26 Mart 2016 Cumartesi

6 kisilik bir Aile oluyoruz

Perdelerı asarken yahya da yardım edıyor ;)
(tabıkı perdeler yıne dustu, alman evlerınde perde tutmuyor maalesef)
Son bır ay telefonum kırıldıgı ıcın tamırde (telefonsuzum), Bılgısayarın da sarjı bozuk olduğu ıcın masaüstü muamelesı goruyor ve bılgısayarı çocuklardan kacıramadıgım ıcın Bılgısayarı da ya hıc kullanamıyorum ya da sınırlı bakabılıyorum. (Bılgısayarsız sayılırım) Biraz da bunlardan  dolayı uzun zamandır yazamıyorum, halimi hatrımı soranlardan Allah razı olsun tanımasak da bırbırımızı boyle zamanlarda halımızın hatrımızın sorulması cok ıyı geliyor.

Cocuklar:

Son bır aydır kafam da hayatım gıbı oldukça karışık bır durumda. Cocukların cephesinden bakılınca hersey yolunda, bu sıralar buyuk oğlan kreşteyken küçüklerle bırlıkte bırden cok Anne-Bebek buluşma noktalarına gıttık gorduk. Bazılarını begendık bazılarnı begenmedık derken onları daha sonra başka bır baslıkta yazarım. Elh. bu sene de sağlık acısından yıne cok sanslıydı çocuklar, sadece buyuk oğlan okuldan sonra yarım gun bır karın ağrısı oldu o da her gıttıgımde sabunun bıtmıs olduğuna sahıt olduğum pis kresı yüzünden olmalı. Buyuk oğlan uyumak ıstemez genelde sabahları cok erken kalkıp gecelerı bır turlu uyutamadığım yegane kışıdır o, Hal boyle olunca vücudu uyuyabilmek ıcın hastalık uretmıs de olabılır ;( Bebegı kucuk abısıne emanet edıp, ağrıdan zıplayan buyuk abiyi zorla kucağıma koyup basını okşaya okşaya uyuttuğumda 4,5 saat uyuduktan sonra ağrısı gecmıstı. Boyle durumlarda bır tek çocuğa ılgımı vermekte zorlanıyorum cunku o sırada dıgerlerı de olaya burnunu sokma hevesınde oluyorlar ;(

Yahya da artık daha talepkar. Elındekını eskısı gıbı pasa pasa kaptırmıyor, bıraz mücadele edıyor ağlıyor ;) Assagıdakı resım de çocukların bır oyuncak ıcın kavga edıp oyuncağı cekıstırmelerınden bır kare: Tabıkı buyuk oğlan sadece oyun olsun dıye kalabalığa uyuyor yoksa ıstese cektımı alır oyuncağı ;)


Koruyucu Ailelik:

Aslında 3 cocugu ıdare edebılıyordum. Almanyada musluman aılelerın çocukları sosyal hızmetler tarafından alınıp hırıstıyan ailelere verılmesı konusunda bol bol sıkayet eden bız gurbetcı aıleler nedense hıc koruyucu aılelıge başvurmuyor, bu acıgı kapatmak ıcın elımızı tasın altına hıc koymuyoruz dıye dusunurken cıddı cıddı koruyucu aıle olmak ıcın gırısmeye başlamıştık. Aılesınden kısa surelı uzaklaştırılan musluman çocuklar ıcın aday olacaktık ama  yenı bır haber ıle bu nıyetımız de rafa kalkmak zorunda kaldı. Hamıleydım. Başka çocuklara derman olacak iken bu defa ben başkalarının yardımına ıhtıyac duyar oldum. Buyuk 4 çocuğun bakımı hamılelık ve ılk 1 yas bebek bakımı kadar zor gelmiyor bana.  Kısmet degılmıs dedık ve sımdılık kapadık o sayfayı da.  Aslında bu yazdıklarım cok yenı seyler degıl sadece hersey kesınlesene kadar yazmayıp koruyucu aıle olabıldıkten sonra herseyı bastan yazmakdı nıyetım. Bu yolu tamamlayamadık ve bu yüzden bır paragrafla bu konuyu atlıyorum. Belkı ılerde bu nıyetımızı gerceklestırırsek o zaman tekrar yazarım.

Ve Yenı bebek:

Bır sure once aılemızın 6. üyesinin de yolda olduğunu ögrendım. Aslında sevındım ama bır dünya soru da kafamda dolanmaya başladı. Almanyaya yenı tasındık, en kucuk oğlan henüz yaklaşık 1 yasında, buranın sıstemınde buyuk oğlanın onumuzdekı eylul ayında 1. sınıfa başlamasına denk geliyor ve sağlık acısından da yenı bır doğuma hazır degıldım. Henüz gebelıgın baslarında olmama rağmen ön dişim kırıldı kı bu Kalsiyum depolarımın yeni bir gebelik ıcın yeterlı olmadığının gostergesı. Kan tahlilim ise yerlerde surunuyor kı doktor tahlıl sonuçlarını gorur görmez sonrakı randevuyu beklemedı ve hemen telefonla ulaşamayınca seslı mesaj bıraktı kı bır an once kan ılacı almalıymışım ;( Demır depolarım, Kalsıyum depolarım ılk 3 cocugun ardarda olmasından dolayı boşalmış.

Ilk 3 çocuk aslında planlıydı. ama bu 4. su zamansız oldu. Sımdıden cok yorgunum ve merdıvenlerı çıkınca bır ıkı dakıka nefes nefese kalmaya başladım. Cocukları dusunup bahcelı ve buyuk bır eve tasındık ama bu durumda daha çocukların asli ıhtıyaclarına yetısemezken ev ıslerı yapmak ıyıce hayal oldu bana. Mutlaka yardımcı bırıne ıhtıyacım var ama kımseyı tanımıyorum. Sırketler ıse temızlıgı saatı 30 eurodan yapıyorlar. O kadar da zengın degılım hanı ;(

Sonucsuz kalan yardım arayışlarım:

Yenı gebelik haberımı alınca kendımı cok caresız hıssettım ve sahıp olabılecegım ımkanları gec olmadan araştırmaya başladım. Intergratıon bürosundan randevu alıp gıttım. Yabancıyım ve Almanyaya yenı tasınmısım bakalım bızım ıcın halı hazırda bır projelerı var mı dıye sordum. Öncelıkle sunu soylıyım kı acık ve net Almanyanın butun olayı Danısmanlık ;) İcraat yok ;( O kadar cok broşür basmıslar kı hepsı danışmanlık. Halını anlatıyorsun yardım ıstıyorsun o da baska danışmanlık yapan bır büroya yonlendırıyor o da başka danısmana o da başka bır danışmana derken yorulup ıcınden saydırana kadar devam edıyor bu durum ;( Gecen aydan berı o kadar cok yere maıl yazdım, aradım ve yüzyüze gorustum kı sonuç: sıfır. Benım durumum ıcın tek yapabıldıklerı 1 yasındakı kucuk oğlan ıcın kreşlerde bana yer bulmak ımıs ;( Istemez dedım.  Yenı bebek geliyor dıye 1 yasındakı bebegımın anneye olan ıhtıyacını görmezden gelecek degılım. Ustelık nasıl bır yardım mantığı çocukları evden kovala rahat et, temızlıgnı, ısını rahat rahat yapar kolay bır hamılelık gecırırsın der kı? Alman mantığı dermıs ıste ;( Eger kalan son gucumu kullanacaksam bunu evın temızlıgıne harcamam varsın ev pıs olsun ama çocuklar Anneden mahrum kalmasın.

Yıne de su notu düşmekte fayda var kı eger kı yatalak kalırsam: Kanser gıbı, kesınlıkle yataktan kalkmamamı gerekterecek bır hastalık gıbı durumlarda Almanyada devlet ucretsız eve yardımcı gonderıyormus. Allah dusurmesın tabıkı, son sınıra gelmenı bekleseler de yatalak hastalara bu hızmetı vermelerı cok degerlı ama keşke bunu 3 kucuk cocugu olup yenı ve zor bır hamılelıge başlamış yalnız annelere de sunsalardı....

FamilienPaten:

Son care Carıtası aradım. Carıtas burda bızım kızılay gıbı bır yardım kurulusu. Bıldıgınız yardıma muhtac, Multecı, gerçekten cok zor durumda olanlara yardım edıyorlar kı Carıtasa gıtmek aslında benım fıkrım degıldı. Gorustugum resmıı yerlerden yonlendırdıler benı. Carıtasın benım ıcın yapabılecegı tek sey de ehlıyet sınavı, doktor kontrolü gıbı 3 cocugu da toparlayıp goturemeyecegım yerlere gıderken daha önceden tanışıp anlaştığımız bır aıle buyugune çocukları emanet edebılmem. Soyle kı bu sıteme FamıllıenPaten deniyor yanı: kelıme anlamı ailenın Vaftız anası ya da babası.  Kelıme anlamına bakmamak gerek aslında cunku bu sistemden yararlanmak ıcın hırıstıyan olmak ya da vaftız olmak gıbı sartlar yok tabıkı ;) Sadece geleneksel hırıstıyan kavramları kullanmaları ıle ılgılı bır sey. Kızıl Hac gıbı ;)

Gecenlerde 80 yasında bır Patin ıle tanıştım. Kadının 80 yasında olmasına bakmayın benden enerjik maasallah. Kadın omur boyu calısmıs, cocugu olmamış, emeklı olduktan sonra da bır dünya kıtap okumuş, bır suru spor yapmış, onune gelen herseyı yapmış ama kendı deyımıyle dıyor kı bunları yap yap nerneye kadar? Her ınsan bır aıleye ıhtıyac duyıuyor sankı. Kadın bu sefer de ıhtıyac duyan ailelere gıdıp haftada 1 ya da 2 saat çocuklarla oynamak, onları parka götürmek ya da anne ıle sohbet etmek gıbı ıhtıyaclara deva olmak ıcın gonullu olmuş. Yıne takdır ettım bızım teyzeler altın gunlerınde pasta börek pısırıp dedıkodu/sohbet! ederken bunlar en azından hayır ısıne koşuyor. Gercekten buralarda kı bazı yaslıları takdır edıyorum. Bırak başkalarına yardım etmeyı kendı gelınıne kızına yardım etmeye burun kıvıran - Bu kadar sene calıstım sımdı rahat etme zamanı benım deyıp ılla kı hızmek ısteyen aıle buyuklerımızı dusununce.... Allah hepimizi hıdayete erdırsın ıns.

Bana gelecek olan kadın haftada 1 ya da 2 saat gelıcek. Eger o hafta randevum varsa kadın evde çocuklarla duracak ya da çocukları alıp parka gıdıcek. Ben de o arada ısımı yapıcam ya da dınlenııcem vs.... Hıc yoktan ıyıdır. O kadar arama tarama, maıl yazma, Gorusme sonunda bulabıldıgım yegane sey budur ıste ;) Elhamdüllillah...

Sanslıyım kı evımız çıkmaz bır sokakta ve çocuklar rahatlıkla sokağa çıkıp oyunlar oynuyorlar. Hatta karsı komsumuzun oglu ıle arkadaş da oldular. Sımdılık bu durum benı cok rahatlatıyor. Esım de hala sık sık ıs gezılerınde oluyor yurtdışında olmasa eve cok gec gelıyor ama evde olduğu zamanlar ve sabahları çocukların nerdeyse tum ıhtıyaclarını o yapıyor. Imkanı olduğu zaman elınden gelenı yaptığını bıldıgım ıcın ona da sakıyet edemiyorum sonuçta yapabılecegı bırsey yok. Hatta bu kapıtalıst dünyada erkeklerın neden evlenip sorumluluk almadıklarını da cok ıyı anlamaya başladım dıyebılırım. Zaten Is hayatı calısandan ınsan ustu bır performans beklerken bır de aılesıne kalıtelı vakıt ayırmaya calısmak bır erkek ıcın zaten zorken bır de özel sektörde calısan annelere Allah bol bol guc-kuvvet, zaman bereketı versın dıyorum.

Bitti ;) :

Bıraz cok konuştum ama bırıkmıs galıba yazacaklar. Daha sonra son bır ay yaptıklaırmızı da yazarım ıns. Bakalım bu sartlar altında bır sonrakı yazım ne zamana kısmet olacak.... Yazıyı okuyabilenlerden bol dua istiyorum ins.

92 yorum:

  1. Yeni bebek hayırlı uğurlu sağlıklı olsun . Hayırlı evlat olsun.
    Zor durumda olmanıza üzüldüm . Umarım herşey yoluna girer. Sevgiyle ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah razi olsun. Ins allah kolayligini verir. Herseyden önce yalnizlik bizim sikintimiz. Medea ddoguma giderken cocuklari birakacak kimse yok yakinlarda ama 3. Sünde de yoktu rabbim yardim etti.

      Sil
  2. allah hayırlı etsin kardeşim.sağlıkla kucağına alabilmeyi nasib etsin.kadınlar zayıf,anneler ise güçlüdür.ve sen güçlü bir anne olarak bu zorluklarında üstesinden gelirsin inş.rabbim yar ve yardımcın olsun.rabbim hayırlısını versin ama kız çocuğu çok başka.inş bir meryemin olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel soz kadinlar hassas narin Bedenen zayif yaratilmisken Anne olmak ne kadar güclü kiliyor kadini. Amin ins ben de kiz olursa meryem ismini dusunuyorum :)

      Sil
  3. Canım yeni bebeğin hayırlı olsun. İnşallah sağlıkla doğurup, kucağına alabilirsin. 4 çocuk ile ilgilenmek. Üstelik bu çocukların yaşları birbirine çok yakın. Ve aynı cins oldukları için çok zor olsa gerek. Çünkü benimkilerin arasında 3 yaş olmasına rağmen birbirleri ile çok sık kavga ediyorlar. Aile büyüklerinde yardım almadan çocuk büyütmek gerçekten çok zor. Kendimden biliyorum. Allah yar ve yardımcın olsun....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah razi olsun. Haklisin zor oluyor ama buyudukce kendi aralarinda yuvarlanip gidiyorlar. Ben daha cok bu Gebelik sureci ve sonrasinda gucsuz dusup cocuklara yetisememekten korkuyorum. Dua edin ins rabbim gücünü de versin.

      Sil
  4. Allah tamamına erdirsin, sağlıkla kucağınıza alın inşaallah. Bereket geliyor, cennet kokusu geliyor ne mutlu. Hiç bir şeyi düşünmeyin, endişelenmeyin misafir en büyük yerden. Eksilen depolar için pekmez, keçiboynuzu bilimum doğal gıda memleketten ve yine yürekten kim bilir ne çok dua da buralardan.. Allah mübarek etsin. Blog başlığında bir sürü boş yer var yeni gelen bakalım nereye yerleşecek? Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah razi olsun. Basliktaki Resimde bir Yerlere sigacak o da :) ins saglikla alirim kucagima.

      Sil
  5. Allah hayırlı etsin. Size de sağlık, sıhhat versin. Bence ilk olarak kendinize çok dikkat edin. Sağlıklı beslenin, her fırsatta dinlenin ( 3 çocukla ne kadar olursa), siz iyi olun diğerleri peşinden gelir zaten. Allah yardımcınız olsun. Sizin için dua edeceğim. Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah razi olsun. Ins rabbim gücünü verir de saglikla alirim kucagima.

      Sil
  6. Hoşgeldiniz!!!! Epey merak etmedim değil :) Kocaman tebrik ederim yeni üyeler için!!!!!!!!!!!!!!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hosbuldum. Allah razi olsun teknik sorunlari cozelim ins dönerim Tekrar sahalara :) ben de ozledim Blog komsularimi ziyaret etmeyi

      Sil
  7. Hayırlısı olsun. Hz. Allah yardımcınız olsun.

    YanıtlaSil
  8. Allah gayret kuvvet versin. Ne sıkıntılı zamanlar yaşanıyor, yeter ki kevekkül sahibi ol. Bir şekilde sorunlan çözülüveriyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklisiniz iste oyle bir Zamanda yasiyoruz ki dunyanin ein güzel seyinden bile korkuyoruz, seytan vesveseyi veriyor :( tevekkül etmek gerek ins.

      Sil
  9. Sevgili Deniz..bu yayın başlığını okuduğumda içim çok acaip oldu..hem aklım karıştı hem de kendimi hemen senin yerine koydum..benim ailemde büyük bir aile sayılır(6 kişi)..yeni birinin gelişi hayatın değişmesi ve dahabir çok şeyi getirebilir beraberinde ve evet belki de bir Meryem'in olur demek istiyorum sana ben de...Allah kolaylık versin dilerim bütün kalbimle..sana daha yakın kalmayı diledim,daha dilediğim onca şey var da burda yazılmaz..Allah yardımcın olsun kardeşim..elbette her zorlukla bir kolaylık vardır,mutlaka her zorlukla bir kolaylık vardır..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah razi olsun. aslinda yeni bir can dünyanin en güzel zorlugu :) ins rabbim gücünü verir. Ben de evi ancak ceviriyorum su sira. Istedigim bir cok sey beklemede. Kismet hersey.

      Sil
  10. MAŞALLAH TEBAREKALLAH hayırlı azada noksansız uzun ömürlü olsun evladın inşallah kuzum :)ben sana yardımcı olurum gel afyona çocukların ikisinin bakımı bana ait olsun:)ama önce kendi sağlığını düzene koy...gerisinin yadımcısı ALLAH...sizleri MEVLAYA emanet ediyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin ins. Gelebilsem ne güzel olurdu ;) Kalpler birlikte olsun bu mesajin bile ne kadar sevibdiriyor beni. yalnizligimi hafifletiyorsunuz.

      Sil
  11. Allah hayırlısıyla tamamına erdirsin. güzel bir haber bu tüm bu karmaşaya rağmen sevincinin bereketi gelsin evinize kalbinize ömrünüze..İnşaallah daha nice güzel haberler yazmak nasip olsun :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin ins. Her cocuk baska bir bereket veriyor hayatimiza.

      Sil
  12. deniz yazini okudugumda agladim :) biliyorum ki sen nazar degilmesi kuvvetle muhtemel harika bir anne oldun...cok guzel seyler evet, ama insan bazen oyle yoruluyor oyle bunaliyor ki elindekinin ne kadar guzel oldugunu unutuyor...bugun 1 aylik bir bebek kucagima aldim ve ne guzel acaba 3. mu olsa diye dusundum...sonra hemen vazgectim...inci bugun aldigim civcivlerimizin birinin boynunu kirdi:( galiba Allah gercekten dagina gore kar veriyor...sen iyi savasci ciktin, Allah ona gore takdir edecek ve cennete giden yola o cocuklarin rehberlik edecek...en guzel temennilerimle ve baki muhabbetle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah razi olsun Canim ya yazdiklarin cok duygulandirdi beni. Eskiler 10 cocuk buyutmus bzi 4. uncuden korkuyoruz. ;) korkularimuzdan ya da kosturmacadan guzellikleri goremiyoruz.
      Her cocuk ayri bir sinav ve Dedigin gibi cocugun ve annenin hatte cevre ve ortama gore veriyor rabbim imtihanini. Ne güzel dualar ermissin. Zaten cenneti goreceksem cocuklar sayesinde olur heralde. Tüm dualarina Amin. Senin icin de hayirlisiyla olsun hersey.

      Sil
  13. Ben de Almanya'dayım ve yazınız çok tanıdık geldi.Mesela perde..Ben artık salon perdemin düsmesinden cok sıkıldım ve çözüm olarak o pencereye perde takmamaya karar verdim.:)
    Koruyucu aileliği biz de çok düşündük hatta evimiz küçücük olmasına rağmen.Hala da düşünüyoruz umarım düşündüğümüzle kalmayız.Yeni üyeniz hayırlı ugurlu olsun:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkürler. Sanirim mahremiyeti bizim kadar önemsemediklerinden perdelerin tutmamasi ;) sizin icin de hayirlisi ne ise oyle olsun. Ben daha cok musluman cocuklara karsi sorumlulugumuz oldugunu dusunuyorum. Multecileri bile hirisriyan yapmak icin bu kadar cabalarken almanlar bizim sadece kendi cocuklarimizi dusunmemiz yeterli olmuyor

      Sil
  14. Rabbim annelerin eliyle ince bir kader çizgisi belirliyor.
    Ümmete üç evlat vermek sadece annelere verilen bir armağandır.
    Yolunuz açık olsun kardeşim.
    Orada doğup büyüyen bir kardeşiniz olarak ortamı iyi bilirim.
    Hangi şehirde oturuyorsunuz bilmiyorum.
    Size tavsiyem yakınınızda bulunan Türk aileleri tanışmak için çaba sarf edin.
    Bu netten olabileveği gibi Yakınınızda bulunan camiilerde bunun en yakın yöntemi.
    Selametle kalın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkürler. Ins Allah yolunda evlatlar yetiszirebiliriz. Camiiyi ben de düsundum de bir türlü harekete gecemedim ki :( Kismet Bkalim

      Sil
  15. Ay hayırlı olsun ne güzel bir haber. Bakmasi,ilgilenmesi zor ama. Kalabalık aileler güzel oluyor. Çok kardeşinin olması güzel bir şey. Almanya da çocuklara el konulması çok sinir bozucu. Çocuğumu nasıl alırlar. Tuhaf bir şey. Uğraşlar sonucu yaşlı kadının bulman iyi olmuş bir nebze olsun rahatlatır seni

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkürler. Ins cocuklar da sorsam kardes istiyorlar. Ozellikle musluman ailelerden koriyucu aile gonullusu olmayinca o cocuklar hirisriyan buyuyorlar. Bu konuda sorumluluk almak gerek ama bakalim hamilelik ve bebegin verecegi sukintilarla zaten basacikamazmisim. Elh bakalim daha ses cok cikmadi ama Karnim sistikce destek olacaktir teyze.

      Sil
  16. Hayırlı olsun ve kolaylıklar dilerim .Gerçekten de arka arkaya biraz yoracak gibi minikler sizi...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkürler. Yeni bebek ve gebelik tek basina bile zor iken bu durumda rabbime kolaylasrirmasi icin dua etmekten baska bir sey Kalmiyor Galiba bana.

      Sil
  17. Rabbim gören gözün tutan elin meleklerle destekçin olsun kardeşim. Geçtiniz bizi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah razi olsun :) est Hocam nicelik olarak belki ama nitelik olarak gecemem sizi ;)

      Sil
  18. Bu aralar ben de acaba 4. de olsa iyi mi olurdu düşüncesindeyken yazin tam denk geldi.senin adina çok heyecanlandim ve çok sevindim.İnşallah bu zor gibi görünen yol sen farketmeden akıp gider.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin, sizin icin de haYirlisi olsun. Cocuklar güzeller ama zor bir surec tabiki. Allah tüm Annelere güc versin.

      Sil
  19. hayirli olsun yeni bebek, gercekten zor bir zamanda gelmis ama Allah kolayligini verir insallah.. Aynen, ev pis olsun,daginik olsun ama cocuklar iyi olsun.. sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkürler. Allah yardim Eder de zorlugu hafifler ins

      Sil
  20. Allah sağlıkla sıhhatle kucağınıza almayı nasip etsin, maşallah ne şanslı çocuklarınız var bu zamanda 4 çocuklu aile görmek çok zor ^^

    Yakın olsaydık dedim biran.. ara ara gelir yardım ederdim size..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah razi olsun. Ins Allah yolunda birbirine destek olacak evlatlar olurlar. Haklisiniz gunumuzde aileler cok cocuk düsünmüyorlar. Bir de cocuklar Arttikca internete girmeye vakit olmuyordur.
      Keske yakin olsak. Eminim yakinlarimda sizin gibi Klbi temiz insanlar vardir. Biraz acilmam gerek

      Sil
  21. Ben de merak etmiştim sizi. Karışık düşünceler için de olsanız da, iyi olduğunuzu duymak güzel. Bebiş için tebrik ederim. Allah kararlamıştır, gücünü, kuvvetini de verir, yardımcısını da, Hızır'ını da yetiştirir inşallah.Düşününce oldukça zor geliyor bana, yaşamadığım için, ama siz altından kalkabilecek güçtesiniz. Allah yardımcınız olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elh iyiyim. Allah razi olsun güzel sozleriniz icin. Gereckten böyle yorumlargüc veriyor bana. Ins dediginiz gibi olur. Iste dusununce bana da zor geliyor da biraz da dusunmeden yasamaya bakmaliyim demek. Yoksa dusun dusun cikamiyorum isin icinden

      Sil
  22. Aaaa Maşallah bebeğime arkadaş geliyor :)) Önce hayırlı ve sağlıklı olsun sonra olmayan olsun ne hoş olur ama:) 3 minik adamdan sonra bir kız narinliği süper olur :))
    Rabbim güç kuvvet versin size İnşallah. Bana yazmıştınız böyle böyle cenneti kazanacağız (İNŞALLAH) diye. İnşallah diyorum. Bu çektiklerimiz günahlarımıza kefalet olsun ve şüphesiz hiç bir emeği boşa çıkarmayan Rabbim sizin yavrunuzu da sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin. Hani deniyor ya hamile bir kadin savaş meydanının en ilerisinde savaşıyormuş gibi cihat sevabı alır diye. Ne güzel 4. kez bunu yaşıyor olmak sizin adınıza.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah razi olsun ins o Cihad sevabini alirim. Bebelerimiz ilerde Arkadas olur belki dünya kücük;)
      Ben de kiz istiyorum ama hayirlisi tabiki

      Sil
  23. Denizcim Allah hayırlı mübarek eylesin. İnşallah bir an önce toparlanıp, kendine ve çocuklarına yetecek güce ulaşırsın. Beslenmene azami gayret göstermen lazım. Rabbim her zorlukla bir kolaylık mutlaka verir. Sağlıklı ve mutlu bir hamilelik diliyorum senin için. Allah yar ve yardımcınız olsun. Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah razi olsun aslinda hersey psikolojimle alakali ben mutluYsam fiziki zorluklar da kolaylasiyor. Amin diyorum güzel dualarina.

      Sil
  24. Ailenizin yeni ferdi hayirla saglikla gelsin insallah. Evinizin nesesi daim olsun. Tanistiginiz o 80yasindaki hanimla ve bizim buyuklerimizle ilgili satirlari okurken dusundum..uzun suredir de sıklıkla dusunurum bu konuyu. Hele son iki aydır bizimle kalan annem ve babamla paylastigimiz zaman daha da derin dusundurur oldu beni. Bu bir kısır döngü sanki. Gençliklerinde o kadar tükeniyorlar ki, yaşlılıklarını huzur ve dinlenceyle geçirecekleriyle avunuyorlar. Hal öyle olunca da "yaşlılık dinlenme tesisi" gençliklerinde onların da sürdürdüğü bir görevi bizim teslim almamızla bir kuruma dönüşüyor.
    Sadece yaşlılara değil tabii.. bu kültürel de bir durum. Aslında kendi kendine yetebilecek, temel ihtiyaçlarını görebilecek bir çocuğun tüm ihtiyaçlarınıbonun adına yerine bir hizmetçi gibi getirirken onu da atıl ve beceriksiz hale getiriyoruz. Bilhassa kadınlar makbul kadın olmanın birincil şartı olarak bilhassa erkek çocuklarını böyle yetişirip kız çocuklarına da görevlerini devrediyorlar.
    Bu gönüllü kölelik ve atıllık sisteminden sebep olsa gerek bizim yaşlılarımız da çocuklarımız da sosyal yaşamın daha çok dışında maalesef. Asla etken değil edilgenler ve tabii addedilen de bu :( Şimdi buraya yazdıkç yazasım geliyorsa galiba azıcık es verip başka mecrada devam etmeliyim. Tekrar tebrik ediyorum. Düşündürdükleriniz için tesekkur ederim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel dediniz. Simdi benim annem de 4 cocugu nasil buyuteceksin? Okulu var, isi var, evi var evlenmesi var.... Diye Devam ediyor annelik gorevi listesi ;) ben de dedim ki yau zaten okuyacaksa kendi okuyacak okumayacaksa kendi mutlulugunun Rizkinin Pesinden kendi kosacak. Niye ben evlendiriyorum zaten sonraki nesil dugun de yapmaz. Etrafa duyurmak yeterli. Oldu olacak Emekliliklerine kadar ben hallediyim dedim ;) biz anneligi biraz abartiyoruz. Kendi yollarini Kismetlerini kendileri bulmalilar Yoksa gununuzdeki 30 yasini gecmis hala anasinin eline bakan pasif yetiskinler olurlar. E oyle yaparsak annelik isi cocuklar buyudukce daha da zorlasir tabi

      Sil
  25. MAŞŞALLAH :)))
    Bebek haberinden daha güzeli var mı şu dünyada??
    Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin. Size de sağlık versin. Kalsiyuma yüklenin bakalım, yeni misafir kalanları toplayıp götürmesin. :)
    Nane+ yoğurt iyi diyorlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah razi olsun. Ins disleri kaybetmeden tamamlariz bu sefer ki gebeligi de.

      Sil
  26. Dün gece okudum yazını,kendimi senin yerine koydum,zor bi durum,sevinç ve hüzün bir arada.Yeni bebeğin sevinci,diğerleriyle ilgilenememe korkusu.Allah yardımcın olsun.Burdan tavsiyeler vermek güzel ama senin gerçekten yardıma ihtiyacin var,biraz gerçekçi olmak lazım,1-2 yaş arasi cocuklarin en hareketli oldugu zaman ve annenin en çok yorulduğu,en azindan onun yaninda durup göz kulak olacak biri.İlk aklıma gelenler anneanne,babaanne,hala,teyze oldu.Hiçbiri yok mu sizde,merak ettim doğrusu,Almanya uzak biryer değil artik,geçici bir süre gelebilirler(varsa tabi)Sonra da aklıma takildi birden koruyicu aile meselesi,ben şuan açiköğretimden çocuk gelişimi okuyorum ve bu konuları yeni okudum,ben de senin gibi düşünüyorum bu konularda,müslüman ailelerin sorumlu olduğunu düşünüyorum,olabilen herkes koruyucu aile olmalı bence.Almanyada kuzenim oturuyo ve Suriyeli mültecilere koruyucu aile olmak için başvurmuş(onun kendi çocukları 17-23 yaşinda ve biri kız biri oğlan)Kendi çocuklari büyüdüğü icin hem çocuk sevgisini tekrar yaşamak için hem de Allah rızası için küçük çocuk istemiş fakat 12-18 yaş arası çocuk verebiliriz demişler.Düşündüm ben de sana da böyle 13 -14 yaşlarinda yetim bir kız çocuğu verseler,hem o çocuk bir aileye kavuşsa hem senin ufakliklara bir abla olsa ne güzel olur.(Sakın yanlış anlaşilmasin eve hizmetçi olarak alsın demiyorum,belki kaybettiği kardeşinin yerine koyabileceği çocuklara ablalik yapsin diye)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkürler. Yardima ihtiyacim olacagini 3. bebekten daha gecen sene deneyimlemistim. O zaman da yalnizdim na evdeki cocuklar kendi ihriyaclarini giderecek kadar buyumuslerdi simdi ise evde zaten bir bebek var. Bize baba tarafindan fayda gelmez. Ablamin kendi kücük cocugu var annem de hasta :(
      Koruyucu aile olarak basvursaydim zaten bana buyuk Birini vermezlerdi ki dediginiz gibi iyi bir niyetim de olsa cocugun sömürülme riski olarak görürlerdi durumu. Aslinda gebelik zor bir surec bunun bulantilari, agrilari, duygusal calkantilari derken dogumdan sonra da gece uyutmamalari üstüne gündüz Abilerin dertleri derken gebelikte ya da yeni dogmus Bébékle koriyucu aile olamazdim:( Kismet baska zamana ins.

      Sil
  27. Yeni bebek hayırlı olsun. Inşallah sağlıklı sıhhatli doğar. Ama sende sağlığını ihmal etme. Vitamin desteği almayı ihmal etme. Allah bol bol kolaylık versin. Sevgiler 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah razi olsun. Amin ins. Demir aliyorum da acayip bulanti yapiyor. Kan oranim Kritik seviyede dusuk oldugundan yan etkilerine ragmen almam gerekiyormus :(

      Sil
  28. Denizcim yazını okuyunca çok duygulandım.yazmak istedim.Öncelikle tebrik ederim.Rabbim sana sağlıklı bi hamilelik süreci yaşatsın.Darda koymasın inşallah.Bebeğini de sağlıkla kucağına almayı nasip etsin.(Amin)aşağı yukarı farklı yerlerde benzer duyguları yaşıyoruz.Ama Allah'ın izniyle çevre olarak daha avantajlısın.Hemen camiye koş:)teyzelere durumunu haber verirsen eminim hem ev temizliği, hem çocuk bakımı için yardımcı çok kişi bulursun.gönüllü bile vardır Rabbimin izniyle.Bizim insanımız merhametlidir.hemen empati yapar hem de Kocaman yüreklerini açarlar inş.Düşünüyorum bir tane ile bile kafam da türlü türlü sorular şimdi 3 tane büyüdü bile.Eminim 4. De senin için aynı şekilde olur.3ne bakma gücü veren Rabbim 4.cü ye de verir..Maşall bu genç yaşta 4 çocuk sahibi olmak kulağa ne hoş gelmiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah razi olsun ne güzel dualar ettin hepsine gonulden Amin ecmain ins. 4. haberini alinca aklim sen geldin sen de gurbet ellerde bilmedigin farkli yerlerde 3 tane ardarda cocuklar buyuttun. Dedigin gibi en azindan dil, yol, yordam biliyorum. Burdaki duzeni sistemi taniyorum elh. Camii isi aklimda firsat bulamadim iste :(
      Seni Merak ediyordum nasil gidiyor, sen ve cocuklar nasilsiniz. Annenlerde misin italyada misin? Cok uzak kaldik. Almanyaya gelseniz bir ara ne güzel olurdu

      Sil
  29. Oyyyyyy,tebrik ederim. Maşallah. Zor bir süreç burası kesin. Ama Rabbim bir kolayını verecek elbet. Ezelde yaratmış onu ve vakti şimdi,başka bir zaman değil. Türklerle tanışms fikri güzel...
    Sağlıcakla ve huzur içinde kalın inşsllah...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkürler ins camiiye gidebilsem gerisi gelir. Rabbim bu zamana nasip ettiyse onun kolayligini da hazirlamistir ins.

      Sil
  30. ayy yaaa kıyamam kutlarım hadi gelecek bebişi de. ya bak neyse ki bi çözümler bulmuşsun yaa. üf ama yeter bak dört çocuk yeter artık ama bundan sonra yorma daha fazla kendini yaa. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :))) yok kizi tutturana kadar devam :) canim ya Allah razi olsun. 4. plansizdi zaten bu yuzdendir ya pacam tutustu :) elh bir teyze buldum biraZ da insan icine ciksam Allah ne kapilar Acar ins.

      Sil
  31. Tebrik ederim:) cocuk guzel bir haber Allah saglikla kucagina almayi nasip etsin. Sen istiyorsun anladigim kadariyla o gucu de kendinde buluyorsun o yuzden Allah hayirli, saglikli bir evlat versin demekten baska bir sey soylenmez ustune. Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkürler. Amin ins. Aslinda 4. cuyu düsünüyordum ama 3. dogumdan sonra biraz toparlanmam gerekrigini de biliyordum. Allah bu bebegi de bereket ile Verdi güzel seyler oluyor ins. Yardimini da gonderiyor rabbim.

      Sil
  32. Allah saglıklı hamilelik süreci ve keyifli bir doğumla bebeğini kucagına almayı nasip eder insallah :) okurken bile ahh ne zor dediysem yaşarken nasıl oluyor bilemedim şaştım kaldım valla :) keşke yakınlarda olabilsek yardımlaşabilsek o ufak 1 yaşındakiyle ben ne çok oyun oynardımda sende dinlenirdin demek geldi içimden yaa :) dualar yolluyorum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkürler. Amin ins. Allah razi olsun dualariniz etkisini gosteriyor gereckten. Baslarda korkularim ne coktu ama rabbim yardimini gonderiyor.

      Sil
  33. Canım ya nen senin bu yazı ı kaçırmışım. Dedim bizim deniz kuz nerelerde böyle. Allah güç kuvvet versin sana, yeni bebek geliyor çok sevindim. Belki de kız olur;))) telefon ve bilgisayardan uzak kaldıgın belli bu ara hiç yoksun. Bebeğini sağlıkla kucağına al. Süper ve sabırlı bir annesin sen. Allah başka kapılarda açar belki de..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah razi olsun. Hayirlisi tabiki ama kiz olsa iyi olurdu :) dua edin ins rabbim kolayligini veriyor ins dualarinizla...

      Sil
  34. Tebrik ederim Deniz. Yazmaya firsatim olmadi. Nasil olacak diye hiic dusunme Rabbim muhakkak yardim edecektir. Sen ustesinden gelirsin ins. Zeynep in dedigi gibi cami cemaatine takil;) Sen kendine dikkat et, yorgunlugunun nedeni demir eksikligidir, onu ihmal etme.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkürler. Ins ben de simdilerde daha ümitliyim. Camiiye gittim cocuklari haftasonlari kursa goturuyorum . Bakalim zaman gerekiyor. Yalniz baska yerlerde yardim gonderiyor rabbim. Dualarina cok ihtiyacim var...

      Sil
  35. Coook özlettin be Deniz alistirdin kendini bize simdi yoksun)): Bazen günde bikac sefer ama hergün buraya bakiyorum bi haber alabilirmiyim diye.Inan bloguna tikladigim kadar zikirmatigime tiklasaydim ucaraktan gelirdim heralde oralara ((: Umarim iyisindir.Biliyorum keyfi degil bu ayrilik telefonunda bozuk Rabbim yar ve yardimcin olsun aklima geldikce dua ediyorum.Bebisin cinsiyeti bile belli olmustur artik.Bu bebek cok büyük bereket ve nimetlerle birlikte gelicek islerin zorlasmicak dahada kolaylasicak bu yavrunun bereketiyle bak gör.Yorumlarda bile bereketiyle geldi bak daha dogmadan(;Allaha emanet ol.

    YanıtlaSil
  36. Allah razi olsun canim ya. Seninle de görüsemedik bu durumdan dolayi. Kismet demek. Baslarda cok stresli umitsizdim korkuyordum ama rabbim dualarinla ins yardimini gönderiyor. Bilgisayarim gelsin ins tamirden Inanir misin yazmayinca hersey ucup gidiyor zihnimden. Sen de Allaha emanet ol ins rabbim senin de tüm islerini rast getirsin.

    YanıtlaSil
  37. Bebek hayirli olsun . Inanin yazinizi okurken sizi o kadar iyi anladim ki... hic akraba ve yardim olmadan biz de avusturyada ayni sdyleri yasadik ve yasiyoruz. 3 çocuk büyütürken esimin isinin de çok yogun olmasi ve seyahat etmek zorunda olmasi yüzünden evde kalan ben oldum mecburen. Ve her yere de kangurular gibi tasidim çocuklarimi. Gönüllü bir patin bulmaniz çok iyi olmus. Burada da var ancak para aliyorlar. Hakkinizda herseyin hayirlisini diliyorum. Yakin olsak yardimlasirdik. Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkür ederim, Elh. Allah gucunu verıyor aslında ama yıne de ınsan endıse edıyor ıste. Patin buldum ve haftada 1 saat büyüklere parkta bakıyor da ben de bebegı spora goturuyorum o arada. Hıc yoktan ıyıdır dıyorum. Aslında Almanya dıyınce cok daha fazla beklentılerım varmış demek kı bılınc altımda. Boyle zamanlarda ınsanın yukunu hafifletecek ınsanlar ne kadar da onemlı oluyormuş onu anladım.

      Sil
  38. Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin ve hayatınızı kolay kılsın insallah

    YanıtlaSil
  39. Hayırlı olsun Deniz, yeni kuzucuğunla senin çete büyüyor valla. Yanında olsam sırtına vururdum bir iki şaplak. Memleket hasretin giderdi. :D

    Valla hayranlıkla takipteyim. Sağlıkla kucağına al miniğini, çok mutlu, huzurlu kocaman bir aile olun. İzlemesi çook keyifli. Şaka maka gözümüzün önünde büyüyorlar. Bakım konusunda da, içine sinen en güzel şekilde hallolur inşallah. Dört yaramazla kolay gelsin sana. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah razı olsun. Cete büyüyor da o cetenın altında kalmayız ıns ;) hepsı bır ağızdan bırsey ıstese kolaysa hayır de ;)))

      Ins ben bedenen ıyı hıssetsem kendımı ısler kolaylaşıyor da su bulantılar mahvettı benı. Bu günler de geçecek bakalım.

      Sil
  40. yaa kaçırmışım ben bu haberi çok sevindim hayırlısıyla kucagına almak nasip olur inşallah. Rabbim gücünü kuvvetini verir düşünme sen hiç ev işini falan ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ;) Allah razı olsun. Ilk zamanların saskınlıgı ve endısesı gectı bıraz elh.

      Sil
  41. Hayırlı uğurlu olsun yeni bebek.. Ve tabi ki Allah yardımcınız olsun :) Koruyucu ailelik konusunda çok haklısınız. Çok fazla rağbet ettiğimiz bir konu değil. Oysa daha duyarlı olmamız gerekiyor bu konuda...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sagolasın. Aslında benı koruyucu aılelıkten caydıran sey gebelik ve lohusalık donemlerınde bedenen zayıf düşecek olmam oldu. yoksa her halukarda bır cocugun 4 tane akraanı olan bır aılede buyumesı yurtta buyumesınden cok daha ıyıdır.

      Sil
  42. Yeni bebek haberi çok güzel... Koruyucu aile olayını düşünmeniz ayrı bir güzel! ama nasip kısmet... ama her seyden önemlisi niyet ;)
    İnş rahat ve kolay bir dönem olur... Hayırlı haberlerle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkür ederim. Ins bedenen gucumu kuvvetımı gerı kazanayım nıyetler bakı ıns ;)

      Allah razı olsun

      Sil
  43. Deniz Hanım, Nasılsınız? Özledik sizi, umarım herşey gönlünüzcedir. Allah yardımcınız olsun. Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok teşekkür ederım, hersey yolunda ıns ama buraları tanımaya başlayıp daha fazla sosyallestıkce ve bahar da gelınce çocukların pesınden koşmaca arttı, bebek buyuyor ve bedenen de zor durumda olunca oturamıyorum bır turlu su bılgısayarın basına.... Ben de eskı aktıf gunlerımı ozledım ama bakalım bu duraksama donemı de gecıcı ıns ;)

      Sil
  44. Merhaba,

    yeni aile ferdiniz hayırlı uğurlu olsun. Her bebek rıskı ile gelir derler bizde. Enerjinize hayranım, ben bir kız ile baya yoruluyorum. Allah kolaylık versin. Ben 2 kardeş ile büyüdüm ve geniş ailenin güzel yanlarını da biliyorum ama annelere destek şart.

    Sevgiler <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, hosgeldınız ve teşekkür ederim.

      Mutlaka rızkı ıle gelecek ama ınsan korkuyor ıste bas edebilecek mıyım dıye. Gunumuzun handıkapı da galıba annelerın yalnız oluşu mutlaka yardım gerekiyor gunumuzde cok çocuklu annelere

      Sil
  45. Bu yazına başlayıp durdum da bitirmek nasip olmamıştı...
    Hayranlıkla, takdirle, duayla, cesaretle okudum!
    Şu an ikinci çocuk sorusu kafamda deliler gibi dolaşırken, tam da bahsettiğin özel sektör, babanın ağır şartlarda çalışması, eve çok az gelebilmesi, benim sağlık sorunlarım ve uykusuz bir bebek yüzünden perişan olmuş zombi küçük aileme bakarak doğru olmadığını, şu anki fiziksel ve ruh halimizle rahat karşılayamayacağımızı düşündüm.
    Oğlum uyumaya başlarsa belki diyorum yine de? Sizin yazılarınızı okudukça, birlikte oynayan çocuklar gördükçe hevesim artıyor açıkçası :)
    Sevgili Deniz, çocuk kısmetiyle gelirmiş derler! Her biri birer mucize, her biri Allah'ın büyüklüğünü gözler önüne seriyor bunu hepimiz biliyoruz!
    Allah sana güç kuvvet sabır versin arkadaşım!
    Ummadığın yerden, ummadığın zamanda hızır gibi yetişsin dermanlar da 'iyi ki gelmiş yeni meleğim şansıyla gelmiş' diyesin!
    Sağlıkla kucağına alasın! O gözünü korkutan 1 yıl nasıl olduğunu anlayamadan keyifle kolaylıkla geçsin inşallah!

    1 yaşında olan minnakı ısırıyor, diğerlerini de öpüyorum kocaman! Onlara da katbekat anne-baba ve kardeş sevgisi diliyor, hayırlı, sağlıklı, huzurlu birer evlat olmalarını temenni ediyorum!
    Hepinize sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu tarz konular zaten aılenın kendı sartlarına gore vermesı gereken kararlar. aslında eskıden belkı hayat cok zordu ama kalabalık buyuk aılelerın sıkıntıları kadar faydaları da vardı. Cocuklar elden ele dolaşır sokaklarda buyurlerdı. Halıyle çocuk sahıbı olmak anneye cok fazla günlük ıs getırısı sağlamıyordu belkı.
      Sımdı bızım çocuklar da sokakta buyuyorlar, elh. sehrın bayağı bır uzağındayız ve cevre guvenlı bu da benım ıcın cok buyuk rahatlık. Herkese ımkan dahılınde sehırlerden uzaklaşmayı tavsıye edıyorum. Istanbulda dogdum buyudum ama mesela çocuklar olduktan sonra anladım kı İstanbulda hayatta yasayamam sımdı. Öncelıklerımıze gore yasadıgımız yerlerı degıstırebılecek cesaretı kazansak ıns belkı de hayat daha da kolaylasabılır.

      Çocuk sahıbı olup ılerıde pısmanım dıyen kac kışı çıkar kı zaten ;) özellıkle gunumuzde belkı zor bır sey ama bir gulumsemelerı herseyı unutturuyor.

      Ben de başlangıçta kortum, tek basıma durumu olcup tartana ve yasadıgım yerı daha ıyı tanıyanakadar korlularım vardı ama ozellıkle bu bulantılar gectıkce korkularım da azaldı. Yeterkı Allah guc kuvvet versın

      Sil
  46. Yeni bebeğiniz hayırlı olsun bende hamile kalmayı düşünüyorum ama ilk bebeğim henüz küçük fırsat buldukça hamilelik ve Bebek deneyimlerinizi paylaşırsanız sevinirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, bence de 2. si için kendinizi hazır hissedene kadar bekleyin. İlk çocuğunuzun mizacına göre değişir bu durum. İns. Yazmaya çalışıyorum elimden geldiğince ama artık 4. Gebelik olunca ilk gebelikteki heyecan gibi olmuyor. Herşey daha olağan geliyor. Alışıyor insan ;) sizin için de hayırlısı olsun

      Sil
  47. Allah elbet bir kapı açar ki açmışta şimdilik teyze bir kaç saatte olsa rahatlatır sizi Allah evlatlarınıza ve sze uzun ömürler versin ailenin yeni üyesi kızçe çetenin başı olur kesin :)) Ne güzel kocaman bir ailesiniz. Yedileyin gtisin olsun Allah güç kuvvet verir. bence şimdilik çokta güzel yetiştiriyorsunuz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah razı olsun teyze 1 saat baktı Yusuf'a parkta ben bebegi sporbgrubına götürdüğümde ama devam etmedi. Bakalım bu dönem neler olacak. 7. lemek mı ;) kısmet bakalım ;) Allah sabır güç kuvvet versin de

      Sil

Yorumlariniz icin