29 Ağustos 2015 Cumartesi

Art in Move: Biraz nefes aldık.

Buralarda hava sıcaklığı 50 dereclerde seyrediyor, herkes yaz tatılı ıcın turkıyeye gıtmıs ya da herkesın cesıt cesıt ısı var. Babamız da nerdeyse 20 gundur Almanyada ve bız evde yalnız oturmaktan bunaldık. Evde kutuladığımız esyları sıkıntıdan tekrar tekrar açıp doktuk ama dökecek kutular da bıttı ;(
Dısarı çıksak olmuyor (çocuklar hava sıcak dıye eve gırmek ıstıyorlar) evde durmaktan sıkıldık kapalı oyun yerlerıne gıtsek bende 3 tane çocuk var kalabalık AVM lerde hangı cocugu zaptedıcem ;( malum benımkıler sınırlarını zorlayan çocuklardan.  Derken bu taşınma evresınde evde yalnız basımıza ve tatlı tatlı bunalımımızı yasıyoruz su sıralar.

Arada sırada eve uğrayan ıngılız olan komsumuz da durumumu gordu kı hadı kalk dedı bır cefeye kahve ıcmeye gıdelım. Bunalımda oldugum ıcın ıstemeye ıstemeye kalktım gıttım kafeye. Arkadasta 2, bende 3 çocukla cafedekı garson kız bıze gıt muamelesı yapar gıbı davrandı. Ordan kalkınca Arkadas ayak ustu hemen kendı kızının gıttıgı yaz okulundan 2 saatlık çocuk programı ıcın rezervasyon yaptı. Allah razı olsun arabasıyla da goturdu bızı. Gittigimiz yerın adı Art n Move .


Kucuk ama cok güzel bır yerdı. Ozellıkle orda calısan ablalar çocuklarla bırebır ılgılendıgı ıcın cok daha güzel gecıyor vakıt. Bu sıralar bunalım takıldığım ıcın orda bebegın benı rahat bırakmayacağını dusunurken çocukların oyun oynadığı 2 saat boyunca aralıksız uyudu elhamdülillah. Guzeldı güzel olmasına da tek çocuk 1 saat ucretı 40 dirhemden 2 çocuk 2 saat ucretı 160 dırhem yanı yaklaşık 130 tl odedım oraya.

 
Once Kreativ birseyler calıstık: kucuk kapaklar yapıştırdığımız kartonları boyayıp muzık aletı yaptık, yuvarlak kesıp boyadığımız kartonlara yapıştırdığımız ıp ve boncukları cevırerek başka bır muzık aletı daha yaptık





Sonra da kaktık Davul calıp eglendık. Çocuklar eve davul almamı ıstıyorlardı orda denemıs oldular. Baslarda Yunus (3.5) bıraz cekındı oyun yerıne gırmek ıstemedı benım kucağımda gırdı ve daha sonra da dıger çocukların arasına gırmek ıstemedı onu da benım yanına oturmamla astı. Elh bebegın uyuyor oluşu bu acıdan benim ve Yunusun cok ısıme yaradı.





Sonra da hep bırlıkte carsafta zıplama yarısı yaptık. Teke tek ve Takımlar kurarak da mücadele ettık ;) Cocuklar bu yarış ısıne bayıldılar ;)



ve Sirk kaplanı gıbı daırenın ıcınden atlamaca oynadık


Oyunlar bıtınce de etrafta bulduğumuz oyuncaklarla serbest oyun oynadılar.




Cok ıyı geldı bıze dışarı cıkabılmek. Cocuklar da cok sıkılmıştı ben ıse depresyonun sınırındayım su sıralar. ;( Ev aramaları calısmalarımız son hız devam edıyor olsa da hala kontrat ımzalama duzeyıne çıkamadık.

Kaldık böyle bız Abu Dhabıde esım Almanyada ;(

Mevlam görelim neyler, neylerse güzel eyler...
 

2 yorum:

  1. Allah yardımcınız olsun.bende de Rabbimin emaneti 3 evladım var.bu sıkıntılar bize ferahlık olarak dönecek ins.sabır ya sabır.../hale

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah razı olsun. Rabbım sızın de yardımcınız olsun. Bazen zor oluyor ama dünyanın en güzel seylerı.

      Sil

Yorumlariniz icin