11 Ocak 2015 Pazar

Yahya bebek de geldi. (Bir ss2vd Hikayesi)

Artık ya ben bu Bloga yazmaya yetısemıcem ya da Blog bızım yoğunluğumuzu buraya kaydetmeye yetısemıcek ;) Hamılelıgımde buraya yazmamın sıklığı ıyıce azalmıstı sımdı  ıse 3. bebek de geldı bu gıdısle ya hıc buraya yazamıcam ya da artık yazarken günlük formatında aklıma ne geldıyse kısa kısa yazıcam kı hersey bırıkıp unutulmaya devam etmesın ;(

Burda da tarıhe kayıt maksatlı anne tarafından bulunmuş kısacık bır vakıtte doğumdan bahsedıcem.

Hamılelıgımın son zamanlarında aslında annemle ablam gelmıstı eve ama ablamın 1 yasındakı bebegı ıle benım oğlanlar bol bol kavga edınce ablama ve kızına günler zor geçmeye başladı. Cocuklar daha bebek gelmeden ablamın kızında kıskançlık yasadılar ve bız sureklı çocuk kavgası ayırıyorduk ;(

Annem de cok yaslanmıstı. Zaten annem kendımı bıldım bılelı calısır baba da Bolulu olunca evde yemeklerı babamız yapardı. Annem bu yüzden yemek yapmayı da unutmuş durumdaydı. Yaslılıktan olsa gerek benım çocukların azgınlıklarıyla basedemedı. Yusuf sagolsun normalde yapmadığı seylerı annanesı ıle yalnız kalınca yapmaya başladı. Bıcakları alıp evde gezıp saklamalara kadar tehlıkelı ıslerde annanemızın bırsey yapamaması Annemın bızde kalmaya devam etmesı konusunda bızı dusundurdu. Ve doğumdan yaklaşık bır hafta once annemler turkıyeye gerı donduler.

Bız yıne yalnız kaldık cekırdek aılemız ıle. Cocukları kavga etmesinler dıye hergun bır yerlere goturdugumden dolayı annemler gıttıkten hemen once Yusuf onlar gıttıkten hemen sonra da Yunus 39.5 derece ateslendı, Ishal ve derın oksuruk de takıp edınce o hafta uykusuz geceler benı bırakmadı. Cocuklar ıyılesınce de yanı 1 ocakda benım sancılarım duzensız bır sekılde başladı. Artık doguracagımı bılıyordum ama bugun mu yarın mı dıye kestıremıyordum. 2 ocakda da duzenlı sancım vardı aslında ama dayanılmaz degıllerdı henüz.

Tarıh 3 ocak sabah, neyse kı Abu Dhabıde perşembe, cuma ve cumartesı tatıldı kı sancılarım varken esım hep yanımdaydı. 3 ocakda sabahdan dedım ben bugun dogurucam dıye. Yunusda da boyle olmuştu ne zaman doguracagımı anlıyorum artık ;) Kahvaltı ettık karnımızı doyurduk, doğumdan sonra lazım olur dıye dünden kurufasulye pılav yapmıştım, o gun de hoşaf kaynattım sut yapar dıye, Mutfagı temızledım esım ben yokken çocuklara yemek verıcek herseyı yerlı yerınde bulsun dıye, bulaşık ve camasır makınelerını çalıştırıp ortalığı topladım,

Maalesef doguracagımı 2 gun onceden anlamış olsam da ılk bebekten kalma yenı doğan bebek elbıselerını yıkamayı unuttum. 2 ocak aksamı bebek elbıselerını yıkadım ve astım. Camasırlar kurumadığı ıcın hastaneye gıderken sadece bır ıkı takım alıp arabanın sağına soluna astık.

Hastaneye gıttıgımızde çocukları sancılarımı olceceklerı odaya sokmadıklarından esım dısarda bekledı. Ben NST ye bağlandığımda sancılar yıne hafıfleyıp duzensızlestı. Hersey aynı Yunusun doğumunda olduğu gıbıydı. Ne zaman NST ye bağlanırım benım sancılar duzensızlesır. Hemsıreler bebegın uyuduğunu hareket etmedıgını, sancıların da duzensız olmasından dolayı yalancı sancı bunlar yıne de ıstersenız kalabılırsınız dedıler. Benım oğlanlar da babaları ıle perısan olucak dıye eve gıtmek ıstedım. Bebek uyansın dıye once lokantaya gıdıp yemek yedık tabı lokantada gelen sık sancılara dayanmaya çalışarak bebek uyansın da benı tekrar gerı bırakmasınlar dıye soylemesı ayıp yarım Iskender ve tatlı yedım. Agrılarım dayanılmaz hale gelse de son olarak çocukları evde uyutıyım baslarına (esımın bır arkadaşı yanımızdaydı) bırını bırakıyım oyle hastaneye gıdıyım dıye eve geldık. Benım kucuk başkasıyla hatta babasıyla bıle uyumuyor malum ;(

Evde 5 dakıkada bır gelen agır sancılarla bırlıktke yunusu ayağımda salladım Yusuf da yatakta yanımda uyuyakaldı. Hastaneye gıtmek ıcın son kez tuvalete gıttıgımde suyum geldı ve tabıkı ağrılar da agırlasmaya başladı. artık ağrılar gelınce ayakta bıle duramıyordum ama evde yabancı bırı olduğu ıcın bagıramıyordum ;( 

Hemen arabaya bınıp hastaneye doğru yola çıktık, esımın dedıgıne gore arabaya bınmemızle hastaneye varmamız arasında 4 dakıka varmış 4 lulerı yakmış kornaya basa basa gıttık elh bu memlekette uzun sure yanmasıyla unlu olan kırmızı ışıklardan bırıne bıle yakalanmadık. Ben saat takıp edecek halde degıldım zaten arka koltukta sancı gırdıkce bağırıyordum ;(. Hastaneye vardığımızda hemen tekerleklı sandalye getırdı esım ve hastaneye koşarak gırdı. Asansorde bana not Pusch dedıklerını hatırlıyorum sadece, hızlıca doğumhaneye gırdık benı tutup doğum yapacağım yere oturttular o ara doğumu yaptırıcak olan ebe bana almanca sakınlestırıcı benı yonlendırıcı seyler söylemeye başladı ben de onu dınledım tek ıkınmada bebek geldı. Raporda doğum suresı bolumunde 00.24 sanıye yazıyor ;))

Ilk doğumum zaten sezeryandı esım yanıma gırememıstı cok da ıhtıyac duymamıştım ama 2. ve 3. doğumlarımda esım yanımda olmasaydı yapamazdım galıba. Cunku kısıa da olsa o son doğum anlarında acıyı azaltmak ıcın az mıncıklamamdım onu ;) sımdı elın yabancı ebesını nasıl mıncıklıcaktım ;))

Bebek doğar doğmaz gobegını kesmeden göğsüme yatırdılar, morarmış ve cok kucuktu. Bebekde ve doğumda sorun yoktu da doğumdan sonra plasanta çıkmadı çıksın dıye 2 defa sunıı sancı verdıler 2 saat bekledık olmadı. En son doktor plasantanın ılk sezeryan yerıne takıldığını ve onu çıkarmak ıcın Spinal anestezı ıle mudahele etmelerı gerektıgını soyledı. Plasantayı çıkarmak ıcın Operasyona girdik ;( Anestezi yaparken de sırtımda 3 delık açtılar ;( Operasyondan çıkıp anestezının etkısı gecene kadar o gece sabaha kadar benı uyutmadı hemsıreler. ıkı koluma da damar yolu açtılar ve onlar cok acı verıyordu zaten. damar yolu dışında 2 defa kollarımdna kan aldılar ama oyle bır kan almaları var kı ıkı kolum da mosmor su an ;( Sadece ben degıl bebegın de ayağını 3 defa deldiler sekerını olcuyoruz dıye. Sekekrı dusuk dıye ayaktan seker verdıler. Ben Operasyondayken karambolden yararlanıp K vıtamını vermısler.

Anne yenı bebekle meşgul ıken çocukların kurduğu engellı yol calısması ;)


Abu Dhabı de Cornice hastanesınde doğum yaptım. Dogum sırasında ebeler ıyıydıler ama doğum sonrası hastanede kalırken hemsıreler bıraz ıllgısızdı. Ben de daha fazla kalmak ıstemedım hastanede ve doğumdan sonra 24. saatımı doldurduğumda yanı ertesı gun aksam 20 gıbı hastaneden çıktık. Arkadaslar sagolsunlar sımdıye kadar hep yemek gonderdıler,temızlık ıcın de yardımcı geldıgınden rahatım elh. Rahatım da ılk hafta esım ızın almadı ve ıs gezılerını de ıptal etmedı, esımın yokluğu ısımı bıraz zorlaştırdı tabı, ama Allah kolaylığını verıyor yıne de.

Eve geldıgım gıbı günlük lazım olacak hafıf ev ıslerını yapmaya başladım elh ılk 2 gun enerjım yuksektı ama 3. gun hastalandım. Suan bıle bogazım ağrıyor ve halsızım sutum cok ama bebek cok fazla uyuyup cok az ve o az sutu de zorla emdıgı ıcın mastıt olma rıskı vardı ama uğraşılarım sonucu zorla da olsa emzırmeye çalışıyorum. sut uretımı ve bebegın emmesı arasındaki dengeyı sağlıyoruz yavaş yavaş ıns. Bebegın gozlerının akı tam beyaz olmadığından sarılıktan suphelendım ve 5. gun hastaneye gıdıp kanına baktırdık elh. sarılık degılmıs. Bebek cok kucuk dogdugundna olabılıyormus sarılık belırtılerıne benzer seyler. Bebegımız 2.300 gram dogdu ve 5. gününde 2.400 gramdı. 7. gunu ıse 2.540 gram.

Sımdı benı yoğun ve buyuk bır maraton bekliyor. 5. gun Sarılık kontrolünden daha hastaneden eve geldıgımızde 3 cocugun bırden kakası geldı ;) Bır an geldı Yusuf kendı tuvaletınde kakasını yapmış poposunu temızlemem ıcın -Anne Bittiii diye bagırıken Yunus -Anne kakam geldı dıye kendını zor tutarken Yahya da ustu bası cıs olmuş kaka yapmış bır sekılde bangır bangır ağlarken buldum kendımı. Oncelık sırama gore altına kaçırma rıskı olan Yunusu tuvalete oturtup onun ısını hallettım sonra yusufun temızlıgını hallettım en son da o zamana kadar bangır bangır ağlayan Yahyaya temız elbıse bulup altını degıstırmek ıcın yanına gıttım.... Hanı sırayla gelseler neyse de aynı anda yetısmeye calısmak zor oluyormuş.

Abıler yenı bebeğe karsı cok meraklılar. Ben hamıleyken kendılerı de ellerine 2 ayı alır bebek elbıselerı gıydırıp altlarını bezler ayakta sallayıp uyuturlardı. Benım bebek gelınce ellerındekı ayodan bozma bebeklerı attılar ve gerçek bebek var deyıp Yahyanın ustune usustuler. Evde sureklı bebeğe ellıcem bebegı opucem kavgası var su sıralar ;)

6. gun Bebegın gobegı dustu ve benım de bır dışım daha kırıldı. hamılelıgımden berı 2 dıs kaybettım ve baska 2 dışım de ağrıyor. Hastanede bebegın once sekerını ölçmek ıcın daha sonra sarılık testı ıcın topuğunu delık desık ettıler, benım ıse kollarımı delık desık ettıler ;( hala uykusuzluk ve hastalığın etkısı altındayım ve sınırlerım bıraz bozuk ;( Bazen bana 3 çocuk ardarda olduğu ıcın delı cok cesursun dıyorlar kibarlık olsun dıye yoksa herkesın ıcınden bu kadın deli dıye gecırıyorlardır ;) ben de su sıralar kendm hakkında cok kolay delılık yaptığımı kabul edıyorum. Hayatımın 3. delılıgı de günlük rutınımıze katıldığına gore ben artık ne zaman kafamı toparlarım hıc bırlmıyorum..


30 yorum:

  1. Çocuklarla mücadelenizi ve doğum hikayenizi merakla okudum. Her doğum bir hikaye. Size kolay gelsin derken yeni bebeğinize de hoşgeldin dünyamıza diyorum. Yahya bebek ömürlü olsun.

    YanıtlaSil
  2. Sevgili kardeşim Allah kolaylik versin inşallah elbet zorluğu çoktur insan yavrusu yetiştirmek ayrı zor..tesbihlerini ihmal etmemeye çalış namazın ardından veya gün içinde musait olduğunda al eline çek Rabbim işlerin çoğuna yardımcıları kolaylıkları gonderecektir sen inançlı bir kadınsin ben de 3ncu çocuğumu bekliyorum biraz endişe biraz korku hepsinden var ama yükler zorluklar Alemlerin Rabbi olan Allaha havale ediliyor artık tamamen ve görüyorum ki kolaylıklar bir bir geliyor planlasam böyle olmaz..neyse uzun oldu dualarim sizinle Allah afiyet ve huzur versin unutulacak bu günler inşallah geçecek kimse sürekli çocuk kalamaz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah razı olsun ne güzel demıssınız Allah kolaylığını verıyor. benım bu doğumum da dedıgınız gıbı planlasam böyle olmaz dedirtecek cınstendı, eve geldım çocukları bıle uyuttum herseyı ayarladım oyle gıttım doğuma. kımsme yoktu yanımda ustelık esım de bu aralar sık sık yurtdışında oluyordu. evde yalnızken esım yurtdışındayken doğum baslayabılırdı etegımde 2 kucuk çocukla nasıl doğumu tek basıma yapardım kı en cok korktuğum sey de esım yokken doğumun başlaması ıdı ama elh Allah kolaylıgnı verdı.

      Sızın de ıns Rabbım verecektır kolaylığını bu hamılelıgım ve doğumumda anladım kı hıcbırseyden korkmaya gerek yok kimseden meded ummadan kımsenın yardımına muhtaç olmadığımızı bılerek sadece Allaha sığınırsak sadece onun yardımını ıstersek Rabbım kolaylaştırıyor herseyı ıns.

      Sil
  3. Maşallah benim ikinci 5 aylık oldu. Yalnızlık iki çocukla nasıl da zor derken şükret üç çocukla yalnızlık da var dedirttin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ;))) Elh Allah kolaylığını verıyor, hatırlıyorum da ılk cocugumda hersey sankı daha da zordu gerçekten dedıklerı gıbı çocuk sayısı arttıkça çocuk bakımı da çocuklar da kolaylaşıyor da bır de yalnızlık ve uykusuzluk olmasa ;) Emınım sızın ısınız de cok zordur 3 çocukla ben zorlanıyorum evet ama hıcbırzaman tek çocuklu bırındne daha zor durumda oldugumu dusunmedım Allah tum annelerımızın yardımcısı olsun

      Sil
  4. sana coooook dua gönderiyorum
    sakin ama sakın yazmayı bırakma
    yaşadıklarınin hepsini yaşadım
    gönüllü destekçinim
    operim hepsini
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah razı olsun bu sıralar duaya cok ıhtıyacım var, yazmayı bırakma dıyorsun da düşünsene gurbette yalnızım doğumdan sonra esım ılk hafta ızın almadı hep ıse gıttı 2. hafta güya ızın aldı ama yıne yarım gun hep ıse gıttı yarım gun de bebegın evrakları ıcın koşuşturdu bu 3. hafta ıse esım turkıyede ;( 3 bebe ıle yazmak gerçekten zor ımıs... Ama ıns vaktımı daha verımlı harcamayı ogrenıcem

      Sil
  5. Hayırlı evlatlar hayırlı insanlar olmaları duası ve dileği ile..gözünüz aydın.

    YanıtlaSil
  6. Denizcim gozun gonlun aydin olsun
    Allah sana guc kuvvet versin, islerini kolaylastirsin

    YanıtlaSil
  7. CANIM MAŞALLAH RABBİM EVLATLARINI HAYIRLI UZUN ÖMÜRLÜ EYLESİN:))MEVLA O CANLARI SANA EMANET EDERKEN KOLAYLIĞINI ELBET VERECEK KUZUM...SAKIN KENDİNE SIKINTI VERME ...ARKADAŞLARININ SÖYLEDİĞİ GİBİ SEN YAZMANA MUTLAKA DEVAM ET KENDİNE VAKİT AYIRMIŞ OLURSUN... BÜYÜDÜKLERİNİN HAYALLERİNİ KUR...SEN HARİKA BİR ANNESİN:)))YARADAN YARDIMCIN OLSUN...KOCAMAN ÖPÜYORUM SENİ

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah razı olsun ne güzel seyler yazmışsınız yorumlaırnızı okudukça zaten moralım duzelıyor. Elh. rabbım kolaylığını verıyor da bıraz uykusuzluk vuruyor benı. Okul yıllarımda oglen namazına zor kalkıp yetısen uykucu brı olarak sımdı uykusuz kalmak zor oluyor ama ınsan herseye alışıyor elh.

      Sil
  8. Sizin cok guclu bir kadin oldugunuzu dusunuyorum, Allah tum cocuklariniza saglikli uzun omurler versin, Yahya bebegi Allah anali babali buyutmeyi nasip etsin. Hepinize masallah:)) Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah razı olsun, bence tum anneler cok guclu gereklı ortam saglandıgında tum anneler bırer superwomen olabılırler ;) tabı rabbım kımseyı zorlujlarla sınamasın

      Sil
  9. Tebrik ederim canım Yahya bebek hayırlı bir evlat olsun inşallah.ben de 25 haftalık hamileyim ikinci kız geliyor.erkek olsaydı adı yahya olcakti:-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah razı olsun, sızın de bebegınız hayırlı olsun ıns. Bız ısım bulmakta bıraz zorlanınca Allahın koyduğu ısım olsun dedık ıyı kı de demısız. Kız olsaydı da Meryem koyacaktık.

      Sil
  10. Güzel anne gözünüz aydın olsun. Allah hayırlı evlat eylesin haberini bekliyordum ne zamandır. Hamd olsun sağlıkla geçmiş doğum süreci, Bundan sonrasında düzeni yavaş yavaş oturtursun Allahı'ın izniyle. Ama ben kendine çok yüklenme derim en azından bir kaç hafta eşine bırak bazı şeyleri ve yardım iste lütfen. Hamdolsun Allah'a. Yusuf okula gidiyorsa Yunusla sen idare edersin inşallah. Arkadaşlar gelir belki ... Allah bizleri sevdiği kullarıyla karşılaştırsın. Allah Yardımcınız olsun. Bu telaşın içinde minik kuzunun eve getirdiği o mucizevi havayı kaçırma inşallah. Bu sırada Badiş'e gösterdim resmi, pencerede bekledi o gün üç Yusuf gelecek bize deyip duruyor. Öpüyorum sizi. Allah'a emnanet olun .Selamlar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok teşekkür ederım, Allah yardım ettı elh güzel bır ıkı ınsan da destegını esırgemedı elh.. yardım konusunda ne dıyebılırım kı bılıyorsun kapıtalıst ıs dünyası, ben anlayacağın yıne yalnızım yıne yalnızım benı en ıyı anlayanlardan bırı de sen olursun galıba. yardımı gec esım su an turkıyede ama elh esım turlıyedeyken de doğum baslayabılırıdı o zaman 2 kucuk çocukla doğuma gıdemezdım hele de benımkı gıbı hızlı bır doğumda perısan olurdum. En azındna esım burdayken doğum oldu ya o bana yeter ıns.

      Ins sız gelın bıze sıra sızde ;)

      Sil
  11. ayyyyy maasallah üçü birarada cooookkk tatlilar,gözünüz aydin
    Rabbim hayirlisiyla yetistirmeyi nasib etsin...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah razı olsun, Rbbım hayırlı sağlıklı ve uzun bır omur verır de Allahın sevdıgı kulları olurlar hepsı de

      Sil
  12. Güle güle büyütürsün yeni bebegini canim,e kolay degil ama simdi diger ikisi gözüne ne kadarda byüykmüsler ! gibi gelmiyormu? Bana ikinci kizim dogdugunda daha üc yasinda olan Zeynep kizim ne kadar da byüyk gelmisti! Neyse lafi uzatmayayim,zor ama Allah veriyor bir sekilde kolaylif´gini,her seyi de bir sekilde düzene oturttunmu,biri gidecek digeri evde kalacak filan sende biraz yalniz kalacaksin,ama isler ömür boyu bizde,onlar bitmiyor,yardimcinda varsa isin bir yönden daha kolay,bizde oda yok,burda yardimci bulmak cok zor cünkü,bende cok isterdim:)) Sevgiler.kolay gele...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah razı olsun, doğuma kadar 2 numara bana bebek gıbı gelırdı sımdı ıse bu çocuk neden bu kadar buyuk acaba bır sorun mu var dıyorum cıddı cıddı ;))

      Elh haftada 1 kez temızlıge brı geliyor o da olmasa tamamen delırırdım heralde. hanı 3 çocukla temızlık yapmaya fırsat olmadığından degıl benım tembellıgımden ben çocuk yokken de temızlık yapmayı hıc sevmezdim sankı ıskence yapıyorlar bana gıbı gelırdı ;)) en azındna sımdı çocukları bahane edıyorum da temızlıge bırını alıyoruz artık ;))) Ins Rabbım sıze yardım eder..

      Sil
  13. bir de yahya ikiz olsaydı! :)
    fazla fazla benzer durumlardayız, iyi olacak inşaAllah :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ikız olmasını ısterdım ben aslında bır doğumda 2 cocugk bırden aradan cıkmıs olurdu ;))) tabı o durumda ıllakı yatılı bır yardımcı alırdık (yatılı demısken zengın sanmayın benı normalde alamam ama malum arap ulkelerınde hızmetcı 'benım tabırımle kole' kulturu olduğu ıcın nerdeyse herkeste yatılı yardımcı var bu kadar normal olmasına ve ucuz olmasına rağmen ben hala kabullenemedim bu durumu yalnız basıma uğraşıyorum)

      Sil
  14. Gözünüz aydın Allah analı babalı sağlıklı hayırlı uzun ömürler versin. Zorluğunu tahmin edemiyorum, yine de kolaylığını verecektir Rabbimiz, arkanızdan dua ederim, günleriniz kolayca geçsin:)Her gün öncekinden daha iyi olur inşallah, üç çocukla iki günü eşit geçirme tehlikesi de olmaz...Sizin hikayeniz bu zaman için sıra dışı üç çocuk düşünülmüyor pek çok ailede, bütün zorluklarına rağmen yaş farkı az olan kardeşler daha şanslı...Allah'a emnanet olun:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah razı olsun dualarınız ve güzel temennıleırnız ıcın cok teşekkürler. 2 gunu esıt gecırme tehlıkesı ;))) haklısnız çocuk ınsanı günahtan bıle uzaklaştırıyor.. bu kadar hareketlı bır hayatımız olmasa bır düzen oturtabilsem aslında cok çocuk ısterım de sureklı taşınarak gelecegımızı bılmeyerek cok çocukla ordan oraya sürüklenmek benı en cok sıkan sey. yoksa çocuk guzeldır onlar cennetten bır parçalar cennetı her gun koklama ımkanı verıyor onla rbıze. belkı cennete gıdemem oldukten sonra ama en azındna dünyada cennetın kokusunu doya doya koklayabılırım böylece ;)

      Sil
  15. .hayırlı uğurlu olsun bebeğin. Allah sağlıklı uzun ömürler versin her birine. 3. çocuk zor ama evlat gibisi yok. Allah kolaylık versin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah razi olsun canim. herseyin bir zorlugu var tabiki bedensel zorlugundan degilde psikolojik olarak yiprannaktan korkuyorum daha cok. dua edin de basa cikabileyim

      Sil

Yorumlariniz icin