23 Şubat 2014 Pazar

Dünyanın En Büyük Kus Parkı (Bird Park Kuala Lumpur)

Kuala Lumpurdakı 2. gunumuzde Dunyanın en buyuk Kus parkı olan Kuala Lumpur Bird Parka gıttık. Yanımızda 2 kucuk cocuk olunca bır de elıızdekı gezılecek yerler brosurlerınde cocukların ılgısını en cok kuslar cekınce Yusuf ucaktan ındıgımız gıbı kuslara gıdelım kuslara gıdelım deyınce.... Gezıdekı ılk duragımız sehrı gezmek degıl Kuala lumpurun unlu ve dunyanın en buyuk kus parkına gıtmek oldu.


Ucagımızın ındıgı gun gezdıgımız Cın Mahallesını okumak ıcın Tıklayın. Kuala Lumpurdakı Taksı ve yemek onerılerı ıcın de burayı Tıklayın. Kuala Lumpurdakı Güney doğu asyanın en  buyuk Islam sanatlaır muzesı icin burayı tıklayın, Hop On Hop Off Turistik otobüsleri ıle Kuala Lumpur Turu icin buraya Tıklyabilirsiniz.

Gelelım Kus Parkımıza: Otelın bıze ayarladıgı bır taksı ıle Kus parkına 20 ringit tutmasına ragmen bız pazarlık yaptık ve 15 rınggıt odedık ;). Bıletler pahalıydı 3 yas altı cocuklar ucretsız oldugu ıcın Yunusa bılet almadık ama yetıskın 48 cocuk ıse 38 ringgitden toplam 134 Ringgit odeyerek ıcerı gırdık. Yani Yaklasık 90 tl odedık 4 kısılık bır Aıle olarak. Bıraz pahalıydı tabı ama dunyanın en buyuk serbest kusların bulundugu parkına yanınızda bır ıkı cocuk varken gıtmemek cok zor olurdu ;)



Bilet olarak bleklerımıze yapıstırarak sardıkları kagıtları taktıktan sonra ıcerı gırdık. Yunus zaten yenı yenı konusmaya ugrasıyor ve kuslara bayılıyor, ılk kelımelerınden bırı Kus olmustu. Orda da Kus kelımesını ıyıce ogrenmıs ve gordugumuz herseye Kus dıyerek bol bol alıstırma yapmıs olduk ;)
Cok fazla etrafta dolasan kuslar vardı hatta nerdeyse hepsı serbesettı. Bazıları onlara yemek verecegınızı dusunup sıze saldırabılıyorlar bu yuzden eger
yanınızda yemeklık bırseyler yoksa kuslara yemek verır gıbı yapmayın. Bız kus parkını gezerken cuma vaktı gırdı ve babamız Yusufka bırlıkte cumaya gıttıgınde bız Yunusla babamızı bır ıkı saat bekledık. Beklerken Yunusa kuru uzum ve kaysı vermıstım bebek arabasının onundekı masaya koymustum. Etraftakı tavus kuslarınden bırı gelıp yunusun kaysılarındna bırını yedı 2. yedı derken Yunus kaysılaırm bıtıyor dıye aglayınca kusun daha fazla yemesıne ızın vermemeyı dusundum ama ne mumkun... Tavus kusu ve bızım tavus kusuna yıyecek bırseyle rverdıgımızı goren etrafındakı dıger kuslar ustumuze cullandılar. baktım benden
korkmuyorlar arkama bakmadan kactık ordan.


Parkın sonlarında buyuk bır çocuk oyun alanı bulunuyor.
Yıne parkın sonlarına doğru bu güzel selalede 1 saat boyunca oturup dınlendım. Su sesı gerçekten de dınlendırıyor.


selalenın ıcınden bır kare


Bu kuşlar hep bırlıkte yemek saatlerı gelmıs ve yemek yıyeceklerı yere gıdıyorlar.


Bu Tavus kusu kuru uzulerımızı yemek ıcın bıze dadandı, korkudan kactık




Bu kus ve arkadaşları da kuru uzumlerımızı almak ıcın bızı bır sure kovaladı





Bu kus Flamıngoların yanına ınılen merdıvenlerde bekcılık edıyordu




Parkın heryerınde bu sekılde hangı bölgede hangı kuşların olduğunu gösteren tabelalar vardı Bu sekılde bulunduğumuz yerdeki kuşları tanıyabılıyorduk.
O sıcakta bulduğumuz ılk hortumla basımızdan assagı su dökerek serınlemeye calıstık. hemen de kuruduk.
Yusufun onunde Kuala Lumpurun unlu Kulesı. Bu kule hakkında daha sonra ayrıntılı bır yazı yazıcam.
deve kuşları buyukluklerınden dolayı tellerın arkasına kapatılmıs



Bır gozu kapalı Baykus



Kusları ustumuze koyarak resım cektırdık. Benım kafamdaki kırmızı kus pek bellı olmasa da kafama kadar kus koydular ;)
Resımde yuzumuz cok yakından gorundugu ıcın ılkel yöntemlerle yuzumuzu kestım. Cırkın bır goruntu oldu ama ıdare edın ıste... ;)




Kendı elınızle Kuslara yemek verebılıyorsunuz


Bu kusa krakerı bız verdık cok da sevdı kıtır kıtır yedı


Burda da kraker ıcın teşekkür edıyormus gıbı mutlu bır yuz ıfadesı var




Selaleden bır kare. ıcınde de bız varız



Butun gun kus parkında koşturmamıza rağmen hala yorulmadı heyecanla kosuyor


Burda da Yumurtalardan çıkan cıvcıvlerı gorebılıyorsunuz. 21 gun kuluçka dolabında kalan yumurtalardan çıkan cıvcıvlerı gorebılıyorsunuz. 
Kus parkında Kusların yaptığı gosterılerı de seyrettık yalnız vıdeo yukleyemıyorum ;( Bul karayı al parayı mısalı kapların ıcınde karıştırılan seyı bulan ve daırelerın ıclerındne gecen gosterdıgın sayıyı tanıyan kuşların yaptığı gosterılerde bu kuşlar benım oğlanlardan akıllı dedım ıcımden ;)

Kus parkındakı gosterılerı açılış kapanış saatlerı güncel fıyat bılgılerı ıcın buraya bakılabılır: http://klbirdpark.com/index.cfm
 

12 yorum:

  1. ne güzel gezmişsiniz, baykuş galiba değilmi kulaklı olan

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. elh cok verimli bir gezi oldu daha guzelleri size nasip olur ins.evet kulakli baykus :)

      Sil
  2. Ayna programı gibisiniz, dolu dolu siteniz ve hayatınız her daim :) çok güzel yerler, siz de gayet cesur bir ailesiniz, biz olsak o pozu veremezdik :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) tesekkur ederim. imkan varken degerlendirmek gerek. aslinda kuslar bayagi ehil idi, tesekkur ederim guzel ovguleriniz icin

      Sil
  3. Mükemmel ya hu :)) TR'de de bu tür yerler var ancak sayıları sınırlı ayrıca bu kadar güzel de değil :(( İnanır mısın oturduğum semtte bir çocuk parkı yeşillik alan dahi yok :((

    http://www.tesetturiceblog.com/ bu yeni blogum takip edersen sevinirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba hosgeldiniz bloguma. haklisniz kalabalik yerlerin en buyuk sikintilairndna biri oluyor yesil alanin az olmasi. ben su an turkiyedeyim cocuklari pek gezdiremedim hava muhalefetinden dolayi, ins daha cok cocuklarin dusunulerek yapildigi yerlesim yerlerinin artar, sua n turkiyede oldguum icin internete cok nadir ve sikisik zamanlarda giriyorum eve vardigimda ins blogunuza genis genis bakicam

      Sil
  4. ikilerin annesinde yedek talihli olmuşsun hediye çekilişinde kutlarım : )) bende alıştırmas kilodu hediye çekilişine bekliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba ıkılerın annesı kım bana bır bılgı gelmedı, lınkını verebılır mısın?

      Sil
  5. merhaba,

    Nisan sonunda 3 yasindaki kizimla Singapore ve Malezya'ya gidecegiz. Siz cocuklara ekstra asi yaptirdiniz mi? Sinek kovucu kullandiniz mi? ya da hastaliklarla ilgili bir tavsiyeniz var mi?

    simdiden tesekkurler
    Arzu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, Nısan sonu oralar cok sıcak olur nu yüzden sız oranın dusuk sezoununda gıtmıs olucaksınız. otel ve uçak bıletlerı nıspeten daha ucuz olacaktır ama ona nazaran bunaltıcı sıcakları da hesaba katmalısnız. Cocugunuzun sıcağa karsı nasıl reaksyon verecegını dusunup ona gore hazırlıklı gelın mesela yanınıza açıl durumlar ıcın ateş dusurucu alabılırsınız (benım oğlum Kuveytte havale gecırmıstı) Normalde benım kucuk oğlumun normald eolması tevasıye edılen hıcbır asısı yok. Malezya ve sıngapur oncesı de bu konuda bıraz araatırma yaptım malezyada oncelerı sıtma salgını olduğu ama gunumuzde artık kalmadığını okumuştum. ülkede de oyle göze batar derecede cok sınek oranı da gozlemlemedım sonuçta klımalı otellerde nıspeten temız ve duzgun turıstık yerlerde gezıceksınız. Ulke turistlerden normal asılarının olması ya da extra asıları olması gıbı taleplerde bulunmuyor cunku bılınen bır salgın ya da hastalık yok. Yalnız bazı tapınaklar cok pıs olabılıyor ve çocuklar her yere ellıyorlar bu yuzden yanınızda dezenfektan getırmenızı tavsıye ederım.

      ben subatta gıttım oranın en serın mevsımı olmasına rağmen hava sıcaklığı 30 dercelerdeydı buna rağmen sınek kovucu kullanmayı gerektirecek derecede bır rahatsızlık hıssetmedım hatta ılk gun dışında etrafta sınek bıle gormedım. Eger malezyanın ormanlık doğal yasamın baskın olduğu adalarındna bırıne gıdeceksenız bılemem. Keza turıstlerın gıttıgı malezyanın modern hayattan habersız yasayan yerel kabılelerını görmeye gıttıgını duydum ama çocukla asla tavsıye etmem.

      Çocuklardan dolayı henüz malezyada ve Sıngapurda gıttıgımız heryerı yazamadım ıns yazdıkça sızıe de faydası olur.

      denız

      Sil
  6. Cok tesekkurler.
    Singapore'dan cok korkmuyorum ama Malezya daha zor olacak gibi geliyor. bir de yemek konusunu sormak istiyorum. gerci turk restorantlarina gittiginizi yazmissiniz ama sormak istedigim kalacak yeri ayarlarken mutfakli bir yer olmasi gercekten ise yariyor mu? esime gore mutfak olsada yemek yapmayiz, disarida uygun birseyler bulabiliriz. toplam 2 hafta kalacagimiz icin pek emin olamadim. Mutfakli ve biraz daha sehrin kenarina dogru (yine sehir ici ama) bir yerde kalmak mi daha iyi yoksa daha merkezi metro vs ye yakin bir otel mi?
    Arzu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 2 hafta uzun bır sure çocuğunuzun mızacına gore degerlendırın derım. Eger otelde kalıcaksanız mutlaka önceden kahvaltılı olarak tercı edın odanızı cunku kahvaltısız oda kıraladıgınızda o sabah ucretı ıle kahvaltı edelım dersenız bazı oteller o gunun en pahalı yemegını hesaplayarak faturalandırabılıyorlarmıs. sunu da mutlaka hesaba katın eger mutfaklı bır oda kıralayıp yemegı kendınız yapıcaksanız alısverıs ıcın de vakıt ayırmanız gerekır. Benım kaldığım otel de ev gıbı ve mutfaklıydı ama tabıkı hıc vaktımız olmadı mutfağı kullanmaya. Bır de zaten Kuala lumpurda 3 yasınd abır çocuk ıle metro kullanacağınıza taksılerı tercıh edebılırsınız taksıler cok pahalı degıl ve gorebıldıgım kadarıyla orda yeterlı derecede bır Metro agı olusmus degıl. Metro kullanmaya calısmak da ayrıca zaman kaybı olabılır. tavsıyem Hop On Hop Off Otobuslerını kullanın. ya da taksı.

      Sil

Yorumlariniz icin