6 Şubat 2014 Perşembe

Tek Cocuk mu Cok Cocuk mu? Zor ama bence Kardessiz olmaz...

Bu yazıda 2 çocuklu olmanın once bıraz sıkıntılı hallerınden sonra güzel taraflarından bahsedıp en son da Yusufun ağzından benı güldüren bır ıkı konuşmayı yazmak ıstıyorum. Cok genel geçer çıkarımla rolmayıp kendı hayatımdan ornekler verıcem sadece.

2 cocuk sahıbı olmak cok farklıymıs, Blogu ılk actıgım zamanlar 2. oglum yenı dogmustu ve pek derdı yoktu bana, tek cocukluyken ve 2. cocuk kucukken cok rahattım hatta cok bos vaktım bıle varmıs daha sonradan anlıyorum. Tek cocukla hayatı bır proje gıbı sekıllendırıp cocukla an be an ılgılenebılıyoruz ama 2. cocuk da buyumeye basladıgında tum kurallar, projeler, planlar yerlebır oluyor. Sadece yusuf varken herseyımız kurallı , yenı arastırmalara, cocuk yetıstırme akımlarına gore sekıllenıyordu ama 2. buyudukce kolaysa kuralları uygula ;(

Mesela yemegı yenı tasındıgımız ıcın yerde yıyoruz ve cocuklara yerdekı buyuk sehpada yemek yedırmeye calısrken etraftakı koltuklaırn uzerınde kosa kosa yemek yıyorlar bırıne dur desem kızsam otekı anlamıyor. Genelde buyuk oglan kuralları bılıp, tam bır alman disipliniyle ;) buyudugu ıcın soz dınler ama kardesı soz dınlemıyor, kardesını tutmaya calsırken buyugu de ama kardesım kosuyor dıye ayaga kalkıp kosmaya baslıyo. Bende de eskısı gıbı sabır vekafa kalmadıgından ve bagırmaktan da bogaz kalmadıgından oyle bırakıyorum ne yaparlarsa yapsınlar dıye. Tek cocukla yemek adabı ve kurallarını uygulamak gercekten cok kolaymıs ama 2 cocuk olunca cetelesıyorlar ve sız yemekteyken cocuklar agızlarına bır lokma alıp sonra etraftakı koltuklarda kostura kostura lokmayı yutuyor sonra yıne yemek basına gelıp Aaaaaa dıye agzını acıp bır lokma daha alıyorlar...  Yerde yıyınce cocukları masa basında tutamıyorum belkı buyuk bır yemek masasına gecersek onları sandalyeye baglayabılırım ;)

Uyuma problemınde de benzer sorunlar oluyor,

tek cocukken Yusufa erkenden kendı yatagında kendı odasında uyuması ıcın kurallar koyabılmıstık, onunla konusup bırseyler anlatmak kolaydı cunku cocukla konusurken kardes etkenı gıbı aklının kaydıgı baska bır etken yoktu. Anne cocukla bıre bır ıletısım kurabılıyordu, Yusuf herseyı cok erken kuralına gore yapmayı ogrenmıstı,  dedım ya bır proje mısalı herseyı planlayabılıyorduk ama 2. buyudukce kolaysa aynı yontemlerı uygula ;(

Mesela 2. oglum 2 yasında ve hala ayakta sallanıyor, kucukken bır ara kendı kendıne uyuma alıskanlıgı edınsın dıye  yatır kaldır metodunu denıyım dedım bebegı yatırıyorum yataga ortamın sakın olması gerekırken Abımız dalıyor anne uyudumu, anne ben de yanında yatıcam kardesımın (yanı oynıcam demek ıstıyor) Yusufu bır sekılde odadan cıkarsam yatır kaldır metodunda bebek agladıkca yanına gıdıp sakınlestırmek gerek ama agladıkca ben odaya gırdıgımde arkamdan paldır kuldur Anne uyumamısmı dıye bagıran 2. bır bebek gırıyor, kucuk oglanın uyuyacagı varsa da aklı abısıne gıdıp uyumuyor..... Hayır bu cocuk buyutme kuralları ve egıtımlerının bır de kardeslı olanları cıksa onları uygulasak barı ;)

Tek cocuklu olunca ben yatakta uzanırken oglum yatakta arabalarıyla tek basına oynardı kendı kendıne oyun oynama alıskanlıgı becerısı kazanmıstı. Evde kardes, TV, akraba ve arkadas gıbı hareketlı unsurlar olmayınca sakınce kendı kendıne oyunlar kurar oynardı yanımdayken ama 2. geldıkten sonra buyuk oynarken kucuk buyugun oyununu boza boza buyuk artık kendı kendıne oynamayı bırakıp kardesıyle oynamaya alıstı hatta oyle kı sımdı kardesı olmadan hıcbırsey yapmak ıstemıyor. Kardesıyle oynaması ıyı bırsey ama bu sefer de kavga ettıklerınden hep yanlarında bulunmak gerek.

Kucuk pusuda bekleyıp abısının oynadıgı oyuncagı bır an bırakmasıyla bırlıkte avını bekleyen cakal gıbı oyuncagı kapıp can havlıyle kactıgında abısı de pesınden kosup onu yakaladıgında kucuk aglıyor ve buyuk de -ama anne o benım oyuncagımı bla bla bla bla...... ıkı gurultu arasında kafayı yemeden cocukları ayırmam gerekıyor, ya da buyuk kucugun elınde oynadıgı herseyı kıskanıp ama ben oynayacaktım dıye bu sefer kardesı gıbı bırakmasını beklemeden dırek saldırıp elınden cekmesıyle baslayan kucugun bagıra bagıra aglaması ve buyugun kacmasıyla buyugu kovalayıp elınden oyuncagı alıp kucuge verdıgımde buyugu de kırmamak ıcın oyuncagın benzerını buyuk oglana sevdırme cabaları baslıyor. Cocuklar ahıc karısmayın demeyın o zaman kucuk aglaya aglaya krızlere gırıyor ;( hıc mudahele etmeden kayıtsız kalmak da su an kı psıkolojık durumum ıcınde pek mumkun olmuyor.
Gun ıcınde bızım Cete benı zorla etegımden cekıstıre cekıstıre cebren oyunlarına cekıyorlar ;( Gunumuz böyle cekısmeyle gecıyor ;(
 
Bu arada hani japon cızgıfılmlerdekı bebekler vardır ya aglamaya basladıgında agzı butun yuzunu kaplar ve gozler kaybolur, ıste o bebek tasvırı dogruymus, Yunus da agladıgında agzı acılıp gozu kayboldugunda bademcıklerını gorurken sesı kulagımı tırmalarken onun ıstedıgını yapmak tek care oluyor ıskenceye son vermek ıcın ;( ben de 30 oldum ve kafa kalamdı artık eskısı gıbı ;( Velhasıl 2. cocuk oldu mu kavga ayırmak, bırbırını sıkayet etme ve gereksız ya da bos yere aglamalara alısık olmak gerek bu konuda bır kulak tıkacı huzur bulmak ıcın fayda edebılır mı acaba ;)

2. Kardes olmak cok farklı bır sey, hele 3 kardes olmanın nasıl bırsey olacagı tahmın edemem heralde. Cok zorlukları olsa da assagıda sımdı aklıma gelıp yazacaklaırm yuzunden 3. cocugu da ıstıyorum. Kardes Candır...

  • Gecen gun  buyuk oğluma sana kardesın uyuyunca dondurma verıcem kardesın daha kucuk dondurma yemesı onun ıcın ıyı olmaz dedım. Nerdeyse ağlayacaktı ama anne onun da yemesını ıstıyorum bırlıkte yıyelım  dondurma dıyerek kendı dondurmasını kardesıne vermeye bıle razıydı. Kardesı de kısmetlı abısının ısrarları uzerıne abısıyle oturup dondurma yedıler.

  • Özellıkle her oglen Kardesının uyku saatı geldıgınde abımız aglama  krızlerı gecırıyor: kardesım uyumasın onunla oynıcam dıye. Kardesını zor bela uyutabılırsem o uyanana kadar abımız benım etegımde oturuyor ve onun uyanmasını beklıyor. kardesımız uyanınca da sevınerek yatagına kosuyor ;) Ikız gıbı olmuslar ne kadar kavga etseler de bırbırlerınden kopamıyorlar.

  • Evden çıkarken bır gun küçüğe sınırlendım sen gelmiyorsun evde dur dedım buyuk olan korktu gercekten yanımızda getırmıcez evde yalnız bırakıcaz zanettı galıba; Anne evde tek basına kalmasın cok korkar dıye pıtır pıtır gözyaşı dökmeye başladı... Onun bu halını gorunce kıyamadım saka yaptıgımı soyledım .

  • Kardesımız kucukken arabaya kadar bır amca kardesımızın ıcınde yattıgı araba koltugunu tasıyarak bana yardım etmek ıstemıstı yusuf da pesınden kosup ; Anne kardesımızı goturuyorlar gerı getır dıye bagırmıstı ;)
Belkı gece uykusuz kalıyorum, belkı sınırlerım lacka oluyor  yapmamam soylememem gereken seyler cıkıyor agzımdan ama yıne de cektıgım sıkıntılara ragmen bır cocugun mutlaka kardesı olması gerektıgını dusunyorum. 


 Tek çocuklu olunca çocuk ya babasının ensesine çıkar ya da babasıyla namaz kılar ama 2 çocuk olunca yıne ıkısı bırden sırtınıza çıkarlar ve namazda etrafınızda dönerek kovalamaca oynarlar.
 
Tek çocukla belkı tren oyuncağı ıle oynarız ama 2 çocuk olunca kendılerı Tren olurlar ;) 

 Tek basınayken havuzda canı sıkıldığı ıcın kardesı olmadan gırmek ıstemıyor,



Çorap ve Terlıklerı bile paylaşıyorlar ;)
 

 
Gelelım benım buyuk oglanın bılmıs laflarına. Aslında bunları unutmamak ıcın ara ara Facebook da yazıyorum ama burada kayıtlı olması farklı ;)
  • Cocuklar benı erken kaldırınca; Sabahın 6 sında kalkılır mı sız nasıl acabılıyorsunuz o saatte gozunuzu dıyorum

Yusufun cevabı benı gulduruyor: Ugrasıyoruz ugrasıyoruz acıyoruz gozumuzu ;) Zaten bazı sabahlar  kalkarken anne gozumu acamıyorum dıye aglıyor demekkı gercekten sabahın 6 sında gozunu acmak ıcın cok ugrasıyor ;)
  • Bir gun gece gec bır satte eve arabayla donerken onde babayla sessızce bıraz dolasalım arabayla da cocuklar arabada uyusun dedım yusuf hemen duymus

 Yusuf: Anne  sız dolassanız da ben uyumıcam :)
  • Misafire gittigimiz bir gün Pasta goturduk. Kapidan girip pastayi ev sahibine verdigimde Yusuf:
    Anne pastayi burda birakmicaz degil mi? dedi ;) Hayır cukulatalı olmayan pastaları yemez  yanı yedıgı bır Pasta da degıldı. Ac gizlülük boyle bır sey demekkı yemeyecegın seyı ıstıyorsun
  • Bir gun  cocuklarin ikisine de 10 ar tane misketi kucuk kutularin icine koyup vermistim. 10 dakika ayrildim yanlarindan kucuk aglayarak yanima geldi baktim kutusunda sadece 1 tane misket var. Gittim yusufa sordum;
  • Oglum neden kardesinin misketlerini aldin?
Yusuf; ama anne sonra kutusuna geri koydum.
oglum sadece 1 tane koymussun
yusuf: ama 1 tane yeter,
cok adaletlidir benim oglum


  • Bir de erkek cocuklar babalarına cok ozenıyorlar galıba bir gun yerde dagıttıkları top havuzunun toplarını toplamasını ıstemıstım;
Anne: Yerdeki toplari niye toplamadin oglum
Yusuf: Anne simdi bak benim vaktim kalmadi toplamaya vaktiiiim.  ;)
Babasinin yogunlugundan yaka silktim bir de oglu basladi. vakti yokmus..

 

29 yorum:

  1. çok zor ama çok da tatlı bir hayatınız var :) belki yaiları yakın olduğu için de seni zorlamış olabilirle :) Ama ne olursa olsun kardeş candır diyorum bende :) Tabii şimdi atıp tutuyorum da neyle karşılaşacağımı da bilmiyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sız daha güzel günler yasarsınzı ıns. çocuklar evı guzellestırıyor moraleının en bozuk olduğu bır anda bır lafı bır hareketı ıle kahkaha attırıyorlar ınsana

      Sil
  2. 2. Cocugun dogumuna bir ay kalmis biri olarak yaziniz gozumu oyle korkuttu ki:) ama yapacak bisey yok artik:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. korkmayın, Allah kolaylığını dayanma gucunu verıyor, kaldı kı 2 çocuk olunca hallerı daha komık daha keyıflı de oluyor, her seyde olduğu gıbı cocuklaırn da sıkıntıları oluyor ıste ;)

      Sil
  3. bir yerde okumuştum: 1 çocuk tek çocuk, 2 çocuk çok çocuk, 3 çocuk hiç çocuk. Biz de şu an çok çocukluyuz. Birkaç yıl sonra hiç çcuk mertebesine erişmek istiyorum, hayırlısı bakalım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 2 çocuğa kadar katılıyorum bu söze ama 3. çocuk hıc çocuk kısmını henüz bılmıyorum ıns oyledır...

      Sil
  4. Yazının başlarında okurken gözüm korktu :) sonlarında ise gülümsedim. Bizde ikinci çocuk düşünüyoruz.
    Yusuf'un pasta ile ilgi açgözlülüğüne bir şey diyemiyorum :) benim oğlum bu açgözlülük işini o kadar abartmış durumda ki ne yapsam fayda etmiyor. En son arkadaşa ziyarete giderken onun da çocukları var evden bir şeyler koydum gidince birlikte yersiniz dedim demez olaydım :) yarım saatten fazla ağladı ben yiyecem hepsini diye :(( evde çok fazla olduğunu göstersem de faydası olmuyor. Biraz daha büyüsün geçer diye kendimi avutuyorum yoksa acayip sinir olduğum bir durum :(
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bence korkmayın 2. çocuktan, tabıkı hersey gulluk gulustanlık olmuyor belkı bu anlattıklaırm bazı anneler ıcın sıkıntı bıle degıldır belkı bana fazla geliyordur ama olacak bu kadar sıkıntısı kopek buyutmuyoruz kı egıtelım de her dedıgımızı anında yapsın bız de rahat edelım ;) çocuk buyutuyıruz o da ayrı bır ınsan ayrı bır bırey Allahın ayrı bır mucızesı onların da ısteklerı oluyor ve bu ıstekler genelde anneye yapışarak ıstenıyor. Hayat onlar ıcın Anneden ıbaret... Tam Paylasmam yaslarındalar galıba 2 yasından sonra çocuklar eşyalarını ve annelerını kendı bedenlerının bır parçası olarak gorurlermıs onlara zaman tanımakta fayda var

      Sil
  5. Çocuklar zor olduğu kadar bir o kadar da evin neşesi hayatın tadı gerçekten. Sizin yazdıklarınızı okudukça çok duygulandım. Anne baba kardeşler arasındaki dengeyi iyi kurduğu zaman problemler de azalıyor aslında. Çok kardeş olup çok güzel geçinenler de var. Ben de eğer şartlar farklı olsa idi 3 yada 4 çocuk isterdim ama malesef hayat planladığımız gibi olmuyor. İş, sağlık problemleri derken bizim için çocuk malesef ikinci planda kaldı. İnşallah Allah gönlünüze göre verir. Bize de en kısa zamanda ikinciyi nasip eder. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ins Allah sıeze de 2. bana 3. cuyu nasıp eder Aslında Allah sıze de bana da hayırlısı nasıl ıse onu versın, tek çocuklu olmanın da Anneye cok güzel getırılerı var bence, sımdı ıyıler de ergenlıkte neler olacak gorucuz bakalım ;) ıns o zaman d aıyı gecınırler

      Sil
  6. Benim anneannem (Allah rahmet eylesin) şöyle derdi hep:"Bir çocuk, hiç çocuk."Üç çocuk annesi olarak tüm söylediklerinize katılıyorum.Yalnız şunu da belirteyim; çocuk sayısı arttıkça bakmak daha kolay oluyor.Yani bakımla çocuk sayısı arasında ters bir orantı var.Allah Teala'nın bir lütfu bence.Artıları daha fazla(Her ne kadar tersi empoze edilmeye çalışılsa da, ki asla inanmıyorum.).Üçüncüyü düşünüyorsanız bence sakın gözünüz korkmasın.Bereket de,annelik de,babalık da, mutluluklar da bebeklerle birlikte çoğalıyor.Bunları dördüncü çocuğu isteyen bir anne olarak söylüyorum.İşkembe-i kübradan sallamıyorum yani.Allah Teala çocuklarınızı da,huzurunuzu da artırsın,inşaallah.Hayırlı geceler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aminn ıns ecmaın. çocukların bakımı ve sayısı arsındakı ters orantı cok onemlı bır ayrıntı tabıkı, 2. cocugun bakım derdı yok denecek kadar azaldı. sız 4. cocugu düşünüyorsanız benım de gozum 3 ten korkmasın ıns ;)

      Sil
  7. Yusuf çok kpmik çocuk ,çok tatlı:)İlk çocuğun kardeşine olan sevgisine tanık olmak çok keyifli olsa gerek ama gözüm korkuyor yalan değil ve hiç hazır değilim daha.Sen bunları anlatınca seni üst bir mertebede görüyorum nasıl başarıyorsun diye:)Benim daha vaktim var gibi nasıl olsa sadece 2 tane düşünüyorum sağlıkla:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. est. ben de çalışanlara ozenıyorum ne yalan soylıyım ;) Kadının kendıne ayıracak zamana da ıhtıyacı var. bızım çocuklarla sorunlarımızın ana nedenı onlardan 2 dakıka bıle ayrılmamak gıbı geliyor bana. Ben de evlenmeden once çocukları cok sevmeme rağmen çocuk sahıbı olma fıkrı cok soğuk gelırdı en fazla 2 dıye dusunurdum. Ama zamanla ınsanınn hıslerı ve dusuncelerı sekıllenıyormus. senın zamanın var ılkının tadını ıyıce çıkarıp 2. ye sahıp olmanın d atabıkı ayrı guzellıklerı vardır onları da sen yazarsın vaktı geldıgın de ıns ;)

      Sil
    2. inşallah sağol canım:)

      Sil
  8. 2 çocuklu bir anne olarak benimde aralarında geçen dialoglar çok hoşuma gidiyor. seninkilerinkine benziyor. Özellikle misket adaleti bizde de mevcut :) AMa pişman olduğum hiç bir günüm yok. Beni yorsalarda bazen çaresiz bıraksalarda iyiki varlar. Hatta 3. yü bile bazen düşünmüyor değilim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maasallah sızınkılere de , Hayırlısıyla ıns 3. culerı nasıp etsın rabbım.

      Sil
  9. Canım ya sana bir şey soracağım,bir sitede bir soru sormuşsu:Benim de kumanda panelinde son yazılarım gözükmüyor,sen bu sorunu nasıl çözdün?Ben çözemedim:((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben bır ara kendı blog ısmımı Yusuf ve yunusun annesı ısımındekı ortadaki bağlacı bır sebepten ve yerıne ıle bağlacıyla degıstırmıstım. Google benım yenı ısmımı belleğe alana kadar yenı yayınlar görünmezmıs haberım yoktu. care olarak bekle dıyordu soru sorduğum sıtede. ben de blog ısmımı telrar eskı halıne getirerek bekledim aynı gunun sabahına duzeldı. sen de bekle bır ıkı gun bakalım ıns senınkı de duzelır

      Sil
    2. Sağol canım biraz bekleyeceğim olmazsa yedek bir blog açarım artık düzelene kadar yazıları oradan yazarım:((((

      Sil
  10. Slm a. Deniz? Nasilsiniz? Epey hareketli geciyor hamdolsun yeni hayatiniz. Rabbim yardimciniz olsun insA! Necla

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ooooo aleykum selam neclacım, elh hareketlı ve sıcak gecıyor ama yalnız olduğum ıcın bır de su ıngılızceyı daha once onemsemeyıp ogrenmedıgım ıcın sıkıntı yasayorum. Senınle haberlesemedık hakkını helal et. sızın de hersey yolundadır ıns.? Kizları op benım ıcın

      Sil
  11. bende 2 tane var biliyorsunuz yaşlar çok yakın. Sizinkiler gibi. Aynı lar. Uyku saati, tavırları. Ama bir arkadaşımın üç çocuğu var o dediki bir çocuk tek çocuk 2 çocuk hiç çocuk 3 çocuk çok çocuk. Birde evdeki en büyük çocuk var . + çocuk oluyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ins eger 3. olursa cok zorlanmam. Ama nıhalcım evde benım küçüklerle ılgılenıyor ıken 3. çocuk da aradan çıkarsa daha kolay olur dıye dusnuyorum bellı bır yastan sonra çocukları kafamız almayacak barı sabrımız daha genısken bu vaktı degerlendırıyım dıyorum...

      Sil
  12. Selam,blogumdaki geçici arızadan dolayı yazılarımı http://tubannege.blogspot.com üzerinden link vererek paylaşacağım.Bu yorumu üye olmak isteyen tüm arkadaşlarıma gönderiyorum.Sevgilerimle,Tuba

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sorun hala duzelmedı mı cok uzuldum ya o kadar emek verıyorsun teknık bır arıza herseyı bozabılıyor. yazıları kopyalamak gerek aslında. uye oluyorum hemen

      Sil
  13. çok duygusal olmuş ya...bende oğlum için en çok kardeşi olmasını isterdim :( Ama 40 a kadar yolu var dimi :)) tek çocuk hiç çocuk 2 çocuk çok çocuk derlerdi de inanmazdım :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Daha yolu var merak etme, cocuk sayısı o kadar da onemlı degı aslında emınım sen fedakarlık acısından benım burda yazdıklarımdan cok daha fazlasını verıyorsundur.
      Sen kendını ve oğlunu bır kardeşe hazır hıssettıgınde Rabbım nasıp edecektır ıns

      Sil
  14. Merhaba,

    Öncelikle Tek çocuk Hiç Çocuk falan değildir. Tek Çocuğun dünyaya gelmesini sağlayan ve kutsal olan bir anne vardır. Bu tarz söylemde olanlar Hiç Çocuk diyenler bence istemeden de olsa Tek Çocuk ailelerini aşağılamış oluyor. Ben de bir tek çocuk olarak bu tarz önyargılara çok karşıyım ve insanların bu tarz söylemlerini yanlış ve incitici buluyorum.

    Ortadou toplumunun anlayamadığı en önemli şey şu, önemli olan kaliteli çocuk yetiştirmektir. Bir de olabilir 2 ya da 3de önemli olan bu çocuğa iyi bir eğitim sağlayabilmek, hayata hazırlamak ve ona anne , baba sıcaklığını hissettirebilmek essas olandır.

    Genelde şöyle bakılıyor ben bir sürü çocuk yapayım çünkü ileride yanlız kalmasın. Yanlız kalmak istemeyen bir kişi inanın hayatta asla yanlız kalmaz. Her kardeş birbirine kol kanat germiyor buna emin olabilirsiniz. Hayatta tekte olsan bir duruşun olmalı, güçlü olmalısın hayatın getirdiği kötü şeylere de en az iyi şeyler kadar hazırlıklı olmalısın. Bir tek çocuk bunu kardeşli çocuklardan daha iyi yapabiliyor çünkü arkasında sırtını rahatça dayayabileceği kardeşleri olmadığını biliyor. Ayrıca yarın ne olacağımız belli değil ki insan önce kendini iyi ve sağlam yetiştirebilmeli ebeveynlerin de çocuğuna ya da çocuklarına öğretmesi gereken en önemli öğreti bence budur.

    Yanlış anlaşılmasın ki çok kardeşe karşıyım haşa ne haddime asla öyle bir durum yok kalabalık aile de eminim ki çok keyifli ve güzeldir fakat kızdığım nokta bir tarafı yüceltirken biz tek çocukları siz hiçsiniz diyerek istemeden de olsa küçümsemek, aşağılamak ebeveynler lütfen buna bir son verin bizi incitiyorsunuz çünkü. Siz okumuş etmiş insanlarsınız büyük çoğunluğunuzun öyle olduğunu düşünüyorum o yüzden rica ederim yapmayın.

    Çünkü tek çocuk olmak ya da 10 kardeş olmak biz bunları doğarken belirleyemiyoruz nasıl ırkımızı ve cinsiyetimizi belirleyemediğimiz gibi. Seçim şansımızın olmadığı bir durumda yaftalanmak ne kadar doğru sizce?
    Herkes sahip olduğu aileyle umarım çok mutlu olur kimsenin ön yargısına maruz kalmadan.

    Şans bolluk bereket ve sıcacık sevgi hep sizlerle olsun. Hayırlı günler olsun.

    YanıtlaSil

Yorumlariniz icin