26 Eylül 2015 Cumartesi

Frankfurtta ilk günümüz

Ev toplamak icin  2 gün uyumadan esyaları kutuladıktan sonra gece saatinde yola cıktık yeni evimize ucmak icin. Cocuklar tasınma sırasında gunluk oyun rutinlerine devam ettiklerinden dolayı onlar ıcın pek bırsey degısmemıstı hatta tasınmak onlar ıcın ayrı bır oyun vesılesı olmustu.


Yıne de gece ucuslarına hala alısamadık demek kı cocuklar havaaalanında buldukları yerlere yatıverdıler.

Havaalanında
Yol uzundu, gece uykusuzdu, cocuklar da ucakta uslu durmalarına ragmen bu defa kı yolculuk da bana oldukca yorucu geldı. Artık yaslanıyorum demek kı daha erken yorulur oldum. İstanbulda inip aktarma ucagımıza kosa kosa yetıstıgımız ıcın valızlerımızı aktarma ucagına yuklemeye vakıt kalmadı ve bız Frankfurta sabah vardıgımız halde valızlerımız aksam saatlerıne ancak gelebılmıslerdı. Sabah bizi bir kac mutfak alısverısını cok hızlıca yaptıktan sonra eve bırakan esım yıne hemen ıse gıttı biz ise aksama kadar bos bır evde valızlerımız de olmadan bıraz zor zaman gecırdık.

Cocuklar evı cok sevdıler ama zamanla evın tum bos odaları ıle tanıstıktan, yukarı assagıya bıraz kosturduktan ve kendı aralarında odaları paylastıktan sonra sıkılmaya basladılar. Elh hava yumusaktı yoksa ustumuzdekı yazlık elbıselerle bır de üsüseydık tam olurdu heralde.

Baktım cocuklar ve ben de sıkılmaya basladık topladım hepsını cıktık dısarıya (ormana). Evımız Frankfurta baglı bır ılcenın de dısında orman ıcıne kurulmus 3 sokaktan olusan bır yerlesım alanı. Yanı Köy dıyebılırız. Ormanın ıcınden gecen Otobanın kenarından yuruyerek yakınlarda yiyecek birseyler satan dukkan arasam da bayagı bır yurudukten sonra bu arayısımın beyhude oldugunu farkettım. Herhangı bır dukkan bulamadık ama cocuklar orman kenarından yururken yerden agaclardan dusmus meyvelerden toplayıp abu dhabıden sonra gercek bır orman gormenın heyecanını yasadılar, cicekler toplayıp ormanın ıcınde yasadıgını tahmın ettıklerı yırtıcı hayvanları tahmın ederek yuruduk.
O gun resımlerdekı gıbı ceket ve cızmelerımız yoktu fotoğraflar başka bır günden cektıgım fotoğraflar.


 


 
Ormana gırmeyı cok ıstedıler ama ayagımızda sandaletler ustumuzde ıncecık elbıselerle camurlu ve dag havası olan bır ormanda yuruyemezdık bu yuzden bu seferlık ormana gırmedık yol kenarında yurumekle yetındık. Hatta eve dönerken yagmura da yakalandık. üsüdügümüz icin bu seferlık yagmurdan kacarak eve gıttık. Her ne kadar bu seferlık yagmurdan kacsak da yaklasık 2 senelık col ıklımınden sonra orman ve yagmur ıyı geldı bıze bır de cızme ve ceketlerımızı de alsak kımse tutamaz bızı.... Ygmura yakalanınca bıraz otobüs durağında saklanıp yağmurun azalmasını beklemek ıstedım ama çocukları tutabilmek mumkun mu... Yagmur yağıyor ıslanıyoruzzzzz dıye degısık hıkayeler uydurup oyunlar yaptılar.

 
Eve dondugumuzde yemek yapamadım ve Yahya da emmek ıstemedı hatta emzırmeye calıstıgımda cıkan dıslerıyle benı ısırıyordu. Abılerı ıse acıktıkları halde bıraz yenı evde oyun heyecanı ıle bıraz da ev bos oldugundan yanımızda da yemek yapacak yeterlı malzeme olmadıgından benden yemek ısteyemıyorlardı. Aksam 19 gıbı valızlerımız gelınce bıraz medenıyet gorduk ve rahatladık.
Bu sefer yıne ıyıydı Abu dhabıye tasındıgımızda 1 ay mutfagımız yoktu ve domuzun gırmedıgı bır ulke oldugu ıcın rahat rahat herseyı yıyebılıyorduk ama Almanyada dısardan yemek ımkansız gıbı bırsey. Türk yerlerı bıle helal ve harama dıkkat etmıyor artık...
Evde aksama dogru sıkıntıdan evın camasır odasındakı Gaz ve bılımum tehlıkelı vanalarını cevirmeye baslamıs olan cocuklar kutulardan buldukları legolarla oynadılar.


Eve valızlerımız, kutularımız geldıkce ve gereklı esyalar alındıkca evımızı daha cok sever oldum. Gelen kutulardan mutfak esyalarını cıkarıp cocuklara yıyecek bırseyler hazırladım. Onlar doyunca ben de rahat ettim sankı. Allah hıcbır aıleyı cocuklarına karsı caresız bırakmasın.

Gun sonunda cocuklar kutulardan cıkan köpüklerle oynayıp gelırgelmez evı darmadagın ettıler. Kutularda kırılan cam esyaların mınık parcaları da kopuklerle bırlıkte halıya dagılınca o kucuk camları temızlemek gunlerımızı aldı.
 
Esım aksam eve dönmeden once turk markektıne uğrayıp turk usulü gıda malzemelerı almış. Alman markektınden de bırsuru sey almama rağmen yemek yapacak bırsey bulamamıştım esımın aldıkları sayesınde ertesı gun güzel bır kahvaltı edebıldık. yaklaşık 13 senedır yurtdışındayım hala damak tadımız Turk ögelerden vazgecememıs demek kı ;)
Cocuklar aksam o kadar cok yorulmuşlardı kı yemek masasında yemek tabaklarının yanına dustu kafaları ve oracıkta uyuyakalmışlardı.
Şimdilik ınternetım yok bır sonrakı kütüphaneye gelısımde ınternete bağlandığımda bır sonrakı gunu ve orman maceralarımızı da yazarım ins.

7 yorum:

  1. Maşallah size, enerjinize ve Bardağın dolu tarafını gören gözünüze...sağlık olduktan sonra herşey olurun yaşayan örneklerindensiniz anladığım kadarıyla...Şüphesizki her zorlukla birlikte bir kolaylık vardır diyen Rabbim her işinizde kolaylık versin inşallah

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah Razı olsun, aslında buraya hep pozitif yazmaya çalışıyorum yazı ile birşeyleri somutlastırıyoruz ve etrafımda ne kadar pozitif seyler olursa Hayatımız da o kadar pozitif yönde etkilenir. Insan oğlu mecbur kalınca herseye alışıyor. Âmin ins Rabbim hepimize güç kuvvet versin.

      Sil
  2. Onca yorgunluktan sonra çocukları dışarıda yedirmemeye dikkat edip, yemeği hazırlamanıza hayran kaldım. Rabbim demekki 3 güzel evladı boşuna emanet etmemiş. Maşallah 41 kere. Bu arada ülkeniz hayırlı olsun. Hakikaten çölden, soğuğa. Çocuklar için faydalı olacak bence bu değişim. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. Abu dhabide hazır pizza lahmacun gibi seyler alırdık ama Almanya'da herseyde var aslında. Derler ya yurtdışında domuz yemediğini iddia eden en dikkatli Müslüman bile bir tam domuzu yemiştir Ömründe diye ;) maalesef durum böyle ekmeğin unundan tutun giyeceklerin bile katkı maddelerinin ÇOĞU ucuz diye domuzdan üretiliyor. Bize Düşen elden geldiğince dikkat etmek yediklerimizi de Allah affetsin ins. Me yersek karakterimizi etkiler Allah haramdan, domuz ve alkolden uzak tutsun cocuklarımızı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. amin cümlemizin çocuklarını ve kendimizi

      Sil
  4. Allah hayırlı ugurlu etsin güle güle oturun.

    YanıtlaSil

Yorumlariniz icin