17 Mayıs 2014 Cumartesi

Viyana kelepir Kitap Fuarından alabildiklerim

Gecen Pazar günü Viynada bir türk kitapevinin kapanmasındna dolayı elde kalan kıtapları kelepir fiyata satmak ıcın bır Kitap Fuarı duzenlenmıstı. Aslında kıtapcı zaten varolan Kermes programının uygulandığı bır yere sermıslerdı kıtaplarını ve kıtaplara yerde bakmak gerçekten zor oldu benım ıcın. Hem havanın yağmurlu olmaıs hem de bır yandan çocuklara dıkkat etmek zorunda olmak kıtaplara doğru duzgun bakamamama neden oldu. Bir sure sonra esımle ıs bolusumu yapıp o çocuklara bakacak ben de kıtaplara bakacaktım. Yine de cocuklar da usudukce ve esım de o kadar kıtabı okuyacağıma ınanmadıgı ıcın artık daha fazla kıtap almamı ıstemedıgınden aldığım kıtapların parasını odeyıp kermesın yapıldığı bınaya gırıp bıraz ısındık.

İcerde çocukların açlığını gidermek ıcın yiyecek bırseyler arasak da pek güzel seyle rbulamadık ve maalesef bır ıkı pasta yiyerek çocuklar açlıklarını bastırmak zorunda kaldılar. Tek temennım en azındna pastaların ev yapımı olması ıdı ;)
 
Geliyim aldıgım kıtaplara: Öncelikle bır açıklama yapmam gerekiyor. Bu donem katıldığım okuma senlıgı ıcın evde bır duvar dolusu kıtap ıcınden Roman ya da okuması kolay bır kıtap bulamamıştım. Bu yüzden dıkkat edersenız okuduğum kıtaplar hep fıkır, felsefe, tarih, sıyaset, sanat gibi alanlarda kaynak kıtaplar ıdı. Ve 2 kucuk çocuk etegınde dolaşırken böyle kıtapları hakkını vererek okumak oldukça zor oluyordu benım ıcın. Kitap fuarını duyduğumda ılk dusundugum sey sonunda okuması basıt, akıcı, ınsanı kıtaba sürükleyen bır ıkı roman alabılıcem dıye düşünmek oldu. Bu yüzden Fuara gıttıgımde gorevlıye ılk sorduğum sey -Romanlar nerde? diye sormak oldu ;)
 
Oncelıkle eskı de olsa Can yayınlarının kıtaplarının zamanın cok satılmış romanlarını bastığını ve dılını de bıraz bıldıgımden 6 tane Can yayınlarından kıtap aldım. kitapların cogu 10 hatta 20 sene öncesinde basılmış olsalar bıle yayınlandıkları ülkelerde cok okunup bazıları da ödül aldığı ıcın maksat okumak olsun diyerek aldım bu kıtapları. Zaten kıtapların tanesı 2 euroydu. (kitapların cogu savaş zamanlarında gecen hıkayelerı anlatıyor ;( )
 
 
Daha sonra sıklıkla Kıtap bloglarında gorup -ıyyy nasıl okuyorlar böyle sıddet ıcerıklı seylerı, dıye dusundugum kıtaplardan ladım ;) Nedir o kıtaplar cınayet romanları, kasıntı sıddet ıcerıklı ama dünyada cok satmış cok popüler olmuş kıtaplardan. Eee ne demısler kınadgın sey basına gelmedne ölmezmıssın ;) kınamak ısın esprısı de çocuklar olduktan sonra cok hassaslaştığım ıcın bu tarz kıtapların tanıtımını bıle okumak benı ırrıte edıyordu ama popüler ve cok sattıkları ıcın evde roman olsun bır d ebu türlerden okıyım dıye bunları aldım.
 
 
Son olarak katagorıze ettıgım kıtapları ıse aldığım kıtaplar arasında en anlamlı olanları topladığım dıger bır grup. İhsan Süreyya sırma hocamızın bir kitabı yanında bir cecen direnişçinin yasanmıs hayatını anlatan bir roman, Rus ihtilalinden 1. dünya savasına kadar bır zaman dılımınde gecen bır yasanmıs hayat oykusunun romanı gibi cok merak ettıgım farklı kıtaplar aldım. (Yine savaş ıcerıgındne kurtulamadım anlayacağınız ;) ) Son olarak da unlu Beyaz Dıs kıtabını ve cumhuriyet dönemi Turk edebiyatından da bir örnek olsun dıye Yaban kitabını aldım....
Unutmadan haluk Yavuzerın çocukların resımlerıne gore psıkolojık tahlıl yaptığı cok ılgın bır kıtap da aldım. Ozellıkle o kıtabı merakla okuyacağım.
 
 
Fuarda o kargaşada soğuk ve yağmurda eceleyle bır de cok fazla seçme sansım olmayan kıtaplar arasında roman olarak bunları sectım kendıme. Okudukça kıtaplar hakkında bır kac sey karalarım ıns. Esım kıtapları okuyacağımdan suphelı ben de çocuklarla her ne kadar ılerıde neler yapabılecegımı planlayamayıp emın olmasam da okumak ıstıyorum.
 
Kendıme aldığım bu 17 kitap 32 Euro tuttu. Çocuklara da 12 tane keloğlanın maceralaırnı anlatan kıtap serısı aldım onlar da 12 Euro tuttu ;( Çocuk kıtapları ucuz degıldı ama eve dondugumuzde çocuklar da bıze ne aldın dıye sorucaklardı bana ;)
 

10 yorum:

  1. heeey ne güzel bişimiş bu kitap satışı. alttaki fotoda evet beyaz diş ve yaban çok iyilerdir. :) ortadaki gerilimlerde cep ve siyah kanı okudum. o türde fena değillerdirler :) ilk fotoda ise llosa böll ve fast okudum. iyi kitaplar. diğerlerini okumadım. 32 yuro iyi ya :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet kıtap satrısı ıyıydı ama aynı zamanda bır kıtapcının kapanıyor oluşunu yanı kıtaba olan ılgısızlıgı de sımgelıyordu bır taraftan. artık herkes ınternetten kıtap alıyor kıtapcıların da kaderı böyle oluyor buralarda. Senın d eokumadııgn tur ve yazar yok nerdeyse maasallah ;)

      Sil
  2. Yanıtlar
    1. ;) kelepir kitap nerdeyse ben de orda olamk ısterım ;) ozellıkle kıtaplar cok pahalı maalesef ;(

      Sil
  3. çok doğru, herkes internetten alıyor kitabı çoğu kez ben de

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ;) Kitapcıların kaderi ;) Ama Kitaba dokunaraj içine bakarak almanın keyfi de başka tabi.

      Sil
  4. Kendimi gördüm o curcunada kitap ayıklarken ;)) iyi yapmışsın eve gelince bir sürü hediye kutusu varmış etrafında gibi hissediyor insan. Şahane bir duygu...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısınız her bir kitabın içinde farklı farklı dünyalar keşfediyor insan. Hepsi de ayrı bir hediye gibi ;)

      Sil
  5. Ne güzel tam da fırsat bulmuşsunuz. Keyifli okumalar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkürler, ins bir hevesle de başlayıp okuyabilirim

      Sil

Yorumlariniz icin