27 Ekim 2015 Salı

Mısır tarlasında Labirent. (MaisLabyrinth)

Babamız hacdan dondukten sonra hafta sonu cocuklarla bırlıkte vakıt gecırmek ıcın guzel bır aktıvıte dusnuyordum. Tasınma surecıyle baslayan kosusturmamız babamız Hacca gıdınce daha da arttı bılıyordum kı evde kalsak acılmamıs kutuları acalım, eksikleri yapalım derken bir haftasonumuz da gecicekti. Evde hepbirlikte iş yapmak da cok guzel ama arada sırada ailece dısarda vakıt gecırmek gerek.


Buraya geldıgımden beri aklıma yazıp gıtmek ıstedıgım yerlerden bırıydı Mısır tarlasında yapılan Labirent. Hava biraz soguktu ama eglencelıydı. Labırent Walt Disney temalı ıdı. Labırentın seklı Mıkı Mause seklınde ve ıcınde Walt Disney hakkında kucuk sorularla mınıklerın merakını canlı tutuyordu. Cızgıfılm kahramanlarını buldukca elımızdekı kagıtlarda var mı yok mu dıye ararken cocuklar eglendıler.  

Labirentin ortasına dıktıklerı merdıvenle hem Frankfurt sehır manzarasını seyredebılıyor hem de Mısır tarlasındakı cıkıs noktalarını gozunuze kestırebılıyorsunuz ;)

Bir de Labırentın en eglencelı tarafı telefonlardakı CPS ile bulundugumuz yerı gorebılıyor ve labırent ıcınde nereye gıtmemnız gerektıgını bulmaya calısıyorduk. Ozellıkle Yusuf Telefondakı konumumuzun degısımınden tarladakı labırent resmınde nerde oldugumuza bakıp durdu.

Tarlada buldugumuz ve Kopardıgımız Mısırlar da cabası oldu ;) Bazıları cig cig o mısırları yıyordu ya oysa pisirsek yenmezdı o mısırlar....












Labırentten cıkınca kapıda hazırlanmıs oyun alnlarında ve cıftlık hayvanlarıyla oyalandık. Kecileri yemledık, Samanlardan yapılmıs kucuk bır oyun yerınde cocuklar bırbırlerıne Saman atmak suretıyle eglendıler. Kum havuzu kabak oyma gıbı yerlere de cok fazla dalmadan ayrıldık cunku hava oyle sogumustu kı bız de toparlanıp eve gıttık.

Tarladan, Labırentten ve cevresınde Samandan yapılmıs eglencelı oyun alanından ayrılırken dusundum kı ne kadar da yapımı kolay bır sey Mısır tarlalarının arasına Labırent yapıp bunu cocukların kullanımına acmak dıye dusundum. Samanları dız bellı buyukluklerde yanyana cocuklar da ıclerıne gırıp bırbırlerıne saman atarak oynasınlar...Kar topu var da Saman topu neden olmasın. Aslında bızım ne cok tarlalarımız ne cok samanlıklarımız var ;))) Biz sehirliler icin cok guzel bır fıkır boyle bır oyun yerını halka acmak...














6 yorum:

  1. Küçük kepçeye bayıldım oğlum görmesin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benimkiler de onun için kavga ettiler zaten :) sonra keçinin biri kafesinden kaçınca coçuklar onu kovalayıp yaprak yedirmek için bıraktılar kepçeyi.

      Sil
  2. Ümmü Fatıma27 Ekim 2015 21:32

    Maşallah çok güzel bir aktivite olmuş..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah daha güzellerini nasip eder ins size. Aslında Türkiye'de tarlaların olduğu yerlerde yapılabilir zor bir şey değil çocukları düşünsek aslında Coğrafi olarak Türkiye cennet. Zamanla orda Hersey buradakinden daha güzel olacak inş.

      Sil
    2. Allah razı olsun iyi Düşüncelerin için ama Türkiye'de insanlar apartmanda yaşama sevdasına tarımı terk edip tarım arazilerini bitiriyor:(( Yaşadığım Şehirde bahçeli düzgün kiralık ev bulamıyorum:( ev yaptırmaya karar verdik. İnşallah ilerde tekrar geri dönüş olur.

      Sil
    3. biz de bahcelı bır yer olsun sevdasına sehır dışına tasındık esım her gun sehre gıdıp geliyor. sehır ıcınde bahcelı duzgun ev bulmak her yerde zor olsa gerek malum sehırlesme ve nüfusun kalabalıklıgı apartmanları daha cazıp kılıyor ;(

      Sil

Yorumlariniz icin