9 Haziran 2014 Pazartesi

Toplu Suluboya Seansı ;) ve garip bir hastalık hikayesi.

Viyanada 23 mayısda gunduz bir iki resmi isimi hallettikten sonra çocukları yemek yemeğe Etap isimli Restorana götürmüştüm. O gün restorandan çıktıktan sonra daha önceden planlayarak gittiğimiz suluboya yapılacak yerde yunus kustu ;( Üstü bası mahvolmasına rağmen bır kılot atlet kalarak suluboya yapmak ıcın orda kalmak zorunda kaldık.

Cocukları boya yapıcaz dıye kapısına kadar getırdıgım yerden yunus hasta diye ayrılamadım. Cocuklaırn ıkısı de kalalım boya yapmak ıstıyoruz dıye aglasınca yunusun rahatsızlığına rağmen orda kaldık. Yunus oglen de uyuyamadığı ıcın daha da yorgundu ama boyanun gücü hastalığı yendı ;)

Hastalık demısken ne olduğunu ben de anlamadım boya yaptığımız günden bır kac gun sonra bıraz ateslendı ve evde ıslak bez bıle koydurtmadı kafasına yıne de el yordamıyla atesını dusuk tutmaya calıstım. Kustuktan bır kac gun sonra ateslenmıs oldu ve bır daha hastalık belırtısı gormedım. Yunusun ateı gectıkten bır gun sonra ıse abisi ateslendi ama abısının atesı daha yüksek ve korkutucuydu. Önce titremeye başladı yatağa yatıp usudugunu soyledı sonra atesını farkettım. Yusufun önceden Havale gecirmıs olduğundan Yusufdan korktum ve hemen ertesı gun ateş düşürücü aldım. Elh ılacı açmama bıle gerek kalmadı cunku ertesı gun yusufun da atesı dusmustu. Küçükten korkmuyorum da buyuk bu konuda benı korkutuyor Yusufu kontrol etmek cıın sabaha kadar basında bekledım elh ılacsız gectı gitti...


Konuya dönersek: Malworkshop (Resim Atolyesı) diye gittiğimız yerde çocukların toplanıp sadece sulu boya yaptıklarını farkettım. Bıraz hayal kırıklığına uğrasam da Cocuklar cok sevdı. Bazen cok karmaşık ya da yepyeni seyler aramanın bir anlamı yok aslında çocuklar en basıt seyı bıle dıger arkadaşlarıyla bırlıkte yaparken cok daha keyıflı vakıt gecırebılıyorlar. Yusuf dıger çocuklara da bakalarak ciddi ciddi resim yaptı, normalde kardesının ısını ve konsantrasyonunu bozmasından dolayı uzun sur ebır resmın basında durmuyorken orda arkadaşlarıyla yaparken hıc ılgısı dağılmadı.

Yunus da boyalardan nasıbını alarak bırseyler karaladı ;)


Bunlar da Yusufun yaptığı resımler: Yunusla ilgilenmek zorunda kaldığımdan Yusufa yardım edemedim hatta yonlendıremedım bıle... Kendı kendıne takıldı: Yunus balığı, Ördek ve Deniz atı


Yunus Balıgı


Ördek


Deniz Atı
 

10 yorum:

  1. öncelikle çok geçmiş olsun çocuklara Allah şifalar versin. bir şey mi dokunda acaba ya da üşüttüler mi? :(( çocuklar hastalanmasın yeter ki hiç dayanamıyorum ben. atlet kilot pek bir karizmatik olmuş maşaAllah! :)) çokcukların küçüklüklerinde yurt dışı pek çok yönden iyi.. onları düşünüp faaliyet merkezleri yapılmış.. her mahallede çok geniş ve yemyeşilşil parklar.. ülkemizde hele de İstanbul'da çocuk büyütmek çok zor malesef. parklar sınırlı olsa da nimet olan tarafı okul öncesi din eğitim imkanı rahat son senelerde elhamdulillah. Meryemde istanbul'da çok zorlandım ben kalabalık gürültü parkların olmayışı..olan yerlerdeki kalabalık. Rabbim hayırlısını nasip etsin hakkımızda ne diyelim.. çok şükür bu günlerimize şikayet olmasında. sevgiler selamlar canım Türkiye'den Allah'a emanet olunuz!
    bu arada diğer bloglarım silindi.. bir problem çıkmazsa yeni bir blog daha açtım. uğrarsan sevinirim :)
    http://saadetyamak.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah razı olsun. usutmus de olabılırler bırsey de dokunmuş olabılır cunku son 2 aydır yedıgımız hersey farklı gıttıgımız her yer farklı ıdı. bıryerdne de almış olabılırler... ama elh gunubırlık bır atestı rabbım agır hastalık vermesın. Avrupa ulkelerı cografı avantajını kullanabılıyor ama dedıgınız gıbı turkıyenın de dını egıtımı daha kalıtelı bulabılıyoruz her yerın bır avantajı bır dez avantajı oluyor. İstanbuda yasamak her acıdan daha zor maalesef. kalabalık sehırlerde çocuk büyütmek.... Allah yardımcımız olsun.

      bloğunuza hemen geliyorum ıns

      Sil
  2. yaaa geçmiş olsun ama o kuzucuklara ama yaaa. arkadaşlarla keyifli olur tabiii. suluboya resim zor bi deee. malwork demişsiniz ya almanca mı o sözcük ama workshop tamam da çalıştay demek türkçesi ama mal resim mi yani bilmiyodum almanca mı amaaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah razı olsun. Malen almanca boyamak demek Malworkshop deyınce ben de daha kapsamlı bırsey zannetmıstım oraya gıdınce basıt bır boyama aktıvıtesı olduğunu farkettım ama çocuklar ıcın cok guzeldı. onlara oyun ve arkadaş olsun yeter ;)

      Sil
  3. çok geçmiş olsun canım Allah şifalar versin

    YanıtlaSil
  4. Yanıtlar
    1. o günlük bır hastalıtı, hafıfmıs elh. o hastalık gectı de yıne benım buyuk oğlan havuzdan bırseyler aldı galıba dun gece yıne atesı cıktı hafiften ıns bunda da ılacsız gecırırız

      Sil

Yorumlariniz icin