1 Ocak 2016 Cuma

Bismillâhirrahmanirrahim


Öncelıkle Bismillahirrahmanirrahim diyerek başlayalım kı miladi yenı yılda bereket gelsın Bloğa. Besmele ve Hamd okunmadan başlanılan her is bereketten mahrumdur. Her hayrın bası Besmeledır ve besmeleyle başlayarak bu sene Blogumun bana ve insanlara hayırlı olmasını umuyorum.

Hayatımı planlasam da cogunlukla uygulayamam ve gelısı güzel plansız hesapsız gelısmelerle geçer ömrum. 2015 de neler yaptığıma bakarsam blogda kayıtlı sadece 74 yayın bır ıpucu verecektır. Blogun ozetını tekrar çıkarmaya gerek yok ama bu sene olan en onemlı seylerı sayabılırım:

  • Abu Dhabıden Frankfurta taşınmamız 2. onemlı gelısme oldu 2015 de.
  • En önemlısı de Yahya bebegımız 2015 de dogdu.
  • Umman, Vıyana, Azerbaycan, Dubai, Ürdün, Kayseri ve İstanbula gittik gezmeye.
  • Sonunda Araba sürmeye başladım ve
  • Toplam 21 kıtap okumuşum.

Gelecek ıcın ısteklerım var tabıkı ama hıcbır zaman dıledıklerım ıstedıgım formda gerceklesmedı hep daha ıyısı oldu ya da henüz daha olmadı ısteklerım. Bu yüzden genel olarak 2016da

  • Bellı bır alanda istikrarlı bır okuma yapabilmek ıstıyorum
  • Bır ıkı yenı yer daha görmek ıstıyorum.
  • İngilizce TOEFL sınavını verip Universiteye devam etmek istiyorum.
  • Çocuklara güzel ortamlar saglayabılmek ıstıyorum.
  • Baskalarına da faydası olacak ısler yapabilmek ıstıyorum.
  • Yeni dostluklar edinmek, eskı dostlarımla da gorusmeye devam edebilmek ıstıyorum
  • Allaha yakın olmayı, daha iyi ve daha dikkatli bir Müslüman olmayı istiyorum

Daha kendım ve cekırdek aılem ıcın ıstedıgım oyle cok sey var kı... saysam burda sayfalar dolar ;)
Allah kerım bakalım bu sene Rabbım bızım ıcın hangı sınavları hazırlamış.

 

46 yorum:

  1. Çok güzel demişsin ..Bismillah can..
    Allah'a sığınarak Allah ile beraber olarak geçsin bu yıl ..huzur ve bereket ferahlık ve kolaylik dilerim herkese.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Âmin, bu sene istediğim öyle cok şey var ki bakalım nasip olacak mi

      Sil
  2. Bak işte her işin başı besmele dedin. Ben unuttum ya. :( 21 kitap az ki. Ams doğru sen evlisin ve annesin. Okumsk senin için zor oluyor olabilir. Rabbim yardımcın olsun. Anne olmak çok güzel olsa da arada tatlı zorlanmalar olabilir. :)
    Temennilerin hepsi inşallah gerçekleşir. Bu sene de bol bol gezi yazısı okumak isteriz ama. :) Hep sağlık mutlu ol. Hayırlı imanlı bir ömür geçirirsin inşallah. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de unutuyorum çoğunlukla oğlum hatırlatır bana ;) 21 kitap az mi yau 2 haftaya bır kitap ediyor iyi bence iyi...
      Bakalım yaslandım artık çabuk yoruluyorum saglık iyice gitmeden ben de gezmek istiyorum da bu sene istek mi yok yoksa ben mi depresifim bilmiyorum bahara doğru açılırım inş.

      Dualarına âmin diyorum

      Sil
  3. Aman Yarabbim ne güzel bir giriş öyle, her harfinin kat kat bereketiyle gelsin inşallah, bu mubarek gün!
    Amin!!!
    2015 güzelmiş, 2016 da ayrı güzel geçer inşallah, hedefler iyi ;) 2016 eğitim yılınız olsun hayırlısı ile ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Âmin inş. Bakalım ingilizceyi Şart koşuyorlar. Onu yaparsam gerisi kolay da.... Hayırlısı bakalım

      Sil
  4. 2016 bütün güzellikleriyle sizi karşılasın ;))

    YanıtlaSil
  5. Ne güzel bir yazı olmuş zevkle okuyup ders aldım. Bugün evet miladi olarak yeni bir başlangıç sayıp bir düşünmek ve hedef koymak için vesile oluyor. 2015 de çok güzel nimetler lütfetmiş Rabbim inşallah huzur ve sağlıkla bu yıl da lütuflarını artırsın Rabbim. Sağlıkla kalın, sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah razı olsun amın ıns. evet zamınımızı bölmek ıcın ıyı oluyor takvım ;) ıns mutlu huzrulu sağlıklı bıt yıl olsun da gonlumdne gecenler varsın gerceklesmesın

      Sil
  6. deniz kardeşim üç bebeyle yine iyi okumuşsun maaşallah sana.arzuladığın bütün hayr ve güzelliklere,sağlık ve huzurla kavuşursun inş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah razı olsun. Ben de ıyı doyorum 21 ıyıdır ;) Amın ecmaın ıns butun dualarınıza

      Sil
  7. Umarım isteklerin gerçekleşir. Hedeflerini sevdim.

    YanıtlaSil
  8. Öncelikle merhabalar, adınızı sürekli görüyordum ama tanışmak bu posta nasipmiş. Güzel bir 2015 geçirmişsiniz, darısı 2016 başına :)) 2016 sizin yılınız olsun, TOEFL'da bildikleriniz çıksın, attıklarınız tutsun :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, Hoşgeldiniz. Dualarınıza âmin diyorum. Cok teşekkür ederim.

      Sil
  9. En güzeli bebiş olmuş sanırım :) İsteklerinize ulaştığınız bir yıl olması dileğiyle :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olmaz mi Hayatım en güzel 3 şeyi coçuklar gerisi aslında onlarla güzelleşen Şeyler

      Sil
  10. İnşallah bütün dilekleriniz hayırlısıyla gerçekleşir :) 2016 umarım benim içinde çok iyi geçer :)

    YanıtlaSil
  11. Hiç planlı programlı bir insan değilimdir. Uzun vadeli planlarım olmaz yani. Gün içinde ne yapacağımı düşünürüm sadece. Bunların da bazılarını yapamam. Ya tembellikten vazgeçerim ya da vakit kalmaz. :)

    Bir yıl içinde okuduğun kitap sayısına baktım da; 3 çocuklu kardeşimiz bu kadar kitap okumuş, acaba ben o kadar okumuş muyumdur diye düşündüm bir an. :) Okuduğum kitaplar genelde ansiklopedi gibi cildli kitaplar olduğundan benim okuma hızımla yavaş ilerliyor tabi. Bazen anlamayıp bir kaç kere aynı satırları okumayı da saymazsak...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O ciltli Kitapların bir tanesi yeter hele de özümseyerek okuyabılıyorsanız... Daha ne olsun. Bu sene ben de Arap Gözüyle Osmanlı serisine başladım. 9 kitaptan oluşuyor. Yılın ilk ayları yakın tarih okuyacağım inş. Bu sekılde belli bir konuda derinleşmek istiyorum. Karışık her telden ne bulursam okuduğumda Kalıcı olmuyor.

      Sil
  12. İnaşallah amaçlarınız gerçekleşir :)

    YanıtlaSil
  13. Bereketli seneleriniz olsun inşallah.

    YanıtlaSil
  14. Maşallah :) hedeflediklerinizi başarırsınız inşallah. Ben ingilizce biliyorsunuzdur sanıyordum. Yurt dışında ingilizce bilmeden zor olmuyormu?? Benimde silim yok ama eşimin var. Yurt dışı düşünüyoruz ama bu dil bilmeme durumu beni korkutuyor açıkçası. Zor olmuyormu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim inş. Orman ingilizcem var şuan ;) onu da abu dhabide keşfettim ;) ben almanyaya yeni taşındım. Önceden Almanca öğrenmiştim de burdaki üniversiteler Almanca dışında İngilizce ve extra başka bir dil daha istiyorlar. İngilizce sınavını yapabilirsem hemen ardından Latince yapmam gerekir ki yüksek lisansa devam edebilirim. Bu ülkede cok kalmayacağım için elimi çabuk turmam gerekiyor.
      Dil olmadan yurtdısı zor da gideceğiniz ülkeye göre dehişiyor bazı ülke ya da sehirlerde öyle cok Türk okuyor ki Almanca konuşacak Fırsatlar bulmak için extra uğraşmak zorunda kalabilirsiniz. Hayırlısı olsun sizin için de

      Sil
  15. İnşallah hayırlısıyla bütün istekleriniz gerçekleşir :)))

    YanıtlaSil
  16. 3 çocukla neyi ne kadar yapabiliyorsan, o kadar harikadır. :)

    Ciddi isteklerin var. Dilerim başarırsın. Ayakta alkışlarım valla. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de okul işini Bayağı ciddi buldum yapabilir miyim bilmem ama hedeflerde önüme koymaya değer dedim belki beni motive eder hedefler listesinde olması;)

      Sil
  17. Çok güzel ve olumlu hedefleriniz var umarım hepsi planladığınız gibi olur.
    Allah hepimize ona daha yakın olma fırsatı versin inşallah...

    YanıtlaSil
  18. Kimmiş bu arkadaş amma da çok gezmiş dedim kendimce bloğu görünce. İlk fırsatta diğer yazıları da okuyp sizi daha yakından tanımak istiyorum. 2016 hayırlara vesile olsun. 3 çocuğunuza sevgi ve muhabbetle büyütmemiz dileğiyle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkur ederım. Allah razı olsun. Allahın arzı genıs bız de gezmeyı sevınce unutmamak ıcın de yazmaya çalışıyorum gezdıkleırmızı.

      Sil
  19. Her şey gönlünüze göre olsun. Yazılarınızı yakından takip edeceğim inşallah.

    YanıtlaSil
  20. Blogunuzu yeni keşfettim. Bundan sonra sizi takipteyim çünkü ilgimi çeken çok güzel paylaşımlarınız var. Amaçlarınızı gerçekleştirmenizi diliyorum. Hedeflerinizi belirlemeniz de güzel bir adım aslında ;) Sevgiler...Meltem neselisusevim.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkurler, yıl bıtmek uzere ve ben hedefledıkleırımı yapamadım kı baska surprızlr gırdı hayatımıza ;) kısmet belkı burda yazdıklaırmı baska bır zaman gerceklestırebılırım

      Sil
  21. Allah gönlünüze göre versin çok amin.

    YanıtlaSil
  22. Ne güzel, ne kadar farklı bir hakkımda yazısı. Böylesini ilk kez görüyorum. Çok etkilendim. Doğru besmele ile başlamak lazım her işe. Ve umuyorum 2016'da sizin için hayırlı olan her isteğiniz gerçek olur.
    Sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında bu sayfa altındakı yayınlar benım hakkımda ıpucları olan yayınlar. Sadece bu yayın degıl bır kac yayın var böyle kendımı anlattığım ;) Tesekkür ederım. Hayatımızda herseye besmele ıle başlamak gerek. Istedıklerım bu sene bıraz farklı sekıllerde oldu desem daha ıyı bana hep oyle olur zaten ;;)

      Sil
    2. Nasılsın Denizcim? Nasıl gidiyor sizin taşınma hazırlıkları? Allah yardımcın olsun. İnşallah bi yardımcı göndersin Rabbim. Bu arada niye burdan yazıyorum bilmiyorum :) diğer yazıyı okurken buraya geldim. Ama birşey dikkatimi çekti bu yazında. Ne olursa, nasıl olursa olsun sağlık sıhhatle olsun demişsin. İstediğin şeyler farklı şekillerde olmuş ama Meryem bebek sağlıkla doğmuş mesela,elhamdülillah =)

      Sil

Yorumlariniz icin