24 Aralık 2015 Perşembe

Ben Kimim II (Mim)


Blog dunyasinda donem donem bazı soruları 'Mım' baslıgı ıle cevapladıgımız Postlar dolaşıyor ara sıra ortalıkta. Benı de sevgılı Blogdaslarım Sevdican ve Deneyimli Anne Mımlemısler. Aslında yazacaklar lıstemde bırıkmıs, Taslaklarda bekleyen cok baslık bulunmasına rağmen özellıkle yenı bloggerlara açıldığım bu donemde kendımı tanıtacak bır yazı yazmamın gereklılıgı de kurcalıyordu zıhnımı. Daha önce Burda başkalarına garıp gelebılecek, kabul edılemez bulunabılecek kararlarımdan kabaca bahsetmıstım. Bır de sevdıgım ve sevmedıgım seyler baslıgı ıle bıraz daha ayrıntıya ınıp kendımı tanıtmam ıyı olur dıye duşundum.

Takıntılarım, sevdıklerım ve sevmedıklerım:...

  • Okumayı severım ama daldan dala atlamadan. Mesela kıtap okuyorsam o yazarın hangı donem, nasıl bır edebı yaklaşım ıcınde, bılındıgı kadarıyla hassasıyetlerı ve yasam seklı gıbı kıtabın yazım surecıne etkı etmıs bır cok seyı bılmek ısterım. Bır felslefe kıtabı ya da anlamlı sozlerı ıceren bırsey okuyorsam o dusunurun ön kabullerını bılmem gerekır.- Nerden gelmıs bu fıkre, acaba nelerı degsımez kabul etmıs? gıbı seyler dolanır kafamda. Bu yüzden kıtaptan kıtaba atlamak dünyadan dünyaya atlamak gıbı cok yorar benı. Sadece kıtap ıcın degıl bu yaklaşımım hayatın her adımında boyleyım.

  • TV yi sevmem:  Resıt olduğumdan ve aılemın yanından ayrıldığımdan berı yasadıgım hıc bır evde TV olmadı, ihtıyac da duymadım. İnsan zıhnının en pasıf olduğu An görsel yayınları seyrettıgı zamanmış. Bır cocugun Tv den egıtıcı yayın seyretse bıle beyın kapasıtesını kullanmıyor demektır. Ogrenıyorsa bıle pasıf ogrenmedır ve İstenen sey aktıf öğrenme surecıdır. Yanı ses, goruntu, hersey hazır gelır Tv den, bu yüzden haberı bıle radyodan dinlemek en azından dınledıgımız seyın gorselını beynın kendısı kurgulayacağından ve beynınızı aktıf olarak kullanıyor oluşunuzdan dolayı cok daha ıyıdır. Ayrıca gunumuz çocukları hazır olmadıkları donemde TV den cınsellık ve sıddetı gunduz vaktı de olsa açtığınız yayın harıka bıle olsa en azından reklamlardan goruyorlar yasına uygun olmayan seylerı.. Son olarak da gunumuzde Internet varken TV öyle hantal, öyle saçma bır alet halıne geldı kı sanıyorum kı bır sonrakı nesıl TV yı hayatlarından cıkarmıs olacaktır. Internette de ıstedıgım herseyı ıstedıgım zaman seyredebılıyorken neden TV basında başkalarının belırledıgı zamanda kendımı bloke edıp reklamları ve ılgılenmedıgım sahnelerı de sabırla bekleyeyim kı... Internette en azından seyredeceklerımıze karsı irade gosterebılmek, kendı hayatımızda kendı secım ve hakımıyetımızı kurabilmek ne güzel... Bunu TV ıle sağlamak cok daha zor.

  •  Ev islerini sevmem: Ben evde oturup yemek yapan kadın modelını bıle gormedım cekırdek aılemde. Yemeklerı babam yapardı, annem calısırdı ;) Ben de bu yüzden olsa gerek evcümen bırı degılımdır. Erkek gıbı buyudugumuz ıcın olsa gerek her türlü ev ıslerıyle ugrasmak, evımı dekore etmek bıle bana zor gelır, uğraşamam, ama başkasında gordugumde begenırım ve hoşuma gıder.

  • Alısverıs yapmak cok zor gelır. Bız kucuklugumuzde gereksız hıcbırseye para odemezdık. markaymış, modaymış, makyajmış.... bedava verseler çöpe atarım. Uzun yıllar aynı kıyafetı gıyerım ve kıyafet almamayı kendı adıma uzun suredır basarmıs durumdayım. Bır yere gıderken 5 dakıkada çocuklarla bırlıkte hazırlanıır ve esımı kapıda yarım saat beklerım ;))) Olabıldıgınce sade ve basıt gıyınırım. Almam da aldırmam da... Kapıtalızm benı sevmez galıba. Bır tek aburcubura karsı irade gösteremiyorum ;( Gecenlerde Yusuf soyle demıstı: -Anneee aburcuburları alıyorsun alıyorsun ama hıc bıze bırakmıyorsun ;)

  • Gezmeyı cok severım, sadece başka memleketler degıl cevredekı tarıhı, kültürel ve anlamlı olan her yerı gezebılırım. Evlenmemden once daha cok gezerdim, Mesela kız basıma atlayıp otobüse Bosnaya ve Prag'a gıtmıstım, Sımdı çocuklarla daha yavaşız ve kafa sayısı arttıkça gezmek daha da pahalı olmaya başladı ama yıne de hıc bır fırsatı kaçırmam. ;)

  • Kendımde en sevmedıgım ozellıgım hıcbır yetenegım olmamasıdır ;( Resım yapamam, Siir yazamam, ınce el becerısı gerektıren seylerı beceremem, ticaret yapamam.. vb... Su ana kadar yaptığım en güzel sey Cocuklar ;) Bır de Maymun ıstahlılıgımı sevmem. Herseyı aynı anda yapmaya calısır ama beceremeyince de moralım bozulur. Bu acıdan bakınca 3 senedır ıyı beceremesem de ıstıkrarlı bır sekılde Blog yazıyor olmam yaptıklarım arasında en uzun soluklu sey.

Kucuk takıntılaırm, asla ya da mutlakalarım yoktur. Sadece hayatımda hakım olan secımlerım vardır ve bu Mımde benım de aklıma gelenler bunlardı.

Ben bunları yazarken yıne ev karman corman olmuş ve daha da kotusu çocuklar dıplomamla oynuyorlardı tabıkı mudahele edıp ellerinden aldım ama Yusufun haklı cevabı karsısında gülsem mı yoksa halıme ağlasam mı bılemedım:

-Ama Anne zaten dıplomanı kullanmıyorsun kı....

Not:  Yazının basındakı gorselı arayıp bulduğum sıtede Su Metin de okumaya değer, Mım Harfının dusunmedıgımız anlamı... tavsıye ederım.

35 yorum:

  1. sevgili deniz ortak yanlarımız olduğu gibi olmayan da var mesela ben evişi ve yemek yapmayı çok severim.sana gıpta ediyorum üç çocukla iyi geziyorsun.ben üç çocukla üst ve tek komşuma bile gitmek istemiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Ben de bloğunuza geldim ne guzel yazıyorsunuz maasallah. Bana cok şey katacak bir blog daha bulduğum için mutluyum. Bizim evde dediğim gibi annem Çalışır babam evde otururdu ozellıkle ben erkek gibi büyütüldük bu yuZden ev isimden yemekten hatta estetikten de pek anlamam :( bu Yüzden galiba evde cocukları tutmak zor gelir dışarıda onlar da ben de rahatlarım ;)

      Sil
    2. hoş geldin kardeşim teveccühün.ayrıca takibe aldığın için onore oldum.ilk ve tek takipçimsin biliyormusun

      Sil
    3. Yazmaya Yeni başladığınız için henüz sizi pek kimse bilmiyordur. Ben de değmesin Yağlı boyadaki yorumunuzdan buldum. Cok güzel yazıyorsunuz devam edin hızla artacaktır okuyucularınız. Ben de ilk fırsatta takip ettiğim bloglar şeklinde bir yazı yazıcam orda sizden de bahsetmeyi planlıyordum.

      Sil
  2. çok eğlenceli bir yazısı olmuş Bende arkadaşlık kurmayı çok zor başaranlardanım. hemen ilk görüşte arkadaşlık kuran kişilere çok imrenirim. Bu arada maymun iştahlılık bende var. Sanırım benzeyen sadece bu iki huyumuz. Diğer türlü yemek yapmayı ve ev dekoru yapmayı çok sever; zira o şekilde yemek yapmak ile uğraşmak bana terapi gibi gelir.

    Bu arada hep dediğim gibi sende kıskandığım en büyük huy ise çocuklar ile her yeri gezmen. Ben senin kadar cesaretli ve enerjik olamıyorum maalesef.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yemek yapmak bırsey Üretmek insanların karnını doyurmak temizlik ise ibadettendir hizmetdir. KEske ben de sevsem bunları.
      Ben de galiba enerjimi doğru bolusturemıyorum.

      Sevgiler

      Sil
  3. Kitap konusunda eskiden ben de bir kitap alır elime bitene kadar onu okurdum ama şimdi öyle değilim. 3-5 kitabı aynı anda okuyorum. Genelde aynı tür (islami) kitapları okuduğum için sorun olmuyor. Fakat birisine naklederken şu kitapta mı yoksa diğerinde mi okuduğumu karıştırıyorum bazen. :) Zaten bu balık hafızamdan dolayı ayrı bir not defteri niteliğinde blog açtım.

    Ev işlerini kimse sevmiyor ama yapmak zorundayız. Kendi yemeklerimi seviyorum. Dışarıda pek yemek yiyemiyorum. O sebepten benimle gezmek kabus oluyor. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet ben de yapıyorum . Mecburen. Kitap okurken iste akılda kalıcılığı onemlı. Ben de Karışık okurken Aklımda uzun süre kalmıyor anektodlar

      Sil
  4. Şimdi okudum yazınızı, televizyon konusunda aynı düşünüyoruz. Benim de buna benzer bir yazım vardı Ben Kimim? başlıklı. Alışveriş konusunda da benziyoruz ayrıca :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aaa başlıklarımız da ayni olmuş o halde. Demek benzer düşünüyoruz ;) hemen arşivlerinizden arıyim ;) aslında bu yazıları sabit bir yere tutturmak Lazım ;)

      Sil
    2. Oyun oynuyoruz:Kimim Ben? Başlık buymuş, uzun zaman geçince Ben Kimim? diye hatırlamışım :)

      Sil
    3. Buldum. Ben de sizi daha iyi tanımış oldum. Teşekkür ederim

      Sil
  5. Ev işlerinden ben de muzdaribim hiç sevmiyorum yapmayı. Ama yeme-içme, gezme-tozma dersen alasını yaparım:) benim yeteneğim var ama kullanmaya kullanmaya koreldim maalesef! Yoksa resim yapmayi cok severim okuldayken de surekli odul alirdim ama sonra biraktim. :( Mimi yaptigin icin de cok tesekkur ederim. Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel birşeye yeteneğiniz olması Keske devam edenilseydiniz resme. Zaten ınsanın kendini mutlu edecek bir yeteneğini keşfetmesi her zaman kolay olmuyorken hele de bulduysak o uğraşıyı hiç bırakmak zorunda kalmasak keske

      Sil
  6. Ev işlerini sevmeyen bir kadın gördüğüme acayip mutlu oldum. Ben de elimden geldiğince yaparım tabii sizin gibi; ama sevmek, ilgi duymak bambaşka bir şey. Ev işi yaparken hep zamanımın boşa geçiyor olduğu hissiyle dolarım maalesef. Tabii öteki zamanlarda atomu parçalamıyorum :) Beyinsel işlerle meşgul olmak hep daha cazip geliyor... Okumak, yazmak, arada film seyretmek ya da sadece düşünmek... Elbette bunlar çoğu insana tembellik gibi görünecektir. Oysa değil. Beynin yorgunluğu kimi zaman vücudun yorgunluğundan daha ağır oluyor. Elinize sağlık güzel bir mim olmuş. Böylelikle size dair birkaç şey daha öğrenmiş olduk :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ev işi nankördür yaparsın 2 sonra tekrar kirlenir ya hele de ben bir Odayı toplarken coçuklar es zamanlı dıger Odayı kirletiyorsa is hiç bitmiyor. Bir zaman sonra ev robotu gibi hissediyorum kendimi :(

      Sil
  7. Söylemeyi unuttum, çocuklarınızı iyi insanlar olarak yetiştirmenizden daha önemli bir yetenek yok bence. Annelik yeteneği.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim ins Dediğiniz gibi iyi insanlar olurlar. Annelik ayrı bir iş gerçekten.

      Sil
  8. Ah şu maymun iştahlılık yok mu... Her şeyi yaparım deyip atlıyorum, sonra yapamayınca sinir krizlerine sokuyor beni... Alışveriş yapmamana gelecek olursak, gerçekten bu bir yetenek. Bende fazla alışveriş yapmam ama uzun süre kıyafet almadan duracağımı düşünemedim bir an ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maymun iştahlı olmasak belki belli bir alana yoğunlaşıp başarılı olabileceğiz kimbilir....
      Çocukluğumdan beri textil Sektöründe annemin yanında Kısmen çalıştık. Indirimler, markalar moda hepsi bize daha cok elbise aldırmak ve olabildiğince cok para ödetmek için işleyen bir sistem. Insan içinde görünce bir de ilgisi de yoksa almamak zor olmuyor.

      Sil
  9. Merhabalar.

    Bizleri yaratan ve bunca nimetleri de bizler için halk eden alemlerin Rabb'i, Allah'a sonsuz hamd ve senalar olsun. Cenab-ı Hakk bizleri, kendine layıkıyla kul olan kullarının zümresine ilhak buyursun inşAllah.

    Bir elin parmakları gibiyiz. Hiç birimiz, hiç birimize benzemeyiz. Ufak tefek davranış farklılıklarımız, bizim insan olmamız noktasında teferruat olmaktan öteye gidemez.

    Güzel bir mim yazısıydı. Kaleminize ve yüreğinize sağlık ve mutluluklar dilerim.
    Selam ve dualarımla birlikte en Güzel'e emanet olun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Âmin inş. Teşekkür ederim güzel yorumunuz inş.

      Sil
  10. Kendınızden harıka bahsetmıssınz :) ıcım kaynadı :))

    YanıtlaSil
  11. Zaman ve mekan gerek insan kendini bulması tanıması ve buyum demek ki demesi için..belki vakit az geliyor bazen belki işler gereğinden önem taşıyor bizim için..Allah her kuluna mutlaka bir yetenek vermiştir..mutlaka vardır kimsede olmayan bir meziyetin bir maharetin ..olmasa da ki imkansız annesin sen..ana olma yolundasın..yarını yetiştiren ümmete katkıda bulunansın..az mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısın belkı de bunun için Zaman'ım olmadı. Bu Yüzden cocuklarımı seviyorum ve yalnızlığıma rağmen ardarda doğurdum ya baktım bir insan yetiştirmek ne önemli bir iş ve ne guzel bir iş .... Baktım şimdiye kadar yaptıklarım içinde en haz veren en hayırlı en Kalıcı olanı bu, annelikte devam ediyorum. Ini dinine hayırlı evlatlar olurlar

      Sil
    2. Hiç bir şey elimden gelmiyor,başkaları yapıyor ben yapamıyorum demek belki de şeytan tuzağıdır..evet sen çocuk büyüttüğün için yeteneklerini keşfetme lüksüne şimdilik sahip olmayabilirsin,birilerinde gördüklerin seni mutlu edebilir gıpta edebilirsin hatta kıskanadabilirsin ama hani derler ya,bazı insanların hayatlarına özenerek bakıyoruz doğru ama şunu unutuyoruz: belki de bizim yaşadığımız hayata da onlar özeniyordur..hayırlı cumalar.

      Sil
  12. Ay geçmiş geldim dimi, ,özür özür. .Teşekkür ederim mimi yaptığın icin.Sen daha önce de bir tanıtım yazısı yazmıştın. .alışveriş yapmayı seviyorum,ıvır zıvır almayı sevmem ben de. .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldin :) senin mim i yapmasam olmazdı ben de bu sekılde yapıyım dedim. Biz erkek gibi büyüdük belki ondan AVM'lere girince bile içim sıkılıyor.

      Sil
  13. ha haaa sen ev işi yapma hep gez hep gez yaa gezentiiii kıpırdaaak :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Coçuklar büyüsün ev işlerini onlara bölüştürücem. Yol öyle erkeklerin ev işi yapmadığı dönem geçti bir kaç sene sonra rahat edicem ins ;)

      Sil
  14. Hep kendin yemişsin aburcuburları �� çok güzel ifade etmişsin kendini.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkurler, aburcuburlar benımdır ;) çocukların en buyuk rakibiyim

      Sil
  15. Çok samimi, çok içten. Bazı ortak yanlarımızı görüünce ohh dedim. İnsan sanırım bir şeylerde yalnız kalmak istemiyor :) Ben de kitapları aynı şekilde okuyorum. O nedenle yeni bir yazara başlamak benim için hep vakit alıyor. Önce hayatını, yaşadıklarını araştırıyorum.
    Ev işlerine de bakışımız aynı :) Bizde eşimle birlikte yapıyoruz her şeyi. Adı üstünde ''ev işi'' neden kadınların üzerine yapıştırılıyor bu görev ki..
    Yeteneksizim demişsiniz. Ne güzel evlatlarınız var. Kitap okuyup araştırıyorsunuz anladığım kadarıyla.. Bundan ala yetenek mi olur. Onları doğru - bilinçli yetiştirerek verilebilecek en güzel eseri vermiş olacaksınız :)
    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkürler, ortak taraflarımız bızlerı daha da yakınlaştırmıyor mu zaten ;) Ben de çocuklarıma ayırdığım zamanı gereksız olarak gormuyorum tek tesellım çocuklar zaten.tesekkkur ederım

      Sil

Yorumlariniz icin