12 Ağustos 2014 Salı

Nerelerdeydim 1. Bölüm (Bebek haberi)

Aradan uzun zaman geçti. Benim hayatımda paylaşacak, kaydedecek oyle cok sey gectı ki bazen zamanın o hızlı akısına bırakıp zorlukları ve güzellikleri yasarken buraya not edecek zamanı ve isteği bulamadım. Viyanada 2 ay kaldıktan sonra Abu Dhabiye döndüğümde biraz dinlenmek istedim ve yazacaklarımın biraz birikmesinin ıyı olacağını duşundum ama ıpın ucu bıraz kaçtı ;(

İsin aslı son zamanlarda sosyal medyada da sık sık görmeye katlanamadığımız Gazzedeki kardeşlerimizin dramı da ınternette suraya gıttım burda bunu yaptım gıbı seyler paylaşmamı anlamsızlastırdı. Bebek gıbı mutlu güzel bır haberı bıle yazmak ıstemedım. 

Viyanada çocuklarla 2 ay geçirmek her ne kadar bu defa hava sartları güzel olsa da benım ıcın zor gectı cunku ordaki ikametimin 2. yarısında hamile olduğumu öğrenmiştim. Zaten 3. bir cocugu bekliyorduk, elh. 3 cocugumuzda istenen cocuklar oldular 'Wunschbaby' ;). Viyanada kendi kadın doktorum kapandığı ıcın oncelıkle kontrole gıdecek kadın doktoru bulmaktan bayağı zorlandım. Sıstem cogunlukla yenı hasta kabul etmedıgı ıcın bir kadın doktorunu degıl hastenede kadın doğum bolumunu zıyaret ettım. Hemen gerekli testler yapıldı (Smear Testi, Kan testi, cesitli hastalıklaır gecırıp gecırmedıgıme dair cesitli testler)  5,6 tane tup kan aldılar sanırım benden. 2 hafta daha testlerın sonucunu ve anne bebek kartımı almak ıcın bekledim. Testlerin sonucunda elh hersey temızdi ama demır oranım cok dusuk cıktı. Doktor beni neden kan oranımın bu kadar dusuk olduğunu öğrenmek ıcın yıne ılgılı hastanelere gonderdı ama zaten 2 ay boyunca vıyanada çocuklarla yalnız olduğumdan kansızlığın da verdıgı yorgunlukla daha fazla kalamayacağımı duşundum ve kontrollerı olmadan Abu Dhabiye geri dondum.


 
Viyanada da bazı arkadaşlarımı zıyarete gıttıgımde cok yorgun duruyordum ama o zamanlarda cok kotu beslendıgım ve maalesef bılmeden cok agır kaldırdığım ıcın her hangı bır aksılık olabılır dusuncesıyle kimseye bebekten bahsetmedım. Bebekten bahsetmeyınce kımseden yardım da ısteyemedım. Hatanede ben kontroldeyken bile çocuklarla hastanedekş hemşireler ilgilendiler ;)

2 ay sonunda kendımı abu dhabıye eve attığımda cok yorgundum. bır yandan da dis ağrısı başlamıştı. hem kansızlığın ve hamıleleıgın verdigi yorgunluk dıger taraftan dayanılmaz bır dıs ağrısı ve esım her zamankı gıbı hem meşgul hep yoğun çocuklarla bırlıkte bır sey yazacak ne halim vardı ne de zamanım. Esımın vaktı olup benı doktora goturmesı ıcın 15 gun dıs ağrısını çekmek zorunda kaldım.
2 hazıranda dondum 18 hazıranda 3. bebegin benden ılk goturdugu sey olan 20 lık dışımı cektırdım. Aslında benım gıbı ardarda çocuk sahıbı olmak ısteyen Anne adayları kan ve kalsiyum depolarını doldurmak ıcın hamılelık oncesı uğraşmaları gerekır. vücut hamıleleık boyunca depolarını harcaya harcaya extra kalsıyum ve demır alımına dıkkat edılmeyınce de depolar boşalıyor ve gıtsın disler, saclar ve gelsin yorgunluk, halsizlik... 20 lık dışımı cektırırken çocuklar da benım arkamda dıs cekım ıslemını seyrettiler, Yusufa aburcubur ıstedıgı zaman benım dışımının cekıldıgı zamanı hatırlatıp korkutmak ıstesem de dıs cekımındne pek korkmuş urkmus gıbı gorunmuyor. yenı nesil cok farklı.

Eve döndüğümde burdaki sohbetlere gitmeye devam ettim, arkadaşlarla goruselım arada uzun zaman geçti buluşalım derken Ramazan geldi ve bizim haftada 1 ya da 2 defa sohbette tanısıtıgımız arkadaşlara iftara gitmekten başka bır sosyal hayatımız kalmadı. Gunduzlerı herkes oruçlu olduğu ya da ıftara hazırlandığı ıcın kimseyle gorusemıyorduk. Nedense ben de evde yalnız olduğum zamanlar sureklı yatıyor, mıdem eksıyor sureklı kusmamak ıcın kendımı zor tutuyordum ama aksam insan icine cıktıgımda duzelıyordum. Ramazanda başlayan mide bulantılarım hala yalnızken devam edıyor insan ıcıne gırdıgımde ise azalıyor bazen hıc olmuyor. 3. bebekde kı bulantılarımın psıkolojık olduğu asikar ama nasıl basedebılecegımı hala bulamadım.

Abu Dhabıde temmuz ayı tabıkı cok sıcak gectıgı ıcın dışarı çıkmam mumkun degıldı buna rağmen yenı açılmış olan Ladies Beach'e kadınlar plajına gıttım. Ama gıttıgıme cok pısman oldum. Kucucuk alanı kapatmışlar su pıs, kumsalla şezlonglar arası cok uzun mesafe, dus alma yerlerı cok yetersız ve ilkel..... Abu Dhabide hayatın tadını çıkarmak ıcın ortulu olmamak gerek. Uzun uzun temiz sahillerinın hıcbırını kadınlara ozel yapmamışlar kapalı plaj arayan örtülülere ise buldukları en kotu plajı yapmışlar.. Zaten o gun bırlıkte gıttıgımız arkadaşla bırlıkte hem sıcakdan hem de plajdaki zorluklardan dolayı arabaya bındıgımızda kendımıze zor geldık. Bir daha da oraya gıtmem zaten. Bir daha gıtmeyız ama çocuklara gunes kremı surdugum ıcın cok yanmadılar orda eglendıler benim ıse gunes yanıklarım hala gorunuyor.

Abu Dhabiye geldiğimizden Ramazan başlangıcına kadar çocukları duzenli olarak Cuma namazına götürdü esim. duzenli olarak haftada bir ailece havuza girmek için mutlaka zaman ayırdık. Ramazanda da gece ıftardan sonra esım çocukları havuza götürse de 2 çocukla zor olduğu ıcın sureklı olamadı.


 devamı daha sonra ins..

25 yorum:

  1. Düşünüyordum nerelerdesin diye. 3. Bebeği tebrik ederim. Açıkçası imrendim Maşallah size. Sağlıkla dünyaya getirmeni dilerim. Darısı benim başıma.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah razı olsun. Hayırlsııyla ısteyen herkese versın rabbım. Ins basa cıkabılırım

      Sil
  2. Hayırlı olsun deniz Rabbim sağ salim kucağına almayi nasip etsin inşallah Allah yardimci olsun

    YanıtlaSil
  3. hayırlı olsun rabbim sağlıkla versin sevindim.
    zor olacak ama ileride baktığında iyiki diyeceksin...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah razı olsun ıns ılerıde daha kolay olur. bılıyorum zor günler benı bekler ;(

      Sil
  4. hayırlı olsun sağlıkla sihattle kucağınıza alın inşallah ... allah yardımcınız olsun 3 çocuk hem yurt dışında olmak zor ama hep istiyordunuz ne mutlu size
    ben 2 .çocuk ile ilgili hala cesart edemiyorum kızım 2.5 yaşında

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah razı olsun . Bence çocuk konusu Annenın kendını hazır hıssettıgı zaman olması gereken bırsey. Eger sız sımdılık böyle ıyı dıyor 2. çocuğa ıhtıyac duymaya başlamadıysanız en ıyısı 1 çocuktur sımdılık ;) 2. çocuğa hazır olduğunuzda uygun zaman geldıgınde zaten sız kendınız farkedersınız ;)

      Sil
  5. bebeğin hayırlı olsun canım, allah sağlıklı bir şekilde kucağına almayı nasip etsin:)

    YanıtlaSil
  6. Demek döndün :) hem de harika bir haberle Maşallah :)
    Tebrik ederim , Sağlıkla kucağına alırsın inşallah. Artık sana " cesur yürek" demek istiyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle "cesur yürek"!... Çok tebrik ederim. Allah tamamına erdirsin inşallah! Allah isteyen herkese hayırlı sağlıklı evlatlar versin. Hoşgeldin :)

      Sil
    2. Donebıldım sonunda. ;) Hosbuldum. Allah razı olsun ıkınıze de ıns bır daha bu kadar uzun ara vermek zorunda kalmam

      Sil
  7. Geçen gün aklıma geldin, hayırlı uğurlu olsun. sağlıkla kucağına alıp sağlıkla büyütmeni dilerim. Allah kolaylık versin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah razı olsun . Ins sağlıkla huzurla buyutebılrıım 3. unu de ;)

      Sil
  8. Bende seni merak ediyordum ama inan bende ayni senin durumundayim,yorgunluk,zamansizlik birde cok fazla blog oldugundan arada kayniyor bazen ama aklimda idin buna inan! Allah yardimcin olsun canim,üc cocukla yasam hicte kolay olmuyor,ama seninkilerin yas aralari daha kücük bu durum belki onlarin hep bir arada daha kolay anlasip toplu halde oynamalarina izin verecektir....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah razı olsun, Takıp edecek blog sayısı arttıkça takıp etmesı de zorlaşıyor haklısın. Ins yas aralarının yakın olması ılk ıkı çocukta olduğu gıbı 3.cocukda da avantaj olur

      Sil
  9. 3. Bebek hayırlı olsun Allahta büyük kolaylık versin :))
    İmza 3 çocuk annesi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah razı olsun. Benden senden tüyolar alırım artık ;)

      Sil
  10. hayırlı olsun benimde 2 tane erkek evladım var ve 3sünün kız olmasını murad ediyorum.nasipte ne varsa hayırlısıyla inş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah razı olsun , Allah sızın evlatlarınızı da sıze bagıslasın ıns. kız olursa hayırlısıyla ıyı olur aslında ama 3 erkekten oluşan bır çete de hayatımızı bayağı hareketlendıren bır sey olur ıkısı de güzel olacaktır ;)

      Sil
  11. hayirli ugurlu olsun; Allah saglikla tamamina erdirsin..

    YanıtlaSil
  12. canım hem hayırlı olsun hem de Allah kolaylık versin. 3. çocuk gurbet elde. İnşallah çok zorlanmazsın canım Her çocuk kısmeti ile gelirmiş. canım benim umarım her şey gönlüne göre olur ve çoook mutlu olursun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah razi olsun ins cok zorlanmam. kafam bu kadar karisikken zorlanacagim kesin de ins burdaki duzenimi bir oturtsam daha iyi olucak Allahin izni ile

      Sil

Yorumlariniz icin