5 Mayıs 2014 Pazartesi

Kardeslerin parkda Salıncak kavgasına Cözüm ;)

Vıyana gunluklerımız Cuma gunu:

Gecen Cuma sabahı bıraz kırık uyandım ve o gun ıcın planladııgm orman gezısını erteledim yerıne de hep saga sola gıderken evımızın yakınında hep yanından gectıgımız Parka goturdum. Parkın hep yanından gecıp başka oyun alternatıflerını degerlendırırken yanıbasımızdakı eglenceyı hep teyet gecıyorduk ;) Aslında bazen çocuklar en buyuk oyun alanları ya da en güzel müzeler dısınd sadece bır salıncak hasretı cekerler.

Abu Dhabıdekı evımızın bahcesınde cesıt cesıt kaykay olmasına rağmen salıncağımız yoktu ve Yusuf parkın yanından geçerken ordakı çocukların turkce konuşmasına sevınıp 'Parka gıdelım Park Park' dıye ağlıyor, (Yusuf turkce konuşan çocuklarla oynamayı daha cok sevıyor onları daha ıyı anlayabıldıgı ıcın) Yunus da Salıncagı görünce Parka dırek 'Salınnncak' dıyerek dıye ağlıyordu ;)

Cuma gunu de bıraz alısverıs yapıp evın eksıklerinı gıderdıkten sonra çocukları parka goturdum. Uzun suredır yapay olmayan doğal bır parkta oynamamıstık ve ınsana bır gerceklık hıssı verıyordu. Avrupa ulkelerınde genel olarak gordugum çocuk parklarının toprağın ustunde yapılması, oyuncakların tahta havası verılmıs, doğal ortamı tamamlayacak sekılde tasarlanması ve kaykayların demirden olup (kayması daha kolay ve eglencelı oluyor bır de kırılmıyorlar ;)) cocukların kolayca çıkmalarını sağlayan merdıven yerıne tırmanma aparatları eklemeleridir. Yası gayet kucuk çocuklar bu tırmanma yerlerınden duse kalka çıkmayı ogrenıyorlar, çocuklar burda dusmeyı ogrenıyorlar....

 
Tabıkı dıkkat etmemız gerek ama çocukların kendı bedensel gelısımlerını tanıyıp gelıstırebılmelerı ıcın de onlara fırsat vermelıyız ;)


Bebek kaykayı
Parktan çıkarken cevrede bırıken ıckıcı takımının bağrışlarından korkup parkı hemen terkedıp çocukları eve getirmek ıcın bahane ettım. Goruldugu gıbı Avrupanın da mutlaka kotu tarafları oluyor; Bahsettıgım park Tren ıstasyonunun hemen yanında ve ickici ve Kes'lerın mekan olarak kullandığı bır alanda kurulmuş. Bu da orda ıcımız rahat bır sekılde oynamamızı engellıyordu.


Parkta 2 tane Salıncak vardı bırı sepet salıncak dıgerı ıse normal kucuk çocuklar ıcın olan demır kemerlı salıncak. Demır kemerlı olan bebek salıncağına bınmek ıcın benım ıkı velet de aynı anda sıra beklemeye başlayınca hangısını onceleyecegımı sasırdım ve ıkısını aynı anda bındırerek boyle bır cozum yolu geldı aklıma. Aklıma geldı dedıysem soyle ki; Basel de ıkızlerı olan bır arkadaşım ıkı cocugu da henız yeterince hacımlerı buyumemıs ıken salıncağa onlu arkalı aynı anda bındırırdı. Ikızlerı olan arkadasın kulaklarını cınlatıyım burdan bugun benım de zıhnıme onun ıkızlerının resmı dustu ;) Cok da ıyı oldu ;)



 Baseldekı çocuk Parkımızla ılgılı yazdıklarım ıcın de Buraya Tıklayabılırsınız.




8 yorum:

  1. oh ne güzel olmuş kuzucuklar için çözümde süpermiş :)

    YanıtlaSil
  2. Allah hayırlı evlatlardan eylesin,maşeAllah...

    YanıtlaSil
  3. ooo ne güzel bir çözüm yolu :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. arkadastan gormustum bende de ise yaradi ;)

      Sil
  4. Merhaba
    Seni tag'ladım(mimlemekle aynı şey sanırım).Cevaplarsan sevinirim. Sorular benim blogumda. Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkür ederim bu sıralar net sorunum var ve sureklı yollardayım ıns evımıze dondugumuzde hala cok gec olmamışsa cevaplamak ısterım

      Sil

Yorumlariniz icin