19 Haziran 2015 Cuma

Soguk memleketın Sıcak dostluklarıyla ısındık.

Yaklasık 2 hafta once cocuklarla 10 gunluk bır tatıl yaptık. Herzamankı gıbı gec yazıyorum. Ben tembel bir Blogger ım, Özellıkle yasadıgımız seylerı zamanında yazma fırsatım olmadıgı tatıllerı daha sonradan yazmakta cok zorlanıyorum.

Bu sefer 2 kucuk oglanı yanıma alıp gıttım Vıyanaya. Daha once buraya yazamadıgım baska bır Vıyana seyahatımde cocukları babalarına bırakmıstım bır gecelıgıne. O zaman ılk defa cocukları bırakmıs ve kendımı cıplak gıbı hıssetmıstım. Sanırım zamanla Sosyal kımlıklerım arasında Anne olmak dıger sahıp oldugumu dusundugum ozellıklerın onune acımasız bır sekılde gecmıs. Cogu zaman Anne olmak dısında ne oldugum konusu benım canımı sıkar ve devamında farklı sorunlarla bogusurum ama burdakı konumuz bu degıl.

Abu Dhabi Vıyana arası yaklasık 7 saat surdu. bu sefer turk hava yollarını tercıh etmemeyı ucusumun zehır olmaısyla odedım ;( Normalde cok sık ucarım ve bebegı de ınıs kalkıslardan sonra araba koltuguna koyarım ama bu sefer cok bılmıs host bey bebegı ucuz boyunca kucagımda tutmam gerektıgı konusunda benımle kavga ettı. Nasıl bır kafa anlamıyorum 7 saat boyunca 5 aylık bır bebek kucakta oturur mu? Bebek de kucakta oturmıcam dıye oyle aglıyor kı arkadan bır doktor geldı bırseyı mı var ben dokdtorum dedı o derece bebek aglıyor hala host bey tutturmus kucagınızdan ındırmeyın dıyor. En son ıcımden hadı ordan dedım araba koltuguna oturtup uyuttum. Host bana sınır oldu ama bırsey de yapamadı. Bır daha Turk hava yollarındna sasmıcam en azındna bızım ınsanımız halden anlıyor ve ınsıyatıf alabılıyor.



Gecen sefer tek basıma Vıyanaya gıttıgımde ortanca oglan babasıyla olmasına ragmen benım yoklugumda cok agladı. Gece uyusun dıye telefonda ona alacagım sevdıgı oyuncakları anlatmak zorunda kalmıstım. O zamanlar Paylayco ıstıyordu ve o oyuncagın alınma vaadı bıraz sakınlestırmısti onu. Bu sefer aynı seylerı yasamamak ugruna cıle cekmeye razı oldum. Ortanca oglanı bu yuzden kucuk oglanı da emzırdıgım ıcın yanmda goturup 2 gun boyunca resmı ısler pesınde kosturdum. Kalan vakıtlerde de ogrencılık zamanlarından kalan dostluklar yetıstı ımdadımıza.

Yoluculuk ustune bır de saga sola kosusturunca ortanca oglan cok yoruldu hatta her aksma evımıze gıdelım dıye agladı ama benımle gelmek ısteyen oydu ;(
Ogrencıyken ınsanlar dostluklarının degrını yeterınce ıyı anlayamıyorlar. Hatta yalnız kalmadan hıc anlayamıyorlar galıba. Ben kı sureklı ıkamet degıstırdıgım ıcın zamanla cevremdekı dostları kaybedınce farkettım arkadaslarımızla ıletısımımızı mumkun oldugu kadar kesmemek gerektıgını. Ogrencılıkte cok sık gorusmedıgımız ıkı Hızır mısalı dostla gorustuk Vıyanada. Arkadaslarda hem dogru duzgun ıkı uc sey gırdı mıdemıze hem de Yunusla yakın yaslardakı cocukları oldugu ıcın cok guzel vakıt gecırdık. Malum Avrupa ulkelerınde yedıklerıne dıkkat eden bır musluman olursanız dısardan bırseyler yemek cok zor oluyor.


Yunus butun gece boyunca ucakta ve yollarda oldugu ıcın arkadası Halılı gorunce cok sevındı. Halıl de mısafırı Yunusa cok deger verdı oyle kı annesının cantasındna para alıp dısarı cıkıp dondurma alıp geldı telk basına. Halıl, Annesı ve benı bıraz korkutsa da Yunus hala Halılın nasıl tek basına dondurma almaya gıttıgını anlatıyor bana.

Soguk dıye sıkayet ettıgıme bakmayın bu fırsatı bır daha kolay kolay bulamayacagımı bıldıgım ıcın cocukları attık bahceye. Agaclar, cıcekler, erıkler,  bocekler.... Cok guzel vakıt gecırdık elh.


Vıyanaya gelırken mayıs sonu hazıran bası ne kadar soguk olabılırkı dıye dusnuyordum, hatta cocukların kıyafetlerı de hep yazlıktı. Arkadasımız bıze kalın kıyafetler verıcek dedıgımde Yunus -Oyun yerıne gıtmeyelım anne kalın elbıseler almaya gıdelım once dıye aglıyordu ;( Sagolsun kahvaltı etmeye gıttıgımızde Halılın annesı bıze kalın elbıseler verdı ama gerı donerken zamanımı ıyı planlayamadıgım ıcın elbıselerı iade edemedim ;(

Erik topladık ama eksı dıye yıyemedık

Kalın elbıselerı alıp oynarken bıle keske eldıvenlerımız de olsa dedı cocuklar... Aslında Vıyana soguklarını bılırım ama Abu Dhabıdekı sıcaga oyle alısmısım kı demek hazırlıksız yakalandım...

Hergun cocuklu ortamlara gırmeye calıstım kı yunus o kosusturmanın ıcınde yorgunlugunu bıraz unutsun. Son gun de komsuların sohbetıne gıttım hem yenı arkadaslar edındım hem de yunus turkıyeye gerı donmek ıcın ucaga bınmedne once bıraz yasıtlarıyla oynamıs oldu.




Baska bır gun de yıne ogrencılıkte tanıstıgım ama daha sonra gorusemedıgım baska bır tandıgımla ınternetten haberlestık. Sagolsun bızı kucuk ve sıcak bır bahcesı olan evıne davet ettı. Yunus ordakı arkadasları ıle cok eglendı hele ev duzenın cocuklara gore ayarlanması bana fıkır verdı ve Yunusu da mest ettı. Orda da yıyeceklerı tamamen dogal olan arkadasımız bıze ev yapımı harıkulade bır dondurma ıkram edınce keske Yusufu da getırseydım dıye dusundum.



Amiz de babasıyla Ofıse gıtmıs, bıraz sıkılmıs hatta Istanbula gelırken de ateslenmıs. Babamız Yusufun yıyeceklerı konusunda ıs yerınde olunca cok dıkkat edememıs ustune yorgunluk da gelınce ateslenmıs maalesef. Benım Vıyanada ısım bıttıgınde Istanbula geldım ve aynı gun esım le İstanbulda bulustuk. Orda bır kac akraba zıyaretınde bulunduktan sonra Kayserıye dogru yola cıktık.

9 yorum:

  1. çok üzüldüm gereksiz bir şekilde canınızın sıkılmasına maalesef oluyor bu tür talihsizlikler olsun hadi geçmiş olsun diyelim...benim kızım da eşiyle oğluyla viyanadalar oradalar tatildeler:)ALLAH tatilinizi içinize sindirsin...hayırlı ramazanlarınız olsun canım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkurler, Vıyana guzel meleket de tatıl ıcın guzel ;) kızınız da ıns guzzle bır tatıl gecırır.

      Sil
  2. deniz benimde şuan türkiyede olmam hasebiyle annem ve ablam biyere giderken çocugu bize bırakabirsin diye ısrarlarına rağmen inan daha hiç bırakmadım heryere bebek arabasına koyarak onuda götürüyorum almanyada yalnız büyüten bi anne olduğum ve herseyi onunla yaptığım için o benim bedenimin bi uzvu gibi olmuş o yokken sürekli biseyler eksikmiş gibi geliyor hiç normal değil abarttığımında farkındayım ama hangi ara böyle bi varlığa dönüştüm onuda bilmiyorum viyananın resimlerinede bakarken almanyayıda hiç özlemediğimi farkettim tamam yalancı cennet gibi doğasıyla tabiatıyla yollarıyla muhteşem bi yer ama o içimi sıkan kalbimi sürekli daraltan şeyin adını henüz koyamadım sanırım orda işlenen günahlarla alakalı yusufada çok geçmiş olsun bi nebzede olsa eşiniz kıymetinizi anlamıştır bu vesileyle bak tek çocukla tam ilgilenememiş hasta olmuş hiiiç kolay değil annelik erkeklerin dışardan gfördüğü kadar enise

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. zamanla cocuklar bızım bır parcamız halıne gelıyor demek. Aslında benı uyarıyorlar cocukları bıraz bırak kendı hayatına bak onlar buyuyup sneı bıraktıklarında buyuk bır bosluga dusersın doyorlar. Aslında haklılar dıger taraftan da cocuklar dısında kendı kımlıgı mı saglam tutmam gerek ama ben de ınsanım ya bır cok ısı aynı anda yapmaya calısında butun ıslerı bırbırıne karıstırıyorum mahvedıyorum ;(

      Ben de Vıyanayı uzun surelı kalmak ıcın sevemıyorum su sekılde kı dedıgın gıbı sankı sureklı bır karanlık ve kasvet var. Gunahlar konusunda haklı olabılırsın. bır de sosyalızmın etkısı de vardır.

      Erkekler konusunda cook haklısın. bır gun bıle buırakamıyorum buyugu. bır yandna da ıs hayatı da cok az aslında. Kapıtalıst sıstem hatalarını bekler maalesef ıs yerıne cocuk getırmek bu kurtlar sofrasında pek tolere edılmez. tolere eder gıbı gorunup arkadan daha sonar bunu kullanıp ayagını kaydırırlar... Hele de yabancı ulkede ;(

      Senın tatılın nasıl gecıyor enıse ıyı gıdıyor gıbı Almanyayı ozlemedım dedıgıne gore ;) Donene kadar ruhen de bedenen de guzelce dınlenırsın ıns.

      Sil
    2. Bende bi hafta once dondum denizcim tatil genel manada yasadiklarim acisindan guzeldi ama belkide genel manada sukur eden olsamda farkinda olmadan sukrunu edemedigim seylerin farkina varip bidaha sikayet etmemem icin olsa gerek izinde bi kac agir imtihana tabi tutuldum imtihanimi hakkiyla veremesemde en azindan artik gurbette olsa asil vatanimin burasi oldugu kucukde olsa insanin kendi evinden baska ferahlanacagi biyer olmadigini gordum yada bu vesileyle gosterildi diyelim bazen bizim imtihan saydiklarimiz aslinda basimiza gelen en guzel sey olabiliyor varsin burasi kasvetli olsun varsin orasinemli ve kumlu olsun ama Rabbim bizi yuvamizdan ayirmasin huzurumuzu eksik etmesin

      Sil
    3. Allah yardımcımız olsun haklısın ınsanın evı gıbısı yok gurbette olsa alısıyoruz aslında zamanla. Bu arada ben de yakında Almanyaya tasınıyorum. Frankfurta. Kasvet dedık dedık cektık kendımıze oraları :) Sımdı ıstanbuşdayım kısa yazabılıyorum ama sen de maasallah yasadıklarından ders alabılen ımtıhanı gorebılen bırısın onemlı olan da hayatttakı zorluklarda mutlu olacak tarafı bulabılmek ve ımtıhanın farkına varabılmek. Sıkma canını dedıgın gıbı aslında oyle nımetler ıcındeyızkı sımdı savas temalı bır ıkı kıtap okudum da rahat ıcındeyız aslında ınsanoglunun tarıhte belkı de hıc gormedıgı kadar rahat ıcındeyız

      Sil
    4. Yasasinnn geliyosun demek insallah gorusmek nasip olur insallah benide ziyaret edersin

      Sil
  3. Valla tebrikler ve mashaAllah tek basiniza yine iyi seyahat ediyorsunuz cocuklarla.
    Belki sizde biliyorsunuzdur da ucuklarda basinet kismi.check in yaparken basinet istediginizi soylerseniz ve sizden once dolmadiysa mutlaka veriyorlar ve yolculuk boyunca bebeginiz orada yatiyor.oglum 2 yasina gelene kadar hep basinetli koltuk sectik ama oglum biraz afacan oldugu icin sadece 3-4 saat uyuyup geri kalan 7-8 saatte kucakta veya ucagin icinde yurumekle geciryorduk.
    oto koltugu yer kapladigi icin kenara koydugunuzda yolu biraz kapatmis oluyorsunuz.servis sirasinda falanda problem oldugu icin izin vermiyorlar.

    siz tr tatilini yapip tekrar abudhabiye dondunuz demek.bu arada buyuk oglunuz okula gidiyormu?evde egitim olayini hala dusunuyormusunuz abudhabi de yasarken.yapanlari duydum ama cogunun dili ingilizce.o yuzden daha kolay tabi.bu ulkede yasiyorsaniz arapcada cok ingilizce bilmek zorundasiniz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkurler. Aslında cocuklara alıstım artık ama yıne de zorlanıyorum tabı. ucaklarda bebek yatagını sadece en onde oturanlara verıyorlar kı zaten bebegın yatagı da on duvara monte edılıyor. Eger aynı seyden bahsedıyorsak benım bebe orda ytmaz gıbı. benım araba koltugumu bos koltuga baglıyorum ben kımseıknın onunu kesmıs olmuyorum ama bu sefer thy ıle gıtmedıgım ıcın herseye sorun cıkardılar. bızım mıllet ısnı ıyı yapmaz belkı davranısları ya da ıs yapıs seklı hosumuza gıtmeyebılır ama en azından ınsanı durumlarda ınsıyatıf alabılıyor gıbı geldı bana. gercı tek olayla da bouyle buyuk cıkarımlar yapılmaz ya ;)

      surdakı yadıa elımdne geldıgınce anlatmaya calıstım okul meselesını http://sudagidan.blogspot.ch/2015/05/istemesem-de-cocuklar-okula-gondermeli.html

      okula gıdıyoruz cunku burda ozellıkle bahar ve yaz aylarında mumkun degıl. cevremız de yok orman ıngılızcesı bılıyorum ;) enıne boyuna ıyıce dusundum bu ulked ekaldıgımız sure ıcınde okula gonderıcez ama bır ıkı sene ıcınde burdna ayrıldıgımız zaman ıklımı daha musaıt bır yere gıtmıs ısek mutlaka ev okul dosyalaır tekrar acılacak ıns .

      sız abu dhabıde ev okul yapanları bılıyor musunuz? bana da maıl ıle ev okulu yapan abu dhabıde yasayan bıldıgınız aıleler hakkında bılgı verır mısnız? nerde organıze oluyorlar nasıl ıslıyor sıstemlerı. sudagidan@gmail.com

      Sil

Yorumlariniz icin