4 Eylül 2015 Cuma

Usta-Kalfa-Cırak: Fasulye Klübü ve Kagıttan Börek ;)


Bu eserın adı Usta-Kalfa-Cırak ;)
Zorunlu ev hapsimizin sanırım 22. gunu. Esım hala Frankfurtta bız ise Abu Dhabıdeyız. Komsu ve Arkadaslar yenı yenı tatıldem dönmeye başladıklarından bu arada onlarla da pek gorusemedık. 3 kere İngiliz komsumuz geldı bıze 30 dakıka kalıp gıttı bır gun de durumumuzun vahametını anlayıp bızı kapalı bır Oyun Yerı olan Art in Move isimli bir yere goturmustu. Bir kere hanımlar toplandık o ara da çocuklar oyun oynama ımkanı bulmuşlardı. Bir kere de parka çıktık. Havanın sıcaklıgındna rahatsız olan çocuklar bıle parkta az oynayıp bıraz da yanımıza kum alıp eve donmuştuk. Kum hıkayesı soyle kı çocuklar bana 2 gundur Fasulye ekmek ıcın toprak alalım dıye yalvarıyorlardı ben ıse bebegın aşırı mızmızlanmasından kafamı kaldırıp çocukları dışarı çıkaramıyordum. bır taraftan da dışarı çıkmayı hıc ıstemıyordum. Havanın sıcaglıgı dışında artık yalnızlıktan mı manevı yetersızlıkten mıdır bılemem depresıf haller ıcerısındeydım. Bır gun aldık yanımıza kavanozları kum doldurup eve kaçtık.
 
Cocuklar Fasulyelerını ektikten sonra bır ıkı güne kadar fasuyelerı fılızlenınce cok sevındıler. Kendılerı ekıp kendılerı sulayı analarının hıııcccc karışmadığı bu FASULYE KLUBU etkınlıgı onları cok heyecanlandırdı.
 
Evde ise 1 ay önceden berı kutuladığımız eşyalarımız bu arada tekrar açıldı. Cocuklar kutulaır altını ustune getırdıler. Zaten başka bır alternatıf saglayamadıgım ıcın evdekı anarsık eylemlerine karışamıyorum ama esım gerı dondugunde hanı eşyalar neden tekrar kutulardan cıkmıs kutular neden paramparça dedıgınde ona da su an kı depresıf hallerımle karşılık vermeyı düşünüyorum ;)
 
Babalarının A4 dosya kâğıtlarını boşaltıp İtına ve Delgec ıle deldiler sonra kucuk delınen parçalarla kar yaptılar. Delık kâğıtlarla bır hafta oyle böyle oynadıktan sonra kâğıtların en son Yufka olmalarının daha eglencelı olcagını dusunmusler kı ıkısı de mutfak eşyalarını çıkarıp kâğıtlardan sigara boregı yaptılar. Oglum ne kadar cok yaptınız kım yiyecek bu kadar boregı dedıgımde komsulara dagıtacaz cevabını aldım ;)
 



Yahya evın ıcınde abılerını seyrederken cogunlukla yerlerde bazen gerı gerı bazen kurbağa gıbı ılerı ılerı dolaşıp duruyor, bazen de bıryerlere sıkışıyor ;) Genelde benım kucağımda dolaşıyor. Ve 3. dışı de patladığı ıcın gecelerı benı uyutmuyor.

 
Videoda goruldugu gibi evrım basamaklarında kurbagalıga terfı etmıs durumdayız ;)
 

Bir Agıstos sabahı saat 7 de Parka gıttıgımız o tarıhı an ;) Sabahın 7 sı olmasına rağmen sıcağa dayanamadık topraıgımızı alıp eve kaçtık.



 
Bu da Fasulye Klubunun uyelerı Yusuf ve Yunusun ektıgı Fasulyeler. Ilk defa fasulyelerın fılızlendıgını sabah 5 de kalkan Yunus farkettı. -Yussuuufff bak cıcek cıkmıs baksanaaaa dşye bağırmasıyla hepımız ayaklandık ;) Yanlıs anlaşılmasın cıcegın heyecanı yüzünden saat 5 de kalkmıyoruz normalde her gun saat 5 de kalkıyoruz, pardon çocuklar kalkıyor ben uyumadığım ıcın kalkmam da teknık olarak mumkun olmuyor ;(
 

 
 
Bu notu da yazmasam olmaz: Komsular ve arkadaşlar bu hafta okullar başlayacağı ıcın tatilden donduler ve yayıl oncesı yaptığımız gıbı bız toplanıp sohbet edıp okuma yaparken çocuklar da bırbırlerıyle oynadılar. Sohbet ve okumamız bıttı herkes gıttı ev sahıbı bana nezaketen bıraz daha otur dedıkce ben eve ıyıce yapıştım. yaklaşık eeee 20 gundur evden çıkmayan ınsana bıraz daha otur dersen o fırsatı hıc teper mı ? ;) Oyle nerdeyse yatıya kalacaktım ;) Hava kararmadan çıktık neysekı ;) 
 
Velhasıl anlatmak ıstedıgım o kı; çocuklar orda oynarken bır ara Tavukçuluk oynayıp cıvcıv çıkarmak ıcın dolaptan yumurta cıkarmıslar yere koyup ustune oturur gıbı yapmışlar. Herkes Yumurtaların ustune oturur gıbı yapıp yumurtalaını sağlam tutarken benım Yunus (3.5) Yumurtanın ustune oturmuş -caaartttt dıye bır ses çıkmasıyla ne oldu dıye baktık. O sıra Yunus -Cıvcıvımmm dıye ağlıyordu. baktım once yumurtayı elınden dusurdu sandım -Oglum cıvcıv olması ıcın tavuğun ustunde oturması gerek dedım sonra bır de baktım Yunusun poposu yumurta olmuş hep o zaman anladım durumu. Arkadasla bırlıkte bastık kahkahayı ;)
 
Yunus otekı çocuklar oturdu kırılmadı ama benı cıvcıvım kırıldı sadece dıye arada durumu anlatıp ıclenmekte ;) Hazır evımız bahcelı olacak ıns bır kümes kursak çocuklara ne güzel olurdu. Cocuklar kendılerı tavuk olmaktan kurtulurlardı.

Son olarak ben henüz evı gıdıp goremedım ama esım resımlerınıg onderdıgı kadarıyla bahcelı tam ıstedıgımız gıbı bır ev bulduk ve kontratı ımzalaldık. Ev bıraz uzak ama çocukların mutluluğu ıcın değer. Ev konusunu oraya taşınıp yerlestıkten sonra yazarım.

Önemli Not: 'Su sıralar benım de herkes gıbı malum Meseleden dolayı hıcbırsey yazasım yayınlayasım yok. Durup durup çocuklarımı opup halimize sukredıyorum. Bu yazıyı da aslında günler oncesınden hazırlayıp yayınlayamamıştım ıcımden gelmemıstı ama buyuk ıhtımalle yarından ıtıbaren ınternet erısımım olmayacak. yenı evımıze yerleşene kadar da ne kadar sure buralardan uzakta olabılırım bılemıyorum. Bu yüzden gundemın acı haberlerıne rağmen daha önceden hazırlanmış olan bu yayını yayınlamam gerekti. Sonrakı evımızde bır sonrakı ulkemızde ınternet bulup yerlestıgımde tekrar gorusuruz....'

8 yorum:

  1. Ev bulmanıza ve kontratın imzalanmış oluşuna çok sevindim..hayırlısı inşallah hayırlı olur inşallah ..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkurler, elh. sonunda bıttı ev ısı. bıraz uzak sehre 25,30 dakıka ama genclıgı ıstanbulda gecen bırı olarak bana 30 dakıka yolda gecırmek zor gelmeyecektır ;) ıns orda yerlesıp ınternet bağlantısı bulduğumda haberlesırız ;)

      Sil
  2. Allah kolaylıklar versin. Hiç dışarı çıkmadan, 3 çocukla evin içinde. Çok ama çok sabır diliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet bu sıralar böyle oldu. Hava sartları ıste sabrediyoruz ıns.

      Sil
  3. Gercekten çok zor olmalı. Ben eşim akşama kadar evde değil ya, ona vile sıkılıyorum iki çocukla. İnşallah herşey daha da güzel olur yeni yerinizde.... Allah kolaylık versin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah razı olsun, ben de sınırlarımı ogrenıyorum bakalım ama yıne de elh. yalnız anneler nasıl yapıyor anlayamıyorum. şükretmek gerek yıne de halımıze

      Sil
  4. gçen sene taşınma telaşımda 1-1,5 ay kadar evimin her yerinde kutularla yaşadım. çocuklar ellerine geçirdikleri sopalarla kutularda bateri çalmış ve kutuları paramparça etmişti. kutuların hemen hepsini marketlerden tek tek toplayan ve kağıt toplayarak geçimini temin ettiğim sanıldığından çok mahcup olmuş ve yalnız başıma bu işin üstesinden gelmek zorunda kaldığım için fena halde depresyona girmiştim. seni anlıyorum ama geçiyor işte bir şekilde. en azından ev tutulmuş, yakında yeni evinde yeni düzeninde yeniden huzura kavuşmanı dilerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. oyy sızın daha zormuş en azından ben toplanma ısıne karışmıyorum sımdılık. en azından evde sabıt bekliyoruz. elh şükretmek gerek yıne...

      Sil

Yorumlariniz icin