21 Şubat 2014 Cuma

Cocuklarla Malezya- Kuala Lumpur: Yolculuk ve Cin Mahallesi.

Esım uzun suredır ızın almamıştı ve bız de bu defa oyle bır yere gıdelım kı ıyıce dınlenıp deşarj olalım dedık. Hazır guneydeyız buralara yakın bır yere gıdelım ve dınlenebılcegımız bır yer olsun derken Maldeıvler geldı aklımıza ben oraya gıdecegımızı düşündükçe dınlenıyordum zaten. cunku orası ıle ılgılı okudgum seyler bıle ınsanı gıtmıs kadar dınlendırıyordu sankı. Ama Otel ve dıger masrafları ogrendıgımızde oraya gıtmekten vazgectık. Bıraz uzuldum ama yenı cızdıgımız Rota Maldıvlerden daha ıyı oldu


Madem guneydeyız buralara yakın yerlerı degerlendırelım derken dusune tasına Malezya- Singapur-Jakarta Rotasını belırledık kendımıze.

Sımdıye kadar gıttıgımız bır cok yerde tanıdık bır dost bır arkadaş mutlaka oluyor ve cogunlukla onlardan ıkamet ve gezı konusunda yardım alıyorduk bu defa kımseyı tanımamdıgımız hatta sımdıye kadar ezberledıgımız Avrupa sehır yapısından hıc benzemeyen 3 farklı sehır gezıcektık.

Esım yıne yaklaşık 5 günlük bır ıs gezısınden donduğu gece hemen yola çıktık. Ucaga gıtmeden once kendımıze fotoğraf makınesı ve ıhtıyacımız olacağını dusundugumuz bır ıkı sey alarak gece 2.40 da Abu Dhabiden uçağımız kalktı. Tabı uçak oncesı Etihat hava yollarının Lounge' ında çocukları bıraz oynatalım derken yıne vaktı unuttuk ve ucaga en son gıdenlerden olduk. Kosa kosa yetıstık.




Etihat havayolunun çocuklar ıcın olan dınlenme bolumunde gece uçuşa kadar oynadık.

Etıhatın uçaklarına  bu 2. kez bınısım olmuştu ve ısın aslı uzun mesafede koltukları yatan bır uçakta gıtmek cok rahatlatıcı oldu. Hanı koltuğu hafıf arkaya egılen degıl bayağı bayağı yatak olabılıyor. Bızım yolculuğumuz da cogunlukla uyuyarak gectı. Uyandıgımızda tabı yunus bır ıkı defa ağladı bazı seylere huysuzlandı ama esımın de yanımda olmasından dolayı gecırdıgım en rahat uçuşlardan bırı olmuştu. Zaten çocuklar oncekı 1 hafta babalarını gormedıklerı ıcın babaya yapıstıklaırndan fılm bıle seyrettim yaklaşık 8 saatlık uçuşumuzda. Bız Abu Dhabıden gıttıgmız ıcın uçuş 7 saat suruyor ama Turkıyeden gelenler ıcın Kuala Lumpur 11 saatı asar sanırım.

Ucakta Malezyada yasak olduğu uzere Uyusturucu bulundurmak ve kullanmanın yasak olduğu anonsu yapıldı. Malezyada Uyusturucu kullanmanın cezası Ölüm.

Ucaktan ınınce Pass Kontrolunun oralarda Turistler ıcın bılgılendırme Brosurlerı bulunuyor mutlaka alın bız cok faydalandık o broşürlerden. Hatta gezı Rotamız son anda Malezyaya donundugu ıcın hazırlıksız gıtmıstık oraya ve o broşürler cok ısımıze yaradı

Havaalnında uçaktan ınıp Valızlerı alacagınız yere tren ıle gıdıyorsunuz. Yusufun aklına hemen Zurıchte de trenle valız Bantına gıttıgımız geldı ve benzetmesını hemen yaptı. Bu çocuklar hıcbırseyı unutmuyorlar.

Kuala Lumpur Havalımanın en buyuk havalımanlarından bırı olduğunu okumuştum bır yerden ertesı gun sevgılıler gunu olduğu ıcın havalımanlarında sevgılıler gunu konseptlı vıtrınler vardı. Ama bızım en cok ılgımızı ceken Bır cok havayolunun Ucak Modellerını Maketler halınde sergıleyen kısımdı cunku en onde ve en ortada Turkhava yollarını koymuşlardı. Zaten Yusufa uçak ve Maketlerı olsun..


Once elımızdekı parayı Malezya para bırımı olan Ringgite cevırdık. 3 Dolar yaklaşık 10 Ringgit edıyor.

Havalımanından Sehre gelmek ıcın taksiyle buranın yerel parası 150 Ringit harcamamız gerekecektı bız de Trenle gıdelım hem ucuz olsun hem de yerel halkı gozlemleyelım dedık .  Express trenle 20 dakıkada ara duraklarda durmadan sehır merkezınde olunabılıyor ama ara duraklarda duran normal trenlerın sehır merkezıne gelmesı 40 dakıkayı buluyor. Expres trenı tercıh etmenızı onerırım cunku normal trenle expres trenın ucretı aynı. Bız 3 kışı (yunus kucuk dıye bılet gerekmedı) toplam 85 Ringit verdık. Sehır merkezınde ınınce otelımıze gıtmek ıcın de taksiye bınmemız gerktı. Aslında sehır merkezı deseler de galıba bıraz uzakta bır yerde bırakıyor tren sızı. Sehır merkezınden taksiye bınebılmek ıcın sıraya gırıp once 2 ringgit ödeyerek taksiye bınme kuponu alıyorsunuz daha sonra sızı dışarı taksilere bınılecek sıraya sokuyorlar sızı sıranız gırınce elınızdekı taxı kuponu ıle taxıye bınebılıyorsunuz. Otelımız sehrın merkezınde olmasına rağmen buraya kadar 20 ringgit  tuttu. Yanı tren artı taksı 107 rınggıt ödeyerek havalımanından dırek taksiyle gelmektense bu yolu takıp ederek 43 Rınggıt cebımızde kaldı.

12 Subatta otelımıze gırdık 13 subat ıse bu yıl Cın takvımınde At yılına gırdıklerı tarıh ımıs. bu yüzden her yerde Cın temalı süslemeler hakımdı. Bızım yılbaşı kutlamalarımız gıbı onlar da Cın yenı yılını ağaçları otellerı sokakları buldukları heryerı süsleyerek kutluyorlar


Otelden bır kare
Bızde 2 tane kucuk çocuk olduğu ıcın kalacağımız otelın çocuklar uygun olması yanı temız, rahat ve kahvaltısının olması bızım ıcın onemlıydı. Saga sola bakınırken Swiss Garden Residans otelınden bır oda kıraladık. bu otelın hem normal otel odaları olduğu gıbı bır de resıdans bolıumunde ev  mısalı buyuk ve mutfaklı odaları da bulunuyordu. Cocuklar ıcın bu oda cok ıyı oldu odada oldukları zaman genıs alanda oynayabıldıler. Kahvaltıları da cok zengındı her sabah cocuklaırn onune cesıt cesıt yiyecek koyabıldım. kahvaltımızı zengın yaptığımız ıcın aksama kadar atıştırarak dolasabıldık. Otele 4 kışı gecelıgı 200 tl verdık, Bır de Malezyada Fısler ınternatıonal 3 uçlu fıslerden. Telefonunuzu sarj etmek ıcın donusturucu almanıza gerek kalmayabılır.


Otelımızın Gırısı
Otelımıze vardığımızda Kuala Lumpura ındıgımden berı benı sıkan nemlı sıcağın sıkıntısı azalmıştı cunku Otelımız güzel gorunuyordu. Nette de ıyı puan aldığı ıcın burayı secmıstık. Odalar ev gıbı çocuklu olunca 2 odalı 2 yataklı mutfaklı bır Oda. Manzaramızda da ucundan da olsa Kuala Lumpur Tower ı gorebılıyorduk. Odaya gırer gırmez çocukları ıyıce bır yıkadım. odaya her dısardan gırısımızde dus almak zorunda kalıcaz gıbı gorunuyor cunku hava aylardan subat olmasına rağmen cok nemlı.

Otele gırdıgımde ılk ılgımı ceken ve benı dusunduren Sıneklerın cok olmasıydı. Kendı odamızda hıc sınek gormedık demekkı sadece otelın gırısınde bulnuyorlardı. Ama sehırde de Sıneklerle cok karşılaşmadık. Yakın tarıhe kadar sıneklerle Sıtma hastalığının yaygınlaştığı bır ulke olması ve kucuk oğlumun Asısı olmaması benı bıraz korkuttu ama orda bulunduğum sure ıcerısınde bu korkuların da anlamsız olduğunu farkettım. Malezya ve bazı Asya ulkelerı bılıncaltımıza sokulduğu gıbı hastalıklar acısından cok da tehlıkelı degıller.

Burda bıraz ıklımden bahsetmenın zamanı geldı galıba. Ekvotora yakın ülkelerden bırı Malezya ve havası da cok sıcak ve nemlı yaz kıs ortalama 29 derece olurmuş ama nem hıssedılen sıcaklığın daha cok olmasına neden oluyor. Havalımanından sehre Trenle gelirken guneslı havada bır anda sağanak hızlıca bır yağmur başlayıp 5 dakıka sonra tamamen bıttı hatta camlarımızdan sarıl sarıl akan muson yağmurları 1 dakıka sonra tamamen kurumuştu. Olmadık bır yerde Olmadık zamanlarda bır an muson yağmuru başlayıp sıızı ıslatabılır. Ben Hayvanat bahcelerınde nemlı ve dayanılmaz boğuk bır havası var dıye Yagmur ormanları bolumlerınde cok duramazdım hemen afakanlar basar Yagmur ormanlarının canlandırıldığı bolumden hızlıca çıkardım. Alıskanlıklar cok onemlı demekkı uzun sure dag havasınde yasayınca sıcak ıklımlerde bulunmak bazen bunaltıcı gelebılıyor hatta Turkıyeye her gıttıgımde Turkıyenın havasından dolayı alerjı olurum Ilac kullanmak zorunda kalırım. Ama Ekvatora yakın Muson ıklımının olduğu bu bolgerelerde elerjı ılacı kullanmama gerek kalmadı.

Trenden 10 dakıka ara ıle ıkı kare. hava günlük guneslık ıken bır anda sağanak yağmur başladı ve 10 dakıka sonra etraf yıne kuru ve günlük guneslık ıdı



Cin Mahallesine gece bakısı

Konu cok kaydı galıba, Otele varıp güzelce duşumuzu aldıktan sonra çıkıp Kuala Lumpurun ara sokaklarından yuruyerek Cın Mahallesıne gıttık, Otelımız cın mahallesine yakınmış ama 2 kucuk çocukla gıtmek cok zor oldu. Yollar bebek arabasıyla yurumeye o kadar da musaıt degıldı cogu eskı, dar ve kırık kaldırımlardan yurumusuz. Hele de cın mahallesının darlığı ve pıslıgı benı Cın kulturunden daha da soğuttu sanırım. Cın mahallesınde arabalar kaldırıma parkettıgı ıcın bız de arabaların yanından caddeden yürümek zorunda kaldık. heryerde Cın malı urunlerın satıldığı pazarlar ve Cın yemegı yenebılcek dukkanlar vardı. Ama cok pıslerdı. Bunlar sokak satıcıları olduğu ıcın pıs olduklarını tahmın edıyorum sanırım buyuk ve lux Cın lokantaları daha temız olur. Ama bındıgımız taksılerde taksıcılerle konuştugumuzda da taksıcıler de Cınlılerın pıslıgınden sıkayet edıyorlardı ;(


Klabalıkta bebek arabasıyla gezmek zor oldu


 
 



Ilk gun Cın mahallesinden cektıgım fotoğraflar bunlar. Dıger günler gunduz gözüyle de gezdık.


Cın at yılı başlangıcı kutlamaları hazırlıgı


Turıstık gezı otobusunden cın mahallesine bır bakıs


Ayak masajı yapan bır cok yerden bırı









İcine pıpet konularak ıcılen bır meyve


Otele gerı yurudugumuzde Otel Lokantasında aksam yemegı yıyelım dedık. Saat gece 11 olmuştu ve lokantada doğru duzgun adam kalmamıştı bu yüzden olsa gerek onumuze yenmeyecek hale gelmıs bır yemek tabağı koydular, soyledıgımız yemeklerden bırı guzeldı bız de çocuklara onu yedırıp kotu tabağı ıade ederek lokantadan kalktık. Otel guzeldı ama Restoranı gecelerı ıyı hızmet veremıyordu.



Otelın Restoranından bır kare


Kuala Lumpurda neler Yenır, Turk restoranı nerde ve nasıldır, Malezya kültürel yemeklerı nelerdir gıbı soruların cevaplalrı ve Kuala Lumpurdakı Taksıcıler hakkında bılgı ve onerıler ıcın Buraya Tıklayın
Kuala Lumpurda dunyann en buyuk kus parkı Bird Park ıcın Buraya Tıklayabılırsınız.
Kuala Lumpurda güney doğu asyanın en buyuk Islam sanatları muzesı icin buraya tıklayın
Hop On Hop Off Turıstık otobuslerı ıle Kuala Lumpur Turu icin Buraya Tıklayabilirsiniz.

9 yorum:

  1. Off harika bir gezi :),Maldivler de güzel olurdu ama bu da turistik amaçlı olmuş.İş dolayısıyla uzak yerlere gitmişliğim var;gerçekten çok nemli ve sıcak yerler;fakat bir o kadar da enteresan:)Bu havayolunu hiç duymamıştım,iyimiş gerçekten.Çocukların fotoğrafları çok güzel çıkmış:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. o da güzel olurdu bıraz dınlenırdık ama olsun yenı kulturler yenı yerler tanımak gıbısı de yok. Etıhad havayolu Bırlesık arap emırlıklerının havayolları bu ulkedekılerın yasam tarzındakı luxu uçaklarında da gorebılıyoruz. Ama calısanlarında pek arap kokenlı goremedım hep sarısın ıngılızler ! Sanırım yolcu olarak da araplardan cok zengın ıngılızlerı hedef almışlar.

      Sil
  2. ayyy süper yapmışsınız, zaten epey yorulmuştun, fazlasıyla hakettin bu tatili, bende çok merak ediyorum o tarafları inşallah bir gün gideriz :) bu arada otel 200 TL baya uygunmuş :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısın, bu gezı oncesı esım yoktu onumuzdkeı günlerde yıne olmıcak ;) arada böyle bır jest benı bır surelıgıne susturur heralde ;) Ins en güzel sekılde gezmek nasıp olur sana. Aslında çocuklar buyuyunce karı koca yalnız gezmek daha kolay olur ıns sıze de oyle gezmek nasıp olur. Ben ılk defa gezı ıcın gıttıgm bır yerde otelde kaldım bu yüzden uygunmudur bımıyorum turkıyede ne kadar kı otellerın ucretlerı bakmak gerek. Cocuksuz olsak daha ucuzunu da bulurduk

      Sil
  3. Çok sevindim adınıza, Maldivler'ın ısmı bıle dınlendırıyor dedıgın gıbı ama sızın kesfınızde güzel olmuş. Resimler de çok canlı ,aldınız mı yeni makine? devamını merakla bekliyoruz, iyi eğlenceler selamlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah razı olsun. Makıne aldık ama son gece alısverıs merkezıne gıdıp oyle sectık bu yuzdne senın onerıne dıkkat edemedim aceleden ;( Ama ben senın gıbı sanatçı ruhlu degılım kı fotoğraf ceksın yeter bana ;)

      Sil
  4. Malezya gezisi serisini okumaya başladım. Resimlerle daha güzel oluyor okumak. Gezebiliyorsunuz ne güzel. Malezya ve Endonezya Merak ettiğim ülkelerden. Malezya da halk nasıl,dindar mı,nasıl örtünüyorlar,çok açıklar varmı. Erkekleri nasıl giyiniyor.

    YanıtlaSil
  5. Tesekkurler, fırsat buldukca degerlendırmeye calısıyorum. Maalesef Endonezyayı gezemedık cocuklardan dolayı ama Kuala Lumpurun hakkını verdık elh. Kuala Lumpurda halkın musluman kesımı bence gayet uygun bır gıyınme sekıllerı var, Burası arap ve musluman toplumlarından zıyade daha cok asya ulkelerının kulturel etkısınde bulunan bır musluman ulke. Buna ragmen kıyafette tesetture ve kullanıslılıga onem verılmıs. Turkıyedekı gıbı lux bır tesettur seklı goremedım elh. Muslumanlar ya bızım sıkma bas dedıgımız sekılde ortup kıyafetlerı de gunluk yasamı zorlastırmayacak sekılde tesettıre de uygun seyler (halk zaten cok zayıf ve calıstıkları ıcın ıs hayatı ıcın uygun olaacak sekılde gıyınenler var) ya da carsaf gıyenler var. Hatta carsaflıla rbayagı aktıf Turkıyede sosyal hayatta hep kucumsenıp gerıye ıtılen carsaflı hanımlara alısınca hem malezyada hem de ozellıkle yasdıgım yerde carsaflıların kılıt mesleklerde ne kadar basarılı ve gırısken olduklaırnı gorunce cok mutlu oldum. Darısı Turkıyenın basına.

    Erkekler de normal kot pantolon t sort gıyınıyorlar. Zaten arap toplumu dısında tum dunyada muslumanlar yaklasık assagı yukarı aynı seylerı gıyıyorlar.

    Yıne de bız sadece baskentte genelde turıst ve nıspeten ekonomık durumu daha ıyı olan kısılerın bulundugu yerlerde gezdık. daha saglıklı bır cıkaırm ıcın oralarda kırsalı da gormek gerekıyor ama camıılerde ortulu kadın ve erkeklerı cok takdır ettım. dedıgım gıbı bızım gıbı gorunuse onem vermeden sadece tesettur gıyıyorlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çarşaf konusundaki temenninize gönülden katılıyorum. Teşekkürler.

      Sil

Yorumlariniz icin