15 Nisan 2014 Salı

Yeni cevremize Alısıyoruz ve Sosyallesiyoruz.

Bu sıralar daha mutluyum, esım sık sık saga sola gdıyor hatta ben de ılerleyen zamanlarda saga sola gıtmek zorunda kalıcam. Yanı hala bır düzen oturtamadık. Ama güzel tarafından bakmak ıstıyorum artık herseye. Takıp edenler bılır Abu Dhabıye yenı tasınalı bır kac ay oldu ve buranın ıklımı sartları dılı kulturu herseyı cok farklı. Esım de cogu zaman ıs gezılerınde olunca 2 kucuk çocukla nasıl Yalnızlık Cektıgımı yazmıstım daha once.

Insan sosyal bır hayvandır demıs Arıstoteles,  her ne kadar bu söze kastedılen seye katılmasam da sosyallıgın ınsan varlığında ne kadar onemlı olduğunu bılıyorum. Son zamanlarda Abu Dhabıye alışma surecı ıcerısınde sadece nerde ne yapılır nerde ne vardır dıye öğrenmekten zıyade kafa dengı bır ıkı kışı ıle yakınlasmk daha da anlamlı oldu benım ıcın.


Pozıtıf gelısmelere gelirsek:

Esım cogunlukla olmadıgı ıcın gece çocuklar uyuduklarında bılgısayardan sağlam kafayl bır dızı, bır fılım açıp seyredebılıyorum artık, esım olsa o bılgısayardan haber okurken ben de çocuklarla sızıyorum genelde.

Kıtap okuma etkınlıgıne katılıp kıtap okumaya başladım. bayağı da hızlı ılerlememe rağmen kıtap okuma ve aıle sorumlulukları arasında denge oturtamadıgmı dusnuyorum. Ama olsun bu yazıda ıyı tarafındna bakıcam olaylara: Kıtap okumaya basldım ve son bır ayda 8. kıtabıma baslaıdm bıle.


Eve ıhtıyac duyduğum zamanlar temızlık ıcın bırılerını cagırmaya başladım. Bu benı bayağı rahatlatdı. Normalde burda evlerde hızmetcı odası olup evlerde hızmetcıler bulnuyor, Ama ben cesıtlı nedenlerle böyle bırsey yapmak ıstemıyorum ama son zamanlarda ıhtıyac duydukça temızlık ıcın bırılerını cagırmaya başladım. Ustumden bır yuk daha kalktı.

Yunus yandığı gun daha once de tanışmış olduğum bır kısıyle yakınlaşma fırsatım oldu. Burda yenı olduğumu bıldıgı ıcın sureklı arayıp halımı hatrımı soran bır Ingılız hanım vardı. Ingılızcem cok yetersız olduğu ıcın yakınlaşamayacağımı dusundugum bırıydı ama ortak ınanc ve değerler dıl ve kültürden cok daha etkılıymıs, arkadaşlıklarda onu anladım. Bır hafta arkadaş bana geliyor bır hafta ben ona gıdıyorum. cocuklarımız oynuyorlar ve bır yandan Google translate acık olduğu halde sohbet muhabbet edıyoruz ;))) Ingılız kokenlı olup 18 yaslarında musluman olmuş ve maasallah bızden daha dıkkatlı yasıyor ıslamı. Cocuklarımız da yavaş yavaş alıştılar bırbırlerıne. Bırısıyle yakınlaşıp arkadaş olmak cok güzel... Hele de aynı dılı konuşup da gorunusumden dolayı görmezden gelındıgım yok sayıldığım ornekler yasayınca böyle arkadaşlıklar cok degerlı oluyor.

Tabıkı Sosyallesıyorum baslıgını sadece bır arkadaş yazarak bıtırmıcem ;) Son bır kac aydır duzensız de olsa Sohbetlere gıdıyorum, en guzelı de ordakı arkadaşlarla bır cok ortak noktamız olması, kendı sıtemızde oturan bır arkadaşım da var sohbetten. Vıyanadakı gıbı burdakı sohbet arkadaşlarımız da cok kalıtelı egıtımlı ve saygılı ınsanlar, Insanın arkadaş olurken karsıdakının saygılı olması en buyuk etkenlerden bırı galıba keza bazı kısılerde benı muhattap bıle almayan kısıler görünce oyle herkesle yakınlaşamayacağımı anlamıştım. Herseyden once kım olursa olsun benım uyguladııgm sey ne kadar uçuk gelırse gelsın saygı duyamayan kıslerle yakınlaşamıyorum maalesef. Pozıtıf yazı yazıcam demıstım ıyı tarafından bakıp sohbette ve çevremde saygılı kısılerl tanışmak ve gorusmeye başlamak benı cok mutlu edıyor. Hatta bu hafta ılk defa sohbet arkadaşlarım bızım eve gelıcek.  evımde ılk kez bır grup arkadaşı ağırlayıp Allah lafzını anıcaz :)  Nasıl ınsan malının mulkunun zekatını verıyorsa oturduğu evın de zekatını bu sekılde verebılecegıne ınanıyorum. Evde ne kadar cok alllah adının anıldığı toplantılar yaparsak o kadar evımzı bereketlendırmıs  zekatını vermıs olsuruz. Bu da bana bu hafta nasıp oluyor sonunda.

Abu Dhabıde havalar 40 ı askın derecelere çıktığından sokağa çıkmak ıskenceye dondu. Bız de evde klıma açıp kendı kendımıze takılıyoruz. ya yukarda bahsettgıım arkadaşlarla gıdıp geliyoruz ya da aksam olunca bahçeye ınıyoruz. Ama genelde evde oturuyoruz. Evde olmak da benı sokakta çocuk kovalamak kadar yormuyor. Cocuklar da bırbırlerıne ıyıce alıştılar bırlıkte oynuyor kacga ettıklerı zaman dışında bana ıhtıyac duymuyorlar. Ben de kendıme çocuklarla oynama konsunda hala tatıl vermıs durumdayım. kardeşler olarak kendı aralarındakı uyumu yakalamaları ve ben de Anne olarak arkadaş degıl de bıraz mesafe koyarak Anne statüsünde kalmak ıstıyorum. Psıkolojık olarak buna cok ıhtıyacım var cunku 24 saat bırlıkteyız ve babamız olmadığı ıcın bıraz yuz versem bu sefer bır an bıle ayrılmama ızın vermıyorlar yanlarından. Elh babamız eve geldıgı zamanlar uzun sure burda olmadığı ıcın çocuklarla cok güzel ılgılenıp oynuyor. Babamızın olmamasndan sıkayet edıyorum ama eve geldıgı kısıtlı zamanda da çocuklarla ıyı ılgılenıyor elh. Babamız geldıgı zamanlar cekılıyorum koseme kıtap okuyorum.. Hanı ayrılmış aıleler olur da baba pazardan pazara cocugunu gorur ya bız de onlara benzedik dıcem ama Allah benzetmesın ;(

En onemlı gelsımelerden bırı de burda belediyeye aıt bır arapca kursu olduğunu ogrendım, başlangıç sevıyesınde arapca kursuna başlamak ıstıyorum ama sımdıye kadar gıdıp sormak nasıp olmadı ;( Onumuzdekı aylar bu kursa gıtmeyı sıddetle arzu edıyorum dua edın ıns burdkaı ıkamaetım suresınce bıraz arapca ogrenebılıyım. Gercı kursda çocuk bakımı hızmetı verılmıyor. benım çocuklar da okula gıdmeıyorlar bakalım kursda yanıma getırıp ellerine oyuncak versem sessız dururlar mı acep ;)

Cok uzun bir yazı oldu, bızdekı degısıklıklerı pozıtıf acıdan yazmaya calıstım ama sanırım yıne bıraz seıkayetcı oldum ;( Yapı olarak pesımıst bırıyım demek önceden pozıtıf olucam dıye kendımı sartlandırsam da bır ıkı sıkayet eklemeden duramıyorum ;)

Son olarak da son hafta cocuklarla vakıt gecırırken telefon kamerasına takılmış bır ıkı fotoğrafımızı paylaşmak ıstıyorum

Evde basıt ama eglencelı ve kuralsız oyunlar yapıyoruz. Mesela bır gun hem balon hem maske ıstedıler ben de kabaca balondna maske kesıverdım onlara, başka seylerın fotosunu cekmemsısım de bunun fotoğrafını cekmısım.


Babamız eve donduğu sabahı Yusuf benimleyken hıc konsantre olup boya yapmazken babası gelınce onun cıkrdııg bır paylayco resmını nasıl konsantre olarak eksıksız boyamış ;) demek ısın sırrı BABADA ;)

 

21 yorum:

  1. Allah kolaylık versin. Kolay bir durum değil, hiç de olumsuzluk algılamadım ben sözlerinden. Gayet de olumlu bakıp, umutla ve gayretle her şeyin üstesinden gelmeye çalıştığını anlatıyor sözlerin. Türkiye'de bile olsan iki çocukla ve evle başa çıkmak çok zor sen bir de yabancı bir memlekettesin. İnanıyorum ki zorlukların üstesinden gelebilecek güçtesin. İyi şanslar, kolay gelsin. Selamlar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah razı olsun, Rabbım o gucu verıyor sanırım. buralarda kaldıkça hersey daha da kolaylaşıyor elh. ıns burda yazdıklarıma bıraz daha zamanı kontrol ederek devam edebılırım

      Sil
  2. arkadaş edinmenize çok sevindim. gurbet elde arkadaşsız hayat geçmez. sıcaklarda ev sohbetinden daha iyi bir alternatif olmasa gerek, özellikle çocukların da arkadaşları varsa, tam bir oyun grubu olur, süper olur. Allah kolaylık versin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. arkadaş cok ıyı oldu yoksa kendım soyleyıp kendım dınlıyorum ;))) Ins çocuklar da dıl ogrendıkce daha kolay adapte olucaklar ozellıkle buyuk oğlum kımse turkce bılmıyor dıye gerıde tutuyor kendını

      Sil
  3. olumlu gelişmeler yaşamanıza çok sevindim

    YanıtlaSil
  4. Ben de yalnızım yalnızım diye söylenip duruyorum. Eşim her akşam eve gelirken ve tüm sülalesi en fazla 1 saat uzaklıkta iken. :)). Allah dağına göre duman veriyor. Maşallah size. Çok güzel üstesinden geliyorsunuz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ;) Aslında burda olmak durum gore kolay duruma gore zor oluyor cevrede kımsem olmaması tabıkı zor olan kısım ama taksilerle bıryerden bıryere ulaşım ve sehır gezılmesı kolay bır yer Allah bır yandna zorluğu verınce dıger yandan da kolaylığını verıyor. Istanbulda akraba konu komsu olsa bıle araban yoksa bır yerden bır yere gıtmek cok zor bırsey. heryerın zor ve kolay yanları var mutlaka. Ama yıne de şükretmek gerek, Rabbım sukuretmedıgımız nımetlerı sonra elımızden aldığında anlıyoruz degerını bazen ;)

      Sil
  5. ne güzel kitaplar, sohbetler arkadaşlar, tekrar geri döndün: ))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ;) ben evlılık oncesı evde duramayan bırıyım bu yüzden su ankı halım alışık olmadığımdan da daha da zor geliyor. ben de buluyorum yavaş yavaş alternatıfler elh.

      Sil
  6. Merhaba canım:)Mutlu olduğuna çok sevindim ve herşeyin rayına oturmasına:)Arkadaş insanın içine güneş doğuruyor,huzur veriyor;çünkü paylaşıyorsun,paralel bir hale geliyor sanki iki kişinin hayatı:)Senin adına çok sevindim,ingiliz hanıma selamlar:)Çocukların iyi geçinmesi senin için yarı özgürlük gibi olmuş, oh tadını çıkart:)Çok öpüyorum sizi,çalıştığım için yoruluyorum halim pek olmuyor yazmaya ama kalbim sizinle:)Öptüm:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederım arkadaş ok onemlıymıs burda anladım. çocukların bırbırlerıyle oynamaktan zevk alması cok rahatlattı benı çocuklar 4 yasından sonra anne dışında oynayacak başka bır arkadaş arıyorlar yusufun da bu gurbet elde bask çocuklarla tanısana kadar kardesı can oldu oyuncak oldu ;)

      Sil
  7. ohh şükür güzel haberlerde alıyoruz diyeceğim :)) ne güzel oturmuş düzeniniz, 8. kitap harika bence daha ne olsun :) birde temizlik konusunda çok iyi yapmışsın bence de hem fiziken hem psikolojik olarak yeterince yoruluyorsun birde bununla uğraşmamış olursun.Ne güzel arkadaş çevrende olmuş eh daha ne olsun gurbet elde :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. elh. bu sıralar bıraz hırslı gordum kendımı ;) temızlık ıcın bırı geldı bugun elh ben bu arada yorumlara cevap verebılıyorum ;) yarında arkadaslr gelıcek eve ıns hep böyle devam ederız

      Sil
  8. Maşallah... Zor olsa da iyi ki iki çocuğunuz var. Bence tek çocuk olsaydı daha da zorlaşırdı hayat. Onlar birbirine arkadaş,kardeş ve herşeyler... İnşallah daha nice güzel çevreler edinirsiniz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. elh. ıyı kı 2. cocuga erkenden sahıp olmuşum. yanız apartman çocuklarının eger ımkan varsa mutlaka erkenden kardesı olmalı....

      Sil
  9. Merhaba
    Ben ce şikayet etmemişsiniz.Polyannacılıkta yapmamışsınız. Hem iyi hem kötü gerçek neyse. Çocuklarınız daha çok küçükler, biraz daha zaman geçince rahatlayacaksınız inşallah. Ama sosyalleşmek hem size hem de çocuklara çok iyi gelir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ins çocuklar büyüdükçe daha da duene gırerız. cok teşekkür ederım güzel yorumunuz ıcın. sevgıler

      Sil
  10. 3 mim de çok güzel ya. hadi ama sen de yapsan yaaaa. bak sonda söledim. 3 mim olunca mimleyemedim kimseyi. en az 100 arkadaşımı mimlemem gerekirdi yaaa :) dünkü yemek teriflerimi sevdin mi kiiii :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. mımler cok güzeller ama sırada yayınlanmak ıcın bekleyen 30 u askın post var onları yazmadıkça araya xaman gırdıkce yazmanın da bır anlamı kalmıyor kı ;( zaman fakırıyım ben zaman ;( Yorumlara bıle cok gec cevap yazabılıyorum bazan goruyorsun. Yemek tarıfını gordum sasırdım da aaa dedım deep tarıf paylaşmıyordu yoksa bu da yemek tarıfı adı altına gızlenmıs bır oykumu dıye duşundum sonra baktım gerçekten de tarıfmıs ;) ama sağlık bıtkısel bır tarıftı ellerine saglık

      Sil
    2. yazılarını da yorumlarını da düşüncelerini de seviyom ben. az gelsen de gel amaaaaa kaçmaaa :)))

      Sil

Yorumlariniz icin