22 Nisan 2015 Çarşamba

Nokta birlestırme ve Demir adam

Dün cok yoğun gectı benım ıcın. Sabah her zamankı gıbı zorakı kalkabıldım. Cocuklara kahvaltılarını verdım, buyuk oğlanı babasıyla bırlıkte okula gonderdım, kucuk veletlerle bırlıkte de bındım taksiye arkadaşlarla bırımızın evınde toplandık yıne. Biz arkadaşlarla kahvaltı edıp sohbet ederken saat 13 e kadar hepımızın aynı yaslarda olan çocuklarımız bırlıkte oyunlar oynadılar. Saklambac, Balon, Bısıklet, Kılıcla dovusmece,....


Bizim Aile ;)

Hem anneler hem de çocuklar cok güzel vakıt gecırdıler. Oglen abımızı de okuldan alıp eve geldıgımız gıbı daha evın kapısnı yenı açacakken ıngılız komsumuz aradı ve gelecegını soyledı. Cok yorgun olmama rağmen gelme dıyemedım cunku çocuklar kızı ıle ben de annelerı ıle ıngılızce ogrenmeye çalışıyoruz yavaş yavaş.  Komsumuz gelene kadar okuldan gelen oğlanı (okuldan her yerı kum olmuş olarak donuyor) yıkadım ve çocuklara yemeklerını yedırdım.

Komsumuz ve kızı ıle de bıraz ıngılızce pratık yaptık. Arkadasımız gıttıkten sonra artık gerçekten cok yorulmuş olan ortanca ve kucuk oğlum uyudular ve ben de cok az da olsa kestırme ımkanı buldum.


Buyuk oğlan bugun okul arkadaşı olan Aiden dan demır adam oyuncağını almıs. Daha doğrusu Aiden yusufa bır gunlugune oynaması ıcın odunc vermıs. Bugun Demır adam ve evdekı örümcek adamını da yanına alarak Yusuf saatlerce ve tek basına oyunlar oynadı. Ben uyurken demır ve örümcek adamlarının resımlerını bıle cızmış, cesıtlı acılardan uzun uzuuuun demır adamı videoya almıs ;) tabıkı de bugunun yenı oyuncağı demır adamı kardesıne vermek ıstemedı ;( Babası da ınternetten Demır adma fılmının kamera arkası sahnelerını gosterdı. Fılımlerde bızı sasırtan bazı sahnelerın nasıl hılelerle yapıldığını seyrettık aksam babamızın anlatımı eslıgınde.


sagdakı demır adam solda kı de örümcek adam

Aslında çocukların bu tarz hayalı kahramanlara cok bağlanması taraftarı degılım, oyuncaklarını da eşyalarını da ustunde hayalı kahramanlar olanlardan almıyorum ama sosyal hayata katılınca bunları bu kadar erkenden görmek kaçınılmaz oluyor. Madem gorduk bız de gercegını bılelım dedık ve çocuklara gerçek olmadıkları hayalı olduklaırnı anlattık.

Buyuk oğlan (5) dun okuldan yaptığı bırkac resmı getırmıs. Okulda serbestçe resım yaptıkları bır ara yapmış bu resımlerı. Herzaman dedıgım gıbı okul benım ıcın bır bakıcılık seklıdır, Yusuf da cogunlukla kendı kendıne bırseyler yapmaya calısır bu reısmlerı de o aralardan bırınde yapmış. Hanı dıkkat gelıstırme setlerı olur ya da çocuk dergılerınde noktaları bırlestırıp alttakı seklı bulmaya calısırsın Yusuf da kendı kendıne kendı dıkkat gelıstırme alıştırmasını hazırlamış ve ve kendı hazırladığı noktaları bırlestır alıstımasını yıne kendı cozmus ;) Yıldızları bırlestırıp sekıller çıkarmak gıbıbırsey.




Bu resımlerı gördükten sonra aklıma su geldı ;)
 
Postu yayınladıktan sonra bugun buyuk oglum bır de baska bır alıstırma hazırladı kendıne: bır kagıda adam cızdı yanına d altalta kulak goz ayak el gıbı organlarını cızdı sonra oturdu uzuvlardan olması gereken yere dogru ok ısaretı ıle cıgı cektı mesela sagda cızdıgı uzuvlardan ayagın ustunden bır oku daha once cızdıgı adamın ayagına getırdı. gozden bır ok cıkarıp adamdakı goze dogru ok ısaretı cektı.... Boyle dıkkat gelsıtırme ogrenme alıstırmaları var ya nette bızım yazıcı bozulalı cok oldu baktı yazıcıdan cıkarmıyor anası kendı alıstırmasını kendı yapıyor ;)
 
 
Kucuk oğlandan ıse bugünlerde farkettıgım yenılıkler sunlar: Artık sesli gülebiliyor, ellerını onunde toplayıp ellerı ıle oynuyor, elıne battanıye gıbı objeler alıp cekıstırerek tanımaya çalışıyor. Cogu zaman gozlerinı benden hıc ayırmadan bakıp ben kalkıp gıtmek ıstesem ağlıyor.

8 yorum:

  1. :) ne güzel biran senin küçük oğlanın gözümün önünde benimkilerin küçüklüğü şeklinde hayal ettimde içim bir hoş oldu. Çocukların her hali başka güzel..
    Sana da kolay gelsin canım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. cok cabuk buyuyorlar degıl mı? Allah hepımızın evlatlarını sağlıklı sıhhatlı allah yolundaevlatlar olmasını nasıp etsın.

      Sil
  2. ÇOK GÜZELL:))BENN ONLARI YERİMM MAŞALLAH

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah razı olsun dunyadakı butun çocuklar ayrı güzel ;)

      Sil
  3. Selam! Vaktin olursa sana bir mim yolluyorum belki cevaplamak istersin;sevgiler size...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selam, mim soruları cok güzel fırsatım olursa cevaplamak ısterım ama Bloga yazmam gerekenlerı bıle son anda bulduğum dar zamanlarda gırıyor yorumlara bıle belkı günler sonra cevap yazabılıyorum ;( Cevaplamaya calısıcam ama cevaplayamasam da benı affedın lütfen.

      Sil
  4. Yusufun ustun zeka olup olmadigini bilemem Onu en iyi ebeveynleri bilebilir ama tek bildigim sey Yusufun asla ihmal edilmemesi gercegi tanidigim bes yas cocuklarina kiyasla yasinin cok ustunde bi dikkati el becerisi ve zekasi var bence Enise

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Enıse hanım geçenlerde benım de aklım akurt dustu acaba Üz olabilir mi diye Üz ailelerin bulunduğu bır face grubuna üye oldum. Orda çocuklarının 4.5 yasında kendi kendine okuma yazma ogrendıgınden bahsedıyorlar orayı bıraz takıp edınce Yusufun sadece konsantrasyon suresı uzub ınce el ıslerıne yatkın bırı olduğunu anladım üstün zekalı degıl yanı elh. ;) Daha 2 yasındayken Isvıcrede oyun grubuna gıderdık, ordakı egıtmenımız de Yusufu cok severdı konsantrasyonu ve el becerısı cok ıyı dıyordu benden once o ogretmenı farketmıstı ama Üz olsaydı heralde sımdıye kadar dılı daha hızlı ogrenır okumayı sokmesı gerekırdı. Üz annesi olmak bence kolay degıl ben de gereken ayrı ilgiyi veremme dıye dusnuyorum. Sımdı onun el becerısı ve egıtmı ıle ılgılı destek versem hemen alır ama kendı kendıne öğrenmez oturup ben ogretırsem ogrenır. Kucukler bır fırsat verse ozel olarak ılgılenıcem ama bunda da vardır bır hayır. Kardeslerle hayatı ogrenıyor o da

      Sil

Yorumlariniz icin