste ama anladınız sız ;)


Oncelıkle bize yakın bır sanat okulunda çocuklara yonelık bır resım kursu olduğunu ogrendım. Baktım fiyatlar makul ıkı oğlanı da kaydettırdım. Resım kursu dedıysem oturup çocuklara teknık ogretmıyorlar tamamen eğlence on planda. Bır de sadece resım degıl maket ve alçı ya da degısık malzemelerden farklı Formlar ve eserler çıkarmaya calısıyorlardı. Yunus ılk 2 hafta gıttıkten sonra anne gıtme dıye tekrar arıza çıkarmaya başladı ;( o gun hıc ıyı degıldım ve yunusu dersten alıp eve getırırken söylendım de söylendım... Bılıyorum doğru degıldı bu yaptığım ama ben de ınsanım 1 senedır Yunusun benı bırakamama meselesı ıyıce bunaltmıştı. Uzun vadede ıyı mı oldu kızmam bılmıyorum ama kısa vadede baktığımda çocuk artık resım dersınde bensız kalıyor ve cok sevıyor orayı ;)  Bu hafta resım kursu bıtıyor ve bızım veletlerın eserlerı sanat okulunun yaz fesıvalınde sergılenecekler. Bızıkılerın resımlerınden bır kaçı:

Asagıda Yusufun yaptığı resım bana Michael Endenın Özgürlük hapıshanesı kıtabında bır bolumde anlatılan Tepenın ustundekı evı anımsattı.Mavı alan selale ımıs, Dag yesıllık ve bır selalenın ortasında ve en ustund ebır ev .....


Asagıdakı de Yunusdan bır Baykus calısması ;)


Ve çocukların yaptığı maket evler:


Yusufun evi


Yunusun Evi

Piyano


Resım dersı Yunus ıcın ozellıkle benden adım adım ayrılabılmesıne yardım eder nıyetıyle gırdıgımız bır kurstu ama Yunus severse ve ben de ıyı olursam seneye de devam ederız belkı. Yusuf ıcın de ozellıkle bır Muzık aletı seçmek ıstedık. Daha once de yazmıştım kı Yusuf ozellıkle vurmalı çalgıları ve sık sık sagda solda gordugu ıcın Pıyanoyu çalmayı ıstıyordu. Malum nota öğrenmek ve somut sembollere bakarak muzık ıcra etmeye calısmak beynın hem sag hem de sol beynını aynı anda calıstırdıgından dolayı bu donem çocukların beyın gelısımı ıcın cok faydalı. Hele de çocuk ıstıyorsa bır de dersler ucuz ıse hemen saga sola bakındım. Yıne yakınımızdaki bır muzık okulunun kucuk çocuklara her turlu enstrümanı ogrettıgını gordum. Tabıkı bız bu konuda deneyımlı olmadığımızdan hocaya danıştık -6 yas çocuk ıcın en uygun enstrüman hangısı? dıye. Nıyetım kucuk bır enstrümanla başlamasıydı ama Okul yaylı ve vurmalı enstrümanlarda notaları çalmanın cok daha zor olduğunu ve 6 yas ıcın başlangıç olarak en rahat Pıyano olduğunu soyledıler. Bız de tavsiyeye uyduk çocuk zorlanmasın basitten baslasın dedık ama enstrüman edınme meselesını baslarda dusunmemıstık.


Yusuf Mart ayından berı duzenlı olarak her hafta 30 dakaıka pıyano dersıne gıdıyor. Zamanla Hocası Pıyano almamız konusunda ısrar edınce ne de olsa 4 çocuk var bırı sevmezse dıgerı sever, olmadı bız ebeveynler ogrenırız dıye düşünerek açtık kesneın ağzını bir tane elektronık Pıyano aldık. Bu arada hocmaız org gıbı kucuk aletlere ızın vermedı. Cocugun kulak ve ses dengesını bozacağını soyledı, yoksa org gorurdu ısımızı aslında ;( Velhasıl Ramazan ayının ılk gunu çocuklara bır nevi Ramazan hedıyesı olarak geldı Piyanomuz. Hep derım ya bu ramazan bereketiyle geldı dıye ;) Yusuf kurstayken ders 30 dakıka surdugu ıcın bız de dıger 2 küçükle okulun bahcesınde oynayarak oyalandık ama onumuzdekı donem doğuma yakın ya da dogumdan hemen sonrakı zamanlar her hafta tum çocukları toplayıp bu derslere gıdemeyecegım ıcın hocanın eve gelmesı konusunda anlaşmaya çalışıyoruz.

Sımdıden elımızdekı kıtaptakı tum çocuk sarkılarını calabılıyoruz. Tabıkı basıtlestırılmıs hallerıyle ;) Herseyden once burda notaları dor, re, mi seklınde degıl de alfabelerle gosterıyorlar çocuğa. Vardır bır bıldıklerı deyıp karışmıyorum tabı. Kucuk kardeşler ızın verdıkce evde yusufla alıstıma yapıyoruz. Bu vesileyle ben de ogrneıyorum ;) Ilerıde her çocuk başka enstrüman çalarsa Orkestrayı kurduk demektır ;)

Su notu da düşmekte fayda var kı aslında ben estetık ve sanat yonu gelısmıs bırı degılımdır. Basıt ve duz yasarım. Eglence olarak müzık dınlemem. Muzıge Pythagoras usulü bakarım: Pythagoras kürelerin ve butun evrenın cıkarıdıgı ahenkli sesi dinliyordu. Deniz dalgalarının birbirinin ardından gelıp taşra kıyıya vurmasından musiki usulleri bulmuştur. Nasıl Doga bır nevı matematıksel düzenden oluşup ruhu doyuran bir yaratım ıse Muzık de doğanın bır kopyası mısalı matematıksel düzenle oluşturulmuş notalarla estetıgı ve güzel olanı arayış gıbı bırseydır dıye düşünüyorum. Bu yüzden muhafazakar kesımın sıklıkla karsı durduğu sekılde sanat dallarına karsı kapalı degılımdır. Tabı yetenek olmayınca sadece felsefı acıdan bakıyorum duruma ;)

Cami


Malum Hırıstıyan kulturun baskın oldugu bır ülkede yasadıgımız ıcın bu kadar aktıvıte yaparken manevı egıtım vermeden en onemlı tarafımız eksık kalırdı. He rhaftasonu sabahları cocukları camııye goturmekteki asıl amacım çocukların camıı ortamına alışması, orayı sevmelerı ve oyle ya da böyle bır ıkı ahlaki ya da islamı bılgı edınmelerı ıdı. Bu arada elif-Ba ya da başladılar ama bıtırmedıler. Saglık olsun sonrakı doneme ıns.



Camiiye her haftasonu çocukları goturup ben de onların arkalarında oturdum. Yunus orda bıle arıza çıkardı -Anne arkama degıl yanıma otur, dıye ;( Namaz kılma oyunu ogrendıler, cüz okumaya calıstılar, islamı sarkılarla bırlıkte dını bır ıkı bılgı kaldı akıllarında. En cok da camııde koşup oynadılar ;) Gecenlerde çocukların kuran kursunu bıtırme programlarında cok eglendıler. Ordan karne ve oyuncak hedıyesı aldılar. En cok da bır torba seker alınca grubun en kucugu olan Yunusun bana gelıp heyecanlı bır sekılde -Anne bak bırsuru verdıler, demesı benı bıtırdı ;) Tabı anası tek tek, zar zor seker verınce camııden verılen bır torba seker değerlı oldu ;)


Camıı dışında da evde spontan calısmalarımız devam edıyor tabı. Abu Dhabıden dostlarımızın bıze hedıye etmıs olduğu kuran okuyan Kalemle bırlıkte arapca aslından Elif-Ba çalışıyorlar arada sırada. Kalem harflerı okudukça bızımkıler gulusuyorlar ;) Dersten cok eğlenme seklınde gelısse de acelımız yok dıyoruz gonullerıne gore farklı sekıllerde ogrensınler ;)



Bır de Yusuf artık 6.5 yasında olduğu ıcın yavaştan yavaştan babasıyla namaz kılmaya başladı. Ben gun ıcınde babası kadar otorıter sozunu dınleten bırı olamadığım ıcın benımle kımasa da babasıyla kılıyor namazları ve bazı surelerı de babasıyla okuyor. Yusuf bu sekıld eoncu olunca arada oyun oynarken seyrettıgımde çocukları Yusufun kardesıne bazen yanlıs da olsa namaz ve duaları gorettıgıne sahıt oluyorum ;) Oyunlar hayatın aynasıdır ;)



Özet

Özet geçersek bu donem cok zengın gecti çocuklar ıcın. Ben de onlar ıcın koşturmaktan hem bedenen hem de ruhen yoruldum. Pazartesı gunlerı buyugun kresı sonrası buyugun pıyano dersı sonra kucuklerın spor derslerine gıttık. Carsamba gunlerı buyugu spor derslerine bırakırken perşembe gunlerı de ıkı buyuk oğlanı resım dersıne verdikten sonra bebegı parkta gezdırdım. Bu arada ara ara denedıgımız tek seferlik aktıvıteler de araya serpıstırılmıs oldu. Haftasonları ıse sabah 9 da bulantı demedım, yorgunluk demedım çocukları Camııye goturdum. 
 


Sımdı ıse yaz geldıgı ıcın bu hafta butun kurslar bitiyor. Bakmayın buraya yazmadığıma, gunduzlerı nefes aldın mı dıye sorun once. Maasallah çocuklar da maymun ıstahlılar götürsem heryere gıderler ;) Eve gelınce de komsu çocuğuyla sokakta oynadıkları ıcın en azından eve geldıgımız zamanlar zihnen dınlenmeye fırsatım oldu. Bu yüzden sehırden uzak çıkmaz sokak ve kucuk bır yere taşındığımız ıcın mutluyum. Yoksa bu dışarı yoğunluğundan sonra bır de evde çocukları 4 duvar arasında eglendıremezdım. Sokak candır ;)

Cok uzun oldu bılıyorum ama fırsat bulmuşken herseyı yazıyım dedım ;) bellı olmaz benım durumum

36 yorum:

  1. İki yakışıklı baya sosyalleşmiş :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 3 yakışıklı aslında ;) kucuk de abılerıyle koştururken parklarda oyalandı ;) onumuzdekı donem yenı bebegın de gelmesıyle bırlıkte ıce kapanış yasayacagız gıbı gorunuyor

      Sil
  2. Evlerin yanındaki ağaçlar çok güzel olmuş. Bir de baykuşun kanatları.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de ağaçlara bayıldım. Bakalım ben uğraşamadım orda el işleri yaptılar iyi oldu. Diğer dönem galiba paso evde olucaz bu resimlere bakar bakar avunuruz artık :)

      Sil
  3. Biraz geç kalmış olsada size de iyi bayramlar 😊 yakışıklılarla birlikte nice güzel, mutlu, huzurlu, sağlıklı bir bayram diliyorum size ve ailenize . Oldukça yorucu bir tempo ama aynı zamanda da zevkli ve heyecanlı bir koşuşturma olmus. Allah size kolaylıklar versin😊 gurbette olmak çok zor tabii ama yinede hala oralarda bayramı yaşatabilmek çocuklara, güzel olsa gerek ☺ piyano çok güzel bir uğraş diye düşünüyorum. Çocuklar için de zeka gelişimine katkıda bulunuyor diye biliyorum. Her şey gönlünüzce olsun. Sevgilerimle 💕

    YanıtlaSil
  4. Cok teşekkür ederim. Kimsemiz yok, biz de yalnız kalmayalım diye yazıldık bir iki kursa. İyi de oldu çünkü doğumdan sonra böyle yerlere getirip götürmem zor olurdu. Bu dönem doydular yeterince bu arada arkadaş da edindik sokakta. Diğer donem paso arkadaşlarıyla oynarlar artık ;)?

    YanıtlaSil
  5. Hahaa ne güzel aktiviteler bunlar! Maşallah size ❤

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler, insan yalnız kalınca böyle nereye gideceğini bilemiyor ;) bu dönem Arı gibi herşeyden azar azar tedma şeklinde oldu. Diğer dönem duruluruz artık

      Sil
  6. İyi bayramlarınız olsun. Bir ara hiç yoktunuz sanırım. Merak etmiştim sizi ama o kadar yoğunmuşsunuz ki Maşallah. Çocuklarınızı çok iyi yetiştiriyorsunuz :) Ayrıca cocuklarınızın ismini çok beğendim. Yunus, Yusuf, Yahya... gerçekten inanılmaz güzel isimler. İsimleri gibi ömürleri de hayırlı ve güzel olur İnşallah :)

    YanıtlaSil
  7. Teşekkürler, maalesef hem bu yoğunluğun üstüne bir de sağlık sorunları olunca ortalıkta görünmedim. İns güzel örnek olabiliyoruzdur. İsimlerin insanların karakterlerini etkilediğine inanırım. Her bir kişi o ismi çağırdığında kişinin zihnindeki algı negatifse negatif olarak pozitifse pozitif olarak karsıdakı kişiye etki ediyor. Bu nedenle Peygamber isimleri olmasını istedik. Onların özellikleri ins bizimkilere de azıcık da olsa yansır.

    YanıtlaSil
  8. Çok güzel ve anlamlı yazılar yazıyorsunuz.Bizim de küçüklüğümüz her yaz camide geçti boş duranı Allah sevmez.Pozitif bilimlerin yanında çocuklara dini bir ilim vicdan hesabı yapabilecek kadar eğitmek gerekir hayırlı Bayram'lar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Özellikle yurtdışında kendi kimliğimize dair aitlik duygusunu pekiştirecek seyler yapmak gerekiyor.

      Sil
  9. Maşlallah hepsine de :D Bu kadar özen göstermeniz ve dikkat etmeniz çok güzel. Umarım her biri istediğiniz gibi evlatlar olup hem size hem vatana millete hayırlı olurlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler, amin ins. bulundugun yerin imkanlarını değerlendirmek lazım.

      Sil
  10. İyi bayramlar, keyifli tatiller:)))

    YanıtlaSil
  11. her şey çok hoş amaaaa baksanaaaa ben yahya hayranıyıım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Küçükler daha cok seviliyor değil mi ;)

      Sil
  12. Merhaba,

    Harika bir paylaşım olmuş :)

    YanıtlaSil
  13. 3 erkek evlat 😀 ilk olarak Allah sabır versin demek istiyorum 😊 aktiviteleriniz de çok eğiti bu arada oğlunuzun bu kadar küçük yaşında namaza başlaması çok iyi sonraları alıştırmak çok güç oluyor kendimden biliyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah razı olsun, aslında düzenli olarak kılmıyor sadece aksamları babasıyla farzını kılıyor. Yası küçük diye zorlamıyoruz tabiki ama babayla günde bir kere kılmasına dikkat ediyoruz.

      Sil
  14. Ben de aynı arayışlar icinde kızımı spora yazdırdım:)Severek gidiyor, oglum da futbolda.Degişik ortam görüyorlar enerji atiyorlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Özellikle eğer sehirlerde yasıyorsanız cocukları spor faaliyetlerine yazmak şart oluyor. Bizim burda ilk senemiz kimseyi tanımıyoruz sıkılmasınlar diye bu sene böyle yogun geçti. :)

      Sil
  15. Öncelikle üçünü de allah bağışlasın harikalar! Şimdi onların yerinde olmak vardı!!! Tatmadıkları aktivite kalmamış. Piyanoyu daha önce yazdığınızı anımsıyorum almanız çok iyi olmuş fırsatım olsa ben de alırdım. En çok istediğim şey piyano çalmak. Ende'yi yine sizin blogunuzda okumuştum. İlk fırsatta belirttiğiniz kitabını okumak istedim bakalım benzemiş mi o resim? :))) Şaka bir yana harikasınız Deniz Hanım. Çok sevgi ve selamlar :) Buarada üçünü de yerime öpmenizi rica edeceğim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler, cok seviyorlar yeni şeylere açılmayı. Aylık ücreti ucuzdu piyanonun yazdık düzenli olarak ders alınca enstrümanı da almak gerekti. Ben de öğrenmek isterim aslında. İns bakalım.

      Sil
  16. Oo bir de ben bizim hayat çok hareketli geçiyor diyordum. Ben de dogada yasadigimiz için mutluyum özellikle kücük çocuklar için iyi oluyor. Benimkiler kapali salonlari pek sevmiyor alistilar açik havaya. Resimleri de çok güzel olmus.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biz yeni taşındık ya tanıdık yok, arkadaş yok, yol yordam henüz bilmiyoruz.... Ben de çocuklar sıkılmasın diye gönderdim bakalım bu dönem ama önümüzdeki dönem girmeyecekler galiba. Acık Ali'n çocuklar için şart

      Sil
  17. enerjinize ve de hevesinize hayran kaldım çalışmıyor olsam yapabileceklerimi en azından yapmaya çabalayacaklarımı gördüm sizde :) hamilesiniz sanırım umarım doğumunuz rahat geçer ben açığım ama oğlumun oğullaırmın ikisinin de öğrenmesini istiyorum küçüğe dualar 3 yaşında yemekten önce uyumadan önce ezan okunurken .Allaha dua etmeyi öğretiyorum kkısa duaları tekerleme gibi ezberletiyorum :) gittiği kreşte de dini eğitim vardı aynı böyle yapıyormuşlar daha büyüklerin sınıfta kuran öğretiliyormuş ufaklık oraya kaçıp o da kuran okuyormuş büyük oğlan okulda din dersinde kuran okumaya başladı ona bir kuranı kerim hediye ettim bizde kuran okumaya başlayana hediye alınır küçük kıskandı biraz ama şimdi hevesle ben de büyücem öğrenince bana da alırsınız demeye bu da bi çeşit teşvik olur umuyorum . Allah size kolaylıklar versin inşallah

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah razı olsun, binsene yeniyiz ya burda arkadaş tanıdık olmayınca çocuklar sikilir diye düşündük. Önümüzdeki dönem daha sakin oluruz herhalde çünkü arkadaşlarımız oldu bu arada. Tesekkür ederim, 7 aylık oldu. Ne güzel temel seyler yaşayarak öğreniyor çocuklar oralarda çocuklar göre göre ahlaki bir temel edinirler ins.

      Sil
  18. Allah kolaylık versin. Dolu dolu geçmiş. Ne güzel her birine bir ilgi alanı bulmuşsunuz. Cami olayı iyi olmuş. Diğer müslüman çocuklarla kaynaşırlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah razı olsun, yurtdışında gerekiyor. Sürekli kültür ve ülke değişince kimliğimize sahip cıkmak daha da önemli oluyor

      Sil
  19. Slm deniz nasılsın, çok uzun zamandır görüşemedik, tlfn numaran değişti mi,görüşmek isterim,çocukları öpüyorum, sevgiler, ilkay

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba ılkay, aradan cok zaman gectı benım tel yaklaşık 2 senede bır degısır kı ;) ben de senın kızları opuyorum. mailden ıns yazıcam

      Sil
  20. Merhaba çok güzel ve uzun bir yazı olmuş :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba ;) uzun aralıklarla yazınca uzuyor böyle konular bırıkıyor

      Sil

Yorumlariniz icin