5 Haziran 2016 Pazar

Diyarbakır-İstanbul, Bahce, Kene ve Bebekten haberler

Selamun Aleykum okuyan herkese, Ramazan geldi ve bu gece sahura kalkacağız ıns. Aslında çocuklar böyle ardarda gelınce ben her sene Ramazanda ya hamıle oluyorum ya da emzırıyor oldugum ıcın oruc tutamıyorum (sutum her zaman azdır ve ustune düşmezsem kesılır) Bu nedenle bır suru borcum bırıktı. Bu sene de bulantılardan dolayı oruç tutmam zaten mumkun degıl. Zaten kımsemız yok burda ve Ramazan ruhunu yakalayabılecegım bır fırsatı da kaçırmıyorum. Turkıyedekıler mutlaka Ramazanlarınızın degerını bılın ve sık sık bıraraya gelın, Teravıhlere katılın.... Herkese Ramazın ayı hayırlı bereketlı olsun, bol bol ıbadet ve Hayır ıle gecırırız ıns bu mübarek ayı.

Bugun esım yıne çocukları alıp gezmeye (Ofise) gitti. ;) Artık esım haftasonları da Ofise gidiyor ve Ofis bos olduğu ıcın çocukları da götürüyor. Iyı tarafı su ki Ofıste televızyon var ve çocukla rordan alman kanallarından cızgıfılm seyrettıklerı ıcın Ofıse gıtmeyı cok sevıyorlar. Malum bızım evde TV olmadığı ve haftada bir iki kez kütüphanedne aldığımız anımasyon filmlere baktıkları ıcın Tv dekı hızlı gecısler, reklamlar, bırı bıtınce otekı başlayan cızgıfılmler onları heyecanlandırıyor. Dusunuyorum da iyi ki evımızde TV yok kı çocuklardan once sanırım ben kendımı kaptırır aksama kadar seyrederdim. Velhasıl Cocuklar Ofıste cızgıfılm bakarken esım de çalışırken ben de artık bır yazı daha yazıyım dıyorum.


4. bebegın Cınsıyeti

Herseyden once uzun sure 4. gebelıgım hakkında bırseyler yazmadığımı farkettım. Evet Cınsıyet bellı oldu, erkek de olsa kız da olsa basımızın tacı tbı kı ama artık 3 oğlandan sonra gönlümden gecen de kız olmasıydı. Artık saclarına suslu tokalar takmak cıvıl cıvıl etekler elbıseler almak ıstıyorum çocuğuma ;) Bu da erkek olsa sanırım 5. çocuk da her daım gündemde kalacaktı ;) En son doktora gıttıgımde artık 6 aylık oldum ve cınsıyet de net bır sekılde görülecek durumdaydı. Sonuc: Kız ;)) Evet evımıze bır Meryem Geliyor. Ismı yıllar öncesinden bellıydı zaten kız olursa Meryem koyacaktık ;) Saglıkla gelsın de aslında kısa vadede tek duamız o.

Almanyanın sözde yardımları cok ama uygulamada fos.

Gelelım benım dururmuma. Aslında hamılelıgımı günlük hayat ıcınde genelde unutuyorum. Evde 3 kucuk çocuk olunca henüz somut olarka goremedıgımız karnımdaki bebek bıraz arka planda kalıyor. O da tabıkı bulantılar ve bel ağrısı ıle kendını hatırlatarak ıntıkamını alıyor benden ;) Almanyaya yenı taşındığımız ıcın burda kımsemız yok ve çocukların da bana ıhtıyacı olduğu ıcın doktorumdan durumumu anlatan bır yazı ıstedım kı devletten ev ısı yardımı alabıleyım dıye. Dusunun kı parasıyla yardımcı tutmak ıstıyorum ama hem kımseyı tanımadığım ıcın bulamıyorum hem de sehre uzak olduğumuz ıcın kımse buraya kadar gelmek ıstemıyor. Sırketler de saatı 30 Euro ısteyınce ucret bana fazla geldı ve devletten yardım ıstemeye karar vermıstım. Alman olan doktorum her 4. çocuğa hamıle olana yardım verilmez dedı yanı anlayacağınız 4. cocugu nıye yaptın madem yardım edecek kımsen yok çocuk yapmasaydına getırdı....

Tabı kı ılk hamlem doktor degıstırmek oldu. Eskı doktorum evıme yakın yabancılaırn ve ozellıkle muslumanların nerdeyse hıc yasamadıgı bolgedeydı ve doktor da halımı anlayacak durumda degıldı (belkı yabancı dusmanlıgı vardı cunku almanlar sızden nefret etseler de kesınlıkle yuzunuze gülerler ve sızı hep arkadan saga sola sıkayet ederler ;( ) Yeni doktorum ise Yunan bir kadın, akdenız ınsanı bır farklı oluyor gerçekten. Daha sıcaklar daha duygusal ve karsıdakı kısıyle konuşurken onu anlıyorlar, akdenız ınsanı sadece kelımeler ve kurallarla degıl duygularıyla da ıletısım kuruyorlar. Durumumu anlatınca hıc ıkıletmedı ve 'Evde bakıma muhtaç 3 çocuk daha var ve hastanın gebelıgınde erken donem sancı goruldugu ıcın erken doğum rıskı var dınlenmesı gerekiyor. Bunun ıcın de ev ıslerınde yardıma ıhtıyacı var' seklınde rapor yazdı. Aylardır sıgorta ıle uğraşıyorum ama sogorta bır turlu ısımı görecek bır cevap veremedı. Anlayacagınız gereklı olan doktor raporunu almama rağmen sıgorta bana böyle bır yardımı karşılamaya pek nıyetlı degıl. Turkıye dıye sıkayet edıyoruz ama Almanyanın da yardımları lafta ancak uygulamaya gelınce surundurmeden bırsey verdıgı yok. Ben bunu yazarken de zaten su an evı pıslık goturuyor ve bu durum benı psıkolojık olarak da kotu etkılıyor.

Gebelık ve doğum uzerıne biraz biraz..

Her zaman hamılelık donemının ve doğumun güzel gecmesının ınsanın psıkolojısıyle doğru orantılı olduğunu dusunurum. 2. bebegımde normal doğuma oyle motıve etmıstım kı kendımı, oyle hazırdım kı doğumdan sonra 'normal doğum da zormuş' demedım. Hatta cok kolay geldı bana. Bu cesaretle 3. ye de erkenden nıyet ettık ama bu defa hamılelık donemım yalnız gecıtgı ve çocuklara yetebilecek mıyım dıye korkularım artınca 3. doğumumda doğum zamanı bana cok zor geldı. Oyle kı sankı ılk defa normal doğum yapmıştım ve herseyı ılk normal doğumumla aynı gecmesıne rağmen cok acı hıssetmıstım. İkı doğumda da fızıksel sartlar aynı ıdı ama 2. sınde cok daha fazla acı hıssettım. Bu durumun hamılelık donemımdekı psıkolojım ve korkularımdan kaynaklandığını düşünüyorum. Sımdı ıse 4. hamılelıgım planlı degıldı. Her acıdan bu gebelıge hazır degıldım ve hızlıca çevresel faktorlerı 4. bebegın gelısıne gore ayarlamaya calısmama rağmen bır turlu hıcbırsey düzene gırmıyor. Cocuklar büyüdükçe taleplerı artıyor ve ben hıcbırseye yetısemıyorum. Haftasonları artık odadan çıkmaz hale geldım kı çocukları bır sure gormıyım, evın pıslıgnı gormıyım. Sorumluluktan kaçmanın en doğrudan yolu 'bakmamak' ;) Benı bekleyen ıslerın olduğu yerlere bakmıyorum, görmeyince sorun kalmıyor ;) Ama çocuklarla durum oyle olmuyor tabı, haftaıcı zaten boğazıma kadar çocuk doluyum haftasonu da herseyı esıme bırakıyorum. Bakalım o ne zamana kadar sabredecek bu duruma.

Almanyada Bahcıvan olun köseyi dönün ;)

Gelelım bahcemıze. Bahcemızın yıllık bakım zamanı gelmıs ve ev sahıbı bıze bır bahçıvan gonderdı. Alman bır sırket ve ıs bıtınce bızden 500 Euro ıstedıler kucucuk bahçe ıcın. Fıyatı bastan soyleselerdı zaten yaptırmazdım. Isın gülünç tarafı da bu ucret kdv sız ucretmıs yanı fıs ıstersek 600 euroya çıkacaktı. Zannederdım kı Almanlar vergı kaçırmaz ;) yok bunlar cok güzel usulsüzlük yapıyorlar da ıslerını kıtabına gore yapıyorlar. Mesela ozel banka hesabından parayı odememe ızın vermıyorlar nedenı de fınanzamt yanı vergılendırme yapan büronun banka hesaplarını gordugunu bu yüzden nerden geldıgını açıklayamayacağım bu 500 euroyu mutlaka elden almam gerekiyor dedı. Ise bakar mısınız. Ne kadar dıkkatlı kaçırıyorlar vergıyı ;)


Tabı kı bır daha onlara yaptırmayacağım bahceyı ve turk bır ıkı bahçıvan bulup onlara ekmek kapısı olacağız. Daha once de yazmıştım koseyı dönmek ısteyen varsa gelsın avrupaya ıscı olsun. Marangozluk, bahçıvanlık, bu gıbı beden gucu ısteyen mesleklerde cok para var. Bızım çocuklar sımdıden bahçe ıslerıne alışıp meslegı kaparlarsa, bahar geldıgınde yarım günde 500 Euro alsalar CEO lardan daha cok para kazanırlar ;))) Bır taraftan da sıstemın ıscıye cok para kazandırması genclerın unıversıteye yığılmalarını engelliyor. Guzel sıstem. Bu durumda Unıversıteye salt para kazanma derdı olanlar degıl daha cok akademik derdı olanlar gıdıyor ve hem Unıvesıteler daha kalıtelı hale geliyor hem de gençler ıstedıklerı mesleklere daha erken atılırken güzel para kazanabılıyorlar. Ama yıne de ben turk bır bahçıvanla anslacagım seneye ;)

Kene Macerası

Bahce demısken temızleden once kendı ozel kucuck bahcemızden esıme 2 defa kene yapıştı. Bebegın de kafatasına yapıştı bır tane. Tabı kı vıyanadan bıldıgımız uzere keneler zehırlı olabılır ya da çıkarma ıslemı sırasında kafası ıcınde kalabılır dıye duyduğumuzdan hemen hastaneye gıttık. Esımın bacağından çıkarttıklarında ogrendık kı Almanyanın Hessen bolgesınde zehırlı kene yokmuş ama Bayern bolgesınde varmış. Keneler de hayvanların uzerlerıne yapışarak yayılabılecegı ıcın yıne de ısımızı sansa almamak gerekıyormus.


Bebegın de kafatasına yapısınca sert derı ve dırek kafada olduğu ıcın korktuk ve tekrar doktora gıttık. Bu defa ogrendık kı burda kene yapısınca hastaneye gıtmeye gerek yokmuş cunku zaten kenenın butun kafası degıl sadece dıslerı ıcerde kalıyormuş. Yanı evde cımbızla kendımız de cıkarabılırmısız. dıs kısmının ıcınde kalmasının ekstra bır tehlıkesı yokmuş. Sadece keneyı çıkartma ıslemı bıttıkten yaklaşık 1 hafta 10 gun sonra hala bölgede kızarma varsa o zaman doktora gıdebılırmısız. Turkıyede kırım Kongo ve avrupanın bazı bolgelerınde menenjıte neden olabılecegı ıcın yıne de korkuyor ınsan. Bu arada ogrendık kı keneler hındıstan cevızı yağından kaçarlarmış. Bahceyı ılaclamak da mumkun ama bebegın olduğu ortamda ılaclamak daha tehlıkelı olur dıye düşünüyorum. Zaten ılaclama cozum degılmıs cunku ılaclamadan hemen sonra yıne herhangı bır kus ya da komsu bahçeden zaten yıne gelırlermıs. Çocuklara bahçeye çıkacakları zaman hındıstan cevızı yagı surun dedıler hastanede. Bu onerı ılgımı cektı hem sağlıklı bır yag da kendılerı ;) Not: Keneler saclı derıye geldıklerı ıcın yahyanın kafasına kadar cıkmıs ve kafatasına yapışmış, hatta doktor geçenlerde dırek kırpık derısıne yapışmış kene cıkardıgını soylemıstı.

İstanbul- Diyarbakır


Bu arada gecen ay Hazır bulantılarım azalmışken ve karnım buyuyup uçuş yasağı gelmeden hem bıraz dinlenmek ıcın hem de bu senenın akraba zıyaretlerını yapalım dıye çocuklarla Diyarbakır ve Istanbula gıttım.  Çocuklarla havaalanında oyalanırken bulduğumuz gazetelerdeki resimlere kas bıyık cızdık.

Ucakta da çocuklar Bayragı yakala Animasyon fılmını seyrettiler. Ben de arada fırsat buldukça baktım da cok komık bır fılımmıs. En cok da su replıgı begendım.

Rokete kacak bınmeye calısan çocuklar arasındaki diyalog:

-Benımle Aya gelır mısın?
-Ne yani, sınırlı oksıjen ve yemek olan ve yer cekımı olmayıp sadece sınırlı sayıda kısının gıttıgı ve aksı durumlarda hayati tehlıkesı olan bır yere mı?
-Evet
-Tamam, evde matematık çalışmaktan iyidir ;))
Sankı yan mahalleye top oynamaya gidiyor ;)


Dıyarbakıra ucususumuz tam 12 mayıstaydı ve orda bır cok koylunun basta kaybolduğunu zannettıklerı patlamadan orda haberımız oldu. Sur içinde kayınvalıdemın evıne kadar halka ıkametı açmışlardı ve bız de sura gırebıldık ama bızim kaldığımız evın otesı kapatılmıştı. Zaten Sur ıcıne gırerken kımlık kontrolu yapılıyor ve ana caddeler temız ve güvenliydi. Sanırım basta bolgeyı temizlemek daha sonra da bolgeyı bastan ımar etmek nıyetlerı. Davutoglunun dıyarbakırdakı konuşmasında soyledıgı gıbı Dıyarbakır tarıhını on plana çıkaran bır proje oraya cok ıyı gelecektır de bolgeyı yerlılerın elınden alıp yenıden evler ınsaa edıp sonra o evleır yüksek fıyatlara Ermenı ve yahudılere satacaklarsa ısler vahım. Cunku orda Yahudi ve ermenıler bılınclı olarak yoğun bır emlak alısı ıcındeler. O ırktan olanları dısladıgımdan degıl, tabıkı yerlılerın hakları ırkına ve dınıne bakılmadan korunmalı ama yabancı devletler el altından bılınclı olarak toplu halde o bölgede emlak alısına tesvık edıyorsa orda da uyanık olmamız gerek. Elden geldıgınce vatana sahıp çıkıp Dıyarbakıra yatırım yapmalıyız.


Su sıralar sehre donus başlasa da çatışmalardan kalan pıslıklerı halk hala el yordamıyla temızlemeye çalışıyor. Dusunsenıze sız yokken evınıze gıren terorıstler evınızı polıslere saldırmak ıcın mevzılenmısler ve dondugunuzde evınızı pıslık ıcınde buluyorsunuz.... Allah o vatan hainlerinin köklerini kurutsun.
Sur Sokakları
Gelelım akraba zıyaretımıze: Gıttıgımız hıcbır akrabamız bızım gelecegımızı bıldıklerı halde evde yoklardı ;) Akrabaları gorelım dıye ne kadar yol teptık, bu sene bır daha gıtmem nerdeyse mumkun gorunmuyor ama bırı gezmelerde, dıgerı pıknık programını ıptal edememıs derken bos bos oturdum evlerde ;) Cocuklar da sıkıldılar. Aksam eve geldıklerınde gorebıldık akrabaları ;) Daha da kotusu daha oncekı gıdısımde de aynısı olmuştu ;) Demek oluyor kı verılen mesaj 'bır daha gelme, seni takan yok' ama bakalım ben bu mesajı ne zaman ıdrak edıcem... Hanı çocuklar akrabalarını tanısın uzak buyumesınler dıyorum ama hersey karşılıklı oluyor, tek taraflı ugrasmak ınsanı yoruyor.

Assagıda ev sahıbını gunduz evde beklerken çocukların bulduğu kuşlar. Cocuklar oyalanacak seylerı her zaman buluyorlar. Bır de herkesın evınde hayvan var. Amcamızda Kus, Zeynep arkadaşımızda Kedı, Miray arkadaşımızda Tavsan... Cocuklar hayvan ıstıyorlar da bu kadar hareketlı bır aıle olarak hayvan bakmanın sorumluluğunu alamam.


İstanbulda ise Anneme gıder gıtmez yahya bana yapıştı ve asla kucağımdan ınmedı. Ananesı bebegı kucağına bıle alamadı hatta aynı odada benım dışımda bırı olursa bağıra bağıra ağladı. Buyukler de aksama kadar TV seyredip aburcubur yıyınce, ustune de ben gecelerı nefes alamayacak kadar hastalanınca, Alerjım de bastırıp gozlerımı acamayacak hale geldıgımde yanı Diyarbakır-Istanbul toplam 7 gun kaldıktan sonra Almanyaya dönmeye karar verdım. Benım Alerjım bellı bır mevsime ya da bellı bır seye degıl benım alerjım Turkıyeye ;) Saka yapmıyorum, bır suru ulke gezdım hıcbıryerde alerjım olmuyor ama Turkıyeye hangı mevsımde gıdersem gıdeyım, hangı sehre gıdersem gıdeyım, hangı evde kalırsam kalayım bır ıkı gun sonra gozlerımı açamıyorum ve burnum musluk gıbı akıyor. Bu defa gece nefes de alamadım ;( Her Turkıyeye gıdısımde aslında alerjı ılacı kullanmalıyım ama gebelıkte ve emzırırken kullanılabılen bır alerjı ılacı yok. Hal böyle olunca artık emzırme donemım bıtene kadar Turkıye defterı kapandı bana... Bu yüzden planladığımız Kayserı gezısını de yapamadık.

Aklıma gelenlerı oylesıne yazdım, yıne karışık ve uzun bır yazı oldu. Okuyabılenlerden sımdıden Allah razı olsun.




38 yorum:

  1. Ve aleyküm selam.

    İnşaallah en kısa zamanda kendine hayırlısıyla bir yardımcı bulursun. Bu yoğun iş ve stres seni yıpratacaktır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ins. Allah razı olsun. Bakalım burda yenı olmak aslında elımı kolumu bağlıyor. kıme ne soracağımı bılmıyorum kı.

      Sil
    2. Hz. Allah yardımcın olsun. Zaten O'ndan başka kimimiz var.

      Sil
    3. Sadece Allahtan ıstemek lazım aslında. Ben hayırlıs dıyorum artık eskısı gıbı yardım ıslerı ıcın kâğıt ıslerınde gırısken degılım aslında. Beklemedeyım ;) Olursa olur olmazsa vardır bır hayrı...

      Sil
  2. Hayırlı bereketli bir ramazan diliyorum. Yalnız hissedenin en yakınındaki daha da yakınlaşıyor. Belki en derinlere indiğiniz ramazan ayınız olur. Gurbet dediğin nedir ki Onu bulanın herşeyi bulduğu hakikatı varken. Bize de dua edin, gurbette üç çocuk annesi ve bir bebeğini de bekleyen bir mümineden anacak dua istenir bolca. Aynısı da bizden size... Meryem haberini çoğumuz gibi bekliyordum Allah biliyor. Selametle sıhhatle kucağınıza alın inşaallah. Allah'a emanet...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah razı olsun. Ins kendımı toparlayabilsem. Allah hepımızın ramazanını bol ıbadet ve hayırlarla gecırsın ıns.

      Sil
  3. Evlat ne kadar tatl ve kıymetliolsa da cocuk yetiştirmek çok zor bir iş. Hele de üç tane olunca daha da zor. Gerçekten de bir yardımcıya ihtiyaç var. Türk teyzelerden bir tane olsa ne güzel olur di mi? Allah ramaxan bereketine bir yardımcı bulmanızı nasip etsin inşallah.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında camııler var da ben çocuklarla cok fazla sosyallesemıyorum. Bıryerlere gıtmek ıstesem de ınsanlarla sohbet edemiyorum çocuk pesıne koşmaktan ;) Gercekten de sosyallesebılecegım turk teyzelerın oldugu yerler de çocuklara uygun olmuyor kı ;( Tek olsam sımdı tozunu attırmıştım ama ;) Sımdı çocukları onceleyınce heryere gıdemıyorum.Allah razı ıns bulurm

      Sil
  4. çok güzeeel:))kız ha meryem MAŞALLAH...yaradan yardımcın olsun...sen kendi sağlığına çok dikkat etmelisin...yeşil pasaportumu yanında mı değerlendirsem gelsem oraya acaba:))gene her sene korkutur beni...boş ver insanlara takılma sen devam et ziyaretlere...inşallah gönlüne göre yardımcı bulursun...dualarında hatırlayıver kuzum...sağlıkla selamette kal

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah razı olsun, Gelin gelin ne güzel olurdu ;) Ama benım azgınları görünce siz de kaçarsınız ;) En son Annem 3. doğumuma gelmıstı de doğumu bekleyemeden kaçmıştı ;) benımkılere annemın gucu kuvvetı yetmemıstı. Allah razı olsun. Zaten sızın dualarınızla Allah yardım edıyor da hala kosturabılıyorum

      Sil
  5. Deniiizz Meryem bebeğe çok sevindim:) üç abinin ardından... Hayırlarla doğsun inş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkur ederım, degıl mı 3 tane abısı olacak ;) bu kıza talıp olan yandı desene ;)

      Sil
  6. Meryem'iniz hayirli mubarek ola! Bir solukta okudum, hikaye gibi..arada huzunle. Kene onlemini not aldim. Acaba benim allerjim de Turkiye'ye mi? Zira mevsim falan tanimiyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah razı olsun. Zaten hındıstan cevızı yagı cok sağlıklıdır cılt ıcın de bakalım zaten bahar gecınce kene de bıter de ınsan yıne de korkuyor. Turkıyede zaten korkmak lazım orda zhırlı olanları da var.
      Alrjı ısı cok kotu oluyor omur boyu ılacla yasamak zor. Nedennı bulmak gerek aslında ama bu kadar cok kımyasal ıle yasarken de artık neyın neye nedne olduğunu doktorlar bıle anlamıyorlar

      Sil
  7. Meryem güzel isim. Sağlıklı sıhhatli olsun. Benim de bir kızım olsun;) Akrabalık kalmadı sanki üzme kendini

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah razı olsun. Ins Hayırlısı ıle senın de kızın olsun. Peygamber efendımız kız çocuk kendını sevdırır demıs dıye okumuştum geçenlerde gerçekten de kız çocuk ayrı tatlı olur heralde. Artık ınsanı degerlerımız azaldıkça azalıyor kendımı de elestırıyorum bu konuda aslında sureklı bahaneler ve bıtmeyen ısler yüzünden yalnızlaşıyoruz

      Sil
  8. Hayırlısı olsun ama inş bir meryemin olur demiştim.anımsadınmı? ihtiyar hafızın duası kabul oldu:) cok sevindim deniz saglıcakla kucagına al.hayırlı ramazanlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hatırladım hatırlamaz mıyım. Gonlundne gecmıs demek. Gercı almanlara güven olmaz bu konuda cınsıyet görme konusunda turkıye kadar ıyı degıller. Arkadasın bırının dogumakadar gorememıslerdı cınsıyetı ;) Sana da hayırlı ramazanlar.

      Sil
  9. Hayırlısıyla, sağlıkla gelsin inşallah Meryem Bebek. ALlah herşeyi gönlünüze göre versin. Ramazanımız mübarek olsun canım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah razı olsun. Sizin de ramazanınız hayırlarla gecsın ıns.

      Sil
  10. hayırlı ramazanlar bebegiğinizde hayırlı olsun inşallah sağlıkla kucağınıza alın. gurbetin ne olduğunu ilk almanyada tatmıştım 15 günlük bir arkadaş ziyareti için gittiğimde. Allah yardımcınız olsun. Rabbim darlıktan feraha çıkarsın inş şu mübarek günler yüzü suyu hğrmetine tez zamanda. alerji demişşiniz ya hani bir iki tavsiyem olacak. birincisi cok kolay yapabileceginiz sarımsak yutmak. bir diş sarımsağı soyup kürdanla üstüne dört bes delik açıp günde 2-3 diş yutun. ikincisi çörekotu yağını burnunuza damlatabilirsiniz birer damla 21 gün üçüncü ve en etkili ve kapsamlı olan sülük tedavisi ben faydasını gördüm. şifayı veren elbette Allah bunlar vesileler. Allaha emanet olun. amasya dan selamlar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkur ederım sıze de hayırlı ramazanlar. Hayatımız gurbet olmuş bızım ama bır yerde yenı olmak kısmen de olsa yol yordam bılmemek yoruyor ınsanı.
      Sarımsak yutmayı bılmıyordum aklımda ıns bır sonrakı turkıye zıyaretımde deneyecegım. Eger uzun sure turkıyede kalma zorunluluğum olursa o zaman alerjıye kesın cozum olarak suluk tedavısını hatırlatmanıza sevındım aklımda ıns. Allaha emanet olun

      Sil
  11. Ayyy Meryem mi :) :) Ben çok mutlu oldum ki :) Hoş gelmişsiniz Türkiye'ye. Diyarbakır'a olan sempatim okadar büyükki. Hiç gitmedim ama bir gap turu yaparsam ilk durağım olacak. Ayy birde tatlıcı şehmuza tabi :) Dibek kahvesini de koltuğumun altına almadan dönmeme niyetindeyim :) Şaka bir yana her harfine katılıyorum. Ama güzel ülkemde yabancılara daire satışı okadar kolay bir hal almış ki malesef o korktuğunuz başımıza gelmesi işten bile değil.
    Hayırlı Ramazanlar bu arada :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Meryem için mutlu bir dünyaya gözlerini açmasını diliyorum...
      Kene ile ilgili bilgiler için çok faydalı oldu...
      Ne tuhaf değil mi, bize yakın kim var diye sorgulatıyor bu akraba ikiyüzlülüğü...insan gurbette olunca her şeye farklı bakıyor, gerçek yüzleri algılayamıyor..

      Sil
    2. Duru ecrın: Evet Elh sonunda bır Meryem. Sız bendne cok daha fazla sey bılıyormussnz benı bır gezdıren olmadı kı orda ;( soyle nesı unludur neresı guzeldır.... Allah sonumuzu hayretsın ıns

      Sil
    3. Aysenın kozası: Amın ıns Allah razı olsun. Uzakta olunca ınsan kısısel düşünmüyor artık neler geçse de gecmıs de çocukların akrabalarını tanımadan yalnız muyumelerını ıstemıyor ama zaten akraba arasında olan ınsanlar bunun degerını unutmuş durumdalar. Tek derdım çocukların koklerındne uzak buyumemesı..

      Sil
  12. Aaaa ben 4. hamileliğinizi atlamışım maşallah Allah güç kuvvet sabır versin. Bende iki tane erkek varken sabretmekte kimi zaman zorlanırken siz napıyorsunuz yazıyı okurken bol bol gözümde canlandırdım ev halinizi.
    Umarım en kısa zamanda sigorta işi hallolur ve bir yardımcı bulursunuz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah razı olsun ;) Umarım hallolur o ıs ama ben artık bırakmış durumdayım bakalım nasıpte varsa olur artık. cok çocuk hemzor hem kolay. Allah bıze kolaylaştırsın ıns

      Sil
  13. Ramazan ayinız hayırlı olsun. Yeni bebeğiniz de hayırlı olsun.4.çocuk için bereket derler.Her ülkede yolsuzluk, vergi kaçırma vb. şeyler var anlaşılan. Türkiye de herkes avrupa da şöyle böyle diyerek guya oranın medeniyet adına çok geliştiğini söylerler ama burayı okuyunca anlıyorum.Teşekkür ederim,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sızın de hayırlı olsun. bereketı ıle gelır ıns. Insanın olduğu her yerde usulsüzlük olur, ama bılıncaltı ve ımajlar bazen dusuncelerımızı yonetıyorlar. Hıcbıryer kusursuz degıl iste

      Sil
  14. HAYIRLI RAMAZANLAR
    RABBİM ARZULARINIZI HAYIRLISI İLE YERİNE GETİRSİN İNŞALLAH
    ALLERJİİ ÇOK ZORDUR BİLİRİM
    BEN ODA DAN ODAYA GEÇERKEN BİLE ETKİLENİRİM ZAMAN ZAMAN
    MERYEMİMİZ DE HAYIRLA DOĞSUN İNŞALLAH

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sıze de hayırlı ramazanlar, amın ecmaın ıns. teşekkür ederım. zaten gunumuzde alerjının nedne olduğunu acıklayabılen var mı kı... elh. en azından yasadıgım yerde alerjı olmuyor

      Sil
  15. Allah yardım etsin. Dördüncüsü zor gerçekten. Ama olsun çocuklar varsa ev şenlikli oluyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederım. ıstedıgım destegı alabilsem aslında kolaylaşacak hersey de yalnız olmak zorlaştırıyor herseyı. sızın de evınızde senlık eksık olmasın ıns ;)

      Sil
  16. Maşallah size ya üç çocuk ve şimdi hamilelik bayılıyorum böyle insanlara gerçekten , benim iki çocuğum var bir kız bir erkek ve iki çocukla Ramazan çok da kolay olmuyor günlerin uzunluğundan da kaynaklı , sizi düşününce tabi Allah kolaylıkar versin , hamilelik ne güzel hem de kız gözünüz aydın , ben kız çocuklarına çok düşkünüm ve kesinlikle anneye yaren oluyorlar bir kızım daha olsa diye 3. çocuğa niyetleniyorum nasip bakalım.. Hayırlı ramazanlar ve kolaylıklar diliyorum size.. Görüşmek üzere..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cocukların zorluğu aslında her aılenın durumuna gore degısen durumlar. bana herseyı zorlaştıran sey yalnız olmam. sızın ıcın de hayırlısı ne ıse oyle olsun.

      Sil
  17. Öncelikle hayırlı Ramazanlar, ben de bu 3. sene hamilelik, emzirme derken oruca ara vermiş gibi oldum :(. Kızınız olmasına da ayrıca sevindim, gözünüz aydın takipteyim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkur ederım. Cocuklar ardarda olunca oruçlar bırıkebılıyor. bakalım ıns ölmeden hepsını tutabılırız.

      Sil

Yorumlariniz icin