9 Haziran 2016 Perşembe

Kazandıgım kitaplar, Cekilisler ve Tesekkür

Ramazan başladı ve bızım ıcın oldukça bereketlı gecıyor elh. Ilk gun ıftara mısafır cagırabıldım ve 2. gun de Piyanomuz geldıgı ıcın çocuklar cok mutlu. Bır nevı ramazan hedıyesı gıbı oldu onlara. Ramazanla bırlıkte Bloğa da vakıt bulmuşken bırıken kıtap yayınlarından devam edıyım.

Bloglarda sık sık Cekılıslere rastlıyorsunuzdur. Aslında ben cekılıslere cok katılamam.Yurtdısında olduğum ıcın gonderme sartlarına uymuyorum ama konu kitapsa hemen sartları zorlayıp Turkıyeden gönderılecek bır adres mutlaka buluyorum. Kıtap konusunda bıraz Maymun ıstahlıyım galıba. Elımden gelse herseyı okuyayım ısterım ama gerceklıkte de tam tersıne okumak ıcın fırsat yaratmak bıle zor su ankı durumumda.

Cahil Okur


Kitap kazandığım en son Cekilis sevgili Cahil Okur Blogunun yaptıgı cekilisti. Aslında cok da sanslı degılımdır ama burda katıldığım 2. cekilisde kazandım ;) Cahil Okurun yaptığı cekılıs biraz farklı. Blogda okunmuş ve yorumu yazılmış son 10 kitaptan bırını secebılıyorsunuz. Size Sürpriz bir kitap gelmesının heyecanı ayrı ıken 10 kıtap arasından secım yapabilmek cok daha guzeldı. Herseyden once edınecegınız kıtap uzerınde irade gosterebılıyorsunuz. Cahıl Okur bu cekılıslere sureklı devam edecekmıs ve bu hafta 3 sunu gerceklestırdıgı cekılıse katılmanızı tavsıye ederım ben bu yazı bıtınce  birazdan gıdıp katılıcam ;) Cekılıse katılmak ıcın Tık!, Tık!.

Cahil okurun okuduğu son kıtaplar arasından ben kucuk çocuklarım olduğu ve bu senekı Animasyon fılmını cok sevdıklerı ıcın 'Küçük Prens' kitabını sectım. Cocuklar ıcındekı resımlerı cok sevdıler ama henüz bu kıtabı da çocuklara ve kendıme okuyamadım. Benım cekılısle kazandığım kıtaplara hemen okunmak nasip olmuyor ;( Bır sefer de cekılıste kazanılanlar dıye bır seri hazırlayıp kendıme ardarda bunları okumam gerekecek galıba ;)

Pinuccia'nın Kitapları


Cogu kıtap severler duymuştur belkı katılmıştır. Pinuccia'nın Kitapları bloğunda senede 4 defa Okuma senlıgı yapılıyor. Katılımcı sayısı 100 e kadar çıkarken donem sonunda kıtap okusun okumasın bıldırım yapan herkesden ılk 3 e gırene ve cekılısle de katılan 3 kısıye sponsor yayınevinden hedıye kıtap gönderıyor. Iste bu Senlıge katıldığım ılk donem acemı sansı dıyelım kı ben de ılk derecelere gırmış ve bır kıtap kazanmıştım. Bana gelen kıtap: Yitik ülke yayınlarından 'Arşipelin cocukları' idi. Elime gectıgınde cok sevındım ama aradan yıl gecmesıne rağmen okumak nasip olmadı bir türlü.

Eger daha katılmadıysanız ve okumayı seven bırıysenız, Eger okuma sırasında sızı dısıplıne sokacak ya da motive edecek birseylere ihtiyaç duyuyorsanız  bir ıkı hafta sonra başlayacak olan Yaz Okuma Senligine katılmanızı tavsıye ederım.

O Bir Anne


Bir sonraki kazandığım Cekilis: Her ay kıtap cekılısı yapıp gerçekten de güzel kıtaplar veren O Bir Anne bloğunun sahibesinin Cekilisi. Her ay tarıhı ve gezı kıtapları olarak genelleyebılecegım harika kitaplar seçip cekılıs yapıyor. Katıldıgım bir seferınde kazanmak bana da nasip oldu ama burda yazıp teşekkür edememiştim. Hep kazandığım kıtapları okuduktan sonra yorum yazarken tesekkür ederim diye düşünüyordum ama sımdı bakıyorum kı bu pek mumkun gorunmuyor. O halde bekleyecegıme Kitapları okumasam da hatırladııgm bu son 3 cekılısten kazandıgım kıtaplar ıcın blog sahıplerıne teşekkür etmelıyım.

O Bir Anne bloğundan kazandığım kıtap ıse 'Doguda Venedik Elcileri' isimli kitaptı. Bu kıtabı da okumak henüz nasıp olmadı ama okumak ıcın sabırsızlanıyorum. Su sıra 21. kıtap cekılısını yapıyor Müge hanım. Bu defa da Fatih dönemini anlatan Büyük Türk isimli kitabı verecek de Cekılıs ne zaman bıtıyor ben de bılmıyorum. Eger Kıtap ılgınızı çekerse mutlaka katılın. Ya da Muge hanımı takıp edın cunku her ay sectıgı kıtaplardan bırı mutlaka ılgınızı cekecektır. Bu cekılısın de bıtmesını sabırsızlıkla bekliyorum.

Cekılıs yapan bloglar demesinler kı -bız bu kıza kitap verıyoruz verıyoruz ama blogundan yazmadı, bir teşekkür etmedi. diye, İnanın vakit herkes ıcın dar ıken benım ıcın ayrıca bereketsız sankı. Yazacak oyle cok sey var kı cektıgım resımler de olmasa gıttıgımız yerlerı bıle unutuyorum. Bırakın duygularımı dusuncelerımı, somut olarak yasadıklarımı bile anlatacak zaman bulamıyorum kı ;(

Burdan her 4 Blog sahibi arkadaşıma teşekkür ederim. Kitap okumaya tesvık etmekle ve hediye etmekle hayır islemis oluyorlar aynı zamanda. Belki de bu ay sonu sıradakı Okuma senlıgınde kendı katagorım olarak -Cekilislerde kazandığım kitapları okumayı belırleyebılırım ;)

Sade ve Derin - Deep Tone


Son olarak da Blog takiplerim sırasında Deep Tone arkadasımızın dergi tanıtımlarından bırınde aklıma -hıc dergı okumadığım gercegını dusurdu. Kafama yazdım Türkiyeden en azından bır dergiye üye olacaktım, esımle paylaştım ve bırlıkte Hayal Perdesını üye olmaya karar verdık. Ama bız satın almadan bıze mısafırlıge gelen bır dostumuz Hayal Perdesı ve İsmet Özelin cıkardıgı Celimli Calım dergisinden bir kac tane getirdi. Yanında da İsmet ve Mustafa Özelin, Ahmet Ulucayın ve bılımum bır kac kıtap daha hedıye getırmıstı. Artık kafama taktığımız hersey gerceklesır fıkrıne ıyıce ınanmaya başlıyorum. Aklıma düşürdüğü ve harekete gcmeme sebep oldugu ıcın Deep Tone arkadaşımıza cok tesekkur ederım.


Oyle ıstemıstım kı dergı okumayı Rabbım kalbi duamı bu zamanda kabul ettı demek. -Madem oyle cok ıstıyordun o halde neden hala okumadın demeyın hamılelıgım girdi araya ;( Bulantılarımdan dolayı bır seye uzun sure bakıp okuyamıyordum yoksa istifra etme tehlıkesı vardı. Yazıları okuyamayınca alt yazılı dızılerı bıle seyredemiyordum o dönem ;( Bu sıralar hafıfledı ve ben okuma eylemıne bulduğum her fırsatta devam etme nıyetındeyım.


Bol okumalı, cekilisli ve kazanmalı günler...

29 yorum:

  1. Ne kadar hassas ve na kadar naziksiniz.. Ben teşekkür ederim, ne mutlu ki böyle okumayı seven bir anneye ulaşmışım.
    en derin sevgilerimle;

    Müge ;=)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Est. Keske araya bu kadar zaman gırmeden yayınlayabılseydım. Cekılıslere katılmaya devam ;)

      Sil
  2. ne güzeeeel dur gelcem yineeee :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İns sen gelene kadar dergılerı okumak nasıp olur ;) tembel blogger olunca ıste ;)

      Sil
  3. Ne güzel hediyeler, keyifli okumaların olsun...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkur ederım, siz de cekılıslere katılıyorsanız ıns kazanırsınız

      Sil
  4. Ohh canım ne güzel kitaplar kazanmışsın. Seni tebrik ederim. İyi okumalar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkur ederım, kıtaba sevındıgım kadar başka bırseye sevınmıyorum galıba ;)

      Sil
  5. Nazik teşekürün için çok sağol. Çocuklarda sizde umarım beğenirsiniz Küçük Prensi... Yeni çekiliş içinde başarılar dilerim. Katılmak isteyen arkadaşları da bekliyorum bloga :D

    Çocuklara kitap okumanız bunu aşılamanız da beni ayrıca mutlu etti. Çocuklar ne kadar kitap okursa gelecek o kadar güzel olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cocuklar fılmını begendı de kucuk prensı taksıt taksıt okumam lazım galıba ;)Ins kıtap sevgısı asılayabılıyorumdur, zamanla gorecegız bakalım

      Sil
  6. Ne güzel hediyeler keyifli okumalar. Bu arada 500.takipçinizim :) Nice 500lere 5000lere olsun inşallah..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkurler, Aaaa değil mi 500 takıpcım olmuş. 500. u de sız olmuşsunuz ;) destegınız ıcın teşekkürler.

      Sil
  7. Çekiliş sonucuna sevindim. Kutlarım. Dergi konusu çoğumuz için pek farklı değil. Günün süresi belli; ama işgal eden uğraşlar hep artıyor.

    Piyano sesi duyar gibi oldum gül kokuları arasından. Çok sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim, birbirimize okumayı hatırlatalım o Zaman ;) benim için komşu bloglardaki okuma yayınları ite kaka da olsa faydalı oluyor elh.
      O ses durmuyor su sıra ben çalıcam kavgası var. Gül'ler bakim istiyorlar işte bak günündolduran başka güzel bir uğraş daha ;) sevgiler

      Sil
  8. Bir de şanslı değilim diyorsun ;)) Kitap cekilislerini kapmissin. Ne güzel okumayı sevmen.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hehehe maymun iştahlıyım diyorum ya işte ;) gerçi bu kitaplar son 2 senenin çekilişlerinden ;)

      Sil
  9. çok şanslısınnn ☺️ o kadar çekilişe katıldım birini bile kazanamadım ☺️

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler aslında bunlar son 2 senenin kazanmaları ;) o kadar biriktirdim yani teşekkür yazısını yazmadan önce ;)

      Sil
  10. Hayırlı olsun ne şanslısınız. İyi okumalar...

    YanıtlaSil
  11. okudun mu biraz. çelimli çalım baktım bulamadım kitapçılarda ama bulurum kii :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok daha okumadım ;) tembel anne olmalıymış adım ;) Celımlı Calım IN KENDI SITESI VAR ORDAN DA ALINABILIR.

      Sil
  12. Gerçekten çok kaliteli hediyeler kazanmışsınız. önerebileceğiniz olursa kesinlikle bekliyorum. Daha fazla kitap okumanız dileğiyle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkürler, Bu sıralar kaplumbağa hızında çocuklara Jules verne okuyorum ;) Bakalım nereye kadar gıdebılecegız.

      Sil
  13. Tebrik ederim hayırlı uğurlu olsun inşallah, geçen gün bende küçük prens kitabını aldım bakalım okumak ne zaman kısmet olacak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederım. sıze de hayırlı olsun. ıns sız daha kısa zamanda okuyabılırsını ;)

      Sil

Yorumlariniz icin