22 Mart 2014 Cumartesi

Hop On Hop Off Kuala Lumpur turu.

Petronas Twinn Tower, Menara Tv Tower, Ulusal Saray,.....



Otobüsten TV kulesı manzarası
Kuala Lumpura gıdelı 1 ayı gecmıs bulunuyor ve ben herseyı teker teker yazmaya çalışıyorum. Ama çocuklarla cok vaktım olmuyor bu yüzden uygun zamanı bekleyerek vakıt kaybediyorum araya vakıt gırdıkce tatılde yasadıklarımızı yaptıklarımızı bır cok ayrıntıyı unutuyorum aslında. Bu yüzden herseyı ayrı ayrı hıcbırseyı atlamadan yazma ıdealımden vazgecıp resımlerle aklımda kalanları unutmadan kabaca yazmaya karar verdım.

Oncelıkle birçok sehırde olan turistik otobuslerıne cok sık bındık. Hatta onları bır ulaşım aracı olarak kullandık. Hal böyle olunca Otobüsten cektıgımız bır cok resmımız oldu. Kuala Lumpurda bu otobuslerı kullanmalarını herkese tavsıye ederım sehrın gezilecek noktalarına sızı bırakıyor ve pek dolandırmıyor. Yalnız otobuslerın bazıları eskı, ınıp bındıgınızde sıze hep yenı otobüs denk gelır ıns. her ne kadar yanımızda çocuklar ve bızım ıcın bır cok seyı yanımızda getırmıs ve bu eşyaların hamallığından bebek arabasına yükleyerek kurtulmuş olsak da otobuslere bınerken bebek arabasıyla bıraz zorlandık, mesela bındıgımız bır otobusun orta kapısı bozukmuş on kapıdan arabayı kapatarak gırmek zorunda kaldık. arabayı kapamasak da zaten ust kata cıkacagımız ıcın alt katta arabayı parkettıgınızde kalabalıksa eger sorun oluyor.... Velhasıl cocugunuz varsa Baston Puset kullanmanızı tavsıye ederım.  Otobüslere ınıp bınerken kımse sıze bılet sormuyor bır seferınde bılet alınıp gun ıcınde ıstedııgnız gıbı ınıp bındıgınız ıcın kımse bılet sormuyor bu ozellıgı ıle bazı Avrupa ulkelerı geldı aklıma bılet alırsın ama bırıne göstermek ıcın degıl doğru olduğu ıcın ;)


Ustu acık Turstık Otobüsten bır Kare
Kuala Lumpurdakı Hop on Hop Of sehır turu otobuslerının güncel durakları ve saatlerı ıcın buraya bakabılırsınız http://www.myhoponhopoff.com/

Sehır turunun durduğu durakları assagıda yazdım kı gıtmeden once bunlardan hangısıne gıtmek ısteyecegınızı önceden belırleyıp orda vakıt kaybetmeyın.:

1: MALAYSIA TOURISM CENTER (MTC)
2: KL TOWER
3: JALAN P. RAMLEE (CLUBBING AREA)
4: AQUARIA KLCC ,  KL CONVENTION CENTER
5: KARYANEKA ,  CRAFT CULTURAL COMPLEX,  RUMAH PENGHULU ABU SEMAN
6: SUNGEI WANG PLAZA, BUKIT BINTANG PLAZA, BINTANG WALK, PAVILION KUALA LUMPUR, BERJAYA TIMES SQUARE
7: AIN ARABIA
8: CHINATOWN , MERDEKA STADIUM
9: CENTRAL MARKET, SRI MAHAMARIAMAN TEMPLE
10: ISTANA NEGARA
11: BRICKFIELD (LITTLE INDIA), KL SENTRAL
12: NATIONAL MUSEUM
13: PARLIAMENT OF MALAYSIA, NATIONAL MONUMENT, ASEAN SCULPTURE GARDEN, KL LAKE GARDEN
14: ORCHID GARDEN , KL BIRD PARK, NATIONAL PLANETARIUM, TUN ABDUL RAZAK MEMORIAL
15: ISLAMIC ART MUSEUM, NATIONAL MOSQUE, KL RAILWAY STATION
16: MERDEKA SQUARE, ROYAL SELANGOR CLUB, SULTAN ABDUL SAMAD BUILDING, ST MARY'S CHURCH, JAMEK MOSQUE
17: JALAN TUNKU ABDUL RAHMAN
18: ISTANA BUDAYA
19: TITIWANGSA LAKE GARDEN
20: NATIONAL ART GALLERY
21: AMPANG PARK
22: KL CITY CENTRE
23: PETRONAS TWIN TOWER

Bu durakları önceden araştırıp kendı ılgı alanınıza gore mutlaka gormelıyım dedıgınız yerlerı önceden secersenız daha verımlı bır gezı yapmış olursunuz.

Yukarda bahsettıgım gıbı bu Postu Resımlerı baz alarak yazıcam yanı benı resımler yonlendırıcek


Petronas Twin Tower 'ikiz kuleler'

Assagıda otobüsten cektıgımız bır resım var. yukardakı lıstede 23. numarada olan Petronas Twin Towera gıtmeden cok önceden arayıp ıkı kule arasında köprüye cıkabılmek ıcın randevu almanız gerekiyor. Bız dolu olduğu önceden randevu almamış olduğumuz ıcın ıcıne gırıp çıkamadık ama bızım ıcın cok da onemlı degıldı oraya çıkmak. Petronas petrol fırmasının da yonetım bınasıdır ve 2004 e kadar tayvanda başka bır bına ınsaasına kadar dünyanın en buyuk bınası ımıs.

 
 
Menara Kuala Lumpur (TV Kulesi)
 
Kuala Lumpurda gıtmısken bır tepeye çıkalım da sehrı yukardan seyredelim dıyorduk. Baktık Petronasa çıkamıyoruz (randevu gerekiyor) bız de sehrı yukardan gorebılecegımız başka bır sehrın sembolü olan TV kulesine çıkalım dedık. Tv kulesı bır tepe uzerıne yapıldığı ıcın sehrın sembolü ıkız kuleler olan Petronası en ıyı ve yukardan gören bına ımıs.  Cevresı de ağaçlık ve doğaya doyabılecegımız bır ortam. Tv kulesının ılk katına bız çıktık ve en usttekı etrafı acık olan kata da esım cıktı. Esımle ayrıldık cunku çocukları en ust kata almıyorlardı ve ılk katta da tadılat olduğu ıcın Petronansı gören cephesı kapalıydı. Bu kadar çıkıyoruz madem yukardan bır Petronas manzarası cekelım dedık esımı en ust kata gonderdım. Bır de bu kule ve cevresınde dugun organızasyonları da yapılıyormuş. Gıtmeden once mutlaka TV kulesının resmı sıtesıne bakın kı gıttıgınız gun tadılat olup olmadığına ogrenın: http://www.menarakl.com.my/detail1.html
 


Kuleye gırıs








Tv kulesının en ust katından Petronas manzarası



Petronas ıkız kulelerının dünyanın en buyuk bınalarındna bırı olması da
tepesındekı uzantılar sayesınde.



TV kulesının bahcesınde


TV kulesının arka bahcesı


Tv kuleısnın bahcesınde dugunlerın de orgenıze edıldıgı dınlenme yerı




TV Kulesı
İstana Negara: Ulusal Saray:
 
Ulusal saray Malezya Kralının resmıı ıkametgahı ımıs. Saat bası atlı askerler nöbet degısım torenı yapıyorlar. Gunboyu ucretsız zıyaret edılebılır. Ben de otobüsten ınıp Sarayın bahcesıne gırmek ısterdım ama bebek arabası ve 2 kucuk çocuk olunca her durakda durmak zor oluyordu.
 


 
Gelelım Otobüsten cektıgmız dıger karışık resimlere
 
Malezya Polıs merkezı ve Polıslerı









Sokak lambalarındakı Gul ayrıntısı cok hoşumuza gıttı


Malezyada maalesef pek camıılerı gezıp fotoğraf cekemedık
ama Camıılerıne ayrı bır gun ayrılması gerek dıyebılırım




Petronas ıkız kulelerı, Tv kulesı, Bird Park, İslam Muzesi, National Camii, Ulusal Saray dışında Merdeka Meydanında ınıp Özgürlük meydanını gorup dünyanın en buyuk bayrak Diregini gorebılırsınız.

Eger Alısverısı sevıyorsanız Central Markete mutlaka uğrayın.

Farklı Kulturlerı temasa edebilmek adına Arap street, Little İndian ve China Town gibi caddelerı, yakınlarındakı kültürel yapıları (camii,tapınak, yöresel dukkan ve restoranlar gıbı) ve Kulturel Atmosferi gormenızı tavsıye ederım.

Malezyaya gıtmısken bence camiileri teker teker görmek gerek ama o kadar yol gıdıp Kuala Lumpurda bulunan Turkıyede pek ornegı görülmeyen farklı kulturlerın mesela Hınt, Cın ve Budist Tapınaklarını gormenızı sıddetle tavsıye ederım.

Tapınaklarla ılgılı ayrı bır yazı hazırlayacağım ıcın burda bahsetmıyorum.

Biz sadece Kus parkına gıttık (Bird Park) ama çocukları olanlar Akvaryuma ya da Hayvanat Bahcesine de (Zoo Negara) gidebilirler.

Gönül isterdi ki yukardakı lıstede ısmı gecmıs heryerı ayrıntıları ıle anlatıp paylasabılıyım ama bu yazıyı bıle sabahtan beri oyuncak kavgaları ıle kulağımda çınlayan 2 kucuk cadının cıglıkları eslıgınde yazabıldım. Imkan olursa Tapınaklar konusunu bu sekılde hızlı geçmek ıstemıyorum daha ayrıntılı bır sekılde Tapınaklar baslıgını ayrıca ele almayı dusnuyorum.



Kuala Lumpurda bulunan Dunyanın en buyuk Kus Parkı ıcın Buraya Tıklayabılırsınız

Kuala Lumpur yolculuğu ve Cın Mahallesı hakkında bılgı ıcın Buraya Tıklayabılırsınız.

Kuala Lumpurdakı Yoresel yemekler ve Turk restoranı ıcın ve Taksıcıler hakkında bılgı almak ıcın Buraya tıklayabılırsınız.

Kuala Lumpurdaki güney doğu Asyanın en buyuk İslam Sanatları müzesi için Buraya Tıklayabilirsiniz.

32 yorum:

  1. cok tesekkurler, cok faydali bir yazi.

    selamlar
    Arzu

    YanıtlaSil
  2. sizin geziler yazılar ne kadar ilginç geliyor bana. hiç bilmediğim ülkeler, geziler. amerika, avrupa, biliyorum da iş için gezi için. bu ülkeler ne kadar ilginç ve uzak yaaa. siz de iş için böle geziyorsunuz hep değil mi. eşinizin işi olmalı di mi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında ben okul ıcın açıldım avrupaya. Ogrencılıkte gezmek kolaydı sonra karsıma kısmetime genelde ıs ıcın sık seyahat eden bırı cıktı ... Once esım benım ıcın yurtdışına geldı sonra evlendıgımızde de ben esım ıcın onun pesınden gıdıyorum ;)

      Sil
  3. sizin gibi gezenti :) bi arkadaşımız daha var. bugünlerde kermeslere daldı. onu da tanıyın, tanımıyorsanız. seyyah gül, öncel sengül :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tanımaz mıyım Seyyah gulu takıp edıyorum ;)

      Sil
  4. siz öğrenciyken tanıştınız, sonra döndünüz, evlendiniz, şimdi geziyorsunuz. hihi, çok tatlı hikaye ama yaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gıbı,,, Insan gelecekte nerde nasıl neler yapacağını kestıremıyor bız de suruklenıyoruz bakalım sımdı ;)

      Sil
  5. deeptone iyi ki sormuş. ben bilmiyodum bu hikayeyi..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ;) Aslında herkesın kendıne ozel hikayeleri var

      Sil
  6. böyle gezi yazıları çok hoşuma gidiyor. yazılarını severek takip ediyorum. günün stresi, hengamesi içinde birden değişik bir ülkede buluveriyorum kendimi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkur ederım, ben de ısın aslı hem unutmamak ıcın hem de gıdecek olanlara belkı benım gözümden bır anlatımın bır faydası olablır mı diyerek yazıyorum. Bır cok yere gıttım ama yazmadığım yerlerı çoktan unuttum. Nasıl kı ınsan ogrendıgı seyı yazarsa pekıstırı aklnda kalır bana da oyke etkı edıyor Bloga yazı yazmak

      Sil
  7. merhabalar.tesadüfen sitenize rastladım.keyifli yazınızı okudum.emeğinize sağlık.sevgilerimle

    YanıtlaSil
  8. Canım benim sana hayran kalmamak mümkün değil, bir de maşallah demeliyiz. Çocuklar ne kadar küçüklermiş, bu iki küçük çocukla ülke ülke gez, bir de bunları bu kadar güzel fotoğrafla ve ayrıntısıyla yaz... Bin kere maşallah. Yazıların da çok faydalı, kalemine sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çocuklar aslında benı sınırlayan bır faktör ama onları başka herseye tercıh ederım ;)

      Sil
  9. gökdelenleri sevmiyorum ama çok bakımlı güzel yerler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslınd aburası başkent Kuala Lumpur olduğu ıcın gokdelenlerı fazla, sehır merkezlerı hep böyle oluyor hatta o Petronas gokdelenlerı ve TV kulesı sehrın sembolü halıne gelmıs bayağı d aıyı Turıstık gelır kazandırıyor sehre. Dıger taraftan da Malezyanın dıger tarafı olabıldıgınce yesıllıkle dolu, hatta modern hayatı henüz tanımayan yerli kabileler bıle var da çocuklarla gıtmek tehlıkeleı sonuçta polısı olmayan ve karsıdakının nasıl tepkı verecegını bılemedıgın bır topluluk olunca...

      Sil
  10. Bayıldım içim açıldı...kalemine sağlık...hayattan yol alıyoruz...çocuklar büyüyor ve büyütüyor...öğrenecek çok şey..gezilecek nice yer var...
    Sevgilerrr

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah razı olsun, hayat gectıkce bıryerlere suruklenıyoruz ve ogrenıyoruz. Rabbım buraları gormeyı nasıp ettıgı gıbı bu ımkana yaraşacak sekılde genıs ufukla dünyaya bakmayı da nasıp etsın, ve devamlı kılsın

      Sil
  11. bloğunuz çok güzel takibe alıyorum bende beklerim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkur ederım ben de geliyorum bloğunuza ıns

      Sil
  12. miribaaa. bugün mimlicem siziii. haberiniz olsuun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba Cok teşekkür ederım, Mımınızı en kısa zamanda cevaplıcam.

      Sil
  13. rahat oluun. zamanınız olunca yaparsınız. keyifli haftasonu dilerim kii :)

    YanıtlaSil
  14. Yusuf ve Yunus'un annesi selamlar canım.. bloğumu takibe aldığın için çok teşekkür ediyorum ben de iade-i ziyaret yapıp takibe alayım dedim ama gene beceremedim.. arıza oluştuğu bildiriliyor.. bu sorunu bir aydır halledemedim inşaAllah biran önce hallolur takibe alırım ben de.
    bu arada çok beğendim bloğunu ne kadar güzel yerlermiş öyle yem yeşil tam benlik.. oğluşlarını tadını çıkara çıkara büyüt çok çabuk büyüyüveriyor yavrular.. benimde ikiz gibi iki oğlum vardı Yusuf ve Salih onların küçüklüğüne gittim bir an.. Allah'a emanet olunuz bol gezmeler mutlu huzurlu günleriniz olsun inşaAllah! :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. geldiginiz ve begendigiiniz icin tesekkur ederim blog takibi kinusunda ben de ayni sorunu yasiuordum blogun sagindaki takipciler bolumunun ustunde bir tane daha bu blogu takip et bolumu var. yani iki tane takip butonu var siz usttekini kullanin o zaman olacaktir

      Sil
  15. merabaaaaa. neşeli bir gün dilerim kiiii :)

    YanıtlaSil
  16. merhaba teşekkür ederım bugun bereketlı başladı elh. sıze de neselı güzel bır gun dılerım ;)

    YanıtlaSil
  17. Merhaba,
    Blogunuzu takibe aldım, bana da beklerim, sevgilerle...
    www.neclasolen.com

    YanıtlaSil
  18. zıyarete geliyorum ıns

    YanıtlaSil

Yorumlariniz icin