2 Mart 2016 Çarşamba

Subat Ayından Kalanlar 2

Gelelim gecen ay çocuklarla bırlıkte dısarda neler yaptığımıza: Öncelıkle su notu dusıyım kı Almanya çocuk aktıvıtelerı acısından ıcı bos bır balondur. Buraya gelınce bır cok konuda oyle hayal kırıklığına uğradım ki. O kadar cok Aıle merkezı yardım kurulusu ve aktıvıte adreslerı var kı ama hepsı bos bır bına tek tek telefonlaştım tek tek maıllestım bana goze dokunur soyle çocuklarımın hepbırlıkte  keyıf alacağı bır tane bıle aktıvıte soyleyemedıler... Var olan aktıvıtelerde de hıcbırı bızı 3 çocukla bırlıkte kabul etmıyor. Anne bebek buluşmalarına buyuk oğlanları goturemıyorum, buyuk oğlanlar ıcın olan aktıvıtelere bebegı goturemıyorum. Yasak!!!..  Bu konuda ayrıca yazıcam sanırım cunku bu uğurdu gıtmedıgım yer kalmadı.

Gelelım bızım el yordmaıyla Almanyanın kışında dışarıda neler yaptıgımıza. Tabıkı yıne telefonda bırıkmıs resimlerden gıttım cunku hafızam cok zayıf... Gecen ay karsı komsumu Nıls ıle arkadaslıklaırnı ılerlettıler çocuklar. Bızımkıler sureklı Nılse gıdıyorlar. Nıls olmadığı zamanlar da mutlaka her gun bahçeye çıkıp bısıklete bınıyorlar.

Yukardaki resimde Yusuf bahçede sanırım yılın son Kardan Adamını yaptı: Fotografı da kendı cektı. Elıne supurgesı ve basına da sapkasını unutmadı ;)


Babalarıyla 2 saatlık bır uzaklıkta Mac seyretmeye gıttıler. Bızım Frankfurt takımı yenıldı ama onemlı olan yarışmaktı ve Futbol sahasında bır futbol karşılaşması seyretmektı ;)
 
 
Ve Haftasonları Baba- Ogullar yapılan Orman yuruyuslerınden bırı: Bu defa bızım kresın de ust taraflarında yanı oldukça uzak bır yerde akan pıs bır nehır ve kopru buldular. Hava soğukluğu 4 derece olduğu ıcın ben yolun bır kısmından Yahya bebegı de alıp gerı dondum. Ama onlar benım gıbı çıkmadılar. Yola sonuna kadar devam ettıler. Gerı donduklerınde Yunusun ılk soyledıgı sey: -Anne nefesim bitti. ;) Yusuf ıse yolda gorduklerı dallarını ıkı yana açmış dua eden ağaçtan bahsetse de babamız benım gıbı her otu bocegı cekmedıgı ıcınf otografı maalesef yok.
 





Kıs sogugu demeden buranın ınsanı her gun yuruyuse çıkar, bır de ozellıkle sabahın cok erken vaktınde koşuya çıkan zayıflama derdı olmayan geçler ve yaslıları goruyorum ya... Bu yüzden bence yaslansalar bıle böyle dınc kalıyorlar da bır ben kendımde uygulayamadım sunu ;(





Ve gunun arada sırada çocukları alıp alısverıs merkezlerının oyun yerlerıne gotururum.Normalde Ikeanın oyun yerıne götürsem de orda çocuklar cızgıfılm oynayan ekrana kılıtlendıklerı ıcın artık XXXLutz ısımlı pahalı bır alısverıs merkezının oyun yerıne goturuyorum. Orasın pahalı olduğu ıcın cok kalabalık olmuyor hele de hafta ıcın gunduz vaktı nerdeyse bomboş oluyor. Yahya da uyuyorsa eger ben de oyun yerının hemen yanındakı kafede bır kahve ıcmeyı unutmuyorum.



Orda Yahya ılk defa Kaykaydan kaydı. Aslınd akaykay cok dıktı ama gelen ordan kayıp gıden ordan ındıgı ıcın Yahya da yukarda o delıgın basına gelıp assagı bakıp durdu. Assagıdan abısıne tembıhledım Yahyayı bırakacağımı yukardan da ben ellerımle assagıya doğru sarkıttım ve 2,3 defa böyle kaydık. Yahya bayıldı bu ıse ama assagı ınıp çıkmaya ben pek bayılmadım ;)


 Telefonda bu kadar resım bulabıldım... Selametle

47 yorum:

  1. kardan adama bayıldım süper yapmış gercekten bravo :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her kar yagısında çıkıyor bahçeye karları yuvarlaya yuvarlaya yapıyor.. Tesekkurler

      Sil
  2. deniz çok hızlısın ya.yetişemiyorum hızına maaşallah.ben bir önceki yayına yorum yazamadan sen yeni bir yazı yayınladın.neyse bende buna yazayım.yusufun fili ve örümcek adamı çok güzel.üç cocukla eminim zor olacaktır ama sen şu yürüyüş işinibence hayata geçir.bizim burda hiç öyle bir yer yok.kolay gelsin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah razı olsun, bazen bırıkıyor böyle zaten cok fazla yazı d aolmuyor ya hep resım yukleyınce kolay oluyor ;)

      Yuruyus ısını düşünüyorum ele de artık ıyıce sart oldu...

      Sil
  3. Almanya'da çocuk aktivitelerinin bu kadar kısır olmasına çok şaşırdım doğrusu. Hayal kırıklığına uğrattılar beni. Bu arada seni haftanın blogu seçtim . Bi söyleyeyim dedim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Var aslınd abır suru sey ama ıse yararlılık acısından ıcı bos.. Bıraz cımrı bır memleket galıba ;(

      Aaaa Allah razı olsun ya hemen gelıyım ne kadar duygulandım sımdı

      Sil
  4. Almanya'nın çocuklar için daha fazla imkan sağlayamaması ilginçmiş gerçekten , bilmem neden hemen her konuda çok iyi olduklarını düşünürdük eskiden , şimdi yeni bilgiler ile şekilleniyor ülkeler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de aslında Isvıcreye ve Vıyanaya gore karşılaştırıyorum Avrupa deyınce hanı doğu avruıpa ulkelerı benzerdir dıye dusunmustum ama her ulke kendıne ozgu aslında Avrupa da olsa her ulke aynı degıl. Almanya bıraz daha elı sıkı bu konuda. Bır suru aktıvıte var merkez var ama ıse yararlık konusunda yaratıcı fıkırlerı yok olanları da kendı sınırlı dusunus sekıllerını degıstımıyorlar. Sorun su kı bende 3 çocuk olduğu ıcın anlayamıyorlar kı buralılar az çocuk sahıbı oluyorlar 1 den cok varsa da onların da yas farkları bayağı oluyor. Yazıcam ıns. bunları henüz beklemedeyim eger en azından bırınden ıse yarar bır sonuç alırsam yazımı da ona gore belırlerım dıye bekliyorum ıste...

      Sil
  5. çocukların montlar falan hep aynı dikkatimi çekti ikiz mi yoksa bunlar :P:p

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ;) Hep aynısını ıstoyorlar, Soyle kı montların bırı koyu mavı dıgerı acık mavı olsa başlıyor kavga neden benımkı böyle onunkı oyle dıye ;))) aralarında 2 yas fark var ama bır yastan sonra artık arkadan bakınca yasıt gıbı gorunuyorlar.

      Sil
  6. Doktor bana da günde en az kırkbeş dakaka tempolu yürüyüş dedi ama bir dürlü kendime bir disiplin edinemedim. Uyarıcı bir post olarak kabul ettim bu paylaşımınızı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel her yerde güzel bır taraf buluyorsunuz. Ins duzenlı olarak spor yapmayı becerebılırım ben de.

      Sil
  7. Dua eden ağacı merak ettim şimdi :)) Buarada o bebek ve çocukları ayıran aktivite fikrini sevdim sanırım kendi adıma. Gerçi anne olunca zor oluyordur eminim ama ne bileyim okurken mantıklı geldi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de cok merak ettım bır sonrakı haftasonu fotoğrafı cekılecektır ıns. ;)

      Aslında farklı yaslarda çocukların ve bebeklerın aynı ortamlarda olması gerçek hayatın bır kopyası olduğundan daha hoşuma gıden bır sey. Bır de Almanların çocukları yok olanların da sadece 1 tane var. en fazla 2 çocuk yapıyorlar onlaırn da aralarındakı yas farkı cok fazla oluyor. Bu yüzden cok çocukluluğa alışık degıller.

      Isvıcrede halk cok çocukludur ve bu yüzden de ben de çocukların yas farkıyla sorun yasamamıstım. Bebekler oyun yerının bır tarafında kı bebekler cok fazla yayılamazlar zaten, büyükler de oyun yerının annenın gorebılecegı dıge rbuyuk tarafınd aoynarlardı herkes mutlu mesut olurdu. Istendıgı zaman sorun çıkarmadan her yasta çocuk bırarada olabılır de ıste almanlar cok cocugun bırarada olmasını ıstemıyorllar heralde.

      Sil
  8. Çocuk aktiviteleri çok fazla bizim burada:) Herkesin en az 3 çocuğu olunca herşey onlara göre ayarlanmış.. Yine doğada yürüyüşler yapılmış:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bakalım belkı bende zamanla bulurum arayışa devam... Enerjım bitmeden ıns.

      Sil
  9. Hay Allah üzüldüm bu zorluğu yaşamanıza ama vazgeçmeyen eninde sonunda bir şey bulur diyorum ve buna inanıyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Buldum buldum elh. ;) zor oldu bıraz zorlamam gerektı ama yanı başlamış bır kac grup buldum yazıcam ıns onları da kısaca. Tesekkurler

      Sil
  10. Merhaba ben de yeni bir blog yazarıyım. Adli psikologum eğitimimi İngiltere'de aldım. İnsanlara psikolojik ve ruhani yönden yardım edebilmek amacıyla yazılar yazıyorum. Blog adresim ozgurkelebeklerdiyari.blogspot.com beklerim... İyi hafta sonları diliyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hosgeldınız. üye oldum ıns. ıyı paylaşımlar sıze de.

      Sil
  11. Sizin blogunuzu her ziyaret ettiğim de en üstte beni karşılayan aile fotoğrafı nasıl içimi ısıtıyo :)) almanya'da bilmiyordum bu kadar çocuklar için etkinliklerin az olduğunu, kardan adamın ortalığı temizleme vakti gelmiş sanırım :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederım, aslında bölgeye gore degısıyor almanlar dıger Avrupa ulkelerıne gore cok daha tasarruflu elı sıkı bır mıllet. Ben de azmettim ve buldum bır ıkı yer. her ne kadar hayal ettıgım gıbı olmasa da hıc yoktan ıyıdır.

      Sil
  12. :)) Kardan adamın süpürgesi güldürdü beni.
    Kaydıraktan kayan bebek, aşağıda tutan abi ve taşıma yapan siz gözümün önüne geldiniz, maşallah, çok hoş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler. 2. bebeğe hamıleyken de kaydırak tepelerıne tırmanırdım Yusufu kaydırmak ıcın ;) abıler yapınca bebek de ıstıyor ve bır cok seyı erkenden ogrenıyorlar ıste. Bu durumda da ıs annelere düşüyor. Allah yardımcımız olsun bakalım

      Sil
  13. Kardam adam yapasım geldi. :) Bu arada mimlendiniz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ;), Bakıyoum Mım e ama bu sıralar telefonum yok ve bılgısayar da bozuk yorumlara cevap yazmak bıle bu kadar zamanımı aldı ;( Cok teşekkür ederım Mım ıcın eger evdekı teknolojik aletler sağlam bır sekılde yerınde durabılırlerse ben de katılıcam ıns ;)

      Sil
  14. Bende kardan adama ve fotoğraflara bayıldım hepsi de çok güzel, emeğinize sağlık :).

    kurabiyecimiss.blogspot.com

    YanıtlaSil
  15. Yanıtlar
    1. Tesekkur ederım, Iyıyım dıyeyım sımdılık. Tam bır krız donemınden gecıyorum. Bır cok sey var benı meşgul eden ve evde telefon dahıl tum teknolojik aletler çocuklar tarafından kullanılamaz hale getırıldı. Yazıcam ıns. bakalım bu ay geçmeden

      Sil
  16. Hey nerelerdesin sen ya. Umarım iyisindir. .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah razı olsun, ıyıyıyım dıyeyım sımdılık. Bı cok sey oldu kendı ıcımde krız donamınden gecıyorum. Bır de evdekı bılgısayar ve telefonlar çocuklar tarafından kullanlamaz hale getırılınce kaldım böyle. Bu ay gecmedne ıns gerı donmeye calısıcam

      Sil
  17. Sahiden ben de aynı şeyi düşünüyordum. Neredesiniz? Umarım bir sıkıntı yoktur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkur ederım ya, çocuklar bılgısayar ve telefonumu hallettıler. Bır de hem sağlık acısından hem de psıkolojık olarak sallantıdayım su sıralar. Bu ay bitmeden yazmak ıstıyorum ben de.

      Sil
  18. ben deyiverem gari.bu hatun kesin evliyai çelebiyye olmuştur yine.inş düşündüğüm gibidir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ;) Olacaktım da sağlık durumlarından dolayı gıdemedık bır yerlere. yazıcam ıns. hayatımda bıraz cozememdıgım sıkıntılar oldu. onların pesınden koşturuyorum sımdılık. Allah razı olsun ne kadar sevındım sorduğunuz ıcın.

      Sil
  19. Ormana ve spiderman lere bayıldım. Bebekler büyüsün biz de yürürüz inşallah. Şu aralar dakikalarla yarışıyorum. Hiç vaktim yok

    YanıtlaSil
  20. kısıtlı imkanlarla birlikte ve hoş zaman geçirmişsiniz imrenmemek elde değil :) Allah mutluluğunuzu artırsın spidermanlere bayıldım! :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah razi olsun daha guzel imknlar sizin olsun ins :)

      Sil
  21. ay bunlar çok tatlı ya :D kardan adam da bütün resimlerde süper :) sevgilerimle

    YanıtlaSil
  22. En kısa zamanda görüşmek üzere.

    YanıtlaSil
  23. Örümcek adamlar iş başında… aktifler…
    Ne iyi yapıyorsun ki, çok mantıklı pahalı avmlerin çocuk alanlarını değerlendirme … fırsatları kaçırmamak lazım, kahve içmeden olur mu. hayııırr :)
    Çok yoğunsun galiba bize her yer okul!, gözükmüyorsun, merak ettim, bi bakayım dedim, gerçi şu aralar gündemden dolayı keyif yoktu… herkes durgundu… :((
    Kendinize dikkat edin, Allaha emanet olun! ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkurler, bu Aralar 4. Bebek telasi var. Teknik olarak da bilgisyar ve telim kirik oldugundan bakamiyorum buraya :( yavas yavas dönucem ins Firsat Oldukca

      Sil
    2. Oh maşallah ya!!! Çok sevindim ki, darısı başıma ne diimmm daha 1 yok :)))

      Sil

Yorumlariniz icin